+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Hegyek ölelésében, Ausztrián át Svájcig

220990.00 Ft/fő

Ausztria, Körutazás Ausztriában

Szállás típus: Hotel ***
Ellátás: Reggeli
Utazás módja: Busszal
Időtartam: 3 éj
Típus: Körutazás
Indulás:

 

Időpont: 2024. augusztus 17-20

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 4.45 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 5.00 órakor

Elhelyezés: 3*-os szállodában, 2 ágyas szobában

Ellátás: reggeli

 

Program

1. nap: Elutazás reggel 5.00 órakor a Népligetből. Folyamatos utazás, rövid pihenőkkel. Első megállónk a melki Szent Benedek-rendi apátság. Melk az osztrák Dunakanyar nyugati kapuja. A település legfőbb vonzereje a bencés apátság és apátsági templom, melynek monumentális épületegyüttese a Duna felett emelkedik egy hatalmas sziklatömbön. Wachau jelképeként az UNESCO világörökségi védelmét élvezi. Több mint 900 éve élnek itt szerzetesek Szent Benedek regulája szerint és látják el feladataikat, az oktatást és a lelkipásztori teendőket. Az apátság megtekintése után a gyönyörű parkjában sétálunk, majd megérkezés az esti órákban Innsbruckba, ahol elfoglaljuk a szállásunkat.

2. nap: Reggelink elfogyasztása után, napunkat Innsbruck városának felfedezésével kezdjük. Innsbruck Tirol tartomány székhelye. Az Alpok hegyláncai között, az Inn folyó partján fekszik. Nevét is innen kapta, az „Inn hidja". Sétánk során a következő látnivalókat keressük fel: Aranytető, Hofkirche, császári rezidencia, Szent Jakab székesegyház, diadalkapu, Anna-oszlop. Innen utunk, Wattens városába, a világhírű Swarovski Kristály Világba vezet. Daniel Swarovski 1895-ben alapította kristálycsiszoló családi vállalkozását. A cég helyszíneként a tiroli Inn völgyében fekvő kis várost, Wattens-t választotta, a mára már világszerte ismertté vált, hattyú sziluettes vállalat központja jelenleg is a város szélén működik. André Heller multimédiaművész egyedülálló fantáziavilágot hozott létre. Zöld fűvel fedett hegyi óriás fejében kialakított kiállítótermek, csodakamrák, melyekben nemzetközi hírű művészek, természetesen Swarovski kristályokból álló installációi, műalkotásai kápráztatják el az ide látogatókat. A közkedvelt tiroli látnivaló mindmáig több mint tizenkét millió, a világ minden tájáról érkező látogatót ajándékozott meg az álmélkodás pillanataival. 2015 májusában a Swarovski Kristályvilágban a  ragyogó Csodatermeket átalakították és kibővítették, ekkortól látható a 800 000 kristályból álló hatalmas kristályfelhő is, mely Tirol leglátogatottabb nevezetessége. A múzeum és a körülötte elterülő parkban való séta után, vásárlásra is marad lehetőség. (A részvételi szándékot legyenek szívesek jelentkezéskor jelezni, mert a jegyeket előre meg kell vennünk! Ennek összegét az idegenvezető a buszon szedi össze.) Csodálatos élményekkel telve, tovább indulunk a következő látnivalónkhoz az Ambras kastélyhoz. Az Ambras kastély, Innsbruck városa fölé magasodó dombokra épült reneszánsz várkastély. Gyönyörű példája a középkori várépítészetnek. II. Ferdinánd főherceg egy középkori erőd maradványainak a helyén építtette fel a kastélyt, amelyet később a titokban feleségül vett Philippine Welsernek ajándékozott. A kastély úrnőjének életét számos legenda övezi. Az Ambras-kastély ma Ausztria egyik legszebb látnivalója, és mint a világ első múzeuma, Európa meghatározó kulturális örökségei közé tartozik. A varázslatos kastélykertben pedig Philippine Welser nyomdokain sétálhatunk csodás természeti környezetben. Utunk Luzern városába visz minket, ahol elfoglaljuk a szállásunkat.

