+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

MIAMI - KEY WEST - OCEAN CAY (BAHAMÁK) *****

1199000.00 Ft/fő, ...

Amerikai Egyesült Államok, Florida

Szállás típus: Hajó kabin
Ellátás: Teljes ellátás
Utazás módja: Repülővel
Időtartam: 9 éj
Típus: Üdülés - nyaralás, Nyaralóprogram, Hajóút
Indulás: 2024-10-27

Leírás:








 
1. nap o Budapest - Miami

Elutazás repülőgéppel a kora reggeli órákban Budapestről Miamiba átszállással. Transzfer a szállodába, a szobák elfoglalása. Miami Florida legnépesebb városa, amely néhány éve elnyerte Amerika legtisztább városa címét, köszönhetően egész évben tiszta levegőjének és rendezett utcáinak. Szállás Miami Beach-en.



2. nap o Miami Beach

Miami Beach - bár közigazgatásilag független város, neve egybeforrt Miamiéval. Strandjai közül a South Beach a legnevesebb, itt húzódik az ikonikus Ocean Drive, melynek építészete egy letűnt, csillogó korszakról: a 20-as, 30-as évek Amerikájáról mesél. Városnézés az Ocean Drive és a Collins Avenue jeles épületeivel. Délután hajózás a Biscayne-öbölben, ahonnan csodálatos panoráma nyílik Miami belvárosára, a kikötőre, a Miami Beach-re, a Millionaire's Row fényűző épületeire, valamint a Fisher Island-re, ahol trópusi környezetben dollár milliomosok mediterrán villái találhatók. A folyamatosan nyüzsgő Bayside Marketplace-nél lehetőség adódik vásárlásra. Az est leszálltával, a neonfényben fürdő sétány izgalmas szórakozóhelyei ,,lopják el a show-t" a mesés történelmi épületektől.



3. nap o Miami Beach - (Key Biscayne)

Szabadprogram vagy fakultatív programlehetőség: Key Biscayne és a Cape Florida világítótorony. Key Biscayne képeslapra való fotótéma a pálmafákkal, a széles strandokkal, a Cape Florida világítótoronnyal, amelyből pazar a kilátás a modern Miamira és a különleges cölöpházakra az óceánban, melyek melegágyai voltak a tiltott alkoholnak és szerencsejátéknak. A világítótorony túl élt közel kétszáz évnyi parti eróziót, több tucat hurrikánt, szeminol indiánok támadását és puskaporraktár felrobbanását is.



4. nap o Miami Beach

Szabadprogram vagy félnapos fakultatív programlehetőség: a Wynwood művésznegyed és a Pérez Art Museum megtekintésével. A falfestményeiről ismert Wynwood a város egyik legszínesebb negyede. Korábban ipari céllal használt, de ma már átalakított raktárépületekben művészeti kiállítótermek, galériák és kézműves sörfőzdék működnek. A Wynwood Walls szabadtéri múzeumban ismert street art művészének alkotásai láthatók. A modern és kortárs gyűjteménnyel rendelkező Pérez Art Museum meglátogatása.



5. nap o Miami Beach - Everglades Nemzeti Park

Délelőtt kirándulás az Everglades Nemzeti Parkba. Az UNESCO Világörökség listáján is szereplő parkban légpárnás motorcsónakokon utazva csodálható meg a gazdag növény és állatvilág. Az édesvizű mocsár területén különböző páfrány, orchidea, mahagónifa és pálmafa mellett előfordul kócsag, pelikán, flamingó, és aligátor is. Délután szabadprogram.



6. nap o Miami

Reggeli a szállodában, majd transzfer a kikötőbe. Bejelentkezés az MSC Magnifica hajóra, a kabinok elfoglalása. Vacsora és szállás a hajón.



7. nap o Key West

Reggeli órákban kikötés Key West-en. A szigeten koloniál stílusú verandás házak, pálmafák, hangulatos éttermek, strandok fogadják a turistákat. A kikötőből a belváros rövid sétatávolságra található, így ezen a napon az idegenvezető segítségével fedezhető fel Key West. A sziget egyik legnépszerűbb úticélja és a város szíve, a Duval utca, ami északra és délre halad a Mexikói-öböltől az Atlanti-óceánig. Itt található a híres Sloppy Joe's bár, mely Hemingway törzshelye volt. Az 1930-as években épített Hemingway ház, ma múzeumként várja a látogatókat. Érdemes megtekinteni Truman elnök nyári rezidenciájaként szolgált Kis Fehér Házat, ahol izgalmas történetek hallhatók Truman, Eisenhower és Edison korábbi elnökökről. Itt található még a ,,Southernmost Point", azaz a legdélebbi pont, ahonnan mindössze 150 km-re található Kuba. A múzeum belépők a helyszínen vásárolhatók meg egyénileg.



