+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Nyugat-európai körutazás spanyolországi...

459000.00 Ft/fő, ...

Spanyolország, Costa Brava

Szállás típus: Program szerint
Ellátás: leírás szerint
Utazás módja: Busszal
Időtartam: 11 éj
Típus: Körutazás, Körutazás+Nyaralás, Üdülés - nyaralás
Indulás: 2024-06-13

Leírás:

?  Egy hetes spanyol nyaralás fakultatív programokkal
?  Gaudí Barcelonája a Sagrada Familiával
?  8 ország és 8 világörökség meglátogatása
?  Monacói kirándulás, francia parfümgyárral

A kulturális látnivalók és a tengerparti pihenés tökéletes egyensúlya ez a program. Teljes feltöltődés testnek és léleknek egyaránt.
Gulyás Miklós - 2018 Év Idegenvezetője Magyarországon


Program:

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) - BUDAPEST - SZLOVÉNIA - VERONA

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből, és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A főváros után Szlovénia érintésével érkezünk Olaszországba. Este 1,5 órás gyalogos városnézés Veronában (ókori Aréna, Júlia erkélye, hangulatos Erbe tér). Városnézés után szállás.

2. NAP: RIVIÉRA - CŐTE D'AZUR - NIZZA - MONACO

Az olasz Riviérán keresztül - melyet a ,,Virágok Riviérájának" is neveznek -, utazás a Cőte d'Azur felé. Egy kis pihenés a szállodánkban, majd kb. 17 órakor indulunk a fakultatív kirándulásra Monacóba, a fény és pompa csodálatos városába. Útközben még Franciaországban megállunk egy parfümkészítő üzemnél. Az ország parfümjeinek 40%-át itt délen készítik, továbbá egyéb kozmetikai termékeket, így szappanokat, krémeket. Végig vesszük a gyártás mozzanatait és vásárlási lehetőség is lesz. Monacóba érve, bejárjuk az óvárost, ahol láthatjuk az I. Albert nagyherceg által alapított Akváriumot, a nagykövetségek luxus[1]épületeit, a botanikus kertet és a Szent Miklós katedrálist. E pompás templom rejti Grace Kelly sírját is, itt tartják a hercegi család esküvőit, temetéseit. Ezt követően a Hercegi Palota impozáns épületét fényképezhetjük le, majd folytatjuk sétánkat a kikötőben, a gazdag hajócsodákat szemlélve, és a Monte-Carlói futam startvonalainál is megállunk. Egy rövid sétát és liftezést követően, a luxusautók által körülvett népszerű Casino előtt állunk meg. Itt lesz lehetőség kipróbálni szerencsénket. (Belépéshez megfelelő öltözet és betöltött 18 év kell.) Programunk befejezése után visszautazás a szállásra. Monaco és parfümgyár látogatás fakultatív program: 15.000,- Ft.

3. NAP: CŐTE D'AZUR - FIGUERAS - LLORET DE MAR

Reggeli után áthaladunk Provence-on, így érkezünk Spanyol[1]országba. A határ után nem sokkal egyedülálló élményben lesz részünk. Figueras-ban megtekinthetjük a Salvador Dalí Múzeumot. A szürrealizmus egyik legismertebb festője a saját házában rendezte be ezt a kiállítást művészete megkoronázásaként. Kb. 1 órás programunk után tovább utazunk Lloret de Marba. Szállásfoglalás. A következő napokon fakultatív kirándulásokon lehet részt venni (melyek sorrendje változhat), vagy pihenni, fürdőzni lehet a tengerparton, illetve a szálloda medencéjénél. Az eurós fakultatív programokra jelentkezés a helyszínen, kivéve a Gaudí belépőket, melyeket csak foglaláskor lehet megrendelni.

