+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

A Maláj-félsziget csodái Szingapúrtól...

1475000.00 Ft/fő, 2F

Szingapúr, Szingapúr

Szállás típus: Hotel
Ellátás: Félpanzió
Utazás módja: Repülővel
Időtartam: 11 éj
Típus: Városlátogatás, Hajóút
Indulás: 2024-11-09

Programleírás

1-2. nap: Budapest - Szingapúr

Elutazás Budapestről repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással Szingapúrba. Éjszaka a repülőgép fedélzetén. Másnap érkezés Szingapúrba, ebéd, majd ismerkedés a várossal. Látogatás a Gardens by the Bay-be, ahol a Garden Rhapsody hang- és fényjáték esti fényeiben gyönyörködhetünk. Szállás Szingapúrban (1 éj).

Tervezett szállás: Furama Riverfront Hotel  vagy hasonló

3. nap: Melaka

Reggeli után városnézés, keresztülhajtunk ,,Kis Indiá"-n, ezt követően Szingapúr egyik jelképét, Merlion-t, az oroszlán fejű és haltestű szobrot tekintjük meg. Sétálunk a kínai negyedben, majd elhagyjuk Szingapúrt és Malajziába utazunk. Úti célunk az UNESCO világörökségi listáján szereplő Melaka. Séta a Jonker utcán, megnézzük a Santiago kaput, a Szent Pál, templomot, a Városházát és a gyarmati múlt számos emlékét. Természetesen a kínai városrész és a Chen Hoon Teng templom sem maradhat ki a megtekintendők közül. Este hajókázás a Melaka folyón. Szállás Melakában (1 éj).

Tervezett szállás: Ibis Melaka Hotel  vagy hasonló

4. nap: Kuala Lumpur

Reggeli után utazás Kuala Lumpurba a kontrasztok városába. Érkezést követően félnapos városnézésen veszünk részt. Megcsodáljuk a gyarmati múlt és a régi város emlékeit, melyek mellett magasodik a modern Kuala Lumpur a világ legnagyobb ikertornyával a Petronas tornyokkal. Fakultatív lehetőség: látogatás a Petronas tornyokba. Megállunk egy fotószünetre a Királyi palotánál, de a kínai városrész sem maradhat ki. Szállás Kuala Lumpurban (2 éj).

Tervezett szállás: Ibis KLCC Hotel  vagy hasonló

5. nap: Batu barlangok

Reggeli után a Batu barlangokat keressük fel. A mészkő barlangokba épült hindu templomhoz 272 lépcső vezet fel. A templom a népesség 10%-át kitevő hindi közösség legszentebb helye, mely Murugan hindu istenség óriási arany szobrának is helyet ad. A templom felkeresése után egy batik műhelyt, majd egy híres ónműves manufaktúrát látogatunk meg, ahol megismerkedünk a maláj ónművesség munkafázisaival és remekeivel.  

6. nap: Cameron-felföld

Reggel folytatjuk utunkat a Cameron-felföld felé. Megállunk egy Orang Asli falunál, ahol találkozhatunk a helyi törzsekkel, ezután a teaföldekre érkezünk, ahol egy teakóstoláson is részt veszünk. Szállás a Cameron-felföldön. (1 éj).

Tervezett szállás: Strawberry Park Resort  vagy hasonló

7. nap: Kuala Kangsar - Penang

A reggeli után leereszkedve a Cameron-felföldről megállunk Kuala Kangsar-ban, ahol az Ubudiah mecsetet, majd a jelenlegi szultáni palotát és a régi uralkodói palotát nézzük meg. A helyi kézműves műhelyekben betekintést nyerhetünk az agyagkancsók, dísztőrök és aranyszállal hímzett kelmék készítésébe, melyek mind az egykori uralkodók igényei szerint készültek. Továbbutazás Penangra. érkezés után szabadidő. Szállás Penangon (2 éj).

Tervezett szállás: Hotel Flamingo by the Beach vagy hasonló                             

8. nap: Georgetown - Penang

Reggeli után Georgetown-ba, az angol gyarmatosítók által épített városba látogatunk el. Városnézés: Kek Lok Si templom, Harmónia utca, Wat Chayamangkalaram thai templom, burmai templom, Penang Peranakan Mansion. Túránkat a Chew Clan Jetty meglátogatásával zárjuk, ahol cölöpökre épült vízparti házak és pallós utcák világa fogad minket, így a helybeliek mindennapjaiba is bepillantást nyerhetünk. Délután szabadidő pihenésre.

