+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Advent Salzburgban és Salzkammergutban

77580.00 Ft/fő, ...

Ausztria, Salzburg

Szállás típus: Program szerint
Ellátás: leírás szerint
Utazás módja: Busszal
Időtartam: 2 éj
Típus: Városlátogatás
Indulás: 2024-12-06

Leírás:

 

"Áldott ideje" ez az évnek: az utolsó hetek, melyek az advent áhítatos hangulatával kezdődnek és az életkedvtől duzzadó szilveszteri vigasságokkal végződnek! Az évnek ezt az időszakát évről évre számtalan népszokás, vásár és más télies vigasság tarkítja Salzburg és Salzkammergut minden vidékén.

Program:

1. nap: HALLSTATT , BAD ISCHL, ST. WOLFGANG 

Indulás a megadott felszállási helyken a kora reggeli órákban. Utazás a Hallstatt -ba,  Ausztria egyik legszebb településére, mely azonos nevű tó partján terül el. A város érdekessége, hogy egyetlen főutcából áll. A tó és a sziklafal közti szűk hely miatt a város a szikla lábához, szorosan egymásra épült házak sorából áll. Rövid városnéző sétát teszünk a mesebeli városkában, megtekintjük a főterét, a Mária mennybemenetele templomot és a Csontházat. Rövid szabadprogram után folytatjuk utunkat 
Salzkammergut fővárosának tartott Bad Ischl-be, ahol Ferenc József császár 60 éven keresztül a nyarait töltötte. Megkóstolhatjuk a híres islert a Zauner cukrászdában. 
Ezútán rövid megállót teszünk a Wolfgang-tónál, Sankt Wolfgang városában. Szállásunk Salzburg melletti kis panzióban lesz.
 
2.nap: SALZBURG

Délelötti programunk városnéző séta Salzburgban: Mirabell kastély, Mozarteum, a barokk óváros a dómmal, Mirabell tér, Mozart szülőháza (melyet fakultatív program keretében belülről is meg lehet tekinteni). A városnéző séta után szabadprogram keretében az adventi vásár megtekintésére nyílik lehetőség.

A salzburgi karácsonyi vásár a legnevezetesebbek közé tartozik, a bécsivel, párizsival, amszterdamival és nürnbergivel együtt vonult be a történelembe.

Fakultatív programlehetőségek:

- Hohensalzburg erődítmény: Hohensalzburg erődítménye  a barokk belváros háztetői fölé magasodó Mönchsberg hegyen áll . Az erődítmény Közép-Európa legnagyobb, teljesen épen fennmaradt vára. Salzburg szimbóluma, mely évente turisták millióit vonza Mozart szülővárosába. 1892 óta nemcsak gyalog, hanem a Festungsgasse-ról induló kötélvasúttal is kényelmesen megközelíthető. A vár legérdekesebb látnivalója a középkori hercegi szobák mellett a vármúzeum, ahol az egykori hercegérseki udvari életben használatos tárgyak láthatók.A program során csoportkísérőnkkel felmegyünk az erődítményhez, majd magyar nyelvű audioguide segítségével végigjárjuk a várat. Az ár tartalmazza a jegyet a kötélvasútra (retúr), a belépőjegyet a várba , a magyar nyelvű audioguideokat és a csoportkísérő idegenvezetőt (a várban nem tarthat vezetést!). 

Este szállás elfoglalása.

3. nap: GMUNDEN, STEYR

Reggeli elfogyasztása után útra kelünk a Traun tó irányába. Rövid buszozás után érkezünk meg a csodás Traunsee partján fekvő Gmunden városába. Eme csodás tóparti városka amellett, hogy Ferenc József uralkodása alatt kedvelt üdülőhely volt, az évszázados múltra visszatekintő kerámiamanufaktúráiról vált Európa-szerte híressé, itt készül a híres zöld-fehér gmundeni kerámia. Rövid szabadprogram után továbbutazunk Ausztria egyik legszebb és legrégebbi műemlékvárosába, Steyrbe.  Az Enns és a Steyr folyók találkozásánál fekvő apró városka gótikus és reneszánsz korabeli műemlékekkel tűzdelt kanyargós szűk utcái, meghitt árkádokkal ékesített terecskéi egész évben szemet gyönyörködtető látványt nyújtanak, de advent idején az igazi a varázsuk. Városnéző sétánk során útba ejtjük a Lamberg kastélyt, a Plébánia templomot, megcsodáljuk a városháza épületét, a megállók között pedig gyönyörködünk az eltérő korok építészeti remekműveiben.

