+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

A Jangce bűvöletében

849990.00 Ft/fő, ...

Kína, Peking

Szállás típus: Program szerint
Ellátás: Reggeli
Utazás módja: Repülővel
Időtartam: 12 éj
Típus: Körutazás
Indulás: 2024-06-30

Leírás

1. NAP | Repülés Kínába
Utazás Budapestről átszállással.

2. NAP | Érkezés Sanghajba
A tervezett menetrend szerint délután érkezünk Sanghajba. Idegenvezetőnk fogadja Önt. Transzfer a hotelbe. Szállás 4* hotelben Sanghaj környékén.

3. NAP | Szabadidő vagy fakultatív program: Jade Buddha, Yu-kert
Szabadidő vagy FAKULTATÍV PROGRAMCSOMAG: csodálattal adózhatunk a Jade Buddha-templom jadekőből, márványból és aranyból készült Buddha szobrainak. Ezt követően a kínai kertművészet egyik gyöngyszeme, a közel 400 éves Yu-kert bűvöl el minket, mely a Ming-korszakból származó, zöldellő béke szigete a 26 milliós lakosságú város életteli pezsgésében. Délután a majdnem egy évszázadon át francia koncesszióként ismert terület vár ránk. Visszatérés a hotelbe.

4. NAP | Szabadidő vagy fakultatív program: Zhujiajiao
Reggeli után szabadidő vagy fakultatív programcsomag: kirándulás az ősi vízivárosba, Zhujiajiao-ba, Sanghaj Velencéjébe. Az ódon hidak, és csatornák zegzugos rendszere láttán megértjük, hogy miért kapta Zhujiajiao második nevét. Visszatérés a hotelbe.

5. NAP | Sanghaj - Yichang
A Bund kikötői promenádon megpillanthatjuk a Huangpu-folyón ringó hajók és a felhőkarcolók kontrasztjának látványát. Az 1,5 km hosszú sétányon az építmények a stílusok széles tárházát vonultatják fel. Sétát teszünk a Nanjing Road-on. A neonreklámokkal, toronyházakkal övezett, lüktető energiájú bevásárlóutcán összpontosul a modern Sanghaj esszenciája. Utazás expresszvonattal Yichangba (kb. nyolcórás út). Az étkezőkocsiban lehetőség nyílik ételek, italok vásárlására. Yichangban egy négycsillagos hajóra szállunk az esti órákban. A következő napokban a Jangce folyón hajózunk, Kína szívébe, ahol a döbbenetes szépségű természeti csodák láttán a lélegzetünk is elakad majd. Szállás a hajón. Érdemes kérni vacsoracsomagunkat, melynek része a teljes ellátás a hajón (reggeli, ebéd, vacsora -kivéve az érkezés estéjét, akkor nincs vacsora).

6. NAP | Hajózás a Jangcén
Leszállunk úszó járművünkről, és felkeressük a 2335 méter hosszú Három szurdok- gátat, mely a világ legnagyobb vízi erőműve. Visszatérés a fedélzetre.

7. NAP | Hajózás a Jangcén
Egy kirándulás erejéig Shennong mellékfolyó felé indulunk (a hajóról tett kirándulások változhatnak). Ezután a 45 km hosszú, lélegzetelállító Wu-szurdokon keresztül szeli majd hajónk a hullámokat. Majd a Qutang-szurdok szépsége kápráztat el minket.

8. NAP | Hajózás a Jangcén
Tovább élvezhetjük a hajózás örök emléket ígérő pillanatait a varázslatos környezetben. Kirándulást teszünk a Havas Jade Barlanghoz (a hajóról tett kirándulások változhatnak).

9. NAP | Csungking - Hszian
Csungkingban búcsút veszünk a hajótól. Transzfer a vasútállomásra, majd vonattal Hszianba utazunk. Érkezés Hszianba, transzfer a hotelbe. Szállás 4* hotelben Hszian környékén.

10. NAP | Szabadidő vagy fakultatív program: Agyaghadsereg, Hszian városfal
Szabadidő vagy FAKULTATÍV PROGRAM: a Világörökség részét képező, felbecsülhetetlen értékű agyaghadsereget nyílik lehetőség megismerni Hszian közelében. A terrakotta sereg több ezer agyagfegyveresből, lóból, kocsiból, zenészből áll, és a Kr. e. 210-ben elhunyt első kínai császárral, Csin Si Huang-ti-vel együtt temették el őket. Fotószünet Hszianban a városfalnál. Ezután az éjszakai vonattal Pekingbe utazunk (négyágyas fülkék).

