+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Látogatás Georgiában

575490.00 Ft/fő, ...

Grúzia,

Szállás típus: Program szerint
Ellátás: Félpanzió
Utazás módja: Repülővel
Időtartam: 5 éj
Típus: Üdülés - nyaralás, Nyaralóprogram
Indulás: 2024-09-24

Látogatás Georgiában ****

1. nap: Budapest - Kutaisi
A Wizzair késő esti járatával elutazás Kutaisibe, éjszaka a repülőgép fedélzetén (étel és ital a gépen, felár ellenében vásárolható).

2. nap: Kutaisi
A hajnali megérkezés után transzfer a szállodába, ahol garantált korai bejelentkezés, a szobák azonnali elfoglalása. Reggeli a szállodában, majd délelőtt lehetőség pihenésre, vagy a szálloda szaunájának, fitnessz termének használatára. Délután fakultatív program, látogatás a Prometheus barlangban: Grúzia a gyönyörű tájak és a csodálatos természet országa, de van egy látvány, amely valóban kiemelkedik a többi természeti műemlék közül - egy színes fényekkel megvilágított földalatti barlang, melynek vízesései, tavai, kőfüggönyei, heliktitek, tűszerű antoditok stb. egyedi formációk, amelyeket soha nem fog elfelejteni. Ez a Prometheus-barlang, amelyet évente több mint 200 000 ember keres fel. A barlangon belül a túra részben gyalog, részben csónakon zajlik. Vacsora és szállás Kutaisi.

3. nap: Kutaisi - Gori - Uplistsikhe - Tbiliszi
Reggeli a szállodában, majd kijelentkezés a szobákból. Utazás Tbiliszibe, a 996 méter magas Rikoti-hágón át. Érkezés Goriba, amely Sztálin szülővárosa, itt megtekinthető a diktátor múzeuma és páncél vonatának egy kocsija. Folytatjuk utunkat Uplistsikhe város mellett található, mára már elhagyott, sziklákba vájt város felfedezésével. A látványos település, amely a 2. században élte fénykorát, a Mtkvari folyóra néz. Útközben Tbiliszi felé, egy grúz borászat meglátogatása. A helyi szakemberek a sajátos Qvevri bor készítésének fortélyaiba engednek betekintést, amelyet természetesen kóstolás követ (könnyű snack étkezéssel: kenyér, sajt és churchkela)! Szállás és vacsora Tbiliszi.

4. nap: Tbilisi
Reggeli a szállodában, majd városnézés Tbilisziben. A Mtkvari-folyó partján lévő óváros a macskaköves utcákkal és a tradicionális faerkélyes házakkal. Majd a Metekhi templom és az onnan élvezhető látvány a városra, valamint a Narikala erőd, kötélfelvonóval és végül a fürdők negyede (Abanotubani) amely kénes vizű medencéiről ismert. Végül séta Shardeni utcában, a Sioni és a Anchiskathi templomok mellett. Este folklór műsorral egybekötött vacsora, ahol az étkezés mellett grúz táncok és dalok szórakoztatják a csoportot. Szállás Tbilisziben.

5. nap: Tbilisi - Kutaisi
Reggeli a szállodában, majd kijelentkezés a szobákból. Indulás Mtskhetába - az ibériai királyság régi fővárosába, ahol meglátogatjuk a Jvari (Kereszt) kolostort, amely egy dombon áll, és az Aragvi és Mtkvari folyók összefolyására néz. Felkeressük a Svetitskhoveli székesegyházat (Életadó oszlop), amely a 11. századból származik. Lehetőség Grúz nemzeti kézműves ajándéktárgyak vásárlására. Kutaiszibe megérkezés után buszos városnézés. Szállás és vacsora Kutaisziben.

6. nap: Kutaisi - Budapest
A hajnali repülőjárat miatt utasaink reggeli csomagot kapnak a szállodában, majd transzfer a repülőtérre. Hazautazás a Wizzair közvetlen járatával. Megérkezés a reggeli órákban Budapestre.

 

A RÉSZVÉTELI DÍJ TARTALMAZZA
Repülőjegyet, személyenként 1 db kisméretű kézipoggyászt (méret: 40*30*20 cm, amelynek el kell férnie az ülés alatt), 5 éjszaka szállást helyi 4 csillagos szállodákban, félpanziós ellátást, transzfereket, a buszon minden utasnak naponta egy 0,5 literes ásványvizet, borászat látogatást kóstolóval, a leírásban szereplő programokat és belépőjegyeit, színvonalas folklór vacsorát, valamint a csoporttal együtt utazó magyar nyelvű idegenvezetést.

