+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Élmények a Fekete hegyek országában

235000.00 Ft/fő, ...

Montenegro, Kotori-öböl

Szállás típus: Hotel ***+
Ellátás: Félpanzió
Utazás módja: Busszal
Időtartam: 5 éj
Típus: Körutazás, Körutazás+Nyaralás, Üdülés - nyaralás
Indulás: 2024-06-28

Leírás:

?  Montenegró legszebb tájai, városai
?  Hajókirándulás a Kotori-öbölben
?  Szállás a tengerpart közelében
?  Durmitor Nemzeti Park leglátványosabb részei

Kicsiny ország, de rendelkezik tengerparttal, mesés városokkal, nemzeti parkokkal, hegyekkel.
Petrovics Erika - utazási referens

Program:

1. NAP: PÉCS / DEBRECEN - BUDAPEST - SZEGED - ÚJVIDÉK

Reggeli indulás után Szeged érintésével határátlépés Szerbiába, majd átszeljük a gazdag termőföldjéről híres Bácskát, és Újvidékre érkezünk, mely a Vajdaság tartományi székhelye és egyben Szerbia harmadik legnagyobb városa. Felmegyünk a Duna fölé emelkedő dombra, hogy megtekintsük a Monarchia egyik leg­jelentősebb és Európa második legnagyobb várát, a Péterváradi Erődöt. Régen védelmi szerepet töltött be, napjainkban kedvelt kulturális kirándulóhely. Innen, a Duna Gibraltárja néven ismert helyről jó felvételeket készíthetünk Újvidékről is. Folytatjuk utun­kat a még Szerbiában található tranzitszállásunkig.

2. NAP: DURMITOR - ZABLJAK - MORACA - BUDVA

Elhagyjuk Szerbiát és Montenegró legszebb hegyei felé ves­szük az irányt. A Durmitor Nemzeti Park központja Zabljak. Mielőtt ezt a csodálatos fekvésű települést elérnénk a Tara-völgyében haladunk. Láthatjuk, milyen meredek kanyont vágott a folyó a hegyek közé. A mesés környezetben, a tenger­szint felett 1.416 m magasan lévő Zabljakban szép felvétele­ket készíthetünk környéket körbe ölelő hegyekről. Elhagyjuk az UNESCO Világörökségei közé tartozó Durmitor Nemzeti Parkot és a Moraca monostorhoz indulunk. Nemcsak az 1252-ben épült monostor látványos, hanem nagyon szép az a környezet is, ahol ez az egyházi épület található. Programunk befejezése után szállásunkra utazunk, mely a tengerpart közelében a bud­vai régióban lesz (3 éjszaka).

3. NAP: LOVCEN - CETINJE - BUDVA

Ezen a napon vagy pihennek a tengerparton, vagy eljönnek velünk egy fakultatív kirándulásra, mely során először a Lovcen Nemzeti Parkba megyünk. Már az odautazás is különleges élmény, mivel az egy éve átadott modern kabinos felvonóval megyünk fel a hegyre, mely 1316 m-t tesz meg 11 perc alatt. (Viharos idő esetén busszal megyünk fel a hegyre.) Fentről és útközben is mesés látvány lesz a Kotori-öbölre. Az autóbuszunk feljön értünk a hegyre és folytatjuk utunkat. Következő prog­ramunk során felkeressük Petar Petrović-Njegoš mauzóleumát. Megéri megmászni a 450 lépcsőt, hiszen fentről csodála­tos panoráma tárul elénk fél Montenegróra. Akik nem vállal­ják a lépcsőzést, azok a bejáratnál lévő kellemes étteremben tölthetik el az időt. Ezt követően a régi fővárosba, Cetinjébe buszozunk. Látogatást teszünk Nikola király palotájában, és megtekintjük a Szent Péter kolostort. A délutáni órákban érke­zünk vissza Budvára, ahol séta, majd szabadprogram. Szállás, mint előző nap. Lovcen - Cetinje fakultatív kirándulás ára felvonójeggyel és belépővel: 45 EUR.

4. NAP: KOTORI-ÖBÖLI HAJÓZÁS - KOTOR

Ezen a napon fakultatív kirándulás keretében a Kotori-öbölhöz utazunk. Itt hajóra szállunk, és teszünk egy kellemes kirándu­lást az öbölben. A sétahajózás során először kikötünk egy kis szigeten, ahol a Szirti Madonna templom található, majd utána Perast városánál is. Visszaérkezés után megkezdjük városnézé­sünket Kotorban, ahol többek közt megtekintjük a középkori városfallal körbeölelt óvárost és a látványos katedrálist. Látni fogjuk, hogy nem véletlenül került az UNESCO Világörökségei közé Kotor városa. A délutáni órákban érkezünk vissza Budvára, ahol szabadprogram, amikor lehet sétálni, illetve jó idő esetén a tengerpartra is ki lehet menni. Akik nem jönnek a kirándulásra, azoknak szabadprogram, pihenés, napozás a szállodában és kör­nyékén. Fakultatív kirándulás: Kotori-öböli hajózás és városnézés Kotorban: 60 EUR (hajójeggyel, és belépővel).

