+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Vikingek nyomában: Malmö-Koppenhága...

259000.00 Ft/fő, ...

Svédország, Körutazás Svédországban

Szállás típus: Hotel
Ellátás: leírás szerint
Utazás módja: Repülővel
Időtartam: 3 éj
Típus: Üdülés - nyaralás
Indulás: 2024-09-27

Leírás:

Töltsön velünk egy őszi hosszú hétvégét Skandinávia egyik legérdekesebb szegletében, az Öresund régióban! Az utazás során megismerkedhetünk Dél-Svédország legnagyobb városával, Malmövel, a dán fővárossal, Koppenhágával, az egykori fővárossal, Roskildével, illetve ellátogatunk Észak-Európa egyik legjelentősebb reneszánsz várához, a Shakespeare Hamletjének helyszíneként ismert Kronborg-kastélyhoz is.

Az utazás kiemelkedő értékei:

  • Utazás közvetlen járattal, hétvégére illeszkedve
  • Városnézés Malmöben, Lundban, Roskildében és Koppenhágában
  • Kronborg kastély meglátogatása Helsing?rben


Szálloda: Quality Hotel The Mill****
Modern szálloda Malmö központjában, kényelmes sétára a történelmi belvárostól és a leghíresebb látnivalóktól. A hotel szobái saját fürdőszobával, hajszárítóval, telefonnal, kábeltévével és vasalási lehetőséggel felszereltek és ingyenes wifikapcsolattal rendelkeznek. A szállodában fitneszközpont, bár és étterem is várja a vendégeket.

Programok:
 

szeptember 27. péntek
Elutazás Budapestről repülővel Koppenhágába Ryanair járattal (11:25-13:25). Érkezést követően átutazunk Malmöbe, mely során megnézzük a híres spanyol építész, Santiago Calatrava által tervezett, Svédország és Skandinávia legmagasabb épületének számító felhőkarcolóját, a Forgó Torzót, majd a malmöi várat, a Városházát, a főteret, a régi piacteret (Lilla torg) és a Szent Péter templomot. Szállás elfoglalása és szabadidő.

szeptember 28. szombat
Reggeli után Koppenhágába utazunk Európa egyik leghosszabb hídján, az Öresundsbronon keresztül. Ismerkedés a dán fővárossal: Kis hableány szobra, Citadella és a rokokó stílusban épült Amelienborg tér, Nyhavn (újkikötő), séta a Str?geten (Európa leghosszabb sétálóutcája), Kerek torony. Délután szabad program, javasolt látnivaló (belépők egyénileg): Nemzeti Múzeum vagy Tivoli. Visszautazás kora este Malmöbe.

szeptember 29. vasárnap
Egész napos szabad program Malmöben vagy fakultatív kirándulás:

"Hamlet-kastély" - Helsingborg-Helsing?r egész napos fakultatív program: 75 EUR/fő (helyben fizetendő).
A kirándulás során átutazunk Helsingborgig, itt kilátóponton kitekintünk, majd komppal átkelünk Dániába, Helsing?rbe, ahol felfedezzük az idilli dán kisváros legismertebb látványosságát, a Shakespeare Hamletjéből ismert Kronborg kastélyt. Hazaúton ellátogatunk egyeteméről és a legnagyobb skandináv román stílusú székesegyházáról híres Lundba.

szeptember 30. hétfő
Délelőtt átutazás Dánia egykori fővárosába, Roskildébe. Városi sétánk során meglátogatjuk az UNESCO Világörögséghez tartozó, a világon elsőként téglából épült gótikus székesegyházat. Ezután szabadidő, fakultatív látnivaló: Viking Hajómúzeum: 20 EUR/fő (helyben fizetendő). Délután buszos transzferrel kiutazunk a koppenhágai repülőtérre, hazautazás Budapestre (17:45-19:35).

