+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

DUBAI - CSOPORTOS VÁROSLÁTOGATÁS ****

479000.00 Ft/fő, ...

Egyesült Arab Emirátusok, Dubai

Szállás típus: Hotel ****
Ellátás: Reggeli
Utazás módja: Repülővel
Időtartam: 4 éj
Típus: Üdülés - nyaralás, Nyaralóprogram, Körutazás
Indulás: 2024-10-09

Leírás:

Csoportos városlátogatás magyar nyelvű idegenvezetővel

Fedezze fel Dubai fényűző metropoliszát csoportos városlátogatásunkkal. A festői tengerparti célpontoktól kezdve az építészeti csodákig és színházakig az emírség mindig lenyűgözi a lakosait és a turistákat egyaránt. Dubai látnivalóihoz éppúgy hozzátartoznak a gigaméretű plázák, mint a mecsetek és építészeti kuriózumok. Tartson velünk a modern építészet fellegvárába!

1. nap: Budapest - Dubai

Délután elutazás repülőgéppel Budapestről Dubaiba. A késő esti érkezést követően transzfer a szállodába. Szállás Dubaiban.

2. nap: Dubai

Reggeli után a régi városrész felfedezése. Látogatás a souknak nevezett helyi fűszer- és aranypiacon, átkelés a Creeken abrával, hagyományos vízitaxival. Rövid fotószünet a Jumeirah Mecsetnél. A középkori fatimida dinasztia stílusában emelt épület karcsú minaretjeivel és hatalmas kupolájával a város második legnagyobb vallási épülete. Esti fakultatív programlehetőség: vacsorával egybekötött hajókázás a Dubai Creeken egy hagyományos arab hajón. A kb. másfél órás program során az esti kivilágításban csodálhatók meg Dubai felhőkarcolói, ikonikus épületei, melyek a nap ezen szakában talán még lenyűgözőbbek, mint napközben. Szállás Dubaiban.

3. nap: Dubai

Városnézés Dubaiban, az ikonikus látnivalók felfedezése. A világ legmagasabb épülete, a Burj Khalifa meglátogatása, melynek üvegfalú kilátójából káprázatos, 360 fokos panoráma nyílik a városra. Hajókázás a Dubai Marinán, amelynek során a helyi kultúra és a modern világ harmóniája látható: a csillogó felhőkarcolók, a Burj Al Arab Hotel mellett a Madinat Jumeirah Hotel, amely egy ősi arab erőd korhű átalakítása. Továbbutazás a Pálma-szigetre, melyen luxusvillák és szállodák kaptak helyet. A mesterségesen kialakított, pálmafát formáló sziget legkiemelkedőbb ékessége az Atlantis The Palm szállodakomplexuma (megtekintése kívülről). A program végén megálló a Dubai Mall bevásárlóközpontban, ahol óriás akvárium, víz alatti állatkert, és több száz üzlet kínálata megtalálható. A Dubai Fountain szökőkút zenére koreografált csodálatos vízi játékának megtekintése. Szállás Dubaiban.

4. nap: Dubai

Egész napos szabad program, pihenés a tengerparton. Dubai az elképesztő látnivalók fellegvára, mindig meghökkenti látogatóit valami újdonsággal. A rekordokat döntögető különlegességek, élményparkok és mesterséges szigetek mellett csodálatos strandok, lenyűgöző éttermek és pazar választékú bevásárlóközpontok gondoskodnak arról, hogy Dubaiban mindenki megtalálja a kedvére való kikapcsolódást és szórakozást. Fakultatív programlehetőség délelőtt, egyénileg: látogatás a Miracle Gardenben, amely hetvenkétezer négyzetméteres alapterületével és kb. 45 milliónyi növényével ,,a világ legnagyobb virágos kertje" címét viseli. A belépőjegy és privát transzfer biztosított, a programot nem kíséri magyar idegenvezető.

