+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Skóciai Pillanatok

209490.00 Ft/fő, ...

Nagy-Britannia, Skócia

Szállás típus: Program szerint
Ellátás: Reggeli
Utazás módja: Repülővel
Időtartam: 4 éj
Típus: Körutazás
Indulás:
Útiterv:

1.       nap      GLASGOW
Elutazás Glasgowba, a Wizzair légitársaság menetrend szerinti járatával. Transzfer a szállodába. 

2.       nap      GLASGOW - EDINBURGH
Egész napos
városnézés Glasgowban. Megtekintjük a város legrégebbi épületét a Szent Mungó Katedrálist és a mögötte elhelyezkedő viktoriánus temetőt a Nekropoliszt. Elsétálunk Glasgow főterére a György-térre és a Viktória királynő idején épült Városházához. Késő délután indulás autóbusszal Edinburghba. Útközben fotószünet tartunk Falkirk mellett a Kelpies szobor kompozíciónál.

3.       nap      EDINBURGH
Egész napos Városnézés Edinburghban. Az Újváros és az Óváros főbb nevezetességeinek felkeresése. A programot az Edinburgh-i várban kezdjük, az egykori királyi palotában, ahol a skót koronázási ékszereket is őrzik. Megtekintjük a Magyarországon született Skóciai Szent Margit- kápolnát, majd séta a Royal Mile utcáin keresztül a Szent Egyed-Katedrális (St. Giles) érintésével a Palace of Holyroodhouse-ig (Szent Kereszt-palota) (belépőjegy az út foglalásakor fizetendő), amely a mindenkori brit uralkodó edinburghi tartózkodási helye. Délután az Újváros megtekintése busszal és gyalogosan. Megnézzük a György korabeli világörökségi rangot kapott utcákat, tereket, a nyüzsgő Princes Street üzleteit és a parkban lévő Virágórát. A napot a Calton Hillen zárjuk, ahonnan gyönyörű panoráma tárul elénk az öbölre és városra.

4.       nap      SZABADPROGRAM - ST ANDREWS és DUNOTTAR (fakultatív)
Szabadprogram Edinburghban vagy egész napos fakultatív kirándulás St. Andrews-ba és a Dunnottar várkastélyhoz. St. Andrews- Skócia védőszentjéről Szent Andrásról kapta a nevét. A katedrálisa és a kolostor épületei még maradványaikban is impozáns látványt nyújtanak. A városban található Skócia legrégebbi egyeteme, melynek híres diákjai többek között Vilmos herceg és Katalin hercegné voltak, közelében található a kedvenc kávézójuk is. St. Andrewst a golf fővárosaként tartják számon, hatalmas pályák várják a rajongókat. Dunnottar- A tenger fölé magasodó, sziklára épült Dunnottar vár felejthetetlen látványt nyújt az idelátogatóknak. A történelem számos híres alakja William Wallace vagy Stuart Mária a skótok királynője is megfordult itt. Oliver Cromwell hadserege elől a skót koronát is ide rejtették el. A vár több filmrendezőt is megihletett. Itt forgatták, Zeffirelli Hamlet című filmjét, valamint a Trónok Harca sorozat néhány epizódjának helyszínéül is szolgált.

5.       nap      EDINBURGH
Délelőtt ellátogatunk a megannyi rejtélyt őrző Rosslyn-kápolnához, mely a Da Vinci kód című regény által vált világszerte ismertté és megnézzük Erzsébet királynő egykori nyaraló hajóját, a Britannia Yachtot. Délután transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre.

Fakultatív programok:

St. Andrews és Dunnottar egésznapos kirándulás autóbusszal és belépővel - 49 900 Ft (min. 15 fő) - A résztvevők számára zárt kényelmes cipő viselete ajánlott!

Holyrood-palota belépő: 8990 Ft/fő (min.20 fő)

Információ:

A beutazáshoz főszabály szerint útlevél szükséges, melynek  az utazás utolsó napjáig érvényesnek kell lennie!

A részvételi díj tartalmazza
: a repülőjegyet, illetékeket és adókat, a szállást 3*-os hotelben, kétágyas szobában reggelivel, transzfereket, magyar nyelvű idegenvezető az út során végig, gyalogos városnézéseket, belépőjegyek: Edinborugh-i Várba, Rosslyn-kápolnába és a Britannia Yachtra,a feladható 10 kg-os poggyászt/fő, a fedélzetre vihető 10 kg-os (20x30x40 cm) kézipoggyászt/fő.

