+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

MADAGASZKÁR - MAURITIUS

1996000.00 Ft/fő, 2F

Mauritius, Mauritius

Szállás típus: Hotel
Ellátás: Félpanzió
Utazás módja: Repülővel
Időtartam: 14 éj
Típus: Városlátogatás, Körutazás
Indulás: 2024-11-22

Program leírás

Utazás:          Budapest - Madagaszkár - Budapest útvonalon menetrend szerinti repülővel, átszállással.
A körutazáson autóbusszal, valamint belföldi és helyi repülőjárattal.
Elhelyezés:   Madagaszkáron helyi besorolású középkategóriás szállodák és lodge-ok 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban. Mauritius-on felsőkategóriás 4*-os tengerparti szálloda 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban.
Ellátás:          félpanzió (reggeli és vacsora) + 3 ebéd.

 

1. nap: Budapest - Antananarivo
Elutazás Budapestről menetrend szerinti repülőjárattal, átszállással Antananarivóba. Éjszaka a repülőn.

2. nap: Antananarivo
Érkezés a délutáni órákban Madagaszkár fővárosába, Antananarivóba. A vízumügyintézést követően transzfer a szállodába. Amennyiben a járat érkezése engedi, délután városnézésre indulunk a dimbes-dombos fővárosban: megtekintjük a kulturális látnivalókat és felfedezzük a város színes, mindig nyüzsgő piacait. Magyar vonatkozása is lesz programunknak, megnézzük a Benyovszky utcát is. Vacsora, szállás.

3. nap: Antananarivo
Városnézés ANTANANARIVO-ban, Madagaszkár fővárosában. Az Imerina Királyság 12 történelmi dombjának egyikén épült, körülbelül 1245 m tengerszint feletti magasságban. A város az évek során folyamatosan szépül. Bekukkantunk Pedro atya által vezetett korábbi szegénynegyedbe és miséjére. Áldozatos munkájával több ezer ember életét segíti és a környezetet szépen rendbe rakták. Ennek eredményeként Teréz anyáéhoz hasonlítják tevékenységét. Meglátogatjuk a Rovát, a királynői palotát, amely Antananarivo egyik legmagasabb dombján épült, és a város szinte minden részéből látható. A madagaszkáriak szent helye, itt találhatók a királyok és királynék egykori rezidenciái, valamint a királyi sírok. Az 1996-os tűzvész után 16 évig bezárt palota 2023 júniusában nyílt meg újra, az épületen belül pedig egy fantasztikus történelmi múzeum nyitotta meg kapuit, ahová mi is ellátogatunk. A palota melletti kilátóból csodálatos kilátás nyílik a városra.

4. nap: Antananarivo - Andasibe
Reggeli után elindulunk kelet felé, hogy közelről fedezzük fel Madagaszkár egyedülálló természeti világát, és meggyőződjünk, joggal hívják a szigetet a ,,nyolcadik kontinens"-nek. Útközben megállunk egy Hüllő Farmon, ahol a sziget legtöbb hüllőfajával ismerkedhetünk meg: kaméleonok, iguánák, gekkók, krokodilok, különleges lepkék, valamint két makifajjal is. Éjszakai séta a park közelében: az éjszakai látogatás során helyi természetvezetővel és zseblámpák segítségével éjszakai makikat (egérmakikat), alvó kaméleonokat, leveli békákat stb.

5. nap: Andasibe
A mai napon a hatalmas élményeket ígérő ANALAMAZOATRA NEMZETI PARK-ot látogatjuk meg, az itt található esőerdő a legnagyobb és legfejlettebb lemurfaj, az Indri Indri otthona. Felejthetetlen élmény lesz hallgatni a makik kiáltozását, ahogyan egymással kommunikálnak, ,,énekük" akár három kilométerre is elhallatszik. Számos más különleges állat-és növényfajjal (orchidea és páfrányfaj) találkozhatunk. Délután meglátogatunk egy magánrezervátumot, ahol testközelből találkozhatunk a híres madagaszkári lemúrokkal, és készíthetünk ,,szelfit" itt élő makikkal! Vacsora, szállás Andasibében.

6. nap: Andasibe - Antananarivo
Visszautazás Antananarivóba, napközben többször megszakítjuk utunkat fényképezés kedvéért, és megismerkedünk a helyi rizstermesztéssel. Érkezés az esti órákban, vacsora és szállás a repülőtér közelében.