4. NAP: BARCELONA

Az egyik legérdekesebb programunk a Barcelona fakultatív kirándulás lesz. A fő látványosságok: Gótikus negyed, Szt. Eulália katedrális, Ramblas, Kolumbusz oszlop, Montjuic hegy az Olimpiai stadionnal. Lesz lehetőség belülről is megtekinteni Antoni Gaudí mestermunkáit, a grandiózus Sagrada Família bazilikát és a különc Güell Parkot. Ebben az esetben a 2 belépőjegyet pluszban kell fizetni. Ezt az útra történő jelentkezéskor kell közölni, mert a jegyeket előre meg kell rendelni. Utólagosan (pl. helyszínen) a jegyvásárlás nem lehetséges. Fakultatív Barcelona kirándulás: 50 EUR. ,,Gaudí mestermunkák belülről" alapprogram kiegészítés (2 belépő): + 60 EUR. Este érkezünk vissza szállásunkra.

5. NAP: BLANESI BOTANIKUS KERT

Kb. 3,5 órás fakultatív kirándulásunk a szomszédos Blanes városába vezet. Busszal megyünk át a városba, majd dotto ,,kisvonattal" kapaszkodunk fel a Costa Brava legszebb botanikus kertjéhez. A növényeken túl, a rendezett parkból áradó nyugalom és a tengerszirtről szemünk elé táruló mesés kilátás mind elkápráztatja a látogatót. Dottóval, majd különbusszal megyünk vissza Lloretbe, de ha valaki szeretné a délutánt a blanesi strandon is eltöltheti. Ebben az esetben visszautazás egyénileg, menetrendszerinti busszal. Blanesi botanikus kert busszal, dottóval és belépővel: 40 EUR.

6. NAP: PIHENÉS A TENGERPARTON

Ez a nap a pihenésé. Javasoljuk, hogy ebédre egyenek egy eredeti spanyol paellát és kóstolják meg a sangríát.

7. NAP: HAJÓKIRÁNDULÁS TOSSÁBA

Ezen a napon hajókirándulás keretében felkereshetjük a hangulatos Tossa városát. Hajónkról látjuk a sziklás partszakaszt, a Costa Bravát, majd egy vízi barlangnál megállva, amennyiben a hajó üvegfenekű, akkor azon keresztül letekintve egy érdekes vízalatti élővilág tárul elénk. Tossában felsétálhatunk a várba, ahonnan a kilátás egyedülálló, majd szabadidő, fürdési, étkezési lehetőség a hangulatos településen. Fakultatív hajókirándulás: 32 EUR.

8. NAP: ANDORRA - MONTSERRAT KIRÁNDULÁS

A mai nap a pihenésé, vagy egy egész napos fakultatív kirándulásé: Andorra - Montserrat útvonalon. Kora reggel indulunk, kb. 3,5 órás út után érkezünk a 2-3.000 m magas hegyekkel övezett Andorra la Vellába, Andorra fővárosába. Útközben gyönyörködhetünk a Pireneusok csipkés hegyormaiban és a régi települések, kőből épített házaiban. Andorra la Vellában a kb. félórás séta során megtekintjük a közel 1.000 éves település fontosabb középületeit, továbbá a főtemplomot és a több mint 400 éves Parlamentet. Ezt követően lesz vásárlási lehetőség a vámmentes államban. Visszaúton, délután Montserratot, a híres kegytemplomot keressük fel. Autóbuszunkkal egy 700 m magas hegyre kapaszkodunk fel a tengerszintről. Csodás a kilátás a környékre, megtekintjük a katalánok leghíresebb zarándokhelyét, majd a helyiek piacát is felkereshetjük, ahol ízletes helyi sajtokat kóstolhatunk. Aki szeretne, ezekből vásárolhat is. Vacsorára érkezünk vissza szállásunkhoz. Andorra - Montserrat fakultatív kirándulás belépővel: 70 EUR.

9. NAP: PIHENÉS VAGY DELFINÁRIUM

Erre a napra kirándulást javaslunk a híres delfináriumba, Marinelandba, ahol a vízi állatok mellett hatalmas csúszdapark is található. A parkhoz Lloret de Marból ingyenes helyi autóbuszjárattal tudunk eljutni. Az árban benne van ott tartózkodásunk alatt az összes csúszda ingyenes, korlátlan használata és a területen lévő fóka-, és delfinshow megtekintése. A programokat kétszer is láthatják utasaink. Marineland, delfinárium, óriás csúszdák: kb. 33 EUR. Minden fakultatív programra jelentkezés a szállodában, az idegenvezetőnél, a fakultatív kirándulások sorrendje változhat.