8. nap o Ocean Cay MSC Marine Reserve (Bahama-szigetek)

Kora reggel kikötés Ocean Cay szigetén. Ez a nap a felhőtlen pihenésé paradicsomi környezetben az MSC hajótársaság saját karibi szigetén! A varázslatos sziget a Bahamákhoz tartozó Bimini-szigetcsoport egyike és védett tengeri rezervátum. A hajótársaságok saját szigetei közül ez a legnagyobb területű. 3,5 kilométernyi partszakasz hat csodálatos stranddal (az egyik kimondottan gyerekes családok számára), vízisport-tevékenységek, bahamai falu, éttermek, bárok és spa gondoskodik az itt eltöltött nap felejthetetlen élményeiről. Vacsora és szállás a hajón.



9. nap o Miami

Reggeli kijelentkezés a hajóról, majd transzfer a repülőtérre. Útközben a Vizcaya Múzeum megtekintése. A kastélyt a milliomos iparmágnás James Deering építette, eredetileg XVI. századi olasz mintára. Az évek során számos változtatáson esett át az impozáns épület és kertje, a reneszánsztól a neoklasszicistáig keverednek stílusai; a legtöbb berendezési tárgy Európából származik. Csodálatos trópusi kertjében orchideák, vízililiomok, öreg tölgyfák és számos őshonos növény látható. Rövid szabadidő, vásárlási lehetőség a Dolphin Mall-ban. A késő esti órákban hazautazás Budapestre repülőgéppel.



10. nap o Budapest

Megérkezés Budapestre az esti órákban.

Minimum létszám: 20 fő





Időpont: 2024. október 27.- november 5.

Az útvonal és a fakultatív programok változtatásának jogát a hajótársaság - akár a hajóút közben is - fenntartja.





A részvételi díj az alábbi szolgáltatások árát tartalmazza


  • utazás repülőgéppel, átszállással Budapest - Miami - Budapest útvonalon, turista osztályon, 1 db feladott poggyásszal, a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal
     

  • 5 éjszakai szállás helyi négycsillagos szálloda kétágyas szobáiban
     

  • 3 éjszakai szállás a hajón kiválasztott kabinkategóriában kétágyas elhelyezéssel
     

  • reggeli a szállodában
     

  • teljes ellátás a hajóút során
     

  • kikötői illetéket és kötelező szervizdíjat (a hajón)
     

  • egy egész napos és két félnapos városnézés Miamiban
     

  • a hajó legtöbb szórakoztató- és sportlétesítményének használata
     

  • magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt
     

  • audioguide használata a fakultatív kirándulások és a városnézések során





A részvételi díj nem tartalmazza


  • ESTA engedély
     

  • fakultatív programok
     

  • italcsomag a hajón
     

  • borravalók
     

  • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
     

  • útlemondási biztosítás.
     



Útlemondási biztosítás megkötését javasoljuk, mely a részvételi díj 2 %-a. Útlemondási biztosítás kizárólag a hajóút lefoglalásakor köthető.

Vízum: a biometrikus, bordó útlevéllel rendelkező magyar állampolgárok vízummentesen utazhatnak az Amerikai Egyesült Államokba. A beutazáshoz érvényes ESTA engedély szükséges, melyet a részvételi díj nem tartalmaz.





Italcsomagok felára a hajós utazásra, előzetes foglalás esetén


  • Gyermek italcsomag (3-20 éves korig): 27 000 Ft/fő
     

  • Alkoholmentes italcsomag: 37 000 Ft/fő
     

  • Easy italcsomag: 63 000 Ft/fő
     

  • Easy Plusz italcsomag: 83 000 Ft/fő
     

  • Prémium Extra italcsomag: 112 000 Ft/fő



Az egy kabinban lakóknak ugyanaz az italcsomag választható, és a kabinban lakók mindegyikének meg kell vásárolnia a választott italcsomagot. Az előre vásárolt italcsomag esetén a hajótársaság az italcsomagban szereplő italokra további szervizdíjat nem számol fel.