9-10. nap: Penang - Krabi

Transzfer a repülőtérre és utazás Krabiba. A nap hátralévő részében pihenés. Szállás Krabiban (2 éj). Másnap pihenés a tengerparton. Fakultatív programként hajókirándulás fürdési lehetőséggel, ebéd a hajón (jelentkezés és fizetés a helyszínen).

Tervezett szállás: Avani Ao Nang Cliff Resort vagy hasonló

11. nap: Khao Sok Nemzeti Park

Reggeli után a Khao Sok Nemzeti Parkba utazunk, ahol földünk legősibb őserdeje található. Szabadon élnek itt elefántok, tapírok, makákók, tigrisek vaddisznók és szarvasok. Elefánt etetés és fürdetés, ahol közelebbről is megismerkedhetünk az ázsiai óriással, majd a Sok folyón egy hangulatos kenu túrán veszünk részt. Szállás a Khao Sok Nemzeti Park közelében (1 éj).

Tervezett szállás: Khao Sok River Lodge  vagy hasonló

12. nap: Khao Sok - Bangkok

Reggeli után 3 órás gyalog túrán vehetünk részt, mely során a nemzeti park leglátványosabb részeit járjuk be (aktív program, rendszeresen túrázóknak nem nehéz). Transzfer a repülőtérre és utazás Bangkokba. Szállás Bangkokban (1 éj).

Tervezett szállás: Century Park Hotel in Bangkok   vagy hasonló

13-14. nap: Bangkok - Budapest

Szabadidő vagy fakultatív programlehetőség Bangkokban: reggel a Chaopraya folyó partjára utazunk, ahonnan csónakokba szállva felfedezhetjük Bangkok másik arcát, megismerkedhetünk a folyóparton cölöpökre épült kunyhók lakóinak mindennapi életével. A hajókázás a Hajnal templomnál ér véget. Ezután a város legismertebb templomait járjuk végig: a csodálatos Arany Buddha templomot, a Fekvő Buddha templomot, majd a Smaragd Buddha templomot, amely egyben a Királyi palotakomplexum része. Következő megállónk a Királyi Palotánál lesz. A nap végeztével transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre, érkezés a 14. napon.

 

A programok és a szállodák változtatásának jogát irodánk fenntartja!

UNESCO Világörökségi helyszínek

  • Szingapúr botanikus kert
  • Malaka
  • Georgetown 

Utazás/Elhelyezés/Ellátás, Miért éppen

Ha valaki Délkelet-Ázsiát szeretné felfedezni, és egy gazdag, jól szervezett, tiszta és átlátható országot keres, akkor Malajziába utazzon elsőként. Itt találhatók a nevezetes Petronas ikertornyok, amelyek 6 éven keresztül birtokolták a világ legmagasabb épülete címet. Talán majdnem akkora kihívás feljutni a tornyok tetejére, mint a Batu Caves szentély 272 darab színes lépcsőjén felmászni, melynek bejáratát Murugan isten 42,7 méter magas szobra őrzi. Egy kis pihenés Krabi tengerpartján, majd Bangkok nyüzsgő forgatagában találjuk magunkat.

Három ország különböző kultúrája, mely harmonikusan illeszkedik a táj nyújtotta adottságokhoz. A természeti és az épített örökségi látnivalók egyesúlya páratlan élményeket kínál.

 

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

2024-11-09 11 éj

1475000.00 Ft/fő, 2F

Ajánlatkérés
2024-11-09 11 éj

1475000.00 Ft/fő, 2F

Ajánlatkérés
2024-11-09 11 éj

1475000.00 Ft/fő, 3F

Ajánlatkérés
Adat / lap
/

Az ár nem tartalmazza

  • a borravalót
    kb. 130 USD/fő
  • az útlemondási biztosítást
    (Covid fedezettel): 2,5%

 

EGYÉB KÖLTSÉGEK

  • Egyágyas felár
    265 000 Ft
  • Fakultatív programok
  • BBP utasbiztosítás
    (EUB Biztosító)
    - Air & Cruise Top:
    1.030 Ft/fő/nap

    - Air & Cruise Extra:
    1.590 Ft/fő/nap

Az ár tartalmazza

  • a nemzetközi és belföldi repülőjegyeket illetékekkel (melynek értéke: kb. 450.000 Ft)
  • 11 éjszakai szállást, helyi 3-4*-os szállodákban, kétágyas szobákban
  • a félpanziós ellátást (reggeli és vacsora, italok nélkül)
  • a megadott programokat
  • a belépőjegyeket a meghirdetett látnivalókhoz
  • a helyszíni közlekedést autóbusszal és a szükséges transzfereket
  • a magyar nyelvű idegenvezetést

Fakultatív programok

Látogatás a Petronas tornyokba: 11 000 Ft

Bangkok városnézés: 35 000 Ft

A programok minimum 10 fő esetén indulnak. 