10. NAP: LLORET DE MAR - AVIGNON - GRENOBLE

Indulás Avignonba, a volt pápai székhelyre. Séta a kellemes, ódon hangulatú város falai között (kb. 1,5 óra). Láthatjuk az ,,Avignoni fogság" idején a katolikus egyház központját, a pápai palota épületét és a mellette lévő román-gótikus templomot a 7 pápa festett arcképével, valamint a Csonka hidat, melyet egy dalból is ismerhetünk. Szállásunk Grenoble-nél lesz.

11. NAP: GENF - BERN - AUSZTRIA

Reggeli után Svájcba, Genf városába utazunk. Séta az elegancia központjában (kb. 1 óra). A Genfi-tónál látjuk a luxusszállodákkal ékesített tópartot, a virágórát és a belvárost. Folytatva utunkat, kora délután városnézés Bernben (2 óra): Rózsakert, Medveárok, és az UNESCO Világörökség Listáján szereplő árkádos óváros a Városházával, az Óratoronnyal és a monumentális Münsterrel. Vadregényes, hegyvidéki tájon jutunk el tiroli szállásunkra.

12. NAP: AUSZTRIA - HEGYESHALOM - BUDAPEST

Reggeli után városnézés Innsbruckban. Fő látványosságok: Hofkirche, Burg, a barokk stílusú Dóm, Várostorony, a híres Aranytetős ház, Aranysas fogadó, mely sok híres ember szállás[1]helye volt az évszázadok során. Ezt követően hazautazunk Magyarországra. Érkezés várhatóan 21 óra körül Budapestre. Ezután a Szeged, Pécs, Miskolc - Debrecen útvonalon felszállt utasainkat visszatranszferáljuk a felszállási helyükre.

VÁLASZTHATÓ SZÁLLÁSHELYEK:
A spanyolországi nyaralás 7 éjszakájára lehet választani 3 és 4 csillagos szállodai elhe­lyezésből. Mindegyik szálloda medencével, ingyenes napo­zóágyakkal, bárral, wi-fivel rendelkezik, szobáik TV-vel, légkondicionálóval felszereltek, többségüknek kis terasza is van, az étkezések svédasztalos rendszerűek.
HOTEL MONTEVISTA HAWAI ***
Lloret északi, nyugodt környékén található szerényebb szálloda, kisebb medencével, kiváló konyhával. A környéken diszkó nem található, így csöndesebb a térség. A part kb. 450 méter.
HOTEL ALEGRIA SUN VILLAGE ****
Lloret belső részén elhelyezkedő szép szálloda, 2 medencével, bárral, az éjszakai szórakozóhelyektől távol, a tengerparttól kb. 250 méternyire. Változatos, kiváló konyhával rendelkezik.

Szállás: 3 és 4 csillagos szállodák

Ellátás: Félpanzió, tranzitszállásokon reggeli

Közlekedés: Autóbusszal

Felszállási helyek:
— Budapest, OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése, kb. reggel 6.30
— Budaörs, MOL benzinkút, McDonalds mellett, kb. reggel 6:45
— Debrecen, Kishegyesi úti Tesco parkoló, kb. reggel 2.00
— Dunaújváros, Dechatlon parkoló, kb. reggel 5:00
— Füzesabony, Maklári körforgalom, MOL-kút, kb. reggel 4:30
— Gyöngyös, Régi 3-as út Lukoil benzinkút, kb. reggel 5:00
— Bonyhád, MOL benzinkút, kb. reggel 3:40
— Győr, M1-es melletti MOL-kút
— Tatabánya, M1-es melletti McDonald's parkoló
— Kecskemét, Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló, kb. reggel 5.15
— Kiskunfélegyháza, Városháza előtti buszmegálló, kb. reggel 4:45
— Miskolc, Búza tér, McDonald's parkoló, kb. reggel 3.45
— Pécs, Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló, kb. reggel 3.00
— Szeged, Széchenyi tér, Szeged étterem, kb. reggel 4:00- 4.15
— Szekszárd, Újvárosi temető melletti Shell-kút, kb. reggel 4:00
— Hegyeshalom, Hegyeshalmi Határátkelő, Hegyeshalom
— Paks, Régi 6-os út OMV benzinkút, kb. reggel 4:40
— Hatvan M3, M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút, kb. reggel 6:00
— Tolna, Penny Market parkoló, kb. reggel 4:15