Szállás:



MSC MAGNIFICA







A 2010-ben épült hajó különleges úti célokon keresztül rendkívüli kényelmet, úttörő stílust és technológiát biztosít. Ez volt az első olyan MSC flottatag, mely átszelte az Atlanti-óceánt. A 2500 utast befogadó hajó nagyrészt tengerre néző balkonos kabinokat kínál, melyekben a modern olasz stílus, professzionális személyzet, valamint a nyugodt, páratlan kilátású környezet biztosít kikapcsolódást. Az MSC Magnifica központjában a csendesség és nyugtató légkör képviselője az MSC Aurea Spa, mely a pihenni vágyó vendégek részére kínál egyedülálló szolgáltatásokat szaunával, török fürdővel, edzőteremmel, szépségszalonnal, masszázsszobával. A változatos mediterrán ízek mellett a hajón az ázsiai ízek világában is gasztronómiai utazást tehet a látogató: a különleges kialakítású Oriental Plaza étterem a kínai, thaiföldi és japán konyhák remekeit vonultatja fel. A sportos utasok kikapcsolódásáról számos medence, sportpálya és edzőterem gondoskodik, s a fedélzeten a gyerekek sem fognak unatkozni - hála a korosztályokra osztott remek gyerekkluboknak és -programoknak.
Az MSC Magnifica modern hajóján mindenki jól érzi majd magát, aki szereti a változatosságot, a szórakozást és az olaszos hangulatot. Mindemellett a hajón csendes és békés szegletek is vannak elvonulásra, kikapcsolódásra, feltöltődésre.













Szolgáltatások

4 medence, szolárium
4 étterem, 10 bár (1 szabadtéri poolbár)
SPA, törökfürdővel, masszázzsal, napozóterasszal
Röplabdapályával, fitnessterem, shufflebord, squash, tenisz
Konferenciaterem, 4D mozi, színház, diszkó, bowling
Gyermeksziget, gyerekdiszkó
Kaszinó, könyvtár, boltok, fotó shop és galéria.







Technikai adatok

2010
Tömeg: 95 128 t
Utas kapacitás: 3 223 fő
Hosszúság: 293,8 méter
Szélesség: 32 méter
Kabinok száma: 1 259
sebesség: 22,9 csomó





Szobák:



Belső kabin

Belső kabinok száma: 755. Alapterület: kb. 16-22 m2. Felszereltség: franciaágy, ami kérésre két egyszemélyes ággyá alakítható, légkondicionáló, fürdőszoba zuhanyzóval, gardróbszekrény, interaktív TV, telefon, Wi-Fi (térítés ellenében), minibár, széf, ZOE virtuális asszisztens.
Bella és Fantastica élménycsomaggal választható.




Külső, óceánra néző kabin

Ablakos kabinok száma: 160 db. Alapterület kb. 15-25 m2. Felszereltség: franciaágy, ami kérésre két egyszemélyes ággyá alakítható, légkondicionáló, fürdőszoba zuhanyzóval, gardróbszekrény, interaktív TV, telefon, Wi-Fi (térítés ellenében), minibár, széf, ZOE virtuális asszisztens. Az ablak nem nyitható.
Bella, Fantastica és Aurea élménycsomaggal választható.




Balkonos kabin

Balkonos kabinok száma: 1354. Alapterület: kb. 19-22 m2. Felszereltség: franciaágy, ami kérésre két egyszemélyes ággyá alakítható, légkondicionáló, fürdőszoba zuhanyzóval, gardróbszekrény, interaktív TV, telefon, Wi-Fi (térítés ellenében), minibár, széf, ZOE virtuális asszisztens. A balkon ajtaja faltól falig üveg tolóajtó, korlátja üveg vagy fém borítású (ez utóbbi a szobából részleges kilátást nyújt a tengerre). Emeletes pótággyá alakítható kanapéággyal is rendelkezhet.
Bella, és Fantastica és Aurea élménycsomaggal választható.





Az MSC élménycsomagok világa

Az MSC hajótársaság útjai nem csupán az utazás és a felfedezés örömét adják. Az egyes kabintípusokhoz hozzárendelhető élménycsomagok lehetővé teszik, hogy mindenki a saját igényeinek megfelelő szolgáltatásokban, kényeztető programokban és ellátásban részesüljön!