A RÉSZVÉTELI DÍJ NEM TARTALMAZZA
Feladott poggyászt, fix ülőhely felárat, elsőbbségi beszállást felárát, a Prometheus barlang fakultatív programot, helyi szervízdíjakat, útlemondási biztosítást, valamint a betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást.

Helyszíni költségek leírása:
Helyszíni költség lehet a programban nem említett további étkezések, italok, borravalók, személyes kiadások. Kérjük utasainkat, hogy készüljenek arra, hogy az út során fix borravaló összeget szed össze idegenvezetőnk. Ezt osztja szét a helyi idegenvezetőknek, a szállodai és az éttermi személyzetnek, valamint a buszsofőröknek. Kérjük, hogy napi 10 EUR / utas összeggel készüljenek erre a kiadásra (ez 4 aktív napra 40 EUR / fő). 

Minimum létszám: 15 fő

Kiutazás:
Csoportunk a Wizzair járataival utazik, a tervezett menetrend a következő:
Budapest BUD - Kutaisi KUT      W6 2247      22:50 - 03:55+1 (érkezés másnap hajnalban)
Kutaisi KUT - Budapest BUD      W6 2248      04:45 - 06:00

Étkezés:
Bőséges büféreggeli a szállodában, vacsora a szállodában.

Ruházat:
Az évszaknak megfelelő, minél kényelmesebb, lehetőleg pamut ruházat és réteges öltözködés javasolt. A viszonylag sok séta miatt a már bevált, kipróbált lábbeli mindenképp fontos. Fontos, hogy templomok és a különböző vallásokhoz kötődő látnivalók helyszínein sok esetben öltözködési előírásokhoz kötik a belépést. Hölgyek számára a vállakat szabadon hagyó pántos felsők nem megengedettek.

Időjárás:
Utazásunkat Georgiában szeptember végére tervezzük. Az őszi napokban a reggelek és esték hűvösek, de napközben kellemes hőmérsékletre és száraz levegőre kell számítani. Esőre kicsi az esély.

Vízum:
Magyar állampolgárok számára vízum nem szükséges. Akár érvényes személyi igazolvánnyal (a legújabb, kártya formátumú) is beutazható ország. Fontos, hogy az útlevélnek a hazautazás dátumától számítva még 6 hónapig érvényes kell lennie.

Biztosítás:
Az út teljes időtartamát lefedő BBP biztosítás megkötését kifejezetten ajánljuk. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.

Egészségügyi tudnivalók:
Az program által érintett területre utazók számára nincs javasolt védőoltás, a meglátogatott városoknak nincs különös egészségügyi kockázata. Ami fontos, hogy az csapvizet nem szabad fogyasztani, még fogmosáshoz is palackozott ásványvizet javaslunk használni.

Különleges étkezés, étel intolerancia:
Körutazásunk során használt szállodákban a reggeli büfé jellegű, a szállodai vacsora menüsoros. Kérjük, vegyék figyelembe, hogy az irodánk által biztosított étkezések esetén, nem áll módunkban semmilyen különleges menüt visszaigazolni.

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fekvés:

Kutaisi: HOTEL KUTAISI INN (vagy hasonló)
Tbilisi: HOTEL GLARROS OLD TOWN (vagy hasonló)
A helyi besorolás szerinti 4 csillagos szállodák nevét tájékoztató jelleggel adjuk meg, a végleges szállás listát indulás előtt küldjük meg!

Ellátás: A félpanziós ellátás két főétkezést tartalmaz. Ez általában reggeli és vacsora. Az étkezések időpontját a szálloda határozza meg.

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

2024-09-24 5 éj

575490.00 Ft/fő,...

Ajánlatkérés
2024-09-24 5 éj

575490.00 Ft/fő,...

Ajánlatkérés
Adat / lap
/

Érintett desztinációk:

Grúzia

Grúzia olyan különleges értékeket nyújt, mellyel igazán egyedinek számít világviszonylatban. Szépségeiről messze földön híres.


Fővárosa Tbiliszi, ahol a IV. századból fennmaradt emlék is fellelhető, a Narikala-erőd. További különlegességei közé tartozik a VI.-VII. századi Szioni katedrális, a hasonlóan régi Ancsiszhati-bazilika, valamint a XII. századból maradt Metekhi templom. A fővárostól távolabb történelmi falvak és fenséges hegyvonulatok  nyújtanak szemet gyönyörködtető látványt.

Válogasson útjaink közt téma szerint!