A városnézés után ellátogatunk Christkindlweltbe, karácsonyi csodaországba. Egy ,,Éneklő Betlehem", adventi fúvósok, álarcos felvonulás, karácsonyi kovácsolás és sok más egyéb dolog teszi a karácsonyi hangulatot kerek egésszé. Késő délután hazaindulás, érkezés a késő esti órákban.

 

 

 

Utazás:

felsőkategóriás autóbusszal

Szállás:

középkategóriás panzióban Salzburg mellett

 

Elhelyezés:

kétágyas, fürdőszobás szobákban

1 ágyas szoba lekérésre

Ellátás:

reggeli, fakultatív vacsoralehetőség a panzióban

Fakultatív programok:

Hohensalzburg vára (18.00 EUR)

Hohensalzburg erődítménye  a barokk belváros háztetői fölé magasodó Mönchsberg hegyen áll. Az erődítmény Közép-Európa legnagyobb, teljesen épen fennmaradt vára. Salzburg szimbóluma, mely évente turisták millióit vonza Mozart szülővárosába. 1892 óta nemcsak gyalog, hanem a Festungsgasse-ról induló kötélvasúttal is kényelmesen megközelíthető. A vár legérdekesebb látnivalója a középkori hercegi szobák mellett a vármúzeum, ahol az egykori hercegérseki udvari életben használatos tárgyak láthatók.A program során csoportkísérőnkkel felmegyünk az erődítményhez, majd magyar nyelvű audioguide segítségével végigjárjuk a várat. Az ár tartalmazza a jegyet a kötélvasútra (retúr), a belépőjegyet a várba, a magyar nyelvű audioguideokat és a csoportkísérő idegenvezetőt (a várban nem tarthat vezetést!).

Indulási időpontok

2024-12-06

  • Budapest, Budapest, BOK (volt SYMA) csarnok előtt 05:40
  • Budapest, Budaörsi út 112., OMV Benzinkút, MC Donalds Találkozási idő: 06:20
  • Tatabánya, ORLEN benzinkút Találkozás: 06:50
  • Győr, Győr, Tesco parkoló (Királyszék u. 33). Találkozó: 07:30
Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

2024-12-06 2 éj

77580.00 Ft/fő,...

Ajánlatkérés
2024-12-06 2 éj

77580.00 Ft/fő,...

Ajánlatkérés
2024-12-06 2 éj

77580.00 Ft/fő,...

Ajánlatkérés
2024-12-06 2 éj

77580.00 Ft/fő,...

Ajánlatkérés
Adat / lap
/

Ár tartalmazza:

- utazás autóbusszal- Csoportkísérő idegenvezető- 2 éj szállást Sazburg környéki panzióban

- Reggeli 

- VOX készülék, 

-utas és útlemondási biztosítás

Ár nem tartalmazza:

- Egyágyas felár: 32.0000 FT* egy utas esetén- Fakultatív vacsora 2 alkalommal: 18.000 Ft/fő

- Ülőhelyválasztási felár: 3.000 Ft/fő- Idegenforgalmi adó: 4 EUR* 

- Hohensalzburg erődítmény belépő felnőtt:18 EUR/fő, gyerek 11,50 EUR/Fő

- Hallstatt csontház belépő 1,5 euro

A belépők és fakultatív programok a buszon fizetendők. 

* kötelezően fizetendő

FONTOS:Az esetleges határellenőrzésre számítva kérjük győződjenek meg utazási okmányaik érvényességéről.

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák például adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer stb. 

