+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Párizs - egy vibráló város (Párizs - egy...

405000.00 Ft/fő, 2F

Franciaország, Ile-de-France

Szállás típus: Hotel ***
Ellátás: Reggeli
Utazás módja: Repülővel
Időtartam: 3 éj
Típus: Városlátogatás
Indulás: 2024-08-17

Programleírás

1. nap: Budapest - Párizs - Eiffel-torony

Elutazás Budapestről az Air France/KLM járatával. Érkezés után transzfer, a belvárosi szállodához, a csomagok lepakolása, majd megkezdjük az ismerkedést a várossal gyalogosan és tömegközlekedéssel.

Rövid szabadidő, ebédelési lehetőség egyénileg, majd délután érünk a híres Vas Lady-hez. Az Eiffel-torony, Párizs ikonikus szimbóluma, többféle módon is hozzájárul a város jelentőségéhez és nemzetközi hírnevéhez. Nem csoda, hogy számos film (pl.: James Bond) és sorozat (pl.: Emily Párizsban) használta már helyszíneként vagy háttereként. Évente több millió látogatót vonz a városba, akik kíváncsiak a lenyűgöző kilátásra a tetejéről, vagy éppen itt tartják az eljegyzésüket és választják romantikus fotózásuk helyszínéül. Fakultatív programként az Eiffel-toronyról mi is megcsodálhatjuk Párizs panorámáját.

(Figyelem, a liftes jegyeket előre meg kell vennünk, melyek nagyon hamar elfogynak. Kérjük, hogy ezirányú igényüket legalább 2 hónappal indulás előtt adják le. Amennyiben már nem elérhetőek a liftes jegyek, úgy a helyszínen tudnak lépcsős jegyet venni a 2. emeletig.)

Érdemes a látnivalókat a folyóról is felfedezni: fakultatív hajókázást ajánlunk a Szajnán, melynek során ismét megcsodálhatjuk Párizs legszebb látnivalóit.

Tömegközlekedéssel visszatérünk a hotelbe, elfoglaljuk a szobákat. Vacsora egyénileg.

Szállás: Hotel André Latin 3* 

2. nap: Párizs

Ha Franciaország, akkor sajt és bor! Becslések szerint Franciaországban körülbelül 1200 sajt- és sajtkülönlegesség létezik. Nem kis feladat felsorolni az összes francia sajtot, mert minden évben új különlegességek jelennek meg. A sajtkészítő által vezetett műhelyben megismerjük a gyártás és érlelés folyamatát, meglátogatjuk a Sajt Múzeumot, ami egyedülálló Párizsban, majd egy hangulatos, boltíves helyiségben 3 féle sajtot és 2 féle bort kóstolunk meg.

Délután a Montmartre negyedet és a Sacré-Coeur Bazilikát látogatjuk meg. A 130 m magas dombon fekvő festői falucskát 1860-ban csatolták Párizshoz. Hangulatos, kanyargó utcákon, lépcsőkön vagy siklóval juthatunk fel a Place de Tertre (Domb) térre, ahol annak idején a világ kulturális élete zajlott. Híres festők, írók, színészek törzshelye volt, így a kezdetektől fogva a kultúra és a művészetek központja lett. Ezt az egyediségét mind a mai napig őrzi. Párizs látképének egyik uralkodó műemléke a Sacré-Coeur Bazilika (Szent Szív Bazilika), mely a Montmartre negyed szívében található. A román-bizánci stílusú bazilika a 19. században épült, tiszta, fehér színe miatt szinte uralja a város legmagasabb pontját.

Este szabadprogram, vacsora egyénileg.

