+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Advent két fővárosban - Pozsony és Bécs

9900.00 Ft/fő, ...

Szlovákia, Pozsony

Szállás típus: Program szerint
Ellátás: leírás szerint
Utazás módja: Busszal
Időtartam: 1 nap
Típus: Városlátogatás
Indulás: 2024-12-08

Leírás:

Adventi időszakban Pozsony meseszerű karácsonyi vásárrá alakul át, az óváros finomságoktól lesz illatos és karácsonyi énekektől hangos. Sok éves hagyományra visszatekintő pozsonyi karácsonyi vásárra számos turista érkezik, hogy kellemes hangulatban töltsék el az adventi pillanatokat.

Igazi világvárosi adventi hangulat vár Bennünket az osztrák fővárosban, ahol rengeteg helyen kínálnak kaarácsonyi forralt borokat és a finom puncsokat. Karácsonyi vásárok színes portékái mellett, ne hagyják ki Bécs látnivalóit sem!

 

Program:

Indulás a kora reggeli órákban. Városnézés Pozsonyban (barangolás a festői óvárosban: Szent-Márton dómtemplom, ahol Habsburg-házi magyar királyokat koronáztak, Egyetemi könyvtár, Prímás-palota, Óvárosháza, Roland-kút, Mihály-kapu, Grassalkovich-palota, magyar királyi kamara, ahol a reformkori országgyűléseket tartották). A városnézés után szabadprogram, vásárlási lehetőség az adventi kunyhóknál, illetve sztrapacskázási lehetőség. Továbbutazunk az osztrák fővárosba.

Érkezés Bécsbe, majd aki szeretne, az idegenvezetőnkkel tarthat egy informatív városnézére. (Ring, Belvedere, Karls Platz, Operaház, Parlament, Fogadalmi templom, Prater stb - megtekintésük kívülről), ahol sorra vesszük Bécs látnivalóit.

Ezt az adventi programot szabadon tölthetik el utasaink igényük szerint vásározással, bevásárlással, vagy akár forralt borozással.

Este indulás vissza Magyarországra, de előtte még vetünk egy utolsó pillantást az ünnepi fénybe öltözött adventi belvárosra.

Hazaérkezés a késő esti órákban.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

 

Utazás:

autóbusszal 

Indulási időpontok

2024-12-08

  • Budapest, BOK (volt SYMA) csarnok, Dózsa György út 1. Találkozó: 05:40
  • Budapest, Budaörsi út 112., OMV Benzinkút, MC Donalds Találkozási idő: 06:20
  • Tatabánya, ORLEN benzinkút Találkozás: 06:50
  • Győr, Győr TESCO parkoló (Királyszék u. 33.) Találkozó 07:30
  • Mosonmagyaróvár, Mosoni Pihenő (M1-es 162 km.) Találkozó: 08:15

2024-12-22

  • Budapest, BOK (volt SYMA) csarnok, Dózsa György út 1. Találkozó: 05:40
  • Budapest, Budaörsi út 112., OMV Benzinkút, MC Donalds Találkozási idő: 06:20
  • Tatabánya, ORLEN benzinkút Találkozás: 06:50
  • Győr, Győr TESCO parkoló (Királyszék u. 33.) Találkozó 07:30
  • Mosonmagyaróvár, Mosoni Pihenő (M1-es 162 km.) Találkozó: 08:15
Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

2024-12-08 1 nap

9900.00 Ft/fő,...

Ajánlatkérés
2024-12-08 1 nap

9900.00 Ft/fő,...

Ajánlatkérés
2024-12-08 1 nap

9900.00 Ft/fő,...

Ajánlatkérés
2024-12-08 1 nap

9900.00 Ft/fő,...

Ajánlatkérés
2024-12-08 1 nap

9900.00 Ft/fő,...

Ajánlatkérés
2024-12-22 1 nap

9900.00 Ft/fő,...

Ajánlatkérés
2024-12-22 1 nap

9900.00 Ft/fő,...

Ajánlatkérés
2024-12-22 1 nap

9900.00 Ft/fő,...

Ajánlatkérés
2024-12-22 1 nap

9900.00 Ft/fő,...

Ajánlatkérés
2024-12-22 1 nap

9900.00 Ft/fő,...

Ajánlatkérés
Adat / lap
/

Ár tartalmazza:

- Autóbuszos utazás- Csoportkísérő idegenvezető

Ár nem tartalmazza:

Pozsonyi városnézés díja helyi idegenvezetővel, valamint városi belépő díja: 5 EUR/fő*

Bécs városi illeték és transzfer 10 EUR/fő*-Ülőhelyválasztási felár 1.500 Ft/fő

- utasbiztosítás 450 Ft/fő

A belépő a buszon fizetendő. 

 * kötelezően fizetendő

FONTOS:Az esetleges határellenőrzésre számítva kérjük győződjenek meg utazási okmányaik érvényességéről.

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák például adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer stb. 

Útközbeni felszállók figyelmébe: Az útközbeni felszállást választók figyelmét felhívjuk arra, hogy az autóbusz visszafelé úton legtöbb esetben a másik oldalon lévő pihenőben fog megállni! Az autópályán történő átkelés felüljáró hiányában nem megoldható, tehát kérjék meg egy ismerősüket, hogy vegye fel Önöket a másik oldalon.