11. NAP | Peking
Érkezés Pekingbe, transzfer a hotelbe. A reggeli után a Nyári Palota varázsol el minket. A Csing-dinasztia tagjainak nyári rezidenciájaként funkcionáló remekművet a kínai kertépítészet csodái ékesítik. Legfontosabb részei a Hosszú Folyosó és a Kunming-tó. Szállás Peking környékén, 4* hotelben.

12. NAP | Szabadidő vagy fakultatív program: Nagy Fal és Olimpiai Park fotószünet
Szabadidő vagy FAKULTATÍV PROGRAM: kirándulás a Nagy Falhoz, Juyongguan szakaszhoz, melyet Kr. e. 770-475 között építettek. A legendás Falról letekinteni a hegyek zöldjével színesített tájra olyan élmény, amelyet nem szabad kihagyni annak, aki Kínába látogat. Visszatérve Pekingbe, egy fotószünet erejéig megállunk a Madárfészeknek becézett Olimpiai Stadionnál. Esti program: kacsavacsora (vacsoracsomag része). Visszatérés a hotelbe.

13. NAP | Szabadidő vagy fakultatív program: Peking - Tiltott Város, Ég Temploma, hazautazás
Szabadidő vagy FAKULTATÍV program: elénk tárul a császári dinasztiák egykori uralkodó-és lakóhelye, a Tiltott Város, mely maga a megelevenedő keleti varázslat A monumentális, 720.000 négyzetméteren szétterülő Tiltott Várost 1987-ben az UNESCO Világörökség részévé nyilvánították. A titokzatos palotaegyüttesbe történő belépést engedélyhez kötötték, egyszerű halandók nem léphettek területére. Vár ránk a buddhista szentélykomplexum, az Ég Temploma. Transzfer a reptérre, hazautazás átszállással.

14. NAP | Hazautazás
Érkezés Budapestre.

Fontos infók:

Az utazáshoz olyan útlevél szükséges, mely a visszaérkezéstől számítva még 6 hónapig érvényes!
Kínába nem kell vízum magyar állampolgároknak 2024.03.14 és 11.30 között, amennyiben a tartózkodás nem haladja meg a 15 napot.
Kötelező borravaló a hajón (a teljes időtartamra): 150 RMB/fő - a hajóra való becsekkoláskor fizetendő.
A Kínai Népköztársaság vonatkozásában 2023. augusztus 30. napjától a kínai hatóságok eltörölték az országba történő utazást megelőző tesztelési kötelezettséget.

Az utazás átszállással történik. Fakultatív programok vásárlása előzetesen, vagy a helyszínen. A programváltozás jogát fenntartjuk, a sorrend változhat! Az utazáshoz min. csoportlétszám szükséges (25 fő). A hajóról tett kirándulások módosulhatnak. Igyekszünk a fent említett hotelekben/hajón elszállásolni Önöket. Amennyiben külső körülményekből fakadóan változtatás válik szükségessé, hasonló vagy magasabb komfortfokozatú hotelekben biztosítunk elhelyezést.

Az ár tartalmazza

- Repülőjegyet oda-vissza
- Repüléshez kapcsolódó szolgáltatásokaz: feladott poggyász, kézipoggyász, repülőtéri check-in.
- Utazás vonattal Shanghajból Yichangba
- Utazás vonattal Csungkingből Hszianba:
éjszakai vonattal történő utazás Hszianból Pekingbe (négyágyas fülkékben)
- Transzfereket -modern, légkondicionált buszokkal.
- Szállást 4* hotelekben
- A hajóút időtartama alatt szállást minőségi 4 csillagos hajón (Victoria Cruises - Victoria Anna vagy hasonló)
- kirándulásokat: Nanjing Road, Bund promenád, Háromszurdok-gát, Shennong mellékfolyó, Shuanggui-hegy, Nyári Palota.
- Reggeli a hotelekben
- Magyar nyelvű idegenvezetést

Egyéb

- Egyágyas szoba felár (külön szoba igénylése, illetve egyedül utazó ügyfelek esetén): 189.990 Ft/fő
- Egyéni ügyintézéssel a követségnek fizetendő, vagy kérhető irodánk általi ügyintézés.
- Kötelező borravaló a hajón (a teljes időtartamra): 150 RMB/fő - a hajóra való becsekkoláskor fizetendő
-Helyszínen fizetendő borravaló- Kb. 70 EUR/fő/út
Amiket ajánlunk Önnek:
- Biztosítási csomag: 43.400 Ft/fő
Baleset és poggyászbiztosítás: 13.300 Ft és útlemondási biztosítás: 30.100 Ft.
A biztosítási csomag megrendelését követően - amennyiben a biztosító által elfogadott okok valamelyikével törli foglalását, akkor - a bánatpénz 100%-a visszajár Önnek!)
- Vacsoracsomag (5 alkalommal a hotelekben és egy alkalommal kacsavacsora, és teljes ellátás a hajón- reggeli, ebéd, vacsora-első estét kivéve): 69.990 Ft/fő
- Fakultatív programcsomag (Jade Buddha, Yu-kert, Zhujioajiao, Agyaghadsereg és Hszian városfal fotószünet, Nagy Fal és Olimpiai Park fotószünettel, Peking: Tiltott Város és Ég temploma): 89.990 Ft/fő