Útközbeni felszállók figyelmébe: Az útközbeni felszállást választók figyelmét felhívjuk arra, hogy az autóbusz visszafelé úton legtöbb esetben a másik oldalon lévő pihenőben fog megállni! Az autópályán történő átkelés felüljáró hiányában nem megoldható, tehát kérjék meg egy ismerősüket, hogy vegye fel Önöket a másik oldalon.

Kérjük, hogy szíveskedjenek a pontos összeggel fizetni, mert nagyobb címlet esetén probléma adódhat a visszaadásból.A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Érintett desztinációk:

Ausztria

Bécs, a főváros igen mozgalmas történelemmel, nagy tradíciókkal rendelkezik. Európa egyik legjelentősebb zeni központja. Ha Bécsben járunk, nem mulaszthatjuk el megnézni a Hofburgot, amely egykoron a a Habsburg uralkodók palotája volt. Itt található a Királyi Kápolna, ahol a híres Bécsi Fiúkórus énekel, itt tekinthető meg a Nemzeti Könyvtár, és az Öreg Hangszerek Gyujteménye. A Szépművészeti Múzeumban számos híres festő képe megcsodálható. A város nevezetes barokk kastélya, a Schönbrunn, amely Mária Terézia egykori otthona volt, itt játszotta Mozart élete első koncertjét.

Salzburg Mozart szülővárosa. A német határtól nem messze, csodálatos hegyekkel övezve, a Salzach folyó völgyében terül el. Az óváros a barokk művészet igazi remeke, csodaszép templomaival, házaival, szökőkútjaival. A város felett, egy 120 méteres szikláról néz le Hohensalzburg Kastély. Itt található a Történeti Múzeum és a Szent István kolostor. Semmiképp ne hagyjuk ki Mozart szüloházát!

Az Eisriesenwelt barlang a világ legnagyobb jégbarlangja. Több mint 40 km sétaúton lehet gyönyörködni a ritka természeti kincsben.

A Grossglockner út Zell am See és Heiligenblut között, a Hohe Tauern Nemzeti Parkon vezet át. 50 km hosszú út, gleccsereivel és hegycsúcsaival csodálatos élményt nyújt az arra járónak.

Időeltolódás:     CET 0 óra (GMT +1 óra)


Osztrák Köztársaság
Németül: Republik Österreich
Főváros: Wien (Bécs).
Államforma: szövetségi köztársaság.
Közigazgatási beosztás: 9 szövetségi tartomány (Bundesland).
Terület:  83 859 km2
Népesség:  7 796 000 fő
Hivatalos nyelv:  német, szlovén, horvát, magyar

Európa szívében, központi fekvésének köszönhetően évszázadok óta számtalan vendéget vonz Ausztria.

Éghajlat:
Az éghajlat az ország nagy részén kontinentális. A hegyekben a hőmérséklet a magassággal arányosan változik, közel -6 fokot kilométerenként. Nyáron átlagosan 20 °C körül van, tavasszal és osszel körülbelül 10 °C. A turistáknak ajánlatos a hegyekben óvakodni az erős napsütéstől, mivel ilyen magasságokban jóval erősebb a napsugarak UV tartalma.

Mikor utazzunk?

Ausztriában az ország adottságai miatt két főbb szezont különböztethetünk meg. Az egyik a nyári szezon májustól októberig, a másik a síszezon pedig decembertol áprilisig. A turisták igényeinek megfelelően Ausztria az év minden szakában rendelkezik turisztikai látványosságokkal, programokkal. A nyári szezonban a városokat nagyobb turistatömegek látogatják meg, mint télen. A téli szezonban a síelok látogatják az országot, akik idejük nagyrészét nem a városokban, hanem Ausztria csodálatos, és nem utolsó sorban hóbiztos lejtőin töltik. Mindkét szezonban a turisztikailag kiemelt helyeken nagyon magasak az árak. Érdemes nyáron is ellátogatni az Alpok lejtőire, hogy ne csak fehéren lássuk az Alpokat.