3. nap: Reggeli után a csodálatos Svájci falucskába, Grindelwald-ba vesszük az irányt. Innen felvonóval felkapaszkodunk a „First Cliff Walk” turistaútvonalhoz. Ott egy felejthetetlen túrát teszünk. A túra kb. 45 percig tart, és szép kilátást nyújt az Alpokra és a környező hegyekre. Az útvonal lényegében egy kiépített ösvény, amely egy meredek sziklafalon halad, és néhol a sziklákra épített fából készült járdákon vezet. A túra közben lehetőség van megpihenni a kilátópontokon, és gyönyörködni a környező tájban. Ez egy kötelező látnivaló a Jungfrau régióban, a Berni Oberlandban! Az útvonal lenyűgöző helyen található, ahol a hófödte hegyek magasak, és azt az érzést keltik bennünk, hogy megérinthetjük a csúcsokat. Innen visszatérünk Luzern városába, ahol egy városnéző séta keretében megtekintjük ezt a kivételes svájci városkát. A város a Luzerni-tó, másnéven Vierwaldstätti-tó északnyugati végénél fekszik. A Luzernt körülvevő Pilatus és Rigi hegyek ölelésében. Végig sétálunk a város jelképének számító Kapellbrücke-n, a 204 méteres fedett fahídon, amit 1365-ben adtak át. Ezzel Európa legrégebbi, és második leghosszabb ilyen típusú hidja. A híd közepénél található a víztorony. A város másik nevezetes hidja a Spreuerbrücke, ahonnan szép a rálátás a város jelképére. Megnézzük  a Városházát, a Hop templomot és  az Oroszlános emlékművet. A városnézés után elindulunk Liechtenstein mini államában lévő szállásunkra. (Itt vacsora befizethető 10 €/ fő, foglaláskor kérjük jelezni! Az idegenvezető szedi össze a buszon.)

 4. nap: Reggeli után Liechtenstein fővárosát, Vaduzt nézzük meg, városnéző kisvonattal. Egy mesebeli helyszín, nem csak azért, mert a világ legkisebb országa. A hegyi fejedelemség, mélyen beágyazódott az Alpokba, és tornyos várak koronázzák. A csupán 25 kilométer hosszú és 12 kilométer széles. Városnézés után rövid pihenőkkel elindulunk hazafelé.  Utolsó megállónk az ausztriai Wels városában lesz. Wels már a római korban is fontos település volt. Belvá­rosi sétánk során a következő látnivalókat nézzük meg: Salome Alt ház, Plébánia templom, Léderer torony, Városháza. Visszaérkezés várhatóan 23-24 óra között. Belépő jegyek: kb. 70,- €/fő+ kb. 90 CHF/fő

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

2024-08-17 3 éj

220990.00 Ft/fő

Ajánlatkérés
Adat / lap
/

Részvételi díj: 279.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 210.990,- Ft/fő

Március 1-ig történő befizetés esetén,utána 220.990,-Ft

 BBP + stornó biztosítás: 5.760,- Ft/fő    

  Egyágyas felár: 94.500,-Ft             

Fix ülőhely: 5.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

Érintett desztinációk:

Ausztria

Bécs, a főváros igen mozgalmas történelemmel, nagy tradíciókkal rendelkezik. Európa egyik legjelentősebb zeni központja. Ha Bécsben járunk, nem mulaszthatjuk el megnézni a Hofburgot, amely egykoron a a Habsburg uralkodók palotája volt. Itt található a Királyi Kápolna, ahol a híres Bécsi Fiúkórus énekel, itt tekinthető meg a Nemzeti Könyvtár, és az Öreg Hangszerek Gyujteménye. A Szépművészeti Múzeumban számos híres festő képe megcsodálható. A város nevezetes barokk kastélya, a Schönbrunn, amely Mária Terézia egykori otthona volt, itt játszotta Mozart élete első koncertjét.

Salzburg Mozart szülővárosa. A német határtól nem messze, csodálatos hegyekkel övezve, a Salzach folyó völgyében terül el. Az óváros a barokk művészet igazi remeke, csodaszép templomaival, házaival, szökőkútjaival. A város felett, egy 120 méteres szikláról néz le Hohensalzburg Kastély. Itt található a Történeti Múzeum és a Szent István kolostor. Semmiképp ne hagyjuk ki Mozart szüloházát!

Az Eisriesenwelt barlang a világ legnagyobb jégbarlangja. Több mint 40 km sétaúton lehet gyönyörködni a ritka természeti kincsben.

A Grossglockner út Zell am See és Heiligenblut között, a Hohe Tauern Nemzeti Parkon vezet át. 50 km hosszú út, gleccsereivel és hegycsúcsaival csodálatos élményt nyújt az arra járónak.

Időeltolódás:     CET 0 óra (GMT +1 óra)


Osztrák Köztársaság
Németül: Republik Österreich
Főváros: Wien (Bécs).
Államforma: szövetségi köztársaság.
Közigazgatási beosztás: 9 szövetségi tartomány (Bundesland).
Terület:  83 859 km2
Népesség:  7 796 000 fő
Hivatalos nyelv:  német, szlovén, horvát, magyar

Európa szívében, központi fekvésének köszönhetően évszázadok óta számtalan vendéget vonz Ausztria.