5. NAP: BUDVA - MOSTAR - SZARAJEVÓ

Reggel elindulunk szálláshelyünkről. Meseszép tájon haladunk keresztül Montenegróban és Boszniában. Meredek hegyolda­lak és gyorsfolyású patakok teszik változatossá utunkat. Délután érkezünk Mostar festői városába. Megcsodáljuk az újjáépített hidat, melynek helyreállításában magyar mérnökök is segéd­keztek. A híd körül ajándéktárgyakat árusítók sorát láthatjuk. Este az 1697-ben is kifosztott városba, Szarajevóba érkezünk, mely Bosznia-Hercegovina fővárosa. A település érdekes val­lási egységet alkot. Ezt a várost - a hároméves délszláv háborút követően - soknemzetiségű lakói építették újjá, és varázsolták pezsgő életűvé. Szállás Szarajevóban.

6. NAP: SZARAJEVÓ - HORVÁTORSZÁG - BUDAPEST

Reggeli után kb. 2 órás séta Szarajevó belvárosában. Török műemléképületek, Főtér, Nemzeti Könyvtár, óváros, ahol látjuk Gavrilo Princip merényletének helyszínét is. Emléktábla mutatja azt a helyet a folyó mellett, ahonnan leadta a merénylő Ferenc Ferdinándra és feleségére a gyilkos golyókat 1914. június 28-án. Elhagyva a várost megannyi szép erdővel, hegyekkel és kis fehér mecsetekkel tarkított úton halad autóbuszunk. A szép táj mel­lett sajnos több helyen láthatjuk még a háború okozta nyomo­kat is. Határátlépést követően az M6-os úton, Udvar, Szekszárd, Dunaújváros útvonalon haladva 21 óra körül érkezés Budapestre. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Szállás: 3 és 4 csillagos szállodák

Ellátás: Félpanzió

Közlekedés: Autóbusszal

Felszállási helyek:
— Budapest, OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése, kb. reggel 6.30
— Debrecen, Kishegyesi úti Tesco parkoló, kb. reggel 2.00
— Füzesabony, Maklári körforgalom, MOL-kút, kb. reggel 4:30
— Gyöngyös, Régi 3-as út Lukoil benzinkút, kb. reggel 5:00
— Dunaújváros, Dechatlon parkoló, kb. reggel 5:00
— Miskolc, Búza tér, McDonald's parkoló, kb. reggel 3.45
— Pécs, Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló, kb. reggel 3.00
— Szekszárd, Újvárosi temető melletti Shell-kút, kb. reggel 4:00
— Paks, Régi 6-os út OMV benzinkút, kb. reggel 4:40
— Bonyhád, MOL benzinkút, kb. reggel 3:40
— Hatvan M3, M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút, kb. reggel 6:00
— Tolna, Penny Market parkoló, kb. reggel 4:15
— Szeged (Budapest után), Rókusi körúti Tesco parkoló, kb. reggel 9:30
— Kiskunfélegyháza (Budapest után), M5 melletti OMV benzinkút, kb. reggel 8:30
— Kecskemét (Budapest után), Auchan parkoló, kb. reggel 8:00

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

2024-05-19 5 éj

235000.00 Ft/fő,...

Ajánlatkérés
2024-06-28 5 éj

245000.00 Ft/fő,...

Ajánlatkérés
2024-07-23 5 éj

265000.00 Ft/fő,...

Ajánlatkérés
2024-08-01 5 éj

275000.00 Ft/fő,...

Ajánlatkérés
2024-09-09 5 éj

255000.00 Ft/fő,...

Ajánlatkérés
Adat / lap
/

Érintett desztinációk:

Montenegro

Ez a kicsi, érdekes, turisztikai szempontból szinte érintetlen ország az Adriai tengerpart bejáratánál található. Az ország belseje számtalan kincset rejt: a Durmitor hegy a Tara folyó kanyonjával, a Skadarsko tó, a Lovcen és a Biogradska Gora Nemzeti parkok. A tengerparton számos, gyönyörű város és strand mellett a világ örökség részeként ismert Kotor óvárosa, a nagy Kotori öbölben, csalogat egy kellemes sétára. A tengerpart ezen a tájon sok kis homokos és kavicsos vadregényes öblöt rejt, ahol a napfény és a tengeri fürdőzés szerelmesei hódolhatnak szenvedélyüknek.

Térség: Kotori-öböl

Város: Kotor


Montenegro

Ez a kicsi, érdekes, turisztikai szempontból szinte érintetlen ország az Adriai tengerpart bejáratánál található. Az ország belseje számtalan kincset rejt: a Durmitor hegy a Tara folyó kanyonjával, a Skadarsko tó, a Lovcen és a Biogradska Gora Nemzeti parkok. A tengerparton számos, gyönyörű város és strand mellett a világ örökség részeként ismert Kotor óvárosa, a nagy Kotori öbölben, csalogat egy kellemes sétára. A tengerpart ezen a tájon sok kis homokos és kavicsos vadregényes öblöt rejt, ahol a napfény és a tengeri fürdőzés szerelmesei hódolhatnak szenvedélyüknek.

Térség: Körutazás Montenegróban

Város: Körutazás Montenegróban


Válogasson útjaink közt téma szerint!