+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Montenegró - a hegyek és a tenger vonzásában

238000.00 Ft/fő, 2F

Montenegro, Budva

Szállás típus: Hotel
Ellátás: Félpanzió
Utazás módja: Busszal
Időtartam: 6 éj
Típus: Városlátogatás, Hajóút
Indulás:

Montenegró természeti csodái, az Adria szépsége, kirándulások, strandolás, pihenés, városnézés Belgrádban, vajdasági ízelítő.

Programok

1. nap. Budapesti indulás Szerbia felé vesszük az irányt. Utazás rövid megállókkal Belgrádig. Szerbia fővárosában felkeressük a Száva és a Duna összefolyásánál a nándorfehérvári várat. Emlékezés a nándorfehérvári diadalra és Hunyadi Jánosra. Rövid szabadprogram a központban, majd utazás délre, Szerbia Szandzsák régiójába, mely már nevében is hordja a török múltat.

2. nap. Határátlépés Montenegróba a jabikai határon. Utazás az országnak is nevet adó fekete hegyek világában. A Durmitor Nemzeti Parkban az UNESCO világörökségi listáján lévő, 1300 m mély, 78 km hosszú Tara-kanyonba érkezünk, fotószünet a híres hídnál. Következő megállónk a majd 2300 m magas Medve-csúcs lábánál lévő Fekete-tó. Továbbkanyarogva a hegyek, szurdokok világában elérjük a 600 ezer lakosú ország 150 ezres fővárosát, Podgoricát. Újabb hegyeken átkelve elénk tárul az Adria. Vacsora és szállás Budvában. (4 éj)

3. nap. Délelőtt az 1750 m magas Lovcen-hegyre megyünk fel, mely hely a montenegróiak nemzeti szimbóluma, sőt „szent oltára”. Fentről páratlan kilátás nyílik szinte az egész országra, különösen a Kotori-öbölre. A hegyen van a költő, filozófus és püspök, majd fejedelem mauzóleuma. Itt tudjuk megkostólni Montenegró egyik specialitását , a njegusi prsutát, azaz nyegusi sonkát. Délutánra visszatérünk Budvába, szabadprogram, strandolás.

4. nap. Kirándulási lehetőség a Kotori-öbölhöz. Az Adria partvidékének egyik gyöngyszeme az öböl, az osztrák-magyar haditengerészet egykori bázisa. Az öböl is a Világörökség része. Itt alkalom nyílik egy egész napos hajókirándulásra, kikötésekkel, múzeumokkal, csobbanási lehetőséggel. (Díja 35 EUR, mely a helyszínen fizetendő.)

5. nap. Egész napos szabadprogram, strandolási lehetőség.

6. nap. Reggeli után indulás hazafelé. Utunk végigvisz minket a kb. 100 km hosszú Moraca-kanyonon is, ahol felkeressük a híres, középkori Moraca ortodox kolostort. Vacsora és szállás Cacak városában lesz.

7. nap. Folytatjuk hazautunkat. Átkelve a Duna felett kis pihenő Újvidéken. Utunk utolsó programjaként megállunk az Észak-bácskai magyar faluban, Tóthfaluban ahol megnézhetjük a Mini Délvidéket, és résztvehetünk egy burekezős, pálinka-kóstolós programon. Érkezés Budapestre az esti órákban.

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

2024-09-02 6 éj

238000.00 Ft/fő, 2F

Ajánlatkérés
Adat / lap
/

Az ár tartalmazza

Időpont: 2024. szeptember 2-8.

Elhelyezés: ***-os szállodákban

Ellátás: félpanzió.

Idegenvezetés.

Utazás: kényelmes autóbusszal.

Részvételi díj: 238 000 Ft/fő

Egyágyas felár: 64 500 Ft

Utasbiztosítás: 4 550 Ft/fő

Útlemondási biztosítás: 2,5-3,5 %

Belépődíjak: kb. 40 EUR

Érintett desztinációk:

Montenegro

Ez a kicsi, érdekes, turisztikai szempontból szinte érintetlen ország az Adriai tengerpart bejáratánál található. Az ország belseje számtalan kincset rejt: a Durmitor hegy a Tara folyó kanyonjával, a Skadarsko tó, a Lovcen és a Biogradska Gora Nemzeti parkok. A tengerparton számos, gyönyörű város és strand mellett a világ örökség részeként ismert Kotor óvárosa, a nagy Kotori öbölben, csalogat egy kellemes sétára. A tengerpart ezen a tájon sok kis homokos és kavicsos vadregényes öblöt rejt, ahol a napfény és a tengeri fürdőzés szerelmesei hódolhatnak szenvedélyüknek.

Térség: Budva


Város: Budva


Válogasson útjaink közt téma szerint!