Kérjük, hogy szíveskedjenek a pontos összeggel fizetni, mert nagyobb címlet esetén probléma adódhat a visszaadásból.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Érintett desztinációk:

Szlovákia

Látnivalók

Pozsony Szlovákia fővárosa és egyben legnagyobb városa. Ahogy az ember megérkezik a városba, gyönyörű szőlőültetvények, a Kis-Kárpátok vonulata és a Duna kéklő csillogása tárul a szeme elé. Nagyon sok emlékmű és épület tanúskodik a közös szlovák-magyar történelemről valamint sok múzeum idézi fel a monarchia korát. Pozsony legszebb része az Óváros és a Vár. Az Óváros több múzeumnak és palotának ad otthont, ezek közül a leghíresebb a Borászati Múzeum és a Mirbach Palota. A Vár alapjai a korai középkorban épültek, azóta rengeteg alkalommal építették át. Érdemes felmenni a Várba, ugyanis gyönyörű kilátás nyílik innen a városra, valamint megtekinthetjük a Népzenei Múzeum érdekes gyűjteményét is. A Szlovák Nemzeti Múzeumot és a Nemzeti Galériát se hagyjuk ki a városnézésből.

A Magas-Tátra festői csipkéit 30 völgy és 100 jégkori tó teszi még szebbé. A 600 kilométer hosszú, remekül kiépített túraútvonal-hálózat minden völgyet és csúcsot elér. Aki kirándulni szeretne, az augusztusban és szeptemberben jöjjön, aki pedig a síelést kedveli, az novembertől áprilisig hódolhat szenvedélyének.

A Mala Fatra nemzeti park legmagasabb pontja a Velky Krivan. A park szívében található a Vratna, a gyönyörű, erdővel borított völgy, amely kitűnő túrázási útvonalakat, télen pedig csodálatos sípályákat kínál.

Spissky Hrad Szlovákia legnagyobb kastélya, melyet 1209-ben építettek. 1780-ban leégett, így ma már csak romjai láthatóak. Gótikus tornya, kápolnája, román stílusú palotája romjaiban is gyönyörű.

Látnivalók a Garam mentén
A szomszédos Szlovákiában található Garam folyó környéke közel fekszik hazánkhoz, Budapest környékéről néhány órás autózás után kényelmesen elérhető jó minőségű utakon. Ott található Szlovákia egyik legszebb települése, a nagy múltú bányászváros, Selmecbánya (Banská Stiavnica). A környéken a középkorban kezdődött a nagy tisztaságú arany és ezüst bányászata, amely folyamatos fejlôdést és gazdagságot biztosított az ottani lakosoknak. A bányászati technikák fejlesztésének európai központja volt ez a vidék hosszú évszázadokon át. A XVIII században még bányászakadémiát is létesítettek Selmecbányán. A történelmi városközpontot, amely mindmáig megôrizte középkori jellegét, az UNESCO a világörökség részévé nyilvánította néhány évvel ezelőtt. A város környéke is bővelkedik a látnivalókban, érdemes ellátogatni Sveti Anton késôgótikus kastélyába, Garamszentbenedek kolostorába vagy Újbánya (Nova Bana) kolostor-erődjébe. Nyaranta pedig még aranyásó versenyeket is szerveznek a környékbeli patakokban. A régió másik, nem kevésbé gazdag múltú kisvárosa a pénzverdéjérôl híres Körmöcbánya (Kremnica). Nem véletlen, hogy a köztudatban ma is él a körmöci arany kifejezés, ugyanis itt nagy tisztaságban bányászták a nemes fémet, és már Róbert Károly királyunk pénzverdét létesített a településen, amely ma is működik. Évente 400 kilogramm tiszta arany került ki az itteni bányából. Amit valószínűleg kevesebben tudnak, Körmöcbánya közelében található Európa földrajzi közepe. Akinek még ennyi vonzerő sem volna elég, annak javasolható a 46 C fokos gyógyvizes strand. A környék egy másik nevezetes fürdőhelye Szklenófürdő. A Károly Róbert kora óta lakott település idilli környezetben, tűlevelű és lombos erdôk ölelésében fekszik. A földből feltörő gyógyforrások hőmérséklete 37 és 52 C között váltakozik, szulfát, mész és magnézium tartalmuk jelentős. Idegrendszeri és gerincproblémák esetében javasolják a fürdôkúrát az orvosok.

Térség: Pozsony

A Duna mellett 85 méter magas domboldalon álló Pozsonyi vár határvédő szerepe 902-től meghatározó volt. Egykoron a Korona toronyban őrizték a magyar királyi koronázási ékszereket.Pozsonyt nemcsak történelmi múltja, látnivalói miatt is érdemes felkeresni. Nem hiába emlegetik úgyis: a Duna menti szépség. A Szlovák Nemzeti Múzeumnak helyt adó saroktornyos Pozsonyi vár épülettömbje, ahová hangulatos lépcsősor vezet fel, messze a város fölé magasodik. A vár alatt a 14. században épült gótikus koronázótemplom található, száz méteres neogótikus tornyán a csillogó Szent Koronával, mely a magyar királyok koronázási helyére utal.

Város: Pozsony


Válogasson útjaink közt téma szerint!