3. nap: Párizs

Reggeli után, az Opera épületét nézzük meg kívülről. Indulás előtt még a híres Fragonard Parfümmúzeumba látogatunk. Vezetett túra keretében felfedezzük a parfümkészítés titkait és rendkívüli történetét az ókortól napjainkig. Megismerhetjük az összes gyártási titkot: alapanyagokat, szedést, desztillációt, palackozást és természetesen az elkészítési folyamatot és az ,,orrmunkát". Ezután a múzeum második részében egy kivételes régi palackgyűjtemény mutatja be a parfümök történetét az ókori Egyiptomtól a 20. századig. A program végén kedvezményes áron vásárolhatóak meg az egyedi illatok.

Ezután ellátogatunk Párizs szívébe, kívülről megnézzük a Notre Dame épületét, majd sétálunk a Szajna partján.

Fakultatív fél napos buszos kirándulás Versailles-ba, magyar nyelvű idegenvezetőnkkel. Miután a Louvre már nem felelt meg a francia uralkodók igényeinek, 1682-ben Versailles-be költözött át a király és népes udvartartása, ahol egészen a francia forradalomig, 1789-ig éltek. Az egykori királyi rezidencia, több száz helyiségén keresztül mutatja be az egykori uralkodók életet, valamint a szobroknak és festményeknek otthont adó múzeumot. A kastély a kertekkel együtt közel 8000 hektáron terül el, melynek parkja a kertépítészet gyöngyszeme. Kihagyhatatlan látnivalók: a csillárokkal teli Tükörgaléria, az operaház, a Márványudvar, a kápolna, és a szobrokkal és szökőkutakkal teli csodálatos kert. (vezetés magyar nyelven)

4. nap: Párizs - Budapest

Reggeli után a szállodában hagyjuk a bőröndjeinket, majd átsétálunk a híres Tuileriák kertjén, a Louvre-hoz, ahol fakultatív múzeumlátogatáson vehetünk részt (audioguide-dal, 9 nyelven elérhető: angol, német, francia, spanyol, olasz, portugál, japán, koreai, kínai).

Aki nem szeretne bemenni, ellátogathat az Orsay Múzeumba, vagy felfedezheti a Rue de Rivoli híres üzleteit. Délután a világhírű Champs-Élysées-en sétálunk, ahol a világmárkák üzletei sorakoznak. Az egyik elegáns cukrászdában, a Ladurée-ben megkóstolhatjuk és megvásárolhatjuk a franciák emblematikus süteményét, a színes és finom macarone-t. A sugárút végén pedig elkészíthetjük fotóinkat a Diadalív ,,lábánál". Aki azt is szeretné látni, hogyan futnak össze a mérnökien tervezett sugárutak a Diadalív körül, felülről is megnézheti a lenyűgöző látványt.

Délután találkozó a szállodánál, majd transzfer a repülőtérre. Hazautazás az Air France esti járatával.

Igény esetén hosszabbítási lehetőség az eredeti vagy egy választott szállodában.


UNESCO Világörökségi helyszínek

  • Párizs: Szajna-part
  • Versailles-i kastély és a kastélyt övező park

Utazás/Elhelyezés/Ellátás, Miért éppen

1. Párizsban sosem alszanak ki a fények, egy élénk, mindig izgalmas város. Tavasztól őszig megfelelő az időjárás ahhoz, hogy egy hangulatos kávézó teraszán ücsörögve, egy csésze forró kávé kortyolgatva, és egy omlós croissantot falatozva a tekintetünkkel követhessük a nyüzsgő, mellettünk elhaladó párizsiak sokaságát. A Montmartre negyed, a Sacré-Coeur Bazilika, az Eiffel-torony, Versailles és Louvre megtekintése mellett időt szakítunk egy sajt- és borkóstolóra Párizs egyik híres sajtműhelyében, továbbá ellátogatunk a híres Fragonard Parfümmúzeumba is.

2. Szállásunk a belváros közelében található, hogy a pezsgő forgatag közepén valóban átérezhessünk a vibrálást, továbbá az Air France / KLM járataival utazunk, kihasználva a lehető legjobb menetrendet, hogy minél több hasznos időt tölthessünk a városban.

3. A programot maximum 21 fő részvételével indítjuk, ezáltal a csoport gyorsabban halad, illetve a város megismerése szinte családias hangulatúvá válik.

