+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Izlandi tél eleji kiscsoportos csillagtúra...

349000.00 Ft/fő, ...

Izland, Körutazás Izlandon

Szállás típus: Hotel
Ellátás: leírás szerint
Utazás módja: Repülővel
Időtartam: 4 éj
Típus: Üdülés - nyaralás
Indulás: 2024-11-01

Leírás:

Töltsön el egy tél eleji hétvégét Izlandon! A kiscsoportos utazás során Izland legérdekesebb látványosságaival ismerkedhetünk meg. Szállásunk Reykjavík közelében lesz, innen kiindulva fedezzük fel a főváros és a vidék szépségeit. A rendkívül hangulatos reykjavíki óváros, a gejzír, az Arany Vízesés, Dél-Izland természeti csodái vagy a Kék Lagúna mind különösen vonzó látnivalók. Az ár tartalmazza a repülőjegy, a szállás, a transzferek és az idegenvezetés mellett a reykjavíki városnézést és az Arany Kör kirándulásokat is.

Az út kiemelkedő értékei:

  • Utazás közvetlen repülőjárattal
  • Maximális csoportlétszám: 18 fő
  • Izlandon élő magyar idegenvezető
  • Reykjavík, Arany Körút, Dél-Izland - a legfontosabb látnivalók
  • Fürdési lehetőség a Kék Lagúnában

Programok:

november 1., péntek
Elutazás Budapestről a Wizz Air közvetlen járatával (19:35-22:20). Érkezés után transzfer a szállodába. Szállás Reykjavík Hafnarfjör?ur elővárosában három éjszakára: Hótel Vellir 3*.

november 2., szombat
Egész napos kirándulás az Arany Körút látnivalóihoz. Először ellátogatunk a ?ingvellir Nemzeti Parkba, amely egyrészt a középkori izlandi parlament helyszíne, másrészt itt látható a legjobban az Eurázsia és Észak-Amerika közötti geológiai törésvonal. A továbbiakban megállunk Laugarvatn faluban, ahol egy geotermikus hőforrás van a tóparton, majd elmegyünk a gejzírhez, végül a világ egyik legszebb vízeséséhez, a Gullfosshoz (magyarul: arany vízesés). 

november 3., vasárnap
Egész napos fakultatív kirándulás Dél-Izland természeti csodáihoz: Seljalandsfoss vízesés, Skógafoss vízesés, Reynisfjara fekete lávahomokos tengerpart, Vík tengerparti falu (10 000 ISK/fő, helyben fizetendő, a minimum létszám 12 fő). 

november 4., hétfő
Délelőtt megismerkedünk Reykjavík látványosságaival: Hallgrímskirkja (templom), Nap utazó (viking hajó szobor), Harpa (kulturális központ), Rá?húsi? (városháza), Dómkirkja (katedrális), Al?ingishúsi? (parlament). Ezt követően elhagyva a fővárost a népszerű fürdőkomplexum felé vesszük az irányt, mely során fakultatív fürdési lehetőség a Kék Lagúnában (12 500 ISK/fő, helybeen fiztendő). A program után transzfer a repülőtérre, majd hazautazás Budapestre a Wizz Air közvetlen repülőjáratával (23:00-05:25). 

november 5., kedd
Érkezés Budapestre hajnalban.

Az ár tartalmazza:

  • Oda-vissza repülőjegy a Budapest-Reykjavík útvonalon, közvetlen Wizz Air járattal
  • Személyenként egy darab kisméretű kézipoggyász (max. 40x30x20 cm), a légitársaság poggyász-szabályzata bővebben
  • Repülőtéri transzferek Izlandon
  • Szállás három éjszakára Reykjavík közelében, kétágyas szobában
  • Büféreggeli
  • Reykjavíki városnézés
  • Egész napos Arany Kör kirándulás
  • Az összes transzfer különbusszal
  • Magyar idegenvezető Izlandon 

Egyéb tudnivalók:

  • Minimum létszám: 12 fő. Maximum létszám: 18 fő.
  • A program az időjárás vagy az útviszonyok függvényében módosulhat.
  • A repülőjegyek és a kapcsolódó szolgáltatások (ülőhely, poggyász, elsőbbségi beszállás) foglalás után a Wizz Air légitársaság szabályzata szerint mondhatók le vagy módosíthatók. Eltérően utazási feltételeinktől, indulástól számított 35 napon kívüli útlemondás esetén a Wizz Air lemondási szabályzata szerinti 58 000 Ft/fő repülőjegy törlési díjat számítunk fel.