Érintett desztinációk:

Szingapúr

A városállam Ázsia legkisebb köztársasága. Az Egyenlítőtől alig 140 km-re található, ezért klímája miatt az év bármely szakában látogatható. Az üzleti céllal utazók mellett napjainkban a turistaforgalom is jelentősen megemelkedett. Azoknak is ajánljuk, akik Ázsia vagy Ausztrália valamely városába igyekeznek, és Szingapúrban járatot kell váltaniuk.

Térség: Szingapúr

Város: Szingapúr

Látnivalók:  A Clarke Quay a brit gyarmati idők egykori folyami kikötője a Sigapore-folyón. A felhőkarcolók árnyékába szorult gyarmati időket idéző házacskák zsúfolt kiülős éttermekké, esti szórakozóhelyekké alakultak át. Az 1887-ben megnyitott Beach House-t a modern városállam megalapítójáról Raffles Hotelnek nevezték el, és 1987-ben műemléknek nyilvánították. A Sentosa-sziget rengeteg természeti és mesterséges látványossággal kiépített hely a turistáknak és a helyieknek egyaránt. Itt található az egyetlen megmaradt tengerparti erőd, a Siloso-erőd. A Lepkék Parkja, a Rovarok Királysága és az óceánárium a régió faunájának egy-egy szegmensét mutatja be. Szingapuri állatkert Jurong madárpark (forrás: wikipedia)

Malajzia

Főbb látnivalók:
Melaka
Történelmi jelentőségű hely, mely magán hordozza a kínai, a portugál, a holland és a brit hatások nyomait. Valaha a régió legfontosabb kereskedelmi központja volt, ma azonban már nem több, mint egy nyugalmas város. Ősöreg dzsunkáikkal az itt lakók még mindig felvitorláznak a folyón, végtelen bájt adva ezzel a tájnak, a városban pedig találhatunk kínai utcácskákat, antik üzleteket, templomokat, és a mára már kiköltözött európai hódítók emlékeit.
Georgetown- Penang-sziget
A legrégibb brit település Malájziában és a legelső üdülőhely is egyben. Ami igazán egyedülállóvá teszi a szigetet, az az északkeleti parton található Georgetown. Néhány városrészben azt hihetjük, hogy ötven évet visszaugrottunk az időben. Régi kínai épületek, piacok, templomi ceremóniák és mindenféle ázsiai utcai életre jellemző tevékenység várja az idelátogatót.
Cameron-felföld
A félsziget központi részén található, a maláj teaipar központja. Magas fekvésének köszönhetően (1500-1800 m) a helyiek és a turisták kedvelt kirándulóhelye az itt jellemző kellemesebb klíma miatt.
Tioman-sziget
A félszigettől keletre találjuk ezt a mesebeli szigetet. Gyönyörű partjaival, tiszta, koralloknak otthont adó vizeivel, kristálytiszta patakjaival és magas hegycsúcsaival egyedülálló látványt és élményt nyújt. A főszezon június és augusztus között van, míg a monszun ideje alatt, november és január között a terület szinte néptelen. 

Egészségügyi előírások: kötelező védőoltás nincs. Csak palackozott víz fogyasztása javasolt.
Időjárás: trópusi. Esős időszakok: augusztus-szeptember a félsziget nyugati partján, október-február a félsziget keleti részén és Kelet-Malajziában. Egész évben meleg és párás a levegő. A hőmérséklet általában 20-30°C között van, a páratartalom pedig 90%-os. A monszun hatása igazán csak a félsziget keleti részén érezhető, itt van igazi esős évszak, de ekkor az eső csupán rövid időre szakítja meg a napsütést, inkább a futó záporok jellemzőek.
Öltözködés: 
Malajzia muzulmán ország, ezért a hölgyvendégek lehetőleg ne fürdőruhában látogassanak el a halászfalvakba és a kisvárosokba. Egyébként a nyaralóöltözet mindenhol megfelel, ám néhány étteremben és éjszakai szórakozóhelyen elvárják az elegánsabb megjelenést.

Nem könnyű kifejezetten maláj ételt találni, bár választhatunk a kínai, a nyonya (kínai alapanyagok, helyi fűszerezéssel), az indiai, az indonéz és néhol a nyugati konyha remekeiből is. A satay (húsos kebab fűszeres mogyorószószban) viszont maláj találmány, és mindenhol megtaláljuk. A gyümölcsök szerelmesei is kedvükre csemegézhetnek az óriási déligyümölcs választékból.

