+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Burgundia - bor és kultúra Lyontól Dijonig...

489000.00 Ft/fő, 2F

Franciaország, Burgundia

Szállás típus: Hotel ***
Ellátás: leírás szerint
Utazás módja: Repülővel
Időtartam: 4 éj
Típus: Körutazás
Indulás: 2024-10-09

Programleírás

1. nap: Budapest - Genf - Dijon (200 km)

Elutazás Budapestről az Easyjet járatával. Érkezés Genfbe, majd utazás Dijon felé. Burgundia borvidéke a közelmúltban felkerült az UNESCO Világörökség listájára. Dijon és Beaune városok közötti terület történelmi szőlőbirtokaival és különleges klímájával egyedülálló a világon. Az itt termelt borok a legjelentősebbek és a legdrágábbak közé tartoznak Franciaországban és a világon, többek között a Romanée-Conti, a Vosne-Romanée vagy a Montrachet. Burgundiában csak kevés szőlőfajtát termesztenek: a fehérborokhoz a chardonnay és az aligoté fajtákat, a vörösekhez pinot noirt és gamay-t.
A kora esti órákban érkezünk Dijonba, szállás elfoglalása (1 éj).

Szállás: Hotel Wilson 3* (május) és Ibis Dijon Centre Clemenceau 3* (október)

2. nap: Dijon - Beaune (60 km)

Reggeli után az egykori Burgundi Hercegség fővárosával, Dijonnal ismerkedünk, mely egyben a világhírű burgundiai borvidék északi végpontja is. Dijon Franciaország egyik legvonzóbb városa. Napsütötte terei, fa cölöpős házikói, középkori épületei bájos hangulatot árasztanak. Már a római időkben létesült itt egy vár Divió néven.

Gyalogos városnézésünk során számos műemléket látogatunk meg. A félkör alakú központot (Place de la Libération) a 17. sz. alakították ki.  Sétánk közben bemegyünk a három szárnyból álló Merész Károly és elődeinek egykori palotájába (Palais des ducs et des États de Bourgogne), melyben ma a Szépművészeti Múzeum kiállításai találhatók. Érintjük a 14. sz. Église Notre Dame templomot, melynek egyik kápolnájában található a 11. sz.  Fekete Madonna fa szobor, amely az egyik legrégebbi ilyen alkotás az országban.  Ezután a 13. században épült három tornyú Cathédrale St Bénigne-t látogatjuk meg. A katedrális jellegzetessége a közel 100 m magas huszártorony. 

A városnézés közben rövid szabadidő, ebédelési lehetőség egyénileg, mely során felfedezhetjük Burgundia zamatos gasztronómiai ízvilágát.

Délután elkezdjük burgundiai utazásunkat a Cote-de-Nuits borút mentén. Elsőként a Domaine du Clos St Louis pincészetbe látogatunk, ahol a pincészet 4 féle borát kóstoljuk meg. 
A kóstolót követően a kora esti órákban érkezünk Beaune-ba, szállás elfoglalása (2 éj), vacsora egyénileg.

Szállás: Ibis Styles Beaune Centre 3*

3. nap: Beaune

Reggeli után a családi hagyományokat őrző, 1867-ben alapított, La Moutarderie Fallot tradicionális mustárkészítő üzemébe látogatunk. Itt megismerhetjük a híres dijoni mustár készítésének folyamatát, majd meg is kóstolhatjuk, vásárolhatjuk az itt készült termékeket.

Ezután a burgundiai bortermelés központjával, Beaune-nal ismerkedhetünk. Megtekintjük a híres középkori kórházat (Hotel Dieu), mely Franciaország egyik legrangosabb történelmi műemléke, a gótikus építészet egyik remekműve. A kórházat a Száz éves háború vége előtt, 1443-ban alapították a sebesültek, a szegények megsegítésére. Sétánk során megtekintjük a lenyűgöző méretű (50 m hosszú, 14 m széles, 16 m magas) szegények termét, majd a hajdani konyhát, gyógyszertárat, és egyéb lakó termeket.

1457-ben kerültek ide az első szőlőültetvények. Napjainkra 60 hektáros birtokáról vált ismertté az egykori kórház. Minden évben, november harmadik vasárnapján itt tartják a világ egyik leghíresebb boraukcióját a régió nagy presztízsű boraiból.  A múzeumi részben eredeti bútorok, kórházi felszerelések, eszközök láthatóak.

Délután a Le Cellier de la Cabiote pincészetbe látogatunk. Egy somelier által vezetett privát látogatáson megismerhetjük a pincészet történetét, majd 5 féle, kiváló minőségű bort kóstolunk meg.  A kóstolok között 3 Premier Cru, és Grand Cru bor szerepel. Ezt követően szabadprogram, vacsora egyénileg.