Éghajlat:
Az éghajlat az ország nagy részén kontinentális. A hegyekben a hőmérséklet a magassággal arányosan változik, közel -6 fokot kilométerenként. Nyáron átlagosan 20 °C körül van, tavasszal és osszel körülbelül 10 °C. A turistáknak ajánlatos a hegyekben óvakodni az erős napsütéstől, mivel ilyen magasságokban jóval erősebb a napsugarak UV tartalma.

Mikor utazzunk?

Ausztriában az ország adottságai miatt két főbb szezont különböztethetünk meg. Az egyik a nyári szezon májustól októberig, a másik a síszezon pedig decembertol áprilisig. A turisták igényeinek megfelelően Ausztria az év minden szakában rendelkezik turisztikai látványosságokkal, programokkal. A nyári szezonban a városokat nagyobb turistatömegek látogatják meg, mint télen. A téli szezonban a síelok látogatják az országot, akik idejük nagyrészét nem a városokban, hanem Ausztria csodálatos, és nem utolsó sorban hóbiztos lejtőin töltik. Mindkét szezonban a turisztikailag kiemelt helyeken nagyon magasak az árak. Érdemes nyáron is ellátogatni az Alpok lejtőire, hogy ne csak fehéren lássuk az Alpokat.

Borravaló:

A szállodai és éttermi árak tartalmazzák a borravalót, de azért a pincéreknek nyugodtan adhatunk 10% körüli borravalót, ha elégedettek voltunk a kiszolgálással.
A szállodai portások, a takarítószemélyzet és az étteremi pincérek, elvárják, hogy kapjanak valami pluszt a szolgáltatásaikért.

Fizetés, vásárlás

A valutaváltás és az utazási csekk beváltása nem okoz problémát. Nem minden étteremben és üzletben fogadják el a hitelkártyát, viszont még a legapróbb falvakban is találhatók bankjegykiadó automaták. Az országban nem szokás alkudozni.

Ausztriában az üzletek általában hétfotol péntekig 6.00-19.30-ig, szombaton 17 h-ig lehetnek nyitva. Hetente egyszer lehetséges - szombat kivételével - 21 h-ig a nyitva tartás. Ezen előírásokon belül a nyitva tartások üzletenként változhatnak, mert ez saját döntésükön alapul. A nagyobb üzletek a városokban (önkiszolgáló boltok, szupermarketek, áruházak) többnyire folyamatosan nyitva tartanak, a kisebb üzletek gyakran déli szünetet tartanak 13 és 15 óra között, némelyik a hét valamelyik délutánján is zárva van. Az élelmiszer üzletek hétfőtől péntekig általában 6.00-19.30-ig, szombaton 13.00-ig vannak nyitva. Az üzletek nyitva tartása ettol eltéro is lehet, mert ez saját döntésen alapul. Egyéb üzletek általában 9-18 óráig tartanak nyitva. Minden hónap elso szombatja bevásárlónap, amikor az üzletek hosszabbított (ez a hét közbeni nyitva tartásnak felel meg) nyitva tartással - általában 17 h-ig üzemelnek. A nyitva tartás külön szabályozása nagyobb üdülöhelyeken: hétfőtől péntekig 20.00 h-ig (nyáron 21.00 h-ig) szombaton 18.00 h-ig.

A bankok hétfőtől péntekig 8-12.30 és 13.30-15.30 között tartanak nyitva. Csütörtökön 17.30-kor zárnak.

Térség: Körutazás Ausztriában

Látnivalók: UNESCO világörökség része (8 látnivaló) Schönbrunn Bécsben;Schönbrunni Kastély és Park;Salzburg óvárosa;Salzkammergut hallstatt–dachsteini kultúrtája;Semmeringi vasút;Graz óvárosa;Wachaui kultúrtáj;Fertő tó és környéke;Bécs óvárosa.

Város: Körutazás Ausztriában

Városlátogató és Körutak gyűjtőhelye, a szállás pontos megnevezését vagy helységét mindig az adott programon belül lehet megtalálni.