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

2024-06-13 11 éj

459000.00 Ft/fő,...

Ajánlatkérés
2024-06-13 11 éj

499000.00 Ft/fő,...

Ajánlatkérés
2024-07-24 11 éj

539000.00 Ft/fő,...

Ajánlatkérés
2024-07-24 11 éj

589000.00 Ft/fő,...

Ajánlatkérés
2024-08-18 11 éj

509000.00 Ft/fő,...

Ajánlatkérés
2024-08-18 11 éj

539000.00 Ft/fő,...

Ajánlatkérés
2024-09-08 11 éj

459000.00 Ft/fő,...

Ajánlatkérés
2024-09-08 11 éj

519000.00 Ft/fő,...

Ajánlatkérés
Adat / lap
/

Érintett desztinációk:

Spanyolország

Látnivalók :

Az emberek nagy része, ha életében először jár Spanyolországban, Barcelonát mindenképpen felkeresi. A város annyi látnivalót tartogat, hogy több hetes itt tartózkodás is kevés ahhoz, hogy mindent megnézzünk. Semmiképpen ne hagyjuk ki a Picasso Múzeumot, Gaudi fantáziaországát, a Parc Güellt, a gótikus székesegyházat, a piacokat és az FC Barcelona Stadionját.

Toledo Spanyolország leggyönyörűbb városa, a Tajo folyó feletti sziklán fekszik. Csodás galériák, templomok és kastélyok várják a látogatókat. Legjelentősebb épülete az Alcázar és a székesegyház, melynek ablakait El Greco, Goya és Velázquez festette.

Granada építészetében a muzulmán uralomból származó emlékek a meghatározók. Leghíresebb az Alhambra, amely egyszerűen lélegzetelállító, leírni lehetetlen. Az Alcazaba az Alhambra erődítménye, tornyaiból csodálatos kilátás nyílik a városra. A Generalife a szultánok nyári palotája volt, kertje meseszép. A városban még érdemes megnézni a Régészeti Múzeumot, az arab fürdőket, és a cigányok barlangját, a Sacromontét.

A Baleár szigetek 4 szigetből áll: Mallorca, Menorca, Ibiza és Formentera. A szigetcsoport gyönyörű tengerpartjairól és őrült bulijairól híres.

Mallorca

Mallorca, a Spanyolországhoz tartozó Baleár-sziget csoport legnagyobb tagja, melyet méltán neveznek a "Földközi-tenger gyöngyszemének". A sziget területe 3640 km2, ennek egyharmada természetvédelmi terület. Lakossága nagyobbrészt a Palma de Mallorcán él, mely a sziget dél-nyugati oldalán egy öbölben fekszik. A sziget csodálatos természeti szépségeivel, buja zöld növényzetével és kristálytiszta kék tengervizével, homokos partjaival igazi nyaraló paradicsom, ahol egyformán érvényesül a lükteto spanyol temperamentum és a szigetekre jellemzo nyugodtság. Lassan mélyülo tengerpartja, homokos strandjai miatt kiválóan alkalmas kisgyermekes családok nyaralására.

Costa Brava
Costa Brava és Costa de Maresme a francia határtól Barcelonáig terjedo partszakasz, mely méltán mondható Európa egyik legkedveltebb, legjobb infrastruktúrával rendelkezo üdülohelyének. A part menti vasúttal könnyen eljuthatunk Barcelonába, ahol további élményekben lehet részünk.

Térség: Costa Brava

Costa Brava a "vad part" az egyik legnépszerűbb üdülőhely. Barcelonához való közelsége teszi igen vonzóvá, hiszen gyors tömegközlekedése miatt egy tengerparti nyaralással egybe kötött városlátogatás mindig vonzó a kulturális értékeket kedvelő turisták körében.
Costa Brava üdülőhelyei: Llançà, Port de la Selva, Cadaqués, Roses, l'Estartit, Begur, Palafrugell, Palamós, Sant Antoni de Calonge, Platja d'Aro, S'Agaró, Sant Feliu de Guíxols, Tossa de Mar, Lloret de Mar, Blanes.