Délután fakultatív program keretében sivatagi dzsip szafari a magyar idegenvezető kísérete nélkül. Utazás terepjárókkal a szállodából a sivatagba. Igazi adrenalin túra 4x4 kerék meghajtású terepjárókkal a homokdűnéken való fel- és lecsúszkálás, a vörös és arany minden árnyalatában izzó sivatag hegyein-völgyein. A program során megcsodálható a lenyűgöző sivatagi naplemente és ízletes grillvacsorán is részt vesznek az utazók egy fáklyákkal megvilágított beduin stílusú sivatagi táborban. A vacsora közben hastáncos show, tanura (dervis)- vagy tűztánc szórakoztatja a vendégeket, valamint hennafestésre, a sisha (vízipipa) és tevegelés kipróbálására is lehetőség van. A vacsora büfé rendszerű és alkoholmentes italokat tartalmaz. A program után visszautazás a szállodába terepjárókkal. Szállás Dubaiban.

Aki a fenti programokon nem kíván részt venni, lehetősége van egész napos fakultatív program keretében ellátogatni Abu Dhabiba. A hét emírség legnagyobb és egyben leggazdagabb tagországa Abu Dhabi, melynek azonos nevű fővárosát egyedi hangulat jellemzi. Az utóbbi évtizedekben a hagyományos épületek futurisztikus felhőkarcolók árnyékába kerültek, az utakat pedig pálmafák és kutak sora szegélyezi. A sivatagi klíma ellenére, a parkok mindenhol zöldek és gyönyörűen karbantartottak. Városnézés magyar idegenvezetővel az Egyesült Arab Emírségek ultramodern fővárosában. A lenyűgöző, 54 hófehér márványkupolával díszített, hatalmas Zájed sejk mecset megtekintése. A mesebeli Nagymecset díszítőelemei között megtalálható a világ legnagyobb kézi csomózású szőnyege, valamint a világ legnagyobb Swarovski kristályokkal díszített csillárja is. Utazás a pálmafákkal övezett Corniche Road félholdján, ahol a dubai Burj Al Arab mellett, az Emirátusok másik híres luxusszállodája, az Emirates Palace Hotel is emelkedik. Látogatás Abu Dhabi legújabb látnivalójánál, a Qasr Al Watan elnöki palotánál, mely az arab építészet és művészetek dicsérete.

Szállás Dubaiban.

5. nap: Dubai - Budapest

Kora reggel transzfer a dubai repülőtérre, hazautazás repülőgéppel Budapestre.

A jelen helyzetre való tekintettel a programok sorrendje változhat. Amennyiben egyes helyszínek nem látogathatók az utazás időpontjában, úgy más látnivalókkal helyettesítjük azokat. Az esetleges változásokról haladéktalanul tájékoztatjuk utasainkat.

Minimum létszám: 20 fő

Szállás:

4 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti négycsillagos szálloda kétágyas szobáiban

Ellátás


Reggeli

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

2024-10-09 4 éj

479000.00 Ft/fő,...

Ajánlatkérés
2024-10-09 4 éj

479000.00 Ft/fő,...

Ajánlatkérés
2024-12-06 4 éj

489000.00 Ft/fő,...

Ajánlatkérés
2024-12-06 4 éj

489000.00 Ft/fő,...

Ajánlatkérés
Adat / lap
/

Az ár tartalmazza:


  • utazás repülőgéppel Budapest - Dubai - Budapest útvonalon, turista osztályon, 1 db feladott poggyásszal, az utazás alatt légkondicionált autóbusszal

  • 4 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti négycsillagos szálloda kétágyas szobáiban reggelivel

  • reggelis ellátás

  • a programleírás szerint programok belépőkkel

  • helyszíni idegenforgalmi adók

  • magyar idegenvezető
     

Az ár nem tartalmazza:


  • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás

  • útlemondási biztosítás

  • félpanzió felára

  • borravalók

  • fakultatív programok (minimum létszám: 10 fő)
    - Dhow esti hajókázás a Dubai Creek-en, vacsorával
    - Miracle Garden belépőjegy, retúr transzferrel
    - Sivatagi szafari vacsorával
    - IMG World élménypark belépőjegy transzferrel
    - Abu Dhabi egész napos kirándulás, a Nagy Mecset meglátogatásával  

    A gyermek árak 12 éves kor alatt érvényesek.