Ausztria

Bécs, a főváros igen mozgalmas történelemmel, nagy tradíciókkal rendelkezik. Európa egyik legjelentősebb zeni központja. Ha Bécsben járunk, nem mulaszthatjuk el megnézni a Hofburgot, amely egykoron a a Habsburg uralkodók palotája volt. Itt található a Királyi Kápolna, ahol a híres Bécsi Fiúkórus énekel, itt tekinthető meg a Nemzeti Könyvtár, és az Öreg Hangszerek Gyujteménye. A Szépművészeti Múzeumban számos híres festő képe megcsodálható. A város nevezetes barokk kastélya, a Schönbrunn, amely Mária Terézia egykori otthona volt, itt játszotta Mozart élete első koncertjét.

Salzburg Mozart szülővárosa. A német határtól nem messze, csodálatos hegyekkel övezve, a Salzach folyó völgyében terül el. Az óváros a barokk művészet igazi remeke, csodaszép templomaival, házaival, szökőkútjaival. A város felett, egy 120 méteres szikláról néz le Hohensalzburg Kastély. Itt található a Történeti Múzeum és a Szent István kolostor. Semmiképp ne hagyjuk ki Mozart szüloházát!

Az Eisriesenwelt barlang a világ legnagyobb jégbarlangja. Több mint 40 km sétaúton lehet gyönyörködni a ritka természeti kincsben.

A Grossglockner út Zell am See és Heiligenblut között, a Hohe Tauern Nemzeti Parkon vezet át. 50 km hosszú út, gleccsereivel és hegycsúcsaival csodálatos élményt nyújt az arra járónak.

Időeltolódás:     CET 0 óra (GMT +1 óra)


Osztrák Köztársaság
Németül: Republik Österreich
Főváros: Wien (Bécs).
Államforma: szövetségi köztársaság.
Közigazgatási beosztás: 9 szövetségi tartomány (Bundesland).
Terület:  83 859 km2
Népesség:  7 796 000 fő
Hivatalos nyelv:  német, szlovén, horvát, magyar

Európa szívében, központi fekvésének köszönhetően évszázadok óta számtalan vendéget vonz Ausztria.

Éghajlat:
Az éghajlat az ország nagy részén kontinentális. A hegyekben a hőmérséklet a magassággal arányosan változik, közel -6 fokot kilométerenként. Nyáron átlagosan 20 °C körül van, tavasszal és osszel körülbelül 10 °C. A turistáknak ajánlatos a hegyekben óvakodni az erős napsütéstől, mivel ilyen magasságokban jóval erősebb a napsugarak UV tartalma.

Mikor utazzunk?

Ausztriában az ország adottságai miatt két főbb szezont különböztethetünk meg. Az egyik a nyári szezon májustól októberig, a másik a síszezon pedig decembertol áprilisig. A turisták igényeinek megfelelően Ausztria az év minden szakában rendelkezik turisztikai látványosságokkal, programokkal. A nyári szezonban a városokat nagyobb turistatömegek látogatják meg, mint télen. A téli szezonban a síelok látogatják az országot, akik idejük nagyrészét nem a városokban, hanem Ausztria csodálatos, és nem utolsó sorban hóbiztos lejtőin töltik. Mindkét szezonban a turisztikailag kiemelt helyeken nagyon magasak az árak. Érdemes nyáron is ellátogatni az Alpok lejtőire, hogy ne csak fehéren lássuk az Alpokat.

Borravaló:

A szállodai és éttermi árak tartalmazzák a borravalót, de azért a pincéreknek nyugodtan adhatunk 10% körüli borravalót, ha elégedettek voltunk a kiszolgálással.
A szállodai portások, a takarítószemélyzet és az étteremi pincérek, elvárják, hogy kapjanak valami pluszt a szolgáltatásaikért.

Fizetés, vásárlás

A valutaváltás és az utazási csekk beváltása nem okoz problémát. Nem minden étteremben és üzletben fogadják el a hitelkártyát, viszont még a legapróbb falvakban is találhatók bankjegykiadó automaták. Az országban nem szokás alkudozni.

Ausztriában az üzletek általában hétfotol péntekig 6.00-19.30-ig, szombaton 17 h-ig lehetnek nyitva. Hetente egyszer lehetséges - szombat kivételével - 21 h-ig a nyitva tartás. Ezen előírásokon belül a nyitva tartások üzletenként változhatnak, mert ez saját döntésükön alapul. A nagyobb üzletek a városokban (önkiszolgáló boltok, szupermarketek, áruházak) többnyire folyamatosan nyitva tartanak, a kisebb üzletek gyakran déli szünetet tartanak 13 és 15 óra között, némelyik a hét valamelyik délutánján is zárva van. Az élelmiszer üzletek hétfőtől péntekig általában 6.00-19.30-ig, szombaton 13.00-ig vannak nyitva. Az üzletek nyitva tartása ettol eltéro is lehet, mert ez saját döntésen alapul. Egyéb üzletek általában 9-18 óráig tartanak nyitva. Minden hónap elso szombatja bevásárlónap, amikor az üzletek hosszabbított (ez a hét közbeni nyitva tartásnak felel meg) nyitva tartással - általában 17 h-ig üzemelnek. A nyitva tartás külön szabályozása nagyobb üdülöhelyeken: hétfőtől péntekig 20.00 h-ig (nyáron 21.00 h-ig) szombaton 18.00 h-ig.