4. nap: Beaune - Lyon (200 km)

Reggeli után Lyon felé utazunk. Útközben a Burgogne vidék déli területén található, Antonin Rodet családi birtoknál állunk meg, ahol 1875-óta foglalkoznak bortermeléssel. Séta az ültetvények között, majd a Burgundia-i borvidék legjobb Premier Cru és Grand Cru borainak kóstolása (5 bor) sajt és felvágott kíséretében. 

Közel 1,5 órás buszozást követően érkezünk A les Roches Bleues pincészetbe, ahol a pincelátogatást követően 5 bort és házi készítésű kenyeret kóstolunk. Az utolsó birtok gyönyörű környezete és kiváló borai méltón zárják burgundiai kalandozásunkat.

Tovább indulunk Lyonba, a gasztronómia fővárosába. Panorámás buszos városnézés során megtekintjük a reneszánsz városrészt, a románkori Amfiteátrumot, a Saint Jean katedrálist és a Notre Dame Du Fouriére bazilikát.

Az autentikus Lyon-i konyha nagyban meghatározza a tradícionális francia konyhaművészetet. A Lyon-i Bouchon éttermek, olyan kisvendéglők, melyek házias ételeket kínálnak. Kockás abroszok, régi plakátok, rézserpenyők emlékeztetnek a hagyományokra. Az éttermek fő jellemzője a családias hangulat, hogy a vendég otthon érezze magát! A városban számos Michelin étterem található, de a helyi Bouchonok-ban kóstolhatjuk meg a helyi ízeket a maguk egyszerűségében. Az étlapok jellemző fogásai: hurka, kolbász, felvágottak, csukagaluska, buggyantott tojás burgundiai szósszal, rántott pacal ... Az ételeket zamatos borok kisérik: Beaujolais vagy a Cotes du Rhone kíváló borai. Fakultatív vacsora egy bouchonban. Szállás Lyonban (1 éj).

Szállás: B&B Lyon Centre Perrache Berthelot 3*

5. nap: Lyon -  Genf - Budapest

A hangulatos óvárosból a híres Bocuse csarnokhoz sétálunk. 1859-ben épült fel Lyon első fedett piaca. Azóta többször felújították az épületet, mely néhány éve kapta a ,,Les Halles de Lyon - Paul Bocuse" nevet, a gasztronómia papjaként és a konyhaművészet örök nagyköveteként is emlegetett híres chefről, Paul Bocuseról. Itt minden megtalálható, ami szükséges egy igazi ínyenc fogás elkészítéséhez. A tradícionális éttermek is innen szerzik be a legfrissebb alapanyagokat. És nem csak a szemünk élvezheti a gazdag kínálatot, sok árusnál lehet kóstolni is. Ezután szabadprogram, majd transzfer a repülőtérre. Hazautazás az Easyjet menetrend szerinti járatával. Érkezés Budapestre.

UNESCO Világörökségi helyszínek:

  • Lyon óvárosa
  • Burgundia speciális klímájú borvidéke

Utazás/Elhelyezés/Ellátás, Miért éppen

1. Eszünk, iszunk, mulatunk, hiszen a francia gasztronómia fellegvárában járunk! Burgundi vörösbor, dijoni mustár, csukagaluska, fondu sajttal töltött káposztás tészta - mindent megkóstolunk, hogy ízekkel és élményekkel gazdagon térhessünk haza.

2. Több pincészetet is felkeresünk és mindegyik helyen többféle bort is megkóstolunk, vagyis bőven lesz összehasonlítási alapunk, vajon számunkra melyik a győztes.

3. Lyon-ban kockás abroszok, régi plakátok és rézserpenyők emlékeztetnek a hagyományokra, az éttermek fő jellemzője a családias hangulat és a házias ízek, hogy a vendég otthon érezhesse magát! Emellett megismerkedünk Lyon, Dijon és Beaune kulturális látnivalóival is.

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

2024-10-09 4 éj

489000.00 Ft/fő, 2F

Ajánlatkérés
2024-10-09 4 éj

489000.00 Ft/fő, 2F

Ajánlatkérés
Adat / lap
/

Az ár nem tartalmazza

  • az idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő)
    10 EUR / fő 
  • a borravalót
    kb. 10 EUR / fő
  • az útlemondási biztosítást
    (Covid fedezettel): 2,5%

EGYÉB KÖLTSÉGEK

  • Feladható poggyász
    kb 25 000 Ft (max. 15 kg),
    kb. 28 000 Ft (max. 23 kg)
  • Nagylábterű ülés elsőbbségi beszállással
    és nagy kézipoggyásszal
    kb. 25 000 Ft
  • Fakultatív vacsora (4. nap)
    25 000 Ft/fő /vacsora
  • Egyágyas felár
    105 000 Ft
  • BBP utasbiztosítás
    (EUB Biztosító)
    - Air Nívó:
    730 Ft/fő/nap