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

2024-08-17 3 éj

405000.00 Ft/fő, 2F

Ajánlatkérés
2024-08-17 3 éj

405000.00 Ft/fő, 2F

Ajánlatkérés
2024-09-19 3 éj

405000.00 Ft/fő, 2F

Ajánlatkérés
2024-09-19 3 éj

405000.00 Ft/fő, 2F

Ajánlatkérés
2024-10-19 3 éj

408000.00 Ft/fő, 2F

Ajánlatkérés
2024-10-19 3 éj

408000.00 Ft/fő, 2F

Ajánlatkérés
Adat / lap
/

Az ár nem tartalmazza

  • az idegenforgalmi adót
    (helyszínen fizetendő)
    6 EUR/fő
  • az útlemondási biztosítást
    (Covid fedezettel): 2,5%

EGYÉB KÖLTSÉGEK

  • Egyágyas felár
    108 000 Ft
    (márciusban)
    119 000 Ft (többi időpontban)
  • Fakultatív programok
  • BBP utasbiztosítás
    (EUB Biztosító)
    - Air Nívó:
    730 Ft/fő/nap

    - Air & Cruise Top:
    1.030 Ft/fő/nap

    - Air & Cruise Extra:
    1.590 Ft/fő/nap

Az ár tartalmazza

  • a repülőjegyet illetékkel, személyenként 1 kézipoggyásszal és 1 db max. 23 kg feladott poggyásszal (melynek értéke időponttól függően: 95 000 -120 000 Ft)
  • 3 éjszakát Párizsban, 3*-os belváros közeli szállodában
  • a reggelit
  • a bor és sajtkóstolót
  • a reptéri transzfert busszal
  • a korlátlan tömegközlekedési bérletet
    (1-3. zónára)
  • a magyar idegenvezetést

Fakultatív programok

  • Versailles (min. 10 fő esetén busszal, belépővel, magyar nyelvű tárlatvezetéssel): 47 000 Ft (10 fő alatt tömegközlekedéssel megyünk)
  • Louvre múzeum belépő audioguide-dal: 14 000 Ft
  • 1 órás hajózás a Szajnán: 9 000 Ft
  • Eiffel torony belépő (lifttel, 2. emelet): 9 000 Ft (korlátozott számban elérhető)
  • Eiffel torony belépő (lifttel, 3. emelet): 14 000 Ft (korlátozott számban elérhető)

 Az Eiffel-toronyra a liftes belépőjegyeket nagyon hamar elfogynak, így kérjük, hogy ezirányú igényüket legalább 2 hónappal indulás előtt jelezzék az irodánknak. Lépcsős jegyeket a 2. emeletig később is tudunk biztosítani. 

Érintett desztinációk:

Franciaország

Látnivalók:

Párizs

A főváros és a turizmus fő városa. Akik már sokat hallottak Párizsról, néha túl sokat várnak tőle. Párizst olyannak kell szeretni, amilyen és ha valaki meg tud szabadulni a látatlanul kialakult képtől, szeretni is fogja.
A fény, a festők, a költők, a divat , a műemlékek városa is egyben.Párizsban nem lehet unatkozni ! Múzeumaiban, színházaiban világhírű művészek és előadók műveit mutatják be, negyedei más- más , sajátos hangulatot árasztanak. Üljön be egy kávéra és egy croissant-ra a számtalan párizsi kávézó egyikébe , és szemlélje a az elegáns város színesen kavargó forgatagát.


Saint Malo

Múltjáról, fallal övezett városáról és tengerpartjáról híres. A XVII-XVIII. században Franciaország egyik legfontosabb kikötője volt. Néhány fontos nevezetessége: Szt. Vincent Katedrális, amely a XI. században épült; a Fort de la Cité; valamint a településtől délre található partszakasz. Könnyen ellátogathatunk innen az egyedülálló Mont Saint Michelre.