Város: Lloret de Mar


Franciaország

Látnivalók:

Párizs

A főváros és a turizmus fő városa. Akik már sokat hallottak Párizsról, néha túl sokat várnak tőle. Párizst olyannak kell szeretni, amilyen és ha valaki meg tud szabadulni a látatlanul kialakult képtől, szeretni is fogja.
A fény, a festők, a költők, a divat , a műemlékek városa is egyben.Párizsban nem lehet unatkozni ! Múzeumaiban, színházaiban világhírű művészek és előadók műveit mutatják be, negyedei más- más , sajátos hangulatot árasztanak. Üljön be egy kávéra és egy croissant-ra a számtalan párizsi kávézó egyikébe , és szemlélje a az elegáns város színesen kavargó forgatagát.


Saint Malo

Múltjáról, fallal övezett városáról és tengerpartjáról híres. A XVII-XVIII. században Franciaország egyik legfontosabb kikötője volt. Néhány fontos nevezetessége: Szt. Vincent Katedrális, amely a XI. században épült; a Fort de la Cité; valamint a településtől délre található partszakasz. Könnyen ellátogathatunk innen az egyedülálló Mont Saint Michelre.

Château de Chambord

A XV. és a XVIII. század között a nemesek kedvelt kiránduló és nyaralóhelye a Loire -völgy volt. Ekkor a már meglévő várakból, erődítményekből pompás palotákat varázsoltak, és újakat építtettek. A legnagyobb és legpazarlóbb a Château de Chambord, amelyet 1519-ben kezdtek el építeni.

Biarritz

1854 után az európai arisztokrácia kedvelt üdülőhelye volt. Manapság közkedvelt nyaralóhely, ahol az éjszakai élet is izgalmas. Bárjaiban, kaszinóiban pezseg az élet és a pezsgő. Nézzük meg a Musée de la Mer-t, ahol akváriumot is találunk, valamint a tengeri élővilágot bemutató kiállítást.

Sarlat-La-Canéda

A kedves reneszánsz város a IX. századi bencés apátság köré épült. A százéves háború után sokáig romokban hevert, ennek ellenére ma is középkori hangulatot áraszt.
Látogassunk el a Cathédrale Saint Sacerdos-ba, amely eredetileg az apátság része volt, mai arculata viszont a XVII. századot idézi.

Chamonix

Völgyben épült település, festői környezetben, a Mont Blanc felhőkkel övezett csúcsához közel. Természeti látványosságaiból ízelítő: Aigulle du Midi, egy sziklaorom; a Mer de Glace az Alpok második legnagyobb gleccsere.

Arles

A bájos városka i.e. 49-46 között alakult ki, és fontos római központtá vált.
A XIX. században itt telepedett le Vincent Van Gogh, s a táj szépségé sok festményén megörökítette. Hatalmas római amfiteátrumot, valamint Antik Színházat őriz a település.

Cannes

Híres üdülőparadicsom a Côte d' Azur-on. A Nemzetközi Film Fesztivál idején a város csordultig telik pénzzel, pezsgővel és mobil telefonnal. A parthoz közel vannak érdekes és csodás szigetek, ahová könnyen átjuthatunk.

Hivatalos ünnepek :
Újév január 1.
Vízkereszt január 6.
Húsvét Hétfő április 8.
Munka ünnepe május 1.
Győzelem Napja május 8.
Áldozócsütörtök május 16.
Pünkösd hétfő május 27.
Nemzeti ünnep július 14.
Nagyboldogasszony augusztus 15.
Mindenszentek november 1.
I. Világháborús Fegyverszünet november 11.
Karácsony december 25.

Nemzeti ünnep: január 1, április 4-5, május 1, 8, 13, 23-24, július 14, augusztus 15, november 1, 11, december 25.

Térség: Provence-Alpes-Cote d`Azur

Cote d'Azur és környéke

Provence-Alpes-Côte d’Azur Franciaország egyik régiója. Franciaország egyik legfontosabb turisztikai régiója. Nagyobb városai: Marseille, Nizza, Toulon, Aix-en-Provence.

Város: Francia Riviéra - Cote d`Azur


Válogasson útjaink közt téma szerint!