+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

A Pireneusok két oldala

649000.00 Ft/fő, ...

Franciaország, Midi-Pyrénées

Szállás típus: Program szerint
Ellátás: leírás szerint
Utazás módja: Repülővel
Időtartam: 6 éj
Típus: Körutazás
Indulás: 2024-07-29

Leírás:

?  Spanyolország: San Sebastian, Pamplona, Barcelona
?  Nemzeti parkok vízeséssel, szurdokkal
?  Franciaország: Carcassonne, Lourdes
?  Pireneusokban felvonózás és túrázás

Megkapó érzés volt a Canal du Midin hajózni, a zsilipelést átélni. Az a nyugalom, a megnyugtató francia tájak... ehhez fogható élményben még nem volt részem.
Gulyás Miklós - 2018 Év Idegenvezetője Magyarországon

Program:

1. NAP: BUDAPEST - BARCELONA - ANDORRA - CARCASSONNE

Budapestről a reggeli órákban utazás Barcelonába. Megérkezésünk után felszállunk autóbuszunkra és irány Andorra, a Pireneusokban található kedves miniállam. Megtekintjük a főváros, Andorra la Vella fő látványosságait: Szent István Székesegyház, Főtér, Parlament épülete, (mely a világ legrégebbi parlamentje). Ezt követően szabadidő, vásárlási lehetőséggel, a vámmentes államban. A fővárost elhagyva a Pireneusok káprázatos hegyi útján megyünk át Franciaországba. Késő délután érkezés Carcassonne-ba, a világ legnagyobb középkori várához, mely természetesen Világörökség. Ez a romantikus épületegyüttes több városfalat, hangulatos utcákat és egy régi templomot is rejt. Sétánk során eljutunk a katedrálishoz, melynek román kori és gótikus szárnyát is megtekintjük. Különösen az utóbbi lenyűgöző, monumentális ablakaival, eredeti szobraival és síremlékeivel. Több híres filmet forgattak a városban, mivel a várfalon belüli terület megőrizte középkori hangulatát. Szállás Carcassonne körzetében.

2. NAP: CANAL DU MIDI - TOULOUSE - LOURDES

Délelőtt egy hajókirándulásra invitáljuk Önöket a Canal du Midin, amit az UNESCO szintén Világörökségnek nyilvánított. Délután indulunk Toulouse-ba. Hamisítatlan dél-francia hangulat és jelentős műemlékek fogadnak bennünket ebben az egyetemi városban, amely a francia nyelv bölcsője is. Sétánk során - többek között - látjuk a hatalmas Városházát, a Jakobinus kolostort és a 115 méter hosszú St. Sernin Bazilikát, a románkori építészet egyik legnagyobb alkotását. Toulouse-t elhagyva folytatjuk utunkat a Pireneusok híres zarándokhelyére, Lourdes-ba. Megtekintjük a Csodatévő Barlangot, a jelenés helyszínét, ahonnan az este induló gyertyás körmeneten is részt vehetünk. Utazásunk megható pillanata ez. A szabadidőben lesz kegytárgy vásárlási lehetőség is.

3. NAP: PIC DU MIDI - ST. JEAN DE LUZ

Reggelit követően La Mongie-ba megyünk, ahonnan pompás kirándulást teszünk felvonóval a Pic du Midi 2.876 méter magas csúcsára (extrém időjárási viszonyok esetén a program módosulhat). Ez a Pireneusok leglátványosabb területe. Ahogy egyre feljebb kapaszkodunk, szinte a hegyek fölött ,,repülve", elmondhatatlanul szép vidékeket látunk. Mégis a legpompásabb fentről, a csúcsról a kilátás. Körbetekintve óriási területet láthatunk, csúcsok sokaságát, bizarr sziklaképződményeket, havas hegygerinceket. A merészek egy üvegpadlóra is kiléphetnek, ahol, azt a hatást élhetjük át, mintha a levegőben állnánk. Felvonóval érkezünk le és folytatjuk utunkat. A Vizcayai-öböl partján haladva jutunk el a bájos baszk kisvárosba, St. Jean de Luzba. Baszkföld, sokak meglepetésére, Franciaországba is átnyúlik. Általában az emberek csak a spanyolországi területtel azonosítják, pedig ez a vidék is őrzi népi hagyományait. A városban fellelhetjük a tipikus, fehérre meszelt, baszk házakat széles homlokzattal, bárjaikban olyan jellegzetes süteményeket fogyaszthatunk, mint pl. a cseresznyés lepény. Ezt követően szállásunkra megyünk.