Külön fizetendő: a fentieken felüli étkezések, italfogyasztás, a belépőjegyek (helyszínen fizetendő), fakultatív programok. Egyéb személyes jellegű kiadások, borravaló kb. 3-4 GBP/nap (kb. 20 GBP/fő), idegenforgalmi adó (szállodának közvetlenül fizetendő), egyágyas felár, utasbiztosítás (BBP), útlemondási biztosítás (storno) a teljes díj 2,5%-a.

A városlátogatás minimum 20 fő jelentkezése esetén indul!
A fakultatív programokon való részvételt csak az utazást megelőzően történő befizetés esetén tudjuk garantálni. Utasaink a helyszínen a belépőjegyek elérhetősége és/vagy az esetleges autóbusz kapacitástól függően tudnak fizetni euróban, melynek pontos összege az utastájékoztatóban kerül feltüntetésre. Egyes fakultatív programok indulása minimum létszámhoz kötött, ezt az adott program mellett jelezzük. A meghirdetett programok sorrendje és időpontja az egyes időszakokban előforduló események vagy az adott helyzetben előre nem látható körülmények miatt változhatnak.
A belépőjegy árak tájékoztató jellegűek.

Irodánk a légitársaság által előre kijelölt ülőhelyekkel rendelkezik, ennek megfelelően az utasfelvételt (check-in) munkatársaink végzik el. Az utasok a repülőtéren személyi igazolványuk vagy útlevelük felmutatását követően kapják meg beszállókártyáikat, ezért fontos, hogy foglaláskor a személyi okmányunkban feltüntetett nevük legyen megadva.  A helytelenül leadott utasnév módosításának adminisztrációs díja, amennyiben irodánknak még lehetősége van a javításra, 10 000 Ft/név. A repülőtéren történő név módosítást, csomag túlsúly vagy csomag méret problémából adódó plusz kiadásokat az utasok a légitársaság szabályzata szerint kötelesek megfizetni.
Csoportos utasfelvétel miatt fix ülőhely, elsőbbségi beszállás vagy a leírásban feltüntetett poggyász kapacitástól eltérő poggyász még felár ellenében sem igényelhető!
Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

2024-04-30 4 éj

209490.00 Ft/fő,...

Ajánlatkérés
Adat / lap
/

Érintett desztinációk:

Nagy-Britannia

Látnivalók

London
Londonban találhatunk hasonlóságot a harmadik és az első világgal. Egészen más, mint a többi európai város, London rendezetlennek és piszkosnak tűnik, de ez hozzátartozik varázsához. Hatalmas város, egyszerűen muszáj metróval közlekedni. Annyi mindent meg kell nézni Londonban, hogy szinte felsorolni is sok. El kell látogatnunk a Trafalgar Térre, amelynek közepén egy oszlopot láthatunk, tetején Nelson Admirális szobrával.
A Nemzeti Galéria a tér északi oldalán található, a világ egyik leghíresebb képgyűjteményének ad otthont. A Buckingham Palota az 1700-as évek elején épült Buckingham és Normandia hercege részére. Tőle vásárolta meg III. György király, s azóta egy-egy rövid megszakítástól eltekintve a királyi család londoni otthona. Április és július között színes látványosság az őrségváltás. Viktória Királynő emlékműve a palota előtt áll. Mesterét a mű leleplezésekor, 1911-ben, a helyszínen avatták lovaggá.
A Westminster Katedrálist 1903-ban nyitották meg. Építészetileg bizánci stílusjegyeket mutat, s így kizár bármiféle összevetést a Westminster Apátsággal. Az Apátság a legenda szerint a VII. században épült, s személyesen Szt. Péter szentelte fel. Épülete a gótikus építészeti stílus kimagasló alkotása, egyben Nagy-Britannia koronázó temploma.
Big Ben a neve annak a 13 tonnás nagyharangnak, amely az óratoronyban található. Érdekes, hogy ezzel a névvel illetik az egész tornyot, holott az Szt. István nevét viseli.
A Tower Bridge 1886 és 1894 között épült. Tornyaiban kiállítás mutatja be a híd történetét, valamint az emelőgépezet működését. A Tower 900 éves története során volt már erődítmény, várbörtön, királyi palota. 1303-tól napjainkig itt őrzik a koronaékszereket. A British Museum Sir Hans Sloane műgyűjtő mintegy 80.000 darabos hagyatékából jött létre, amelyet végrendeletében hazájának ajándékozott. Itt található jelenleg a világ egyik leggazdagabb és legértékesebb régiségkollekciója. Könyvtára szintén egyedülálló, itt nézhetjük meg az első géppel nyomtatott könyvet, a Gutenberg-bibliát, 1455-ből.. Maga az épület klasszicista stílusban épült. Madam Tussaud Panoptikuma: Madam Tussaud Franciaországban, mestere kérésére elkészítette a guillotine áldozatainak halotti maszkját. 1802-ben költözött Angliába, műveivel bejárta az egész országot, végül 1835-ben a Baker Streeten nyitotta meg állandó galériáját. Fiai helyezték át a kiállítást jelenlegi helyére 1884-ben. A híres Picadilly Körtér jól ismert már képeslapokról, nyüzsgő forgatagát mégis látni kell. A Rock Cirkusz viaszfigurái megelevenednek, robotgépek, lézerfények, eredeti CD hangfelvételek keltenek páratlan illúziót. A Soho: a XVI. század végéig vadászterület volt, erre utal neve is, ami vadászkiáltás. Itt jóformán minden nemzet megtalálja a maga kis éttermét, közösségét.