Bella élménycsomag

Komfort és szórakozás

A Bella élménycsomaghoz választható kabintípusok: belső kabin, külső kabin részleges kilátással, tengerre néző kabin és balkonos kabin.

Szolgáltatások




  • szállás a kiválasztott kabinkategóriában

  • étkezések a fedélzeten: büféétkezés a nap 20 órájában

  • fedélzeti szórakoztató programok és tevékenységek napközben

  • esti szórakoztató programok: Broadway-stílusú színházi show-k

  • fedélzeti sportok: a hajó felszereltségétől függően kosárlabda-és futópálya, úszómedence, felszerelt edzőterem panorámával

  • gyerekprogramok: belépés az MSC hajóinak gyerekklubjaiba, melyek kisgyermek kortól tinédzser korig nyújtanak szórakozást

  • személyre szabott kényelem: több nyelven beszélő személyzet a nap 24 órájában

  • ülőhely kiválasztási lehetőség a vacsoránál
    (a szabad kapacitás függvényében
    csoportos hajóutaknál nem lehetséges)

  • MSC klubkártya pontgyűjtési lehetőség

  • kabinszám nem választható, a hajótársaság végzi a kabinok beosztását

  • italcsomag kizárólag megrendeléskor választható



Fantastica élménycsomag

Kényelem magasfokon

A Fantastica élménycsomaghoz választható kabintípusok: belső kabin, tengerre néző kabin, családi kabin, balkonos kabin és lakosztály.

Szolgáltatások

A Fantastica élménycsomag a Bella élménycsomagon felül az alábbi szolgáltatásokat tartalmazza:




  • szállás a kiválasztott kabinkategóriában a felsőbb szinteken, kedvezőbb fekvéssel

  • elsődleges helyválasztás vacsoránál

  • kontinentális reggeli a kabinban (ingyenes reggelivel és kabinba szállítással)

  • egybenyitható ,,super" családi kabin lehetőség (a szabad kapacitás függvényében)

  • különleges oktató és rekreációs programlehetőségek a gyerekek számára (a programok hajónként eltérhetnek és a szabad kapacitás függvényében lehetségesek)

  • 20% kedvezmény a speciális éttermekben történő előre foglalás esetén



Aurea élménycsomag

All Inclusive kényeztetés

Az Aurea élménycsomag a Fantastica élménycsomagon felül az alábbi szolgáltatásokat tartalmazza:

Szolgáltatások

Az Aurea élménycsomag a Fantastica élménycsomagon felül az alábbi szolgáltatásokat tartalmazza:




  • elhelyezés a felsőbb szinteken lévő tengerre néző kabinokban

  • üdvözlő csomag: csokiválogatás és habzóbor bekészítés

  • 24 órás szobaszerviz ingyenes kabinba szállítással

  • vacsora a büféétteremben elkülönített részen rugalmas étkezési időponttal (My Choice)

  • elsőbbségi beszállás

  • Spa-csomag: fürdőköntös, papucs és szépségápolási termékek bekészítése a kabinba

  • belépés a termál részlegre (csak felnőtteknek)

  • hozzáférés a privát napozóteraszhoz (csak felnőtteknek)

  • 10% kedvezmény a helyszínen a Spa csomagok árából



Fedélzetek, térkép





Szolgáltatások:

Csoportos városlátogatás és mini hajóút magyar idegenvezetővel



Igazi álomutazásra invitáljuk a napsütötte Florida legszebb tájain és partjainál. Miami Beach és az Everglades Nemzeti Park kalandjai után Key West mesés szigetei és a Bahamákhoz tartozó Ocean Cay varázslatos kis szigete vár felfedezésre az MSC Magnifica fedélzetén tett 3 napos mini hajóúttal. A program kezdő hajós utazóknak és a tervezett őszi szünet miatt családoknak is ideális választás.

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

2024-10-27 9 éj

1199000.00 Ft/fő,...

Ajánlatkérés
2024-10-27 9 éj

1239000.00 Ft/fő,...

Ajánlatkérés
2024-10-27 9 éj

1279000.00 Ft/fő,...

Ajánlatkérés
Adat / lap
/

Az ár tartalmazza:


csoportos hajóút



Hajótársaság: MSC Cruises



Hajó: MSC Magnifica



Indulás: Miami, USA



2024. október 27.-november 5.