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

2024-11-01 4 éj

349000.00 Ft/fő,...

Ajánlatkérés
2024-11-01 4 éj

349000.00 Ft/fő,...

Ajánlatkérés
Adat / lap
/

Érintett desztinációk:

Izland

Európa második legnagyobb szigete az Atlanti-óceánban található Skóciától északnyugatra, Norvégiától nyugatra, Grönlandtól délkeletre. A fő sziget 500km széles és 300km hosszú. Felszínét sivár fennsíkok, homokos deltatorkolatok, vulkánok, lávával borított területek és gleccserek jellemzik. Az ország felszínének több, mint fele meghaladja a 400m tengerszint feletti magasságot, legmagasabb pontja a Hvannadallshnúkur pedig 2119 m magas.

A földterületek mindössze 21% százaléka művelhető és lakható, s mind a part mentén találhatóak. Izland lakossága és mezőgazdasága a délnyugati részre összpontosul, Reykjavík és Vík közé. Mivel fiatal közetei még mindig állandó mozgásban vannak, a földrengések ugyanúgy a mindennapok részévé váltak, mint a reggeli.

Fát nemigen látunk itt, inkább tundrával, füves vidékekkel, mocsaras és sivár tájakkal találkozunk. Az egyetlen honos emlős állat a sarki róka, habár néha egy jégtömböm átsodródik egy-egy jegesmedve, a lakosság nem látja őket szívesen, így nem tudnak itt élni. Láthatunk itt rénszarvast, nyércet, mezei egeret. Gazdag a madárvilág, legfőképp a tengeri madarak vannak jelen. A tengerek bővelkednek tengeri emlősben és halban.

Látnivalók

Reykjavik

Izland fővárosa, a világ legészakibb fekvésű, és legújabb fővárosa. A késő XIX. században alkult ki a település. Nevének jelentésével ellentétben (füstös öböl), a szélnek köszönhetően tiszta a levegője. Óvárosi részétől minden látnivaló gyalog is könnyen megközelíthető.
Az óvárosban a központ. Találunk itt parkokat, tavakat, piacokat és múzeumokat. A skandináv és izlandi kultúra iránt érdeklődők látogassanak el a Nemzeti Múzeumba, ahol vallási és néprajzi gyűjteményt tekinthetnek meg a település kezdeti időszakától napjainkig. Leghíresebb tárgya a körülbelül 1200-ból származó templomajtó, amely egy csatát ábrázol. A város modern része az óvárostól keletre helyezkedik el. Itt láthatjuk a Hallgrimur templomot, amelyet úgy terveztek, hogy egy láva hegyhez hasonlít. Felmehetünk a tetejére is, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a városra. A Leifur Eiriksson emlékmű, viking harcos volt, ma Izland Fia névvel illetik. A növények kedvelőinek ajánjuk figyelmébe a botanikus kertet. Természetesen ez csak ízelítő volt a város látnivalóiból. Aki ellátogat sok-sok érdekességet láthat és tapasztalhat itt.

Olcsó szállást és étkezési lehetőséget az Óvárosban és attól kicsit keletre keressünk.
Aki szórakozni akar, nyugodtan megnézhet egy filmet a három mozi valamelyikében, hiszen a filmeket eredeti nyelven izlandi felirattal vetítik. A zenés helyek kedvelői sem maradnak otthon, hiszen van itt bár, disco, színház, opera, koncertek , és még sok más szórakozási lehetőség.

Arany-vízesés ( Gullfoss) és a Nagy-gejzír (Stóri Geysir)

Izland két leglátogatotabb helye a sziget déli területének közepén fekszik. A vízesésnél a folyó hetven méter széles, és 32 m-es magasságból zuhan alá, három lépcsőben két és fél kilométer hosszan. A vízeséstől nyugatra találjuk a Nagy-gejzírt, amely először a XIV. sz-ban tört fel. Úgy tűnik, hogy többszöri szünet után most hosszabb időre pihenni tért, de reéljük, hogy ez a szünet is csak időleges. A szomszédjában található Köpülő (Strokkur) viszont manapság is 10 percenként forró vízoszlopot lövell a magasba. Ezen a helyen számos színes melegvízű forrást is találunk.

Mývatn
Izland észak-keleti részén található, és a világ egyik természeti csodájaként tartják számon. Habár a terület érdekes látványosságai nagyrészt a vulkáni vagy geotermikus működés jelei, a központi részen egy gazdag madárvilágnak otthont adó kék vizű tó vonzza a természet kedvelőit. Elhelyezkedésének köszönhetően rendkívül kedvező időjárási viszonyok jellemzik. Ideális hely a pihenni vágyóknak, és a kirándulások kedvelőinek, hiszen innen könnyen eljuthatunk a Jökulsárgljufur Nemzeti Parkba, a Kverkfjöll-i jégbarlangokhoz, és a Hvrfell-kráterhez.

Térség: Körutazás Izlandon

Város: Körutazás Izlandon


Válogasson útjaink közt téma szerint!