Fakultatív programok

- Fakultatív programcsomag (Jade Buddha, Yu-kert, Zhujioajiao, Agyaghadsereg és Hszian városfal fotószünet, Nagy Fal és Olimpiai Park fotószünettel, Peking: Tiltott Város és Ég temploma): 89.990 Ft
Fakultatív programok vásárlása előzetesen, vagy a helyszínen. A programváltozás jogát fenntartjuk, a sorrend változhat! A sorrend változhat! Az utazáshoz min. csoportlétszám szükséges (25 fő). A hajóról tett kirándulások módosulhatnak. Igyekszünk a fent említett hotelekben/hajón elszállásolni Önöket. Amennyiben külső körülményekből fakadóan változtatás válik szükségessé, hasonló vagy magasabb komfortfokozatú hotelekben biztosítunk elhelyezést

Hotel

- Baolong Hotel vagy hasonló
- Tianyi Commercial Hotel vagy hasonló
- Grand Gongda Jianguo Hotel vagy hasonló
- M/V Anna vagy hasonló
Igyekszünk a fent említett hotelekben/hajón elszállásolni Önöket. Amennyiben külső körülményekből fakadóan változtatás válik szükségessé, hasonló vagy magasabb komfortfokozatú hotelekben biztosítunk elhelyezést

Járatok

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

2024-06-27 12 éj

849990.00 Ft/fő,...

Ajánlatkérés
2024-06-30 12 éj

849990.00 Ft/fő,...

Ajánlatkérés
2024-08-20 12 éj

839990.00 Ft/fő,...

Ajánlatkérés
2024-08-24 12 éj

829990.00 Ft/fő,...

Ajánlatkérés
2024-10-13 12 éj

849990.00 Ft/fő,...

Ajánlatkérés
2024-11-02 12 éj

839990.00 Ft/fő,...

Ajánlatkérés
Adat / lap
/

Érintett desztinációk:

Kína

Látnivalók

Peking az ország fővárosa. Az egész országot innen irányítják, és itt döntenek a több ezer kilométerre élők sorsáról is. Az időzónákkal mit sem törődve a pekingi időt kell az egész országban használni, a pekingi dialektust kell beszélni, és az ügyes-bajos dolgokkal is ide kell fordulni. A leghíresebb látnivalók a Tienamnen tér, a Tiltott Város és a Nyári Palota.

Sanghai 15 órás vonatútra van Pekingtől, és az ország legnyugatiasodottabb városa. A város látnivalóinak nagy része a Puxi városrészben van. A leghíresebb a Qiuxia Pu és a Guyi park a Ming dinasztiából. Érdemes még megtekinteni a Tang és Long dinasztiák pagodáit is.

Hong Kong 1997-ben került vissza Kína uralma alá. A világ legforgalmasabb kikötője, és egyik legnagyobb pénzügyi központja. A brit fennhatóság ideje alatt sem veszítette el kultúráját, szokásait. Nagyon híres az itt rendezett Sárkány Hajó Fesztivál. A Disneyland és az Óceán Park a Föld legprofibb tematikus parkjai.

Xian valamikor a világ kultúrájának központja volt, az ókorban fejlettebb volt, mint a Római Birodalom. A város legnagyobb nevezetessége a 10000 agyagkatona szobor, melyek katonás sorban, fegyverekkel, remekül kimunkált arckifejezésekkel védik a rájuk bízott dolgokat. Érdemes felkeresni a régi városfalat, a muzulmán negyedet és Banpo kőkori falvát is.