Canterbury Katedrális
A Canterbury érsek székhelye, Anglia talán legszebb katedrálisa. Mint a legtöbb hasonló épület, ezt is többször átépítették, így több stílus jegyeit fedezhetjük fel rajta. A XII. században a zarándoklatok egyik európai központjává vált, amelyet Geoffrey Chaucer tett halhatatlanná a Canterbury-i mesék című művében. A második világháborúban a város súlyosan megsérült, s egyes részeit oly módon építették újjá, hogy az eredeti arculatot figyelmen kívül hagyták. Ennek ellenére még ma is turisták tömegét vonzza, mint ahogyan ez az elmúlt 800 évről elmondható.

Stonehenge
Az 5000 éves Stonehenge Európa leghíresebb történelmi idők előtti helyszíne. Egy hatalmas kövekből álló gyűrű, amelyeken egy-egy ugyanolyan nagy kő fekszik, mint áthidaló gerenda, egy belső patkóalakzat, egy külső kör és egy árok alkotják. Keveset tudunk létrejöttének körülményeiről és okáról. A köveket valószínűleg Wales déli részéből hozták ide. Számítások szerint kb. 600 ember kell, hogy egy ilyen 50 tonnás tömböt felemeljen.

Bath
Római fürdőjéről, valamint elegáns arany színű György király korabeli építészetéről vált híressé. Nem csoda, ha úgy érezzük, tematikus parkban vagyunk, hiszen oly sok különleges látványosság van ebben az egy városban. Sűrűn látogattak ide a XVIII. századi arisztokrácia tagjai, akik itt flörtöltek, szerencsejáték űzésének céljából, pletykálkodtak. S ezen kívül ők hozták ide azokat a híres építészeket, akiknek köszönheti a város arculatát. Főbb látnivalók: Bath-i Apátság, a Római Fürdő, valamint az üzletekkel szegélyezett Pultney-híd. Bath a világörökség része, s egyszersmind a turisták paradicsoma.

Cotswold
Bristoltól 18 mérföldre található ez a mészkő sziklaoromzat.

Oxford
Főként egyeteméről híres város, holott a település már öt évszázaddal az egyetem alapítása előtt létezett. Ma Oxford fő látványossága 22 kollégiuma. Ezek festőien szép épületei, öreg házak és templomok teszik különlegessé a város légkörét. Az Oxford Story múzeum elmeséli az Oxfordi Egyetem 800 éves múltját és jelenét. A fő utcákat elhagyva, kis sikátorokon sétálhatunk, amelyek különlegesen bensőséges hangulatukkal rabul ejtenek.

York
Látogatók millióit vonzza a város. Közel 2000 évig volt az északi területek fővárosa, s jelentős szerepet töltött be Anglia történelmében a római, szász és viking uralom alatt. Különleges gótikus katedrálisa, középkori városfala, történelmi utcái, teaházai és pubjai egyedi környezetet biztosítanak, s élvezetessé teszik a sétálgatást. A York Minster katedrális a legnagyobb Európában. A város múzeumkertje, amelyben található néhány festői épület és rom, Britannia legszebbike.