7. nap: Antananarivo - Morondava - Kirindy
Reggeli a szállodában, majd transzfer a repülőtérre és repülés Morondavába belföldi járattal. Érkezést követően transzfer Kirindy-be. Utunkat során megpillantjuk az első baobabfákat (majomkenyérfákat), rövid megálló a Baobab Avenue-nál és a felkeressük a ,,Szerelmes Baobabok"-at is. Továbbutazunk Kirindy-be, a különleges Kirindy Rezervátum területére, a furcsábbnál furcsább és endemikus szárazságtűrő növények és állatok birodalmába.

8. nap: Kirindy - Morondava
Ma kora reggeli látogatást teszünk a KIRINDY REZERVÁTUM-ban, ahol a szárazsághoz jól alkalmazkodott erdőt, növényzetet figyelhetjük meg, és különleges madárfajokkal, kétéltű és hüllőfajtákkal, valamint természetesen lemúrokkal találkozhatunk. A hely még arról híres, hogy itt él a ,,madagaszkári ugrópatkány", illetve hogy ez az egyik hely az országban, ahol a legtöbb esélyünk van természetes élőhelyén megpillantani Madagaszkár legnagyobb vadállatát, a vadmacska méretű fosszát. Délután következik az utazás egyik fénypontja: megnézzük a naplementét a BAOBAB AVENUE-n. Az ,,erdő anyjaként" emlegetett lenyűgöző baobabfák, amelyek a burkolatlan utat szegélyezik, páratlan tájat kínálnak. A látvány napnyugtakor fenomenális. Estére megérkezünk Morondava tengerparti városába és elfoglaljuk szállásunkat.

9. nap: Morondava
Szabadprogram, egész napos üdülés, pihenés a csendes Mozambiki-csatorna homokos tengerpartján. De választhatunk a helyi szervezésű, különböző fakultatív programokból (jelentkezés és fizetés a helyszínen), mint pl.: pirogue (tradicionális halászcsónak) kirándulás. Este igazi autentikus, malgas ünnep hangulatában töltjük: vacsora után egy helyi zenekar csatlakozik hozzánk, hogy bemutassák nekünk hagyományos hangszereiket, népi táncaikat. Egy malgas ünnephez elengedhetetlen nemzeti italuk, a rum is: 5-féle helyi ,,rhum arrangé"-t (különféle fűszerekkel, gyümölcsökkel érlelt rumok) kóstolhatunk végig.

10. nap: Morondava - Antananarivo
Délelőtt még egy kis szabadidő, majd transzfer a repülőtérre és repülés vissza Antananarivóba. Érkezést követően a ,,madagaszkári művészetnek" szentelt piacot fedezzük fel. Számos kézműves ajándéktárgyat kínálnak, melyek a helyi művészek munkájának eredményei. A kivitelezés minősége és a felhasznált anyagok adják a művek szépségét. A kézműves piacon az alkudozás ajánlott. Végül transzfer a szállodába.

11. nap: Antananarivo - Mauritius
Itteni tartózkodásunk végéhez közeledve látogatás a ,,Lemur Park" magánrezervátumban. A park kilenc nappali és éjszakai makifajnak ad otthont 5 hektáros erdős környezetben, melyet több mint 70 növényfaj alkot, közülük 40 faj Madagaszkáron endemikus. Búcsú Madagaszkártól, menetrend függvényében utazás Mauritius-ra. Érkezést követően transzfer a szállodába. Szállás a Tamassa Resort szállodában.

12. nap: Mauritius - északi terület
Ismerkedés a sziget északi részével, ahol cukornád ültetvények, festői falvak és városok váltják egymást. Látogatás a hajdani cukorgyár területén fekvő L'AVENTURE DU SUCRE múzeumba, ahol megismerhetik mennyire érintette a cukorgyártás a sziget történelmét és kultúráját. Ezt követően cukor és helyi rumok kóstolása. Séta a PAMPLEMOUSSES botanikus kert egzotikus növényei között. Ebéd a Tante Athalie-ben, a hely érdekessége a kertben lévő családi klasszikus autó gyűjtemény. Délután a Chateau de Labourdonnais megtekintése, mely a koloniális stílusú építészet szép példája. Szállás.

13. nap: Mauritius
Szabadidő, pihenés a szállodában. De választhatunk a helyi szervezésű, különböző fakultatív programokból (jelentkezés és fizetés a helyszínen), mint pl.: Casela Nature Park, hajókirándulás, helikopterrepülés stb.

14. nap: Port Louis
Kirándulás a sziget fővárosába, PORT LOUIS-ba és a környékére. Különböző istentiszteleti helyek felfedezése: a Kwan Tee pagoda, a Kailasson hindu templom és a legidősebb mecset. Séta a városban, a központi piac színes forgataga. Rövid megálló a Marie Reine de La Paix szent helynél, melyet a pápa is meglátogatott. A túra alatt kreol ebéd. Szállás.