Az ár nem tartalmazza:

A fakultatív programokon történő részvétel nem kötelező.
Amennyiben minimum 10 fő jelentkezik, a programot magyar idegenvezető kíséri.

Fakultatív programok árai később kerülnek meghatározásra.




  • Key Biscayne kirándulás
     

  • Wynwood és a Perez Art múzeum


 

A hajón más programot is meghirdetnek a hajótársaság szervezésében, azokra a helyszínen lehet jelentkezni és helyi (angolul beszélő) idegenvezető kíséretében lehet részt venni. Az előre befizetett és megrendelt csoportos fakultatív programokról a hajón történő átjelentkezésre nincs lehetőség.

Az útvonal és a fakultatív programok változtatásának jogát a hajótársaság - akár a hajóút közben is - fenntartja.

Érintett desztinációk:

Amerikai Egyesült Államok

Amerika Egyesült Államok

Az Amerikai Egyesült Államok (United States of America, röviden: USA) Észak-Amerikában található. Északról Kanada, keletről az Atlanti-óceán, délről Mexikó és nyugatról a Csendes-óceán határolja.  Több mint 9,6 millió km²-es területével és 300 milliós lakosságával az USA a világ harmadik legnagyobb állama.

Főváros: Washington
Hivatalos nyelv: angol
Fizetőeszköz: USA dollár

Az Egyesült Államok, amelynek létrejöttében a "minden ember egyenlőnek született" elve oly fontos szerepet játszott, mindig büszke volt arra, hogy új életet és új lehetőségeket kínál minden új bevándorlónak. Ezt jelképezi Amerika egyik fő szimbóluma a fáklyáját magasra emelő, Franciaországtól ajándékba kapott Szabadság szobor, amely New York kikötőjének bejáratánál fogadja az ide látogatókat. Jelentősége és óriási méretei ellenére nem New York a főváros. Washingtont 1790-ben alapították és a helyszínre politikai kompromisszum eredményeként esett a választás.
A főváros hivatalos neve: Washington D.C.

Főbb látnivalók:     

Washingtonban járva a következő nevezetességeket kereshetjük fel: a Capitolium épületét, a Pennsylvania Avenue 1600-at, vagyis a Fehér Házat  vagy a Vietnámi Veteránok Emlékművét.
New York legfontosabb pontjai a Szabadság szobor, a Times Square, Washington Square-en található New York University és a Soho.
Miami a strandolás és az üdülő, turistaközönség fellegvára. Összefüggő homokos partú strandok, pálmafák és az ócean várja az idelátogatókat.
Orlandoba látogatva rengeteg szórakoztatóparkot találhatunk illetve az ország egyik igen fontos repülőterét. A természet szépségei iránt érdeklődők látogassanak el valamely nemzeti park ( Yellow Stone, Yosemite) egyikébe és persze ne mulasszák el a Grand Canyon csodálatos látványát sem.

Éghajlata:   
 
A szubkontinensen a földkerekség szinte összes létező éghajlati és domborzati típusa megtalálható, Alaszka sarkvidéki tundrájától a Dél-kaliforniai homoksivatagig.
Az ország éghajlata méretéből eredően nagyon változatos, dél felé haladva egyre melegebb, nyugatra haladva egyre szárazabb az időjárás. Floridának szubtrópusi, a keleti partvidék nagyvárosainak mérsékelt, az ország belsejének mediterrán illetve sivatagi, az északnyugati államoknak óceáni, Alaszkának sarkvidéki az éghajlata.

Ünnepek:
  

A függetlenség napját július 4-én tartják. A gyerekek kedvenc ünnepe a Halloween, ilyenkor a kicsik rémisztőbbnél rémisztőbb ruhákban járják a szomszédokat, ismerősöket, és begyűjtik a szükséges édességmennyiséget. A hálaadás napja a családok napja, ilyenkor még a távolba szakadt rokonok is összegyűlnek, hogy együtt fogyasszák el az egészben sült pulykát. New Orleansban rendezik a híres Mardi Gras felvonulást minden év februárjában. Az amerikai írek legnagyobb ünnepe a St. Patrick ünnep március közepén.

Gasztronómia:  

A hamburgeren, a hot-dogon és a hálaadás napján az asztalokra kerülő pulykán kívül tipikus amerikai ételt nehéz mondani. Viszont minden, az országban élő népcsoport magával hozta főzési tudományát is, ezért bárhol járunk, mindenhol találkozunk a nemzetközi konyhával. A legnépszerűbbek a kínai, az olasz és a mexikói ételek.

