+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Erdélyi Barangolások

146750.00 Ft/fő, ...

Románia, Körutazás Erdélyben

Szállás típus: Panzió
Ellátás: Félpanzió
Utazás módja: Busszal
Időtartam: 4 éj
Típus: Körutazás
Indulás: 2024-07-24

Leírás:

Több, mint 20 éve szervezzük ezt a programunkat nagy sikerrel, mert Erdély mindig vonzó utasaink számára.
Vannak, akik még nem jártak ott és vannak, akik már igen, de szívesen visszatérnek.
Erdély gyönyörű tájai és szép városai mindenkit elvarázsolnak. Ezért programjainkat úgy állítottuk össze, hogy legyen benne városnézés, természeti szépségek, érdekességek és különlegesség. Beszívhatjuk a parajdi sóbánya levegőjét, megtekintjük Mátyás király szülőházát, nagy költőink emlékhelyeit. Megismerhetjük a Gyilkos tó történetét és elmegyünk a Pokol kapujáig.

Útvonal: Budapest-Kecskemét-Szeged-Hódmezővásárhely-Békéscsaba, határátkelés Méhkeréknél, visszaútban határátkelés, Nagylak után Makó - Hódmezővásárhely-Szeged- Budapest

Szállás: 2-3* magyar panziókban, 2-3 ágyas fürdőszobás szobákban

Tipp: A világjárvány miatti korlátozó intézkedéseket visszavonták, így korlátozás nélkül lehet beutazni az országba.

További részletek:

Belépők: kb. 50 Łei + 1.500 Ft/fő helyszínen fizetendő. ( 1 Lei= 85 Ft körüli)

Utasbiztosítás külön köthető. Útlemondási biztosítás 2,4 %

Minimum létszám 19 fő
18 fő alatt létszámfelár számolandó! (10.000 Ft/fő)

Ülőhelyek a megrendelés sorrendjében!

Ellátás: félpanzió (erdélyi házias finomságok, specialitások)

Közlekedés: komfortos autóbusszal

Programleírás

1. nap: Elindulás Budapestről a korai órákban. Határátkelés után Nagyszalontán: Csonka torony- Arany János múzeum, majd továbbutazunk Nagyváradra: Fő tér, Szent László templom, Váradolaszi negyed. Püspöki palota és Székesegyház a Kanonok sorral. Ezután a Király-hágón és Csucsán át Bánffyhunyad erődtemploma következik. Szállás, vacsora Kolozsvár környékén.

2. nap: Reggeli után Kolozsvár bemutatása: Fő tér, Mátyás király szobra, Szent Mihály templom, Mátyás király szülőháza az Óvárossal. Egyetemi negyed és a Farkas utcai templom. Ezután jó idő esetén túrázhatnak a Tordai hasadékban. Továbbutazás Marosvásárhelyre, ahol bemutatjuk a város szép szecessziós épületeit és a Rózsák terével zárjuk a nap programját. Szállás, vacsora Korondon. Esténként vásárlási lehetőség a kézművesek üzleteiben. 3 éjszakát töltünk itt.

3. nap: Reggeli után kirándulás: A Bucsin és a Pongrác-tető után Gyilkos tó, a Békás-szoros; Pokol tornácán át a Pokol kapujáig. Az út gyönyörű fenyvesek között, időnként 2000 méter fölötti magasságokban vezet. A Gyilkos tónál megkóstolhatják a hely specialitását egy pisztrángos étteremben. Szállás, vacsora Korondon.

4. nap: Reggeli után jó idő esetén szabad program Szovátán, fürdőzési lehetőséggel a Medve tóban (belépő a helyszínen kb. 45 lej/fő). Rossz idő esetén Szováta helyett Szejkefürdőn, székelykapuk sora Orbán Balázs sírjáig és egy borvizes kútnál állunk meg. Farkaslakán, Tamási Áron sírját nézzük meg a mellette lévő emlékparkkal. Ezután a Parajdi sóbányába megyünk le (belépő a helyszínen kb.50 lej/fő). Szállás, vacsora Gyulafehérvár közelében.

5. nap: Reggeli után Gyulafehérváron a Várat és a Hunyadi sírokat nézzük meg. Hazautazás Aradon keresztül: Rövid megálló az Aradi vértanúk emlékműnél. Érkezés a magyar határhoz a délutáni órákban.

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

2024-07-24 4 éj

146750.00 Ft/fő,...

Ajánlatkérés
2024-07-24 4 éj

146750.00 Ft/fő,...

Ajánlatkérés
2024-07-24 4 éj

146750.00 Ft/fő,...

Ajánlatkérés
2024-08-07 4 éj

146750.00 Ft/fő,...

Ajánlatkérés
2024-08-07 4 éj

146750.00 Ft/fő,...

Ajánlatkérés
2024-08-07 4 éj

146750.00 Ft/fő,...

Ajánlatkérés
Adat / lap
/

Az ár tartalmazza:

utazás autóbusszal, szállás, reggeli és vacsora, idegenvezető/csoport kísérő

Érintett desztinációk:

Románia

Látnivalók

Bukarest, a főváros, a földrengés, a második világháború és Caucescu áldásos tevékenységének köszönhetően rengeteget vesztett korabeli szépségéből. A 12 emelet magas Népek Háza a Pentagon után a világ második legnagyobb épülete. A George Enescu múzeum kottákat és zeneszerzők személyes tárgyait mutatja be.

Brassó középkori szász város, Románia leggyakrabban látogatott idegenforgalmi célpontja. Leghíresebb nevezetessége a Fekete Templom, amely sokak szerint a Bécs és Isztanbul közötti terület legnagyobb gótikus temploma. A várostól 30 kilométerre fekszik Drakula kastélya, amely a környék legnagyobb vonzerejét jelenti. A kastélyhoz vezető út során érdemes felkeresni a Rasnov kastélyt is.

Segesvár a magyarok történelmében nagy szerpet játszó középkori szász város, feltehetőleg itt halt meg Petőfi Sándor. Óratornyáról, Történeti Múzeumáról, dominikánus valamint gótikus templomáról híres. A várostól 40 kilométerre fekszik Albesti, itt található a Petőfi Múzeum.

Temesváron voltak a 89-es forradalom legvéresebb harcai, melynek áldozataira emléktáblákkal emlékeznek. A református templom volt a forradalom központja. A legszebb épületek a városban a római katolikus dóm és a szerb ortodox templom

A Fekete-tenger partvidékének legnagyobb kikötője, és városa Constanta. A futballrajongók Gheorge Hagi szülővárosaként ismerhetik. A strandok zsúfoltak és piszkosak, de a város maga szép. Mamaia a román „Palm Beach”, amely 61 szállodájával várja a turisták hadát. A partvidék egyéb üdülőhelyei: Eforie, Neptun-Olimp és Constinesti.

Romániában a legnagyobb kiadást a szállás jelenti, az étkezés, a múzeumlátogatás és a közlekedés nagyon olcsó. Az utazási csekkeket könnyen, sok helyen beválthatjuk. A bankkártyákat széles körben elfogadják. Borravalót nem kötelező adnunk, a piacokon érdemes alkudoznunk.

Térség: Körutazás Erdélyben

A városlátogató és körutazások gyűjtő helye ez a régió, pontos szállás és útvonal leírások a programokban olvashatóak.

Város: Körutazás Erdélyben


Válogasson útjaink közt téma szerint!