+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Felvidék városai és a Magas-Tátra

147000.00 Ft/fő, ...

Szlovákia, Magas Tátra

Szállás típus: Program szerint
Ellátás: leírás szerint
Utazás módja: Busszal
Időtartam: 3 éj
Típus: Körutazás
Indulás: 2024-08-11

Leírás:

?  Magyar történelmi városok: Kass a, Lőcse, Késmárk
?  Túrák a Magas-Tátra és a Csorba-tó vidékén
?  Különleges élmény Dunajecnél a tutajozás

Lőcse egy igazi időutazás! Csodálatos visszarepülni a középkorba a Szt. Jakab-templomban, ahol megelevenedik a város történelme.
Holló Krisztina - 14 éve oktató és idegenvezető

Program:

1. NAP: SZEGED / PÉCS / DEBRECEN - BUDAPEST - KASSA

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszál­lási lehetőségeket biztosítunk. A főváros után Budapest-Miskolc útvonalon haladunk és Tornyosnémetinél lépünk át Szlovákiába. A magyar történelemben is fontos szerepet játszó Kassa belváro­sában nézelődünk. A főtér legmonumentálisabb épülete a Szent Erzsébet Székesegyház gótikus épülete. Közelében található az Orbán-torony és a híres harang. A tér másik ékessége a szecessziós és neobarokk stílusú Állami Színház. Látványos az előtte lévő szökő­kút is. Szállásunk a Magas-Tátrában (3 éj).

2. NAP: KÉSMÁRK - LŐCSE - NEDEC - DUNAJEC

Reggeli után megtekintünk egy magyar szempontból fontos templomot Késmárkon. A mellette épült új templom érdekes­sége, hogy ebben található Thököly Imre Mauzóleuma. A rövid szabadidő során lehetőség nyílik elsétálni a késmárki várhoz, ahol Thököly Imre született. Következő állomásunk Lőcse lesz. Ez a város több magyar elbeszélés színhelyéül szolgált. A köz­pontban lévő Szt. Jakab-templommal kezdjük a városnézést, ezt követi a Városháza, a Szégyenketrec és a Thurzó-ház megtekin­tése. Délután felkeressük Nedec várát, mely már az Árpádházi királyok idején is határunkat védő vár volt, majd magyar és len­gyel főurak kedvelt főúri kastélya lett (6 EUR, előzetes jelentkezés szükséges, fizetés a helyszínen). A vár a határhoz nagyon közel, de már Lengyelországban található. Ezt követően egy különle­ges tutajozáson veszünk részt a Dunajec folyón. Nemcsak a tuta­jon való utazás az érdekes, hanem a táj látványa is megkapó. Este érkezünk vissza a szállásra, vacsora.

3. NAP: LOMNIC - ÓTÁTRAFÜRED - HREBIENOK - CSORBA-TÓ

Ez a napunk a Magas-Tátra vidékének megtekintéséről szól. Reggel felvonóval a Lomnici-csúcs középállomásához utazunk, mely 1.732 m magasan, a Kőpataki-tónál van. Itt kirándulási lehetőség, majd visszautazás. Délután Ótátrafüreden fogaskerekűvel felme­gyünk a Hrebienokra (Tarajka) és innen elsétálunk a Tarpataki-vízeséshez, majd a Csorba-tóhoz buszozunk, mely gleccser vájta tengerszem. Aki akarja, körbesétálhatja a tavat, vagy a tó körül lévő padok egyikére leülve gyönyörködhet a táj nyújtotta csodás látványban. Természeti látványosságokban gazdag napunk befe­jeztével kellemesen elfáradva érünk vissza szállásunkra.

4. NAP: BESZTERCEBÁNYA - SZENTANTAL - SELMECBÁNYA - BUDAPEST

Reggeli után elhagyjuk a Magas-Tátrát és átlépünk az Alacsony- Tátra vidékére. Ellátogatunk Besztercebányára. Megnézzük a város legfőbb büszkeségét, a sétánnyá alakított, különleges atmoszfé­rával rendelkező Szlovák Nemzeti Felkelés terét, amelyet más városok joggal irigyelhetnek. A város főterére a legszebb kilátás az Óratoronyból nyílik, a karcsú toronyból megcsodálhatjuk a tér színes kavalkádját. A főtér déli oldalának legszebb része a Thurzó ház, amely ma múzeumként működik. Tovább utazva Szentantal városában felkeresünk egy hallatlanul értékes és ritka gyűjte­ményekből álló kiállítást, amely a Couburgok által lakott vár­ban található. A kastélyban található egy vadászati gyűjtemény is. Folytatjuk utunkat a világörökség részeként nyilvántartott Selmecbánya felé. A város a magyar ércbányászat legértékesebb koráról árulkodik, erről meg is győződhetünk. A Lévai-kapu mel­lett található kör alakú Asszonyok-várának felső szintjéről szép rálátás lesz a városra. Parassapusztánál történő határátlépés után 21 óra körül érkezünk Budapestre. Ezt követően mindenkit a fel­szállási helyére szállítunk.