4. NAP: SAN SEBASTIAN - PAMPLONA

Délelőtt városnézés San Sebastianban, Baszkföld szép fekvésű üdülővárosában, mely Európa Kulturális Fővárosa is volt. Teszünk egy sétát az óvárosban, majd szabadidő a lenyűgöző Kagyló-öbölben, ahol szintén belegyalogolhatunk a hullámzástól mentes, tiszta vizű, de kicsit hűvös óceánba. Szabadidőt követően, aki szeretne, egy hangulatos bárban finom tapaszokat kóstolhat ebédre (Baszkföld tapaszbárjai a leghíresebbek). Tovább utazunk Pamplonába, Navarra tartomány fővárosába, mely elsősorban a híres-hírhedt bikafuttatásáról nevezetes. Emellett sok látnivalóval is büszkélkedhet. Városnézésünk során megtekintjük a Régi Katedrálist, láthatjuk a Városházát, az Arénát, a románkori San Saturnino templomot és végigmegyünk a Santo Domingó utcán, a bikafuttatás útvonalán. Szállás Pamplonánál.

5. NAP: LEIRE - JACA

Reggeli után csodálatos tájakon folytatjuk utunkat. Először a Sierra de Leire vadregényes vonulatait érjük el: megtekintjük a Leire kolostort, amelynek régi épülete román, gótikus és barokk stílust egyaránt tükröz. Altemploma sokáig a navarrai királyok temetkezési helye volt. Innen Jacába megyünk. Az Aragón folyó fölött elterülő város I. Ramiró idejében Aragónia első fővárosa volt. Büszkélkedhet régi fellegvárral, szép városházával és az ország legrégebbi katedrálisával. A kerengőjében található Egyháztörténeti Múzeum gazdag tárházát nyújtja a káprázatos, aragóniai, románkori falfestészetnek, melyet szintén megtekintünk. Szabadidő, azután elfoglaljuk szállásunkat Jaca környékén.

6. NAP: ORDESAI NEMZETI PARK

Utunkat északi irányba folytatjuk, ahol az Ordesai Nemzeti Parkot érjük el. Itt egy gyalogos kirándulást teszünk lélegzetelállító szurdokokat, völgyeket és vízeséseket csodálva. A túra nem megerőltető, mindenki számára teljesíthető, sőt aki akarja az le is rövidítheti. A séta után déli irányba buszozunk tovább, gyönyörű hegyvidékek mentén, és így érjük el Katalónia hangulatos kisvárosát, Huescát, mely Zaragoza visszahódításáig a tartomány fővárosa volt. Híres egyetemének boltíves termében II. Ramiro 16 lázadó nemest fejeztetett le. Séta a hangulatos városban, ahol megtekintjük a Városházát, melyet aragon loggia díszít, majd a felbecsülhetetlen értékű katedrálist, amit belülről is megtekintünk. Szállás Nyugat-Katalóniában.

7. NAP: BARCELONA - BUDAPEST

Az utolsó nap rövid áttekintést kapunk Katalónia fővárosáról, Barcelonáról. Városnézés során megtekintjük a Katalán teret, a Szt. Eulália katedrálist. Sétálunk a híres sétálóutcán a La Ramblán, beugorhatunk a híres La Boqueria piacra, ahol kóstolhatunk gyümölcsöket, láthatjuk a hihetetlen hal- és sonkaválasztékot. Elmegyünk Gaudí mesterművéhez, a Sagrada Familiához, melyet kívülről tekintjük meg. Rövid szabadidőnk is lesz a spanyol ízek kóstolására vagy szuvenír vásárlásra, majd menetrend függvényben transzfer a reptérre. Budapestre érkezés a késő esti órákban.