Az ár tartalmazza:

  • Repülőjegy a Budapest-Koppenhága-Budapest útvonalon, Ryanair közvetlen repülőjárattal
  • Repülőtéri illetékek
  • Utasonként egy darab kisméretű kézipoggyász (max. 40x25x20 cm)
  • Szállás Malmöben négycsillagos szállodában, három éjszakára
  • Bőséges skandináv büféreggeli
  • Repülőtéri transzferek
  • Félnapos városnézés Malmöben
  • Egész napos városnézés Koppenhágában
  • Félnapos városnézés Roskildében
  • Magyar idegenvezetés a teljes út során

Az ár nem tartalmazza:

  • Ajánlott szervizdíj (helyben készpénzben fizetendő): 15 EUR/fő

Egyéb tudnivalók:

  • Minimum létszám: 15 fő.
  • Az elsőbbségi beszállás, ülőhely-, illetve a poggyászdíjak a repülőjáratok foglaltságának függvényében változhatnak.
  • Ajánlott szervizdíj (a helyszínen fizetendő): 15 EUR/fő
  • A repülőjegyek és a kapcsolódó szolgáltatások (ülőhely, poggyász, elsőbbségi beszállás) foglalás után a Ryanair légitársaság szabályzata szerint mondhatók le vagy módosíthatók. Eltérően utazási feltételeinktől, indulástól számított 35 napon kívüli útlemondás esetén a Ryanair szerinti 60 000 Ft/fő repülőjegy törlési díjat számítunk fel.

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

2024-09-27 3 éj

259000.00 Ft/fő,...

Ajánlatkérés
2024-09-27 3 éj

259000.00 Ft/fő,...

Ajánlatkérés
2024-09-27 3 éj

259000.00 Ft/fő,...

Ajánlatkérés
Adat / lap
/

Érintett desztinációk:

Svédország

Látnivalók

Stockholm a középkor óta az ország fővárosa, mely a Balti-tenger partján fekszik, és a Skandináv-félsziget legjelentősebb kereskedelmi és tengerészeti központja. A város a legszebb arcát a tenger felől mutatja. Az óváros, a Gammla Stan, a 13.századból származó középkori épületeivel és utcáival csábítja a turistákat. A múltat idézi az 1760-ban épült királyi palota, mely az eredeti, a tűz martalékává vált palota újjáépítetett változata. A fővárostól keletre fekvő Djurgarden, nemcsak egy gyönyörű park, hanem számos látványos múzeum otthona. Itt alapították a világ első skanzenjét, mely kiállításokból, állatkertből, akváriumból, erdészeti pavilonból és dohánymúzeumból áll. A park nyugati részén található a Vasamuseet, amely a tengerészek 17.századi életébe enged bepillantást.

Vadstena Svédország egyik legszebb, legkellemesebb városa. Reneszánsz kastélya a Vadstena slottból gyönyörű kilátás nyílik a kikötőre és a Vattern-tóra. A 15.századi apátság (klosterkyrkan) a gótikus és reneszánsz építészet ötvözete. A régi királyi rezidencia, a Bjalboattens Palats, is itt található.

Göteborg Svédország második legnagyobb városa, csodálatos kikötőjéről és bevásárló utcájáról híres. Svédország legnépszerűbb, a világ egyik legjobb szórakoztatóparkja, a Liseberg, is itt található. Semmiképpen ne hagyjuk ki a történelmi gyűjteményeiről híres Ostindiska Husetet, valamint a Konstmuseetet, mely többek között Rubens, Van Gogh és Rembrandt festményeit állítja ki.

Visbyben több mint 40 torony és templomrom található. A Gottlands Fornsal történeti múzeum a korai vikingkort mutatja be.

Öland kis szigete a vaskori erődítményről, Graborgról, nevezetes. A Borgholm kastélyt is látogassuk meg, ha a szigeten járunk. Svédország nagyon drága, minimum napi 40 dollárba kerül a nyaralás, ennél kevesebből nem jövünk ki. A legtöbb helyen nem okoz gondot az utazási csekkek és a külföldi valuták beváltása.

Térség: Körutazás Svédországban

Város: Körutazás Svédországban


Válogasson útjaink közt téma szerint!