Étkezés költségei:  alap kategóriában: 3-5$
 közép kategóriában: 12-20$
 luxus kategóriában: 20$-tól a csillagos égig
 

 

Szállás költségei:

olcsóbb szálláshelyek: 12-20$
 közép kategóriájú szálláshelyek: 20-60$
 luxusszállodák: 60-200$
Időzóna:     keleti part: - 6 óra, nyugati part: - 9 óra

Közlekedés:   

Amerikában az emberek leggyakrabban kétféle közlekedési lehetőséget használnak. Az egyik a rendkívül szerteágazó, kényelmes és meglepően olcsó belföldi repülőhálózat, a másik pedig az autó. Autót könnyen és olcsón bérelhetünk, egyetlen feltétele, hogy 25 évnél idősebbek legyünk.

 

Térség: Florida

Város: Miami

A pezsgés és káprázat spektruma Miami, ahol a luxus élet élénk színei keverve a hideg pasztell színekkel, Florida hamisítatlan nyaralóhelyévé teszik.
 
Már a századforduló elején sikeres turisztikai kisvárosként indult, az 1920-as évektől kezdve pedig tovább virágzott és nőtt, amihez különlegessége is hozzájárult. Saját "kis Broadway"-ával az 1920-as években, a 30-as, 40-es években pedig Miami a művészeti mozgalmak központjává vált, a második világháború alatt a hadsereg bázisaként működött és azóta is növekszik, mind Latin Amerika központjaként mind egy nagyvárosként.
Több száz lehetőség is van arra, hogyan töltse el az idejét Miamiban. Mindegyik részének külön érdekessége és stílusa van. Miami Beach-en bronzbarnára süttetheti magát és élvezheti a pezsgő éjszakai életet. Ha szeret várost nézni, akkor South Beach művészeti kerületében 800 lenyűgöző épületet tekinthet meg, illetve az Ocean Drive, nyüzsgő kikapcsolódási lehetőségeiről és út menti kávézóiról ismert. Csillogó felhőkarcolók és a fejlődés szelleme tette Miamit a megye legdinamikusabb városává, karakteres belvárosával, ami egy vibráló üzleti kerület is egyben. Coconut Grove reneszánsz stílusú kastélyairól, népszerű fesztiváljairól és véget nem érő éjszakáiról ismert. Még számos attrakciót kínál, a Miami Metrozoo-t, a Vizcaya Museum and Gardens-t, a Miami Seaquarium-ot és a Parrott Jungle and Gardens-t. A Fairchild Tropical Garden Coral Gables 335 000 m2 -es területén a világ minden tájáról származó trópusi növényeket, múzeumot, konzervatóriumot, esőerdőt csodálhat meg, ezután beülhet egy kávézóba vagy részt vehet egy idegenvezető által kísért túrán.
Naplementekor, Miami éjszakai élete felpezsdül, éjszakai szórakozóhelyek, meghitt tavernák, jazz bárok és divatos dance club-ok százaiban szórakozhat. Tulajdonképpen ez az a hely, ahol az ember "lát és látva van". Miami már régóta élvezheti a hírnevet, mint a gazdagok és híresek "játszótere" és gyakran találunk rendezvényeket is a divatos szórakozóhelyek egyikén.
Gyakran úgy is emlegetik, mint "Latin Amerika" kapuja. Miami jellegét erősen befolyásolta a két kultúra egybeolvadása, ami ezen a városi területen találkozik. Etnikai ételekkel, művészeti tárgyakkal bővelkedik a terület és számos fesztiválnak és eseménynek ad helyet. Little Havana, Miami legkoncentráltabb kubai közössége, Calle Ocho (S.W. 8. utca) köré szerveződik, ahol a látogatók kávézókban vagy az üzletekben kitűnő kubai tradíció alapján készült pólókkal és dohányárukkal találkozhatnak. A város Caribbean közössége Little Haiti köré szerveződik, ahol a karib kultúra amerikai szellemmel párosul. Mindenképpen álljon meg a piactéren, ami egyedülálló építészetével egy szokatlan bevásárlóhely.
Miami megérdemelt hírnevét kulturális naptárjának is köszönheti. Az Amerikai Egyesült Államok leggyorsabban növekvő kulturális közösségében találja a Metro-Dade Performing Arts Center-t, a Bass Museum-ot, a Miami City Ballet-et,a Miami Beach Cultural Arts Center-t és a Floridai Filharmonikusokat, akik egész évben zenét, táncot, színházat és művészeti előadásokat kínálnak.
A sikkestől és a kulturálttól a változatosig és felháborítóig minden előfordul, a város színei sokoldalúak és világosak. A Miamiba látogatók biztos, hogy maradandó élményekkel távozhatnak.
Art Deco negyed (Ocean Drive-on a 6. és a 15. St. között), ahol a világon szinte egyedülálló módon még fennmaradtak a 20-as években kedvelt különös stílus nyomai, a pastell rózsaszínre, zöldre, kékre festett, szögletes és íves gipszdíszítéssel kicicimázott házai.