Szállás: 3 és 4 csillagos szállodák

Ellátás: Félpanzió

Közlekedés: Repülővel

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

2024-07-12 6 éj

649000.00 Ft/fő,...

Ajánlatkérés
2024-07-29 6 éj

659000.00 Ft/fő,...

Ajánlatkérés
Adat / lap
/

Érintett desztinációk:

Franciaország

Látnivalók:

Párizs

A főváros és a turizmus fő városa. Akik már sokat hallottak Párizsról, néha túl sokat várnak tőle. Párizst olyannak kell szeretni, amilyen és ha valaki meg tud szabadulni a látatlanul kialakult képtől, szeretni is fogja.
A fény, a festők, a költők, a divat , a műemlékek városa is egyben.Párizsban nem lehet unatkozni ! Múzeumaiban, színházaiban világhírű művészek és előadók műveit mutatják be, negyedei más- más , sajátos hangulatot árasztanak. Üljön be egy kávéra és egy croissant-ra a számtalan párizsi kávézó egyikébe , és szemlélje a az elegáns város színesen kavargó forgatagát.


Saint Malo

Múltjáról, fallal övezett városáról és tengerpartjáról híres. A XVII-XVIII. században Franciaország egyik legfontosabb kikötője volt. Néhány fontos nevezetessége: Szt. Vincent Katedrális, amely a XI. században épült; a Fort de la Cité; valamint a településtől délre található partszakasz. Könnyen ellátogathatunk innen az egyedülálló Mont Saint Michelre.

Château de Chambord

A XV. és a XVIII. század között a nemesek kedvelt kiránduló és nyaralóhelye a Loire -völgy volt. Ekkor a már meglévő várakból, erődítményekből pompás palotákat varázsoltak, és újakat építtettek. A legnagyobb és legpazarlóbb a Château de Chambord, amelyet 1519-ben kezdtek el építeni.

Biarritz

1854 után az európai arisztokrácia kedvelt üdülőhelye volt. Manapság közkedvelt nyaralóhely, ahol az éjszakai élet is izgalmas. Bárjaiban, kaszinóiban pezseg az élet és a pezsgő. Nézzük meg a Musée de la Mer-t, ahol akváriumot is találunk, valamint a tengeri élővilágot bemutató kiállítást.

Sarlat-La-Canéda

A kedves reneszánsz város a IX. századi bencés apátság köré épült. A százéves háború után sokáig romokban hevert, ennek ellenére ma is középkori hangulatot áraszt.
Látogassunk el a Cathédrale Saint Sacerdos-ba, amely eredetileg az apátság része volt, mai arculata viszont a XVII. századot idézi.

Chamonix

Völgyben épült település, festői környezetben, a Mont Blanc felhőkkel övezett csúcsához közel. Természeti látványosságaiból ízelítő: Aigulle du Midi, egy sziklaorom; a Mer de Glace az Alpok második legnagyobb gleccsere.

Arles

A bájos városka i.e. 49-46 között alakult ki, és fontos római központtá vált.
A XIX. században itt telepedett le Vincent Van Gogh, s a táj szépségé sok festményén megörökítette. Hatalmas római amfiteátrumot, valamint Antik Színházat őriz a település.

Cannes

Híres üdülőparadicsom a Côte d' Azur-on. A Nemzetközi Film Fesztivál idején a város csordultig telik pénzzel, pezsgővel és mobil telefonnal. A parthoz közel vannak érdekes és csodás szigetek, ahová könnyen átjuthatunk.

Hivatalos ünnepek :
Újév január 1.
Vízkereszt január 6.
Húsvét Hétfő április 8.
Munka ünnepe május 1.
Győzelem Napja május 8.
Áldozócsütörtök május 16.
Pünkösd hétfő május 27.
Nemzeti ünnep július 14.
Nagyboldogasszony augusztus 15.
Mindenszentek november 1.
I. Világháborús Fegyverszünet november 11.
Karácsony december 25.