15. nap: Mauritius
Szabadidő, pihenés a szállodában. Szállás.

16. nap: Mauritius - délnyugati régió
A mai napon a délnyugati régió felé vesszük az irányt. A TROU AUX CERFS vulkáni krátertől 360 fokos kilátás nyílik a szigetre. Utazás a GRAND BASSIN (Ganga Talao) szent tóhoz, majd rövid séta a BLACK RIVER GORGES parkban, ahol számos őshonos növény- és állatfaj él. Ebéd után, rumkóstoló a La Rhumerie de Chamarelben. A napot a 90 méter magas CHAMAREL vízeséssel és az ikonikus HÉT SZÍNŰ FÖLDDEL zárjuk. Este transzfer a repülőtérre és hazautazás. Éjszaka a repülőn.

17. nap: Budapest
Átszállás után Budapestre a menetrend függvényében. 

Tudnivalók

Ezt az utat csak megfelelő egészségi állapot, jó fizikai kondíció esetén ajánljuk a hosszú utazás és az esetenként megterhelőbb programok, nagy szintkülönbségek miatt!

Árak

Teljes ár: 1.996.000 Ft (1.805.600 + 190.400 repülőtéri illeték és csomagdíj)

Egyágyas felár: 410.000 Ft                                                                               

Vízumdíj: kb. 10 euró (a repülőtéren érkezéskor fizetendő)

A teljes ár a belépőjegyek árát magában foglalja.

Kalkulált csoportos útlemondási biztosítás: 3%             

A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza!

Min. utaslétszám: 15 fő                                                                                  

Árfolyam: 385 Ft/EUR

Elvárt szervízdíj / borravaló a helyiek számára: 80 EUR (helyi idegenvezetők, gépkocsivezetők részére helyszínen fizetendő)

Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervízdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.).

Fontos megjegyzések:

Az úti okmány lejárati idejére vonatkozó beutazási szabály, hogy az útlevélnek a tervezett utazás végétől számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie, és legalább két üres oldalt kell tartalmaznia.

A teljes ár a 472/2017. (XII. 28.) 14. §. (1) c) Korm. rendelet szerinti ár, mely az indulásig az ÁSZF-ben foglaltak szerint változhat.

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

2024-11-22 14 éj

1996000.00 Ft/fő, 2F

Ajánlatkérés
2024-11-22 14 éj

1996000.00 Ft/fő, 2F

Ajánlatkérés
Adat / lap
/

Érintett desztinációk:

Mauritius

Két nagyobb és több apró szigetből áll. Mauritiust, Rodriguezt, a Franciaországhoz tartozó Réuniont és egy sor kisebb szigetet Mascarenhas-szigetcsoport néven foglalunk össze. Rodriguez Afrika legkeletibb pontja.

Mauritius a Baktérítő közelében fekszik, így éghajlata szubtrópusi. A nyár decembertől júniusig, a tél júliustól szeptemberig tart. Nyáron az átlaghőmérséklet 30 °C körül van, télen éjszaka 17 °C, kora délután 24 °C körül. A kettő között – szeptembertől novemberig – az átlaghőmérséklet 25 °C és 28 °C között van.

A röpképtelen dodó az oktalanul kiirtott állatok szimbólumává vált. Állítólag két fajtája volt: a Mauritiuson honos barna dodó, avagy dronte és a réunioni szoliter, avagy fehér dodó (Raphus solitairius) volt – napjainkra azonban jóformán bizonyosra vehető, hogy ez utóbbi állat sosem létezett; a tudósok tévesen írták le az ugyancsak kihalt réunioni íbiszről szóló bizonytalan beszámolók alapján.

Mauritius 9 kerületből áll:

Black River/ Flacq /Grand Port/ Moka/ Pamplemousses /Plaines Wilhelm /Port Louis/ Riviere du Rempart/ Savanne

Térség: Mauritius

Város: Mauritius


Madagaszkár

A történelem folyamán azután az európai kalózok is előszeretettel választották támaszpontjukul Madagaszkárt, és a holland, francia, portugál, brit és spanyol rosszfiúk génjeit ma is sok félvér helybeli őrzi.