Château de Chambord

A XV. és a XVIII. század között a nemesek kedvelt kiránduló és nyaralóhelye a Loire -völgy volt. Ekkor a már meglévő várakból, erődítményekből pompás palotákat varázsoltak, és újakat építtettek. A legnagyobb és legpazarlóbb a Château de Chambord, amelyet 1519-ben kezdtek el építeni.

Biarritz

1854 után az európai arisztokrácia kedvelt üdülőhelye volt. Manapság közkedvelt nyaralóhely, ahol az éjszakai élet is izgalmas. Bárjaiban, kaszinóiban pezseg az élet és a pezsgő. Nézzük meg a Musée de la Mer-t, ahol akváriumot is találunk, valamint a tengeri élővilágot bemutató kiállítást.

Sarlat-La-Canéda

A kedves reneszánsz város a IX. századi bencés apátság köré épült. A százéves háború után sokáig romokban hevert, ennek ellenére ma is középkori hangulatot áraszt.
Látogassunk el a Cathédrale Saint Sacerdos-ba, amely eredetileg az apátság része volt, mai arculata viszont a XVII. századot idézi.

Chamonix

Völgyben épült település, festői környezetben, a Mont Blanc felhőkkel övezett csúcsához közel. Természeti látványosságaiból ízelítő: Aigulle du Midi, egy sziklaorom; a Mer de Glace az Alpok második legnagyobb gleccsere.

Arles

A bájos városka i.e. 49-46 között alakult ki, és fontos római központtá vált.
A XIX. században itt telepedett le Vincent Van Gogh, s a táj szépségé sok festményén megörökítette. Hatalmas római amfiteátrumot, valamint Antik Színházat őriz a település.

Cannes

Híres üdülőparadicsom a Côte d' Azur-on. A Nemzetközi Film Fesztivál idején a város csordultig telik pénzzel, pezsgővel és mobil telefonnal. A parthoz közel vannak érdekes és csodás szigetek, ahová könnyen átjuthatunk.

Hivatalos ünnepek :
Újév január 1.
Vízkereszt január 6.
Húsvét Hétfő április 8.
Munka ünnepe május 1.
Győzelem Napja május 8.
Áldozócsütörtök május 16.
Pünkösd hétfő május 27.
Nemzeti ünnep július 14.
Nagyboldogasszony augusztus 15.
Mindenszentek november 1.
I. Világháborús Fegyverszünet november 11.
Karácsony december 25.

Nemzeti ünnep: január 1, április 4-5, május 1, 8, 13, 23-24, július 14, augusztus 15, november 1, 11, december 25.

Térség: Ile-de-France

Párizs

Párizs (franciául Paris) francia település, Franciaország fővárosa. Az ország északi részén a Szajna folyó partján terül el, az Île-de-France régió (vagy Région Parisienne) szívében. Párizs Európa egyik legnépesebb városa. Becsült népessége elővárosait nem számítva 2006 januárjában 2 167 944 fő volt, ám agglomerációival a Párizsi „unité urbaine” (városi terület) populációja 2005-ben több volt mint 9 millió fő, míg a Párizs „aire urbaine” (fővárosi terület) 12 millió lakost számlál. Párizs egyike azoknak a városoknak, ahol a legtöbb épített látnivaló található. Az Eiffel-torony, és Párizs egyik szimbóluma a Diadalív.

Város: Párizs

A fény, a festôk, a költôk, a divat, a műemlékek városa! Ki tudja, még hány hasonló jelzôt lehetne találni erre a történelemben mindig meghatározó szerepet betöltô világvárosra. Párizsban nem lehet unatkozni! Múzeumaiban, színházaiban világhírű művészek és elôadók műveit mutatják be, negyedei más-más, sajátos hangulatot árasztanak. Üljön be egy kávéra és egy croissant-ra a számtalan párizsi kávézók egyikébe, és szemlélje az elegáns város színesen kavargó forgatagát!

Válogasson útjaink közt téma szerint!