Szállás: 3 csillagos szálloda

Ellátás: Félpanzió

Közlekedés: Autóbusszal

Felszállási helyek:
— Budapest, OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése, kb. reggel 6.30
— Dunaújváros, Dechatlon parkoló, kb. reggel 5:00
— Bonyhád, MOL benzinkút, kb. reggel 3:40
— Kecskemét, Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló, kb. reggel 5.15
— Kiskunfélegyháza, Városháza előtti buszmegálló, kb. reggel 4:45
— Pécs, Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló, kb. reggel 3.00
— Szeged, Széchenyi tér, Szeged étterem, kb. reggel 4:00- 4.15
— Szekszárd, Újvárosi temető melletti Shell-kút, kb. reggel 4:00
— Füzesabony (Budapest után), Maklári körforgalom, MOL-kút, kb. reggel 8:45
— Miskolc (Budapest után), Pesti úti Auchan (régen Cora) parkoló, kb. reggel 9.30
— Hatvan M3, M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút, kb. reggel 7:00
— Paks, Régi 6-os út OMV benzinkút, kb. reggel 4:40
— Tolna, Penny Market parkoló, kb. reggel 4:15
— Gyöngyös (Budapest után), Régi 3-as út, Lukoil kút, kb. reggel 8:15
— Debrecen, Kishegyesi úti Tesco parkoló

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

2024-06-16 3 éj

147000.00 Ft/fő,...

Ajánlatkérés
2024-08-11 3 éj

157000.00 Ft/fő,...

Ajánlatkérés
2024-09-04 3 éj

163000.00 Ft/fő,...

Ajánlatkérés
Adat / lap
/

Érintett desztinációk:

Szlovákia

Látnivalók

Pozsony Szlovákia fővárosa és egyben legnagyobb városa. Ahogy az ember megérkezik a városba, gyönyörű szőlőültetvények, a Kis-Kárpátok vonulata és a Duna kéklő csillogása tárul a szeme elé. Nagyon sok emlékmű és épület tanúskodik a közös szlovák-magyar történelemről valamint sok múzeum idézi fel a monarchia korát. Pozsony legszebb része az Óváros és a Vár. Az Óváros több múzeumnak és palotának ad otthont, ezek közül a leghíresebb a Borászati Múzeum és a Mirbach Palota. A Vár alapjai a korai középkorban épültek, azóta rengeteg alkalommal építették át. Érdemes felmenni a Várba, ugyanis gyönyörű kilátás nyílik innen a városra, valamint megtekinthetjük a Népzenei Múzeum érdekes gyűjteményét is. A Szlovák Nemzeti Múzeumot és a Nemzeti Galériát se hagyjuk ki a városnézésből.

A Magas-Tátra festői csipkéit 30 völgy és 100 jégkori tó teszi még szebbé. A 600 kilométer hosszú, remekül kiépített túraútvonal-hálózat minden völgyet és csúcsot elér. Aki kirándulni szeretne, az augusztusban és szeptemberben jöjjön, aki pedig a síelést kedveli, az novembertől áprilisig hódolhat szenvedélyének.

A Mala Fatra nemzeti park legmagasabb pontja a Velky Krivan. A park szívében található a Vratna, a gyönyörű, erdővel borított völgy, amely kitűnő túrázási útvonalakat, télen pedig csodálatos sípályákat kínál.

Spissky Hrad Szlovákia legnagyobb kastélya, melyet 1209-ben építettek. 1780-ban leégett, így ma már csak romjai láthatóak. Gótikus tornya, kápolnája, román stílusú palotája romjaiban is gyönyörű.

Látnivalók a Garam mentén
A szomszédos Szlovákiában található Garam folyó környéke közel fekszik hazánkhoz, Budapest környékéről néhány órás autózás után kényelmesen elérhető jó minőségű utakon. Ott található Szlovákia egyik legszebb települése, a nagy múltú bányászváros, Selmecbánya (Banská Stiavnica). A környéken a középkorban kezdődött a nagy tisztaságú arany és ezüst bányászata, amely folyamatos fejlôdést és gazdagságot biztosított az ottani lakosoknak. A bányászati technikák fejlesztésének európai központja volt ez a vidék hosszú évszázadokon át. A XVIII században még bányászakadémiát is létesítettek Selmecbányán. A történelmi városközpontot, amely mindmáig megôrizte középkori jellegét, az UNESCO a világörökség részévé nyilvánította néhány évvel ezelőtt. A város környéke is bővelkedik a látnivalókban, érdemes ellátogatni Sveti Anton késôgótikus kastélyába, Garamszentbenedek kolostorába vagy Újbánya (Nova Bana) kolostor-erődjébe. Nyaranta pedig még aranyásó versenyeket is szerveznek a környékbeli patakokban. A régió másik, nem kevésbé gazdag múltú kisvárosa a pénzverdéjérôl híres Körmöcbánya (Kremnica). Nem véletlen, hogy a köztudatban ma is él a körmöci arany kifejezés, ugyanis itt nagy tisztaságban bányászták a nemes fémet, és már Róbert Károly királyunk pénzverdét létesített a településen, amely ma is működik. Évente 400 kilogramm tiszta arany került ki az itteni bányából. Amit valószínűleg kevesebben tudnak, Körmöcbánya közelében található Európa földrajzi közepe. Akinek még ennyi vonzerő sem volna elég, annak javasolható a 46 C fokos gyógyvizes strand. A környék egy másik nevezetes fürdőhelye Szklenófürdő. A Károly Róbert kora óta lakott település idilli környezetben, tűlevelű és lombos erdôk ölelésében fekszik. A földből feltörő gyógyforrások hőmérséklete 37 és 52 C között váltakozik, szulfát, mész és magnézium tartalmuk jelentős. Idegrendszeri és gerincproblémák esetében javasolják a fürdôkúrát az orvosok.

Térség: Magas Tátra

Európa szívében található a szépséges Magas Tátra. A szlovákok féltve ôrzött kincsét, dolomitszerűen csipkézett hegygerincek, gránitcsúcsok, tavak, vízesések és patakok tarkítják. A gyalogtúra, a hegymászás szerelmeseinek és a városok zajában megfáradt embereknek egyaránt garantált ózondús kikapcsolódást kínál a zúgó patakokkal teli tátrai táj, ahol különleges fauna és flóra várja az odalátogatót.

Város: Magas Tátra


Válogasson útjaink közt téma szerint!