Casa Casuarina - Gianni Versace ház (Ocean Drive 1114), amelynek bejáratánál 1997-ben megölték a híres divattervezőt.

Holocaust emlékmű (Meridian Ave. és Dade Blvd. sarok), amelyet a II. világháború zsidó áldozatainak állítottak. Nyitva: minden nap 09.00-21.00. Belépés ingyenes.

Palm- , Star- és Hibiscus-szigetek, ahol a leggazdagabb amerikai hírességek - Silveszter Stallone, Gloria Estefan, Madonna és egykor Al Capone stb. - magánvillái találhatók.

Miami Beach Kiállító Központ (Convention Center Dr.),
a legjelentősebb nemzetközi vásárok és kiállítások színhelye.

Bevásárló utcák, helyek
Lincoln Rd., Espanola Way, Washington Ave., Ocean Dr., Collins Ave.

Downtown Miami, a belváros, amelynek szíve a Biscayne Bay és ahol 1924-ben megépítették az első felhőkarcolót. Itt található a város kereskedelmi-hivatali életének központja, az állam és a szövetségi kormány hivatalainak helyi kirendeltségei, a bankok, a legjelentősebb cégek, valamint a helyi média (pl. Miami Herald) fellegvárai.

Metro-Dade Cultural Center (West Flagler St. 101) 3 fő része a Dél-Floridai Történeti Múzeum, a Miami Főkönyvtár és a Képzőművészeti Központ. Nyitva: kedd, szerda, péntek 10.00-17.00, csütörtök 10.00-21.00, szombat-vasárnap 12.00-17.00, hétfő szünnap. Belépőjegy: 6 USD, kedden egész nap és csütörtökön 17.00-21.00 ingyenes.

American Airlines Arena (721 North West 1. Ave., Biscayne Blvd. sarok), Miami NBA-ben szereplő kosárlabdacsapatának a Miami Heat-nek és a Nemzeti Jégkorong Ligában játszó Florida Panthers-nek a 15000 férőhellyel rendelkező stadionja. A kosárlabda bajnokság októbertől áprilisig tart, a mérkőzéseket általában 19.30 órakor kezdik.

Coconut Grove-ot reneszánsz stílusú épületek, látványos fesztiválok, nyüzsgő utcai élet jellemzi, amelynek leghíresebb utcája a Brickel Avenue, a „milliomosok utcája” nevet kapta, elsősorban az ott felépített magánpaloták, az egykori milliomos-otthonok, és a körzet luxusüzletei miatt.

Villa Vizcaya (3251 South Miami Ave., Rickenbacker Caseway) palota, amelyet James Deering milliomos iparbáró építetett fel az első világháború idején olasz neoreneszánsz stílusban. A 70 szobás, ma múzeumként működő, hatalmas, a tengeröbölig elnyúló kerttel rendelkező épületben számtalan rendezvényt, szabadtéri kiállítást, művészeti fesztivált és esküvőt rendeznek.. Nyitva: minden nap 09.30-17.00.

Miami Museum of Science and Space Transit Planetarium (3280 South Miami Ave.), ahol a látogatók komputerjátékok és több, mint 140 kézzelfogható tárgy segítségével megismerkedhetnek a modern technika csodáival és az világűr misztikumaival. A múzeumhoz tartozó planetáriumban pedig különböző multimédia és lézershow vetítések tekinthetők meg. Nyitva: minden nap 10.00-18.00. Belépôjegy: 9 USD, 16.30-18.00 50% kedvezmény.

Válogasson útjaink közt téma szerint!