A bankok hétfőtől péntekig 8-12.30 és 13.30-15.30 között tartanak nyitva. Csütörtökön 17.30-kor zárnak.

Térség: Tirol

Tirol Ausztria leghegyvidékibb tartománya és a sízés mekkája. Északi oldalát a Bajor Alpok határolja, míg középső részén az Ötz-völgyi-Alpok monumentális hegyei húzódnak végig. Megannyi csúcs tör 3000 m fölé, ezek közül is a legmagasabbak a Ziller völgyi-Alpok és a Hohe Tauern hegyei, melyek 3700 méter fölé nyúlnak. Megannyi jól kiépített sícentrum várja az ide látogató vendégeket, a néhány pályás családi tereptől a több száz km-es mega-sícentrumig. Aki pedig nyáron sem akar a sízésről lemondani, annak Tirol gleccserei nyújtanak felüdülést. Tirol egyet jelent, a barangolással, kerékpározással a friss levegőn, vagy akár aktívan sportolni a tenisz- vagy a golfpályán, pihenni a tóparton vagy az erdőben. Modern kabinos felvonók 2.000 m-ig. Hegyek és völgyek váltakoznak itt, ahol a hegyi kunyhókban az ételeket a tradícióknak megfelelően készítik el. Népszokások és discok, hagyomány és újdonságok - ez mind Tirol

Város: Innsbruck


Svájc

Látnivalók
A legnagyobb népsűrűségű város, a főváros, Bern. Fontos kulturális és kereskedelmi központ. Az Óváros, a sétálóutca a 16-17.századi házak, a bíróság és a szök?kútjak teszik változatossá a régi utcákat. Az elegáns Pályaudvar utca a legérdekesebb és leghíresebb utcája Zürichnek A St Peter Templom tornyán található Európa legnagyobb órája. A Fraumünster Templom csodás üvegablakairól vált híressé, melyeket Marc Chagall készített. A Szépm?vészeti Múzeum a 15.századtól, a modern művészetekig a kultúra és a művészet széles skáláját tárja a látogatók elé. A Svájci Nemzeti Múzeum, hatalmas gyűjteményével, a város északi részén várja a lelkes múzeumlátogató turistákat. Ha már egy kicsit unjuk a kultúrát, érdemes ellátogatni a Zürich-tóhoz, ahol piknikkelési, napozási és sportolási lehetőség fogadja a kirándulókat.

Genf nemcsak csodálatos fekvése miatt, hanem építészeti remekei miatt is kedvelt turistaparadicsom. A Mont Saleve csodás kilátást nyújt a városra. A város központjában található a St Pierre Katedrális, mely els?sorban román és gótikus stílusjegyeket visel magán. Nem messze innen látható a Place du Bourg-de-Four, mely Genf legrégebbi tere. A város múzeumai közül gy?jteményével kiemelkedik a M?vészeti és Történeti Múzeum, az Öreg Hangszerek Múzeuma, és a Voltaire Múzeum.

Luzern idilli kis történelmi városka, fest? helyekkel, tavakkal és alpesi falvakkal övezve. A város északi részén található a Városháza 17.századi, reneszánsz épülete és az Oroszlán Emlékm?, mely azon svájci katonákra emlékezik, akik a francia forradalom során vesztették életüket. A Közlekedési Múzeum korabeli vonatokat, autókat valamint a közlekedés történetét mutatja be.

Térség: Luzern-i tó és környéke

A nevét a tavat körülvevő négy waldstatt-ról, azaz kantonról kapta: Uri, Unterwalden, Schwyz, és Luzern. Üdülő- és fürdőhelyek jöttek létre, mint Weggis vagy Gersau. 1871-ben megnyitották Európa első fogaskerekű vasútját, a Vitznau-Rigi-vasutat. 1889-ben épült a világ legmeredekebb fogaskerekűje Alpnachstad és Pilatus között. Mark Twain újságíróként írt élménybeszámolót a Rigi megmászásáról, ami a 19. században a svájci turizmus fellendüléséhez vezetett.

Város: Luzern


Válogasson útjaink közt téma szerint!