Később némi brit, majd francia gyarmati sors tette még változatosabbá a sziget kultúráját. A második világháborút követően erőteljes orosz befolyás alá került a terület, amit az is jelez, hogy Moszkvával közvetlen repülőgép járat köti össze a fővárost, Antananarivót. A turistákat szvesen látják a szigeten, de a belépés csak előre megszerzett vízum birtokában lehetséges. Ha viszont egyszer már bejutott az ember, akár napi néhány dollárból is eléldegélhet a vízum érvényességéig, azaz akár 3 hónapig. Ez pedig nem egy utolsó szempont, hiszen Madagaszkáron hetekig lehetne fényképezgetni a rendkívül különleges állat- és növényvilágot. Lemúrok, kaméleonok, baobabfák, gekkók, polipfák tartoznak a nemzeti parkok különlegességei közé. Sajnos, a szegénység és a kormányzati felelőtlenség miatt a területet egykor jóformán teljesen befedő trópusi esőerdő ma már csak a sziget 15%-ára korlátozódik, és a művelhető talaj egész egyszerűen eső után sok helyen belecsúszik az Indiai-óceánba. Áprilisé s október között a legbarátságosabb a terület éghajlata, bár a fennsíkokon a nyár sem túl forró. Antananarivo (Tana)Tana sok más ázsiai és afrikai fővároshoz hasonlóan elsősorban zsúfolt, zajos és szennyezett levegőjű metropolisz, bár vannak felfedezésre érdemes részei. Érdemes végigmenni a Függetlenség Sugárútján (Avenue de l'Indépendance), ahol egymást érik az alkalmi árusok fehér napernyői. A hatalmas Zoma Market a város egyik legfőbb attrakciója. Itt érdemes népművészeti tárgyak után kutatni, azonban itt a legnagyobb a veszélye a zsebtolvajlásnak is.Akinek nincs ideje arra, hogy elutazzon a sziget északi részébe a nemzeti parkokhoz, annak javasolható a Parc Botanique et Zoologique de Tsimbazaza ahol tucatnyi különleges állatfaj, pl. lemúrok, figyelhetők meg.

Az állatkertben található a Musée d'Académie Malgache ahol a sziget egykor még izgalmasabb állatvilágának azóta már kihalt fajait (pl. elefántmadár, dugong, rövid farkú fehér víziló) tekinthetik meg a vendégek.Nosy BeNosy Be Madagaszkár első számú üdülőterülete, a körülötte fekvő kisebb szigetekkel együtt (Nosy Komba, Nosy Tanikely, Nosy Sakatia, Nosy Mitsio és Nosy Iranja). Repülőgéppel érhető el legkönnyebben, hiszen 700 km-re fekszik Madagaszkár fővárosától. Itt a klasszikus trópusi üdülőhelyek minden szolgáltatása a turisták rendelkezésére áll, de ennek az árát is meg kell fizetni. Kellemes hely a sziget fővárosa, Andoany, amely ma is őrzi egykori francia gyarmati település jellegét. Réserve Naturelle Intégrale des Tsingy de BemarahaMadagaszkár legnagyobb kiterjedésű védett övezete viseli ezt a megtisztelően hosszú nevet, amelyet ráadásul az UNESCO is a világ természeti örökségei közé sorolt.

A 152,000 hektáros Tsingy de Bemaraha az ország nyugati részén található, területén hatalmas erdőségek és lepusztult mészkősziklák osztoznak, amelyek kiváló élőhelyet nyújtanak ritka állatfajok számára. Kenuval is be lehet járni a terület egy részét, ahol látványos vízesések teszik teljessé az élményt. Mindazonáltal kell némi elhivatottság ahhoz, hogy ide eljusson az ember fia, hiszen az út az esős évszakban járhatatlan, száraz időben pedig egy igen lassú, speciális helyi fuvareszközt: zebu-kocsit is igénybe kell venni megközelítéséhez.Parc National de Montagne d'AmbreMadagaszkár északi részén található ez a hatalmas, vulkáni eredetű masszívum. Az itteni esőerdőben főleg a hüllő és kétéltű fajok gazdagsága szembetűnő, igazi különlegesség a kékorrú kaméleon. 20 km hosszú jelzett túristaút várja a itt a vendégeket. Parc National de IsaloEz az erodált homokkő masszívum számos furcsa szoborszerű képződmény otthona. Grottók, vízesések, kanyonok tarkítják az egyébként sem unalmas látványt nyújtó, fűvel benőtt térséget. Ráadásul a helyi törzsek a zavarba ejtő sziklákba rejtették halottaikat is.

Aki szerencsés, ráadásul jól beszél a sziget hivatalos nyelvén, franciául, az betekintést nyerhet a helybeliek különleges, tabukkal megtűzdelt hitvilágába is. FianarantsoaFianarantsoa Madagaszkár intellektuális központja, ahol a kellemes magashegyi éghajlat (1375 m) következtében kitűnő borokat is készítenek. A francia misszionáriusok tevékenységének köszönhetően ez a térség a katolicizmus fellegvára, amit tucatnyi égbeszökő templomtorony jelez.

Térség: Madagaszkár


Város: Madagaszkár


Válogasson útjaink közt téma szerint!