Közlekedés: balra tarts (jobb kormányos autók).
Az MAS (Malaysian Airline System ) a belföldi közlekedésben a legjelentősebb légitársaság.
A félsziget gyors, gazdaságos és kiterjedt buszhálózattal rendelkezik. A vonat szintén kényelmes és gazdaságos megoldást jelent, de csupán két vonalon közlekedik.
Nincs vizi összeköttetés a sziget és a félsziget között, így ezt a távolságot repülővel kell megtennünk. 

Melaka volt az első település a maláj félszigeten, ahová az európai kalandorok az 1500-as évek elején megérkeztek. A portugálok voltak az elsok 1511-ben, ezután érkeztek a hollandok 1641-ben. Őket követték az angolok 1795-ben, akik le is telepedtek itt. Ám előtte Melaka kis kínai segítséggel - a fentről betolakodó sziámiakat megakadályozandó - az egész maláj félszigetet uralta. Az angolok évtizedekig csak a maláj kikötők iránt mutattak érdeklődést, ez az amerikai polgárháborút követően megváltozott. A mai Kuala Lumpur területén ugyanis nagy mennyiségű ónt találtak. Ez pedig kapóra jött az északi erőknek, akik konzervdobozokhoz importálták az ónt, mint alapanyagot. Az intenzív külszíni bányászat miatt a mai maláj fováros egy mesterséges völgyben fekszik. Az angolok kezdtek indiaiakat és kínaiakat behozni a félszigetre, ami gyökeresen megváltoztatta az orság etnikai összetételét. A Második Világháborúban a japánok rögtön a Pearl Harbor-i bombázás után megszállták Malajziát és az angolokat pillanatok alatt kiverték a félszigetrol. A japán uralomnak a háború befejeződése vetett véget, nem az angol felszabadítók.Az ország 1957-ben vált függetlenné az angol birodalomtól. Túl sok volt azonban a jelentkező az ország vezetésére és ez - mint mindig - polgárháborúhoz vezetett. 1963-ban a két észak-borneói állam Szingapúrral együtt belépett a Maláj Államszövetségbe. Szingapúr azonban hamar meggondolta magát és két év múlva - főként az etnikai különbségeknek köszönhetően - kilépett. 1974-ben egy olyan koalíció került hatalomra, mely azóta sorra nyeri a választásokat, és úgy tűnik, van is rá alapja. Malajzia a régió legdinamikusabban fejlődő országa és az etnikai ellentétek is elsimulni látszanak. A kínaiak a gazdaságban, a malájok a politikában találták meg a számításukat.
Ünnepek:
Nemzeti nap (aug. 31.). A Ramadánhoz kapcsolódik a legtöbb ünnep, mely a muzulmán naptár kilencedik hónapjában van. A Ramadán végén három napos ünnep zajlik, ez a legfontosabb maláj esemény: Hari Raya Puasa. A Hari Raya Haji a sikeres mekkai zarándoklatot ünnepli két napon keresztül. Januárban vagy februárban a Kínai Újévet vidám, táncos parádéval üdvözlik. A legdrámaibb hindu fesztivál a január végén tartandó Thaipusam.
Sportolási lehetőségek:
A búvárkodás fantasztikus élményt nyújt itt is. Túrázhatunk kerékpárral, vagy anélkül, részt vehetünk madárfigyelésen, kenu és halásztúrákon, sőt teknősöket is csodálhatunk.

Térség: Kuala Lumpur

Város: Kuala Lumpur

Szinte a semmiből nőtt 130 év alatt modern, nyüzsgő nagyvárossá, ahol ma több, mint egymillióan laknak. A hasonló délkelet-ázsiai nagyvárosoktól (mint például Szingapúr) az is megkülönbözteti, hogy megőrizte régi jellegét és épületeit. Megtaláljuk itt a metropoliszokra jellemző modern felhőkarcolókat, úgy mint a vibráló Chinatown-t, vagy a nyüzsgő Kis India-t.

Thaiföld

Thaiföld ezerarcú országában összeolvad a Távol-Kelet minden színe és izgalma. Évezredes kultúrát őrző buddhista szentélyek, ősi kolostorok, pazarul díszített templomok, meseszerű paloták, merev arcú óriás Buddha-szobrok, csendes halászfalvak, pezsgő életű fürdőhelyek és az éjjel-nappal lüktető gigantikus metropolisz, Bangkok, adnak ízelítőt az ott élők világából. Népszerűek a fővárosban a girbegurba csatornák és az évszázados hagyományaikat őrző, nomád életmódot folytató hegyi törzsek romantikus települései. (forrás: wikipedia)

Térség: Bangkok

Város: Bangkok


Válogasson útjaink közt téma szerint!