Érintett desztinációk:

Egyesült Arab Emirátusok

Hazánknál valamivel kisebb területen, az arab félszigeten fekszik a 24. szélességi fokon. Partját a Perzsa öbölben és az Indiai óceánnál kb. 700 km hosszan a tengervíz mossa. Az arab őslakosságon kívül 22 nemzetség lakja. Hatalmas ütemben fejlődik, melyet mi sem tükröz jobban, mint a mindenhol megtalálható építkezések. Autópályái, közútjai jó minőségűek és a legtöbb helyen ki vannak világítva. Legfőbb kiviteli terméke az olaj, és jelentős kereskedelmet bonyolít le. Az életszínvonal magas.S.F.
A hatalmas felhőkarcolók látványa a repülőről igazolja azt a mondást, hogy Dubai a Kelet New York-ja. Az ország a nyugatról érkező turisták és búvárok számára már régóta kedvelt célállomás. A turizmus központja a Fujairah partvidék, ami az ország keleti részén, az Ománi öbölben fekszik. A keskeny, aranyszínű homokkal borított tengerpartot nyugatról az Ománi hegység magas vonulatai szegélyezik, és egyben elválasztják a partvidéket a sivatagtól.
Az emirátusok 1971-ben hét önálló emírség összeolvadásával jött létre. Az utazási irodák az "ellentétek országaként" reklámozzák, amely tökéletesen illik is az emirátusokra.
Az ország az 1001 éjszaka meséihez hasonlítható,a tradicionális arab épületek mellet modern bevásárlóközpontok magasodnak.
Hegyek, remek tengerpartok, sivatagok, oázisok teszik változatossá a tájat, a teveversenyek, a beduin piacok és Dubai duty free vásárlási lehetőségei pedig az iszlám életmódtól térnek el.
Abu Dhabi a fővárosa az Arab Emirátusoknak, és Dubai a legnagyobb városa, melyekről joggal mondható, hogy az ellentétekről híresek. Az arab tradíciókat híven megőrző lakosságot, akiket ruházatukról könnyen fölismerhetünk, kiegészítik a világ minden tájáról érkezett emberek. A jellegzetes iszlám kegyhelyekkel jól megférnek a sugárutak mentén épült hatalmas felhőkarcolók, üvegpaloták, melyek a jövőt vetítik elénk. Ápolt, gondozott parkok és az öntözött zöldterület feledteti az egykori sivatagot, melyre a város épült. Az üzletek zsúfolásig tele a legmodernebb termékekkel, és az áruk vásárlásra serkentenek. Találunk itt hagyományos arab hangulatú bazárt és hamisítatlan nyugati eleganciát képviselő bevásárlóközpontokat. Dubai tengerpartján 15-20 km hosszúságban, és a belvárosban is minden kényelemmel felszerelt luxusszállodák sokasága található. A napfény garantált, és a kristálytiszta tengervízen kívül sport, vízisport lehetőségek várják a pihenni, szórakozni vágyókat.

Ha csak egyetlen országot akarunk felkeresni az Arab-öbölben, akkor válasszuk a legkönnyebb beutazást és a legfejlettebb turisztikai infrastruktúrát biztosító országot.
Az ország 7 emirátusból áll: Abu Dhabi, Dubai, Sharjah, Ajman, Umm Al Quwain, Ras Al Khaimah és Fujairah. Az ország az 1001 éjszaka meséihez hasonlítható, a tradicionális arab épületek mellet modern bevásárlóközpontok magasodnak.
Fővárosa Abu Dhabi.
Dubai: AZ Emirátusok legismertebb városa, nem véletlenül, hiszen nyüzsgő élet, luxusszállodák, kedves régi épületek és rengeteg vásárlási lehetőség is várja az ide látogatókat.

Térség: Dubai

Város: Dubai

Dubai nem sok látnivalót kínál a turistáknak, de a térség leglüktetőbb, élettel teli városaként mégis évről évre több látogatót vonz. Dubai igazából két városból áll, Deirából és Dubaiból. A legjobb mód arra, hogy felfedezzük a várost, a motoros csónakbérlés, ezzel könnyedén körbehajózhatjuk a városrészeket. A legérdekesebb látnivaló a Dubai Múzeum, valamint a World Trade Center, melynek tetejéről lélegzetelállító kilátás nyílik a városra. Rengetegen keresik fel a deirai aranybazárt, amely a legnagyobb ilyen piac a Közelkeleten. A rengeteg bevásárlóközpont kedvező árakkal várja a vásárolni is szerető turistákat.
Válogasson útjaink közt téma szerint!