+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

LEVENDULAÜNNEP TIHANYBAN

12900.00 Ft/fő

Magyarország, Balaton

Szállás típus: Nincs
Ellátás: leírás szerint
Utazás módja: Busszal
Időtartam: 1 nap
Típus: 1 napos utak, Ifjúsági program / Osztálykirándulás, Városlátogatás
Indulás:

LEVENDULAÜNNEP TIHANYBAN

Időpont: 2024. június 23.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 7.15 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 7.30 órakor

A Balatonba mélyen benyúló félsziget Tihany, fontos átkelőhely, forgalmas turistaközpont. Hazánk első természetvédelmi területe gejzírkúpokkal, levendulával, különleges bazalttufával.

Tihany egyben királyi temetkezőhely is, a bencés apátság révén pedig vallási központ. Múzeumában őrzik a halászmesterség ősi eszközeit és legújabban egy babavilágot is. Mindezekkel megismerkedünk utunk során.

Program 

Először Balatonfüredre érkezünk, ahol egy sétát teszünk a szívkórház és a móló környékén, érintve a legfontosabb látnivalókat, nevezetes épületeket. Marad kis szabadidő, majd hajóra szállunk és közel 20 perc múlva, a Tihanyi-öböl átszelése után érkezünk meg a Tihany kikötőjébe. (hajójegy: kb. 2.000, - Ft/fő, az ár, tájékoztató jellegű, változhat) Itt újra autóbuszra szállunk, így közelítjük meg az óvárost, ahonnan a nap további részében gyalogosan közlekedünk.

Mielőtt hagyjuk magunkat elvarázsolni a levendula illatától, hangulatától, megismerkedünk Tihany látnivalóival is. Az érdeklődőkkel megtekintjük a magyar barokk egyik legszebb remekét, az Apátsági templomot, melynek altemplomában temették el az 1060-ban elhunyt I. András királyunkat. Az egykori apátsági rendház egy részében egy teljesen új interaktív kiállítás tekinthető meg. Belépő a templom és múzeum megtekintéséhez: felnőtt: 2.900, - Ft, diák, nyugdíjas: 1.800, - Ft. Valamikor a Visszhang domb volt Tihany igazi híressége. Mi is kipróbálhatjuk, halljuk-e ma még a visszhangot. A Tihanyban található régi szép műemléki épületek közül figyelmet érdemel, és fakultatív programként megtekinthető többek közt a Szabadtéri Néprajzi Múzeum, vagy az 1997-ben megnyílt Babamúzeum.

A levendula évszázadok óta fontos és kiemelt szerepet játszik Tihany életében, mai napig jeles hagyományai vannak a levendula termesztésének és feldolgozásának. E nemes növény tiszteletére rendezik meg évről évre a Levendula Ünnepi Heteket. Ilyenkor minden a levenduláról szól. Lehet feltöltődni, gyönyörködni, kóstolni, szagolni, levendulából készült termékek sokasága várja a látogatókat. A Levendulaház Látogatóközpontban, ami a Belső-tó partján található szintén levendulából készült vagy azzal ízesített finomságokat kóstolhatnak meg. Visszaindulás Budapestre 18 órakor.

Részvételi díj: 19.990,- Ft/fő 
Akciós ár: 12.990,- Ft/fő

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

2024-06-23 1 nap

12900.00 Ft/fő

Ajánlatkérés
Adat / lap
/

Érintett desztinációk:

Magyarország


Térség: Balaton

Fogja kézen a családját, és látogassák meg a Balaton Régiót! A kék víztükör, a lankás, szőlőskertekkel díszített dombok, az évezredek óta szunnyadó vulkánok, a hűs árnyékot nyújtó erdők és az illatos mezők világa várja Önöket.

A mosoly és a jókedv "országába" kalauzoljuk el, ahol gyermekével együtt élvezheti a pihenés és az üdülés minden ajándékát. A szabadság örömeinek valóságos tárháza várja az ide érkezőt: kellemes szálláshelyek, önfeledt és biztonságos lubickolás, pihentető napfürdőzés, csábító kirándulások, felfedezésre váró természet, gazdagon terített asztalok.

A tó legszebb panorámája a tihanyi és a Balatongyörökhöz közeli Szépkilátóról tárul elénk minden évszakban más-más színben pompázva. Füred vitorláskikötője, vízisípályája, Tihany barokk apátsága, Badacsony híres szőlőhegye, a balatoni halászok fogas-fogása sem maradhat ki a látnivalók és íz élvezetek közül. A nyüzsgő, forgalmas Keszthely mellett a déli parton Siófok a tópart szórakoztató fellegvára, fiatalok nyári zarándokhelye.

Felejtse el nálunk a dolgos hétköznapokat, pihenje ki az iskola és a munka fáradalmait a Balatonnál, hiszen a Balaton Régióban, a Napfény Kertjében az egész család teste és lelke egyaránt új életre kel. Balaton Régió - egy igazi élmény a családnak!

Város: Tihany


Magyarország


Térség: Kirándulások Belföldön

Város: Kirándulás Belföldön


Válogasson útjaink közt téma szerint!