+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

2017. október 18.

Miért utazzon Zanzibárra?

A legtöbb turista gyönyörű strandjaiért keresi fel a szigetet, de Zanzibár számos kulturális és természeti látnivalóval is büszkélkedhet.
A főváros, Stone Town az UNESCO világörökségi védelme alatt áll. Bár a szigeten nincsen ritka nagy választék a különleges vadállatokból, de a sziget keleti részén fekvő Jozani-erdő a Zanzibáron őshonos, igen ritka majomfaj, a vöröskolobusz lakhelye. Ezzel szemben a keleti partot körülvevő korallzátonyoknak köszönhetően a snorkelezni és búvárkodni vágyók egyik kedvelt üdülőhelye. 
>Az egyenlítőhöz való közelségének köszönhetően az átlag hőmérséklet egész évben 25-28 C között mozog. A legmelegebb időszak október és március között van, azonban november és április-május a legesősebb hónapok, ami havi 10-11 csapadékos napot is jelenthet.

A szigetet leginkább azoknak az utazóknak ajánljuk akik nem vágynak esti sétákra a tengerparti sétányon, és leginkább egy csodálatos tengerparton pihenéssel szeretnék tölteni az időt. Bár a közbiztonság jónak mondható, a helyi lakosok barátságosak, a szállodák környéke túl sok látnivalóval nem szolgál. Természetesen itt is van lehetőség (és javasolt is) olyan helyi pogramokon részt venni, mint hajókirándulás, delfinles vagy gasztronómiai és fűszerültetvény túrák.

A sziget érdekességei közé tartozik továbbá, hogy itt született Freddie Mercury, akinek szülőháza ma is látogatható, illetve itt zajlott a világ legrövidebb  - 45 perces - háborúja Anglia és Zanzibar között.
Válogasson útjaink közt téma szerint!