Nemzeti ünnep: január 1, április 4-5, május 1, 8, 13, 23-24, július 14, augusztus 15, november 1, 11, december 25.

Térség: Midi-Pyrénées

Midi-PyrénéesFranciaország egyik, délkeleten található régiója. Nyolc megye alkotja: Ariège, Aveyron, Haute-Garonne, Gers, Lot, Hautes-Pyrénées, Tarn és Tarn-et-Garonne. Székhelye Toulouse, fontosabb települései Albi, Auch, Blagnac, Cahors, Castres, Colomiers, Lourdes, Millau, Montauban, Muret, Rodez, Tarbes, Toulouse, Tournefeuille. Több mint 45 ezer négyzetkilométeres területével Francia Guyana után a legnagyobb francia régió.

Midi-Pyrénées viszonylag újkeletű régió, az V. köztársaság alatt hozták létre, főleg Languedoc és Gascogne tartományok területén, azzal a szándékkal, hogy egy Toulouse központú régiót alkossanak. forrás wikipedia

Város: Lourdes


Lourdes egy kis mezőváros dél-nyugat Franciaországban a Pireneusok lábánál fekszik. A város ma jelentős zarándokhely, amely azután alakult ki, hogy egy helyi lánynak Bernadette Soubirousnak megjelent Szűz Mária. A város egyik látnivalója a várkastélya. Nevét az arab Louerda-ról kapta, ami rózsát jelent. forrás wikipedia

Spanyolország

Látnivalók :

Az emberek nagy része, ha életében először jár Spanyolországban, Barcelonát mindenképpen felkeresi. A város annyi látnivalót tartogat, hogy több hetes itt tartózkodás is kevés ahhoz, hogy mindent megnézzünk. Semmiképpen ne hagyjuk ki a Picasso Múzeumot, Gaudi fantáziaországát, a Parc Güellt, a gótikus székesegyházat, a piacokat és az FC Barcelona Stadionját.

Toledo Spanyolország leggyönyörűbb városa, a Tajo folyó feletti sziklán fekszik. Csodás galériák, templomok és kastélyok várják a látogatókat. Legjelentősebb épülete az Alcázar és a székesegyház, melynek ablakait El Greco, Goya és Velázquez festette.

Granada építészetében a muzulmán uralomból származó emlékek a meghatározók. Leghíresebb az Alhambra, amely egyszerűen lélegzetelállító, leírni lehetetlen. Az Alcazaba az Alhambra erődítménye, tornyaiból csodálatos kilátás nyílik a városra. A Generalife a szultánok nyári palotája volt, kertje meseszép. A városban még érdemes megnézni a Régészeti Múzeumot, az arab fürdőket, és a cigányok barlangját, a Sacromontét.

A Baleár szigetek 4 szigetből áll: Mallorca, Menorca, Ibiza és Formentera. A szigetcsoport gyönyörű tengerpartjairól és őrült bulijairól híres.

Mallorca

Mallorca, a Spanyolországhoz tartozó Baleár-sziget csoport legnagyobb tagja, melyet méltán neveznek a "Földközi-tenger gyöngyszemének". A sziget területe 3640 km2, ennek egyharmada természetvédelmi terület. Lakossága nagyobbrészt a Palma de Mallorcán él, mely a sziget dél-nyugati oldalán egy öbölben fekszik. A sziget csodálatos természeti szépségeivel, buja zöld növényzetével és kristálytiszta kék tengervizével, homokos partjaival igazi nyaraló paradicsom, ahol egyformán érvényesül a lükteto spanyol temperamentum és a szigetekre jellemzo nyugodtság. Lassan mélyülo tengerpartja, homokos strandjai miatt kiválóan alkalmas kisgyermekes családok nyaralására.

Costa Brava
Costa Brava és Costa de Maresme a francia határtól Barcelonáig terjedo partszakasz, mely méltán mondható Európa egyik legkedveltebb, legjobb infrastruktúrával rendelkezo üdülohelyének. A part menti vasúttal könnyen eljuthatunk Barcelonába, ahol további élményekben lehet részünk.

Térség: Pireneusok


Válogasson útjaink közt téma szerint!