Tóvidék
Csodálatos környezet. Zöldellő völgyek, csapadékos hegyek és tavak váltják itt egymást.
Évente 10 millió látogató érkezik ide, akik gyakran okoznak forgalmi dugót. Minden tónak megvan a sajátos, csak rá jellemző arculata, karaktere. Valóban Ulswater, Drasmere és Windermere a legszebbek, de Wast Water, Crummockwater és Buttermere ugyancsak egyedülállóak és sokkal kevésbé zsúfoltak.

Durham
A régi város magas sziklafokra épült, melyet három oldalról a Wear folyó fog közre.
Legfontosabb nevezetessége katedrálisa, amelyet sokan a normann építészet legszebb fennmaradt alkotásának tartanak. Szomszédságában található a Vár, amelyet Hódító Vilmos építtetett a XII. században. A város templomai a sok átalakítás ellenére is megőriztek valamit eredeti, XII. századbeli formájukból.

Pénz és költségek:

Olcsó étkezés: 5-10 USD
Szerény étteremben: 15-25 USD
Első osztályú étteremben: 30 USD és fölötte

Olcsó szállás: 15-30 USD
Középkategória: 40-100 USD
Első osztályú szállodában: 100 USD és fölötte

Térség: Skócia

Város: Körutazás Skóciában


Nagy-Britannia

Látnivalók

London
Londonban találhatunk hasonlóságot a harmadik és az első világgal. Egészen más, mint a többi európai város, London rendezetlennek és piszkosnak tűnik, de ez hozzátartozik varázsához. Hatalmas város, egyszerűen muszáj metróval közlekedni. Annyi mindent meg kell nézni Londonban, hogy szinte felsorolni is sok. El kell látogatnunk a Trafalgar Térre, amelynek közepén egy oszlopot láthatunk, tetején Nelson Admirális szobrával.
A Nemzeti Galéria a tér északi oldalán található, a világ egyik leghíresebb képgyűjteményének ad otthont. A Buckingham Palota az 1700-as évek elején épült Buckingham és Normandia hercege részére. Tőle vásárolta meg III. György király, s azóta egy-egy rövid megszakítástól eltekintve a királyi család londoni otthona. Április és július között színes látványosság az őrségváltás. Viktória Királynő emlékműve a palota előtt áll. Mesterét a mű leleplezésekor, 1911-ben, a helyszínen avatták lovaggá.
A Westminster Katedrálist 1903-ban nyitották meg. Építészetileg bizánci stílusjegyeket mutat, s így kizár bármiféle összevetést a Westminster Apátsággal. Az Apátság a legenda szerint a VII. században épült, s személyesen Szt. Péter szentelte fel. Épülete a gótikus építészeti stílus kimagasló alkotása, egyben Nagy-Britannia koronázó temploma.
Big Ben a neve annak a 13 tonnás nagyharangnak, amely az óratoronyban található. Érdekes, hogy ezzel a névvel illetik az egész tornyot, holott az Szt. István nevét viseli.
A Tower Bridge 1886 és 1894 között épült. Tornyaiban kiállítás mutatja be a híd történetét, valamint az emelőgépezet működését. A Tower 900 éves története során volt már erődítmény, várbörtön, királyi palota. 1303-tól napjainkig itt őrzik a koronaékszereket. A British Museum Sir Hans Sloane műgyűjtő mintegy 80.000 darabos hagyatékából jött létre, amelyet végrendeletében hazájának ajándékozott. Itt található jelenleg a világ egyik leggazdagabb és legértékesebb régiségkollekciója. Könyvtára szintén egyedülálló, itt nézhetjük meg az első géppel nyomtatott könyvet, a Gutenberg-bibliát, 1455-ből.. Maga az épület klasszicista stílusban épült. Madam Tussaud Panoptikuma: Madam Tussaud Franciaországban, mestere kérésére elkészítette a guillotine áldozatainak halotti maszkját. 1802-ben költözött Angliába, műveivel bejárta az egész országot, végül 1835-ben a Baker Streeten nyitotta meg állandó galériáját. Fiai helyezték át a kiállítást jelenlegi helyére 1884-ben. A híres Picadilly Körtér jól ismert már képeslapokról, nyüzsgő forgatagát mégis látni kell. A Rock Cirkusz viaszfigurái megelevenednek, robotgépek, lézerfények, eredeti CD hangfelvételek keltenek páratlan illúziót. A Soho: a XVI. század végéig vadászterület volt, erre utal neve is, ami vadászkiáltás. Itt jóformán minden nemzet megtalálja a maga kis éttermét, közösségét.