Macao tavaly került vissza Kína fennhatósága alá. A város a portugálok ideérkezése óta kultúrák találkozóhelye. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a Szent Pál székesegyház, melyet olaszok terveztek, japánok építettek, portugálok használtak és melyet egy kínai tájfun döntött romba. A legszebb kilátás a városra az Erőd hegyről, vagy a Guia erődből nyílik A látnivalókat a fenséges helyi konyha remekművei egészítik ki. A játékos kedvűek szintén előszeretettel keresik fel Ázsia Las Vegasát. Az ország nyugati felében az árak lényegesen drágábbak, de itt a szolgáltatások színvonala is magasabb. Az éttermek egész Kínában olcsóak, de a szálláshelyek árai meglehetősen borsosak. Külföldi valutát és utazási csekket a Kínai Nemzeti Bank fiókjaiban, a hotelekben és néhány bevásárló központban tudunk jüanra váltani. Az átváltásról szóló bizonylatot őrizzük meg, mivel csak ennek birtokában tudjuk hazautazáskor a megmaradt jüant visszaváltani. A bankkártyákat a színvonalasabb éttermekben, szállodákban és áruházakban elfogadják. Borravalót nem szokás adni. A tavasz és az ősz a legalkalmasabb időpont az utazásra. Ilyenkor a legkellemesebb az idő, és ilyenkor nem olyan nagy a zsúfoltság sem. A nagy ünnepek alatt nagyon nehéz szálláshelyet találni.

Térség: Peking

Város: Peking

Peking az ország fővárosa. Az egész országot innen irányítják, és itt döntenek a több ezer kilométerre élők sorsáról is. Az időzónákkal mit sem törődve a pekingi időt kell az egész országban használni, a pekingi dialektust kell beszélni, és az ügyes-bajos dolgokkal is ide kell fordulni. A leghíresebb látnivalók a Tienamnen tér, a Tiltott Város és a Nyári Palota.

Kína

Látnivalók

Peking az ország fővárosa. Az egész országot innen irányítják, és itt döntenek a több ezer kilométerre élők sorsáról is. Az időzónákkal mit sem törődve a pekingi időt kell az egész országban használni, a pekingi dialektust kell beszélni, és az ügyes-bajos dolgokkal is ide kell fordulni. A leghíresebb látnivalók a Tienamnen tér, a Tiltott Város és a Nyári Palota.

Sanghai 15 órás vonatútra van Pekingtől, és az ország legnyugatiasodottabb városa. A város látnivalóinak nagy része a Puxi városrészben van. A leghíresebb a Qiuxia Pu és a Guyi park a Ming dinasztiából. Érdemes még megtekinteni a Tang és Long dinasztiák pagodáit is.

Hong Kong 1997-ben került vissza Kína uralma alá. A világ legforgalmasabb kikötője, és egyik legnagyobb pénzügyi központja. A brit fennhatóság ideje alatt sem veszítette el kultúráját, szokásait. Nagyon híres az itt rendezett Sárkány Hajó Fesztivál. A Disneyland és az Óceán Park a Föld legprofibb tematikus parkjai.

Xian valamikor a világ kultúrájának központja volt, az ókorban fejlettebb volt, mint a Római Birodalom. A város legnagyobb nevezetessége a 10000 agyagkatona szobor, melyek katonás sorban, fegyverekkel, remekül kimunkált arckifejezésekkel védik a rájuk bízott dolgokat. Érdemes felkeresni a régi városfalat, a muzulmán negyedet és Banpo kőkori falvát is.

Macao tavaly került vissza Kína fennhatósága alá. A város a portugálok ideérkezése óta kultúrák találkozóhelye. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a Szent Pál székesegyház, melyet olaszok terveztek, japánok építettek, portugálok használtak és melyet egy kínai tájfun döntött romba. A legszebb kilátás a városra az Erőd hegyről, vagy a Guia erődből nyílik A látnivalókat a fenséges helyi konyha remekművei egészítik ki. A játékos kedvűek szintén előszeretettel keresik fel Ázsia Las Vegasát. Az ország nyugati felében az árak lényegesen drágábbak, de itt a szolgáltatások színvonala is magasabb. Az éttermek egész Kínában olcsóak, de a szálláshelyek árai meglehetősen borsosak. Külföldi valutát és utazási csekket a Kínai Nemzeti Bank fiókjaiban, a hotelekben és néhány bevásárló központban tudunk jüanra váltani. Az átváltásról szóló bizonylatot őrizzük meg, mivel csak ennek birtokában tudjuk hazautazáskor a megmaradt jüant visszaváltani. A bankkártyákat a színvonalasabb éttermekben, szállodákban és áruházakban elfogadják. Borravalót nem szokás adni. A tavasz és az ősz a legalkalmasabb időpont az utazásra. Ilyenkor a legkellemesebb az idő, és ilyenkor nem olyan nagy a zsúfoltság sem. A nagy ünnepek alatt nagyon nehéz szálláshelyet találni.

Térség: Körutazás Kínában

Város: Körutazás Kínában


Válogasson útjaink közt téma szerint!