    - Air & Cruise Top:
    1.030 Ft/fő/nap

    - Air & Cruise Extra:
    1.590 Ft/fő/nap

Az ár tartalmazza

  • az Easyjet repülőjegyet illetékkel, személyenként 1 db max. 45x36x25 cm-es kézipoggyásszal, melynek értéke: kb. 60 000 Ft-65.000 Ft (változhat)
  • 1 éjszakát Dijonban, 3*-os szállodában reggelivel
  • 2 éjszakát Beaune-ban, 3*-os szállodában reggelivel
  • 1 éjszakát Lyonban, 3*-os szállodában reggelivel
  • a program szerinti pincelátogatásokat és borkóstolókat
  • az autóbusz közlekedést
  • a belépőket
  • a magyar nyelvű idegenvezetést

Fakultatív programok

Fakultatív vacsora (4. este): 25.000 Ft / fő
3 fogásos menü + 1 pohár ital

Érintett desztinációk:

Franciaország

Látnivalók:

Párizs

A főváros és a turizmus fő városa. Akik már sokat hallottak Párizsról, néha túl sokat várnak tőle. Párizst olyannak kell szeretni, amilyen és ha valaki meg tud szabadulni a látatlanul kialakult képtől, szeretni is fogja.
A fény, a festők, a költők, a divat , a műemlékek városa is egyben.Párizsban nem lehet unatkozni ! Múzeumaiban, színházaiban világhírű művészek és előadók műveit mutatják be, negyedei más- más , sajátos hangulatot árasztanak. Üljön be egy kávéra és egy croissant-ra a számtalan párizsi kávézó egyikébe , és szemlélje a az elegáns város színesen kavargó forgatagát.


Saint Malo

Múltjáról, fallal övezett városáról és tengerpartjáról híres. A XVII-XVIII. században Franciaország egyik legfontosabb kikötője volt. Néhány fontos nevezetessége: Szt. Vincent Katedrális, amely a XI. században épült; a Fort de la Cité; valamint a településtől délre található partszakasz. Könnyen ellátogathatunk innen az egyedülálló Mont Saint Michelre.

Château de Chambord

A XV. és a XVIII. század között a nemesek kedvelt kiránduló és nyaralóhelye a Loire -völgy volt. Ekkor a már meglévő várakból, erődítményekből pompás palotákat varázsoltak, és újakat építtettek. A legnagyobb és legpazarlóbb a Château de Chambord, amelyet 1519-ben kezdtek el építeni.

Biarritz

1854 után az európai arisztokrácia kedvelt üdülőhelye volt. Manapság közkedvelt nyaralóhely, ahol az éjszakai élet is izgalmas. Bárjaiban, kaszinóiban pezseg az élet és a pezsgő. Nézzük meg a Musée de la Mer-t, ahol akváriumot is találunk, valamint a tengeri élővilágot bemutató kiállítást.

Sarlat-La-Canéda

A kedves reneszánsz város a IX. századi bencés apátság köré épült. A százéves háború után sokáig romokban hevert, ennek ellenére ma is középkori hangulatot áraszt.
Látogassunk el a Cathédrale Saint Sacerdos-ba, amely eredetileg az apátság része volt, mai arculata viszont a XVII. századot idézi.

Chamonix

Völgyben épült település, festői környezetben, a Mont Blanc felhőkkel övezett csúcsához közel. Természeti látványosságaiból ízelítő: Aigulle du Midi, egy sziklaorom; a Mer de Glace az Alpok második legnagyobb gleccsere.

Arles

A bájos városka i.e. 49-46 között alakult ki, és fontos római központtá vált.
A XIX. században itt telepedett le Vincent Van Gogh, s a táj szépségé sok festményén megörökítette. Hatalmas római amfiteátrumot, valamint Antik Színházat őriz a település.

Cannes

Híres üdülőparadicsom a Côte d' Azur-on. A Nemzetközi Film Fesztivál idején a város csordultig telik pénzzel, pezsgővel és mobil telefonnal. A parthoz közel vannak érdekes és csodás szigetek, ahová könnyen átjuthatunk.

Hivatalos ünnepek :
Újév január 1.
Vízkereszt január 6.
Húsvét Hétfő április 8.
Munka ünnepe május 1.
Győzelem Napja május 8.
Áldozócsütörtök május 16.
Pünkösd hétfő május 27.
Nemzeti ünnep július 14.
Nagyboldogasszony augusztus 15.
Mindenszentek november 1.
I. Világháborús Fegyverszünet november 11.
Karácsony december 25.

Nemzeti ünnep: január 1, április 4-5, május 1, 8, 13, 23-24, július 14, augusztus 15, november 1, 11, december 25.

Térség: Burgundia

Város: Cote de Beaune

Válogasson útjaink közt téma szerint!