Canterbury Katedrális
A Canterbury érsek székhelye, Anglia talán legszebb katedrálisa. Mint a legtöbb hasonló épület, ezt is többször átépítették, így több stílus jegyeit fedezhetjük fel rajta. A XII. században a zarándoklatok egyik európai központjává vált, amelyet Geoffrey Chaucer tett halhatatlanná a Canterbury-i mesék című művében. A második világháborúban a város súlyosan megsérült, s egyes részeit oly módon építették újjá, hogy az eredeti arculatot figyelmen kívül hagyták. Ennek ellenére még ma is turisták tömegét vonzza, mint ahogyan ez az elmúlt 800 évről elmondható.

Stonehenge
Az 5000 éves Stonehenge Európa leghíresebb történelmi idők előtti helyszíne. Egy hatalmas kövekből álló gyűrű, amelyeken egy-egy ugyanolyan nagy kő fekszik, mint áthidaló gerenda, egy belső patkóalakzat, egy külső kör és egy árok alkotják. Keveset tudunk létrejöttének körülményeiről és okáról. A köveket valószínűleg Wales déli részéből hozták ide. Számítások szerint kb. 600 ember kell, hogy egy ilyen 50 tonnás tömböt felemeljen.

Bath
Római fürdőjéről, valamint elegáns arany színű György király korabeli építészetéről vált híressé. Nem csoda, ha úgy érezzük, tematikus parkban vagyunk, hiszen oly sok különleges látványosság van ebben az egy városban. Sűrűn látogattak ide a XVIII. századi arisztokrácia tagjai, akik itt flörtöltek, szerencsejáték űzésének céljából, pletykálkodtak. S ezen kívül ők hozták ide azokat a híres építészeket, akiknek köszönheti a város arculatát. Főbb látnivalók: Bath-i Apátság, a Római Fürdő, valamint az üzletekkel szegélyezett Pultney-híd. Bath a világörökség része, s egyszersmind a turisták paradicsoma.

Cotswold
Bristoltól 18 mérföldre található ez a mészkő sziklaoromzat.

Oxford
Főként egyeteméről híres város, holott a település már öt évszázaddal az egyetem alapítása előtt létezett. Ma Oxford fő látványossága 22 kollégiuma. Ezek festőien szép épületei, öreg házak és templomok teszik különlegessé a város légkörét. Az Oxford Story múzeum elmeséli az Oxfordi Egyetem 800 éves múltját és jelenét. A fő utcákat elhagyva, kis sikátorokon sétálhatunk, amelyek különlegesen bensőséges hangulatukkal rabul ejtenek.

York
Látogatók millióit vonzza a város. Közel 2000 évig volt az északi területek fővárosa, s jelentős szerepet töltött be Anglia történelmében a római, szász és viking uralom alatt. Különleges gótikus katedrálisa, középkori városfala, történelmi utcái, teaházai és pubjai egyedi környezetet biztosítanak, s élvezetessé teszik a sétálgatást. A York Minster katedrális a legnagyobb Európában. A város múzeumkertje, amelyben található néhány festői épület és rom, Britannia legszebbike.

Tóvidék
Csodálatos környezet. Zöldellő völgyek, csapadékos hegyek és tavak váltják itt egymást.
Évente 10 millió látogató érkezik ide, akik gyakran okoznak forgalmi dugót. Minden tónak megvan a sajátos, csak rá jellemző arculata, karaktere. Valóban Ulswater, Drasmere és Windermere a legszebbek, de Wast Water, Crummockwater és Buttermere ugyancsak egyedülállóak és sokkal kevésbé zsúfoltak.

Durham
A régi város magas sziklafokra épült, melyet három oldalról a Wear folyó fog közre.
Legfontosabb nevezetessége katedrálisa, amelyet sokan a normann építészet legszebb fennmaradt alkotásának tartanak. Szomszédságában található a Vár, amelyet Hódító Vilmos építtetett a XII. században. A város templomai a sok átalakítás ellenére is megőriztek valamit eredeti, XII. századbeli formájukból.

Pénz és költségek:

Olcsó étkezés: 5-10 USD
Szerény étteremben: 15-25 USD
Első osztályú étteremben: 30 USD és fölötte

Olcsó szállás: 15-30 USD
Középkategória: 40-100 USD
Első osztályú szállodában: 100 USD és fölötte

Térség: Skócia

Város: Glasgow


Válogasson útjaink közt téma szerint!