Borravaló:

A szállodai és éttermi árak tartalmazzák a borravalót, de azért a pincéreknek nyugodtan adhatunk 10% körüli borravalót, ha elégedettek voltunk a kiszolgálással.
A szállodai portások, a takarítószemélyzet és az étteremi pincérek, elvárják, hogy kapjanak valami pluszt a szolgáltatásaikért.

Fizetés, vásárlás

A valutaváltás és az utazási csekk beváltása nem okoz problémát. Nem minden étteremben és üzletben fogadják el a hitelkártyát, viszont még a legapróbb falvakban is találhatók bankjegykiadó automaták. Az országban nem szokás alkudozni.

Ausztriában az üzletek általában hétfotol péntekig 6.00-19.30-ig, szombaton 17 h-ig lehetnek nyitva. Hetente egyszer lehetséges - szombat kivételével - 21 h-ig a nyitva tartás. Ezen előírásokon belül a nyitva tartások üzletenként változhatnak, mert ez saját döntésükön alapul. A nagyobb üzletek a városokban (önkiszolgáló boltok, szupermarketek, áruházak) többnyire folyamatosan nyitva tartanak, a kisebb üzletek gyakran déli szünetet tartanak 13 és 15 óra között, némelyik a hét valamelyik délutánján is zárva van. Az élelmiszer üzletek hétfőtől péntekig általában 6.00-19.30-ig, szombaton 13.00-ig vannak nyitva. Az üzletek nyitva tartása ettol eltéro is lehet, mert ez saját döntésen alapul. Egyéb üzletek általában 9-18 óráig tartanak nyitva. Minden hónap elso szombatja bevásárlónap, amikor az üzletek hosszabbított (ez a hét közbeni nyitva tartásnak felel meg) nyitva tartással - általában 17 h-ig üzemelnek. A nyitva tartás külön szabályozása nagyobb üdülöhelyeken: hétfőtől péntekig 20.00 h-ig (nyáron 21.00 h-ig) szombaton 18.00 h-ig.

A bankok hétfőtől péntekig 8-12.30 és 13.30-15.30 között tartanak nyitva. Csütörtökön 17.30-kor zárnak.

Térség: Salzburg

Salzburg tartomány fővárosa, nem mérete miatt, de mégis világváros. Játszi könnyedsége teszi egyedivé. Az Alpok északi szélén fekvő, varázslatos barokk város, a vár sziluettjével, a dóm és a templomok tornyaival már régóta az UNESCO Világörökségének része. Olyan híres, hogy látnivalói a világ legismertebbjei közé tartoznak.A városban és a környező településeken számos kastély díszeleg: a Mirabell-kastély Márványterme kedvelt esküvői helyszín, a kastély kertje Salzburg egyik legszebb és leggyakrabban fotózott látványossága. A város déli részén található hellbrunni kastély nyáron csodálatos szökőkútjaival, télen bájos adventi vásárával csalogatja a látogatókat. De a környék kastélyai, a walsi Schloss Klessheim, a Schloss Leopoldskron vagy a mesés parkjáról is nevezetes aigeni kastély is mindenképpen megér egy kirándulást.

Város: Salzburg

A várost gyakran Mozartstadtnak is nevezik, hiszen itt született és rövid életének több mint a felét itt is töltötte Wolfgang Amadeus Mozart. Egy hercegérseki városbíró név szerinti említésével (eredetileg először 1120/30 táján) Salzburg tekinthető a mai Ausztria legrégibb városának. Salzburgban mindenekelőtt a legkorábban benépesült Óváros és a Hellbrunni kastély rendelkezik különösen nagy múltra visszatekintő kulturális hagyományokkal. Itt találhatók többek között: Ausztria legöregebb alagútja (Sigmundstor) Közép-Európa legnagyobb épen maradt katonai építménye (Festung Hohensalzburg) A világ legrégebbi fennmaradt kötélvasútja. (Reißbahn) Híres barokk építészetéről, jelentős történelméről és mint az Alpok kapuja. (forrás wikipedia)

Válogasson útjaink közt téma szerint!