+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Újvidék és a Feketicsi meggynapok

18490.00 Ft/fő

Szerbia, Vajdaság

Szállás típus: Program szerint
Ellátás: leírás szerint
Utazás módja: Busszal
Időtartam: 1 nap
Típus: 1 napos utak
Indulás:

Időpont: 2024. június 8.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 5.45 órától a Népliget Hell Miksa sétány (Elnök utcával szembe, Planetárium mellett)

Indulás: 6.00 órakor

 

A Vajdaság Szerbia északi, Magyarországgal határos, részben magyarok által lakott területe, közigazgatásilag autonóm tartomány. A tartomány etnikai összetétele rendkívül változató, mely tükrözi a vidék sokszínű etnikai és nyelvi összetételét, valamint gazdag kulturális hagyományait. A Vajdaság „fővárosa”, Novi Sad – magyar nevén Újvidék - az országnak lélekszám alapján hatodik legnagyobb városa. Számos magyar vonatkozása ismert. A Vajdaság területén él a félmilliót kitevő magyarság legnagyobb része.

Program

Reggeli órákban elindulunk az első állomásunkra, a „Duna Gibraltárjának” is nevezett Újvidékre. Újvidék legvonzóbb látnivalója a Duna feletti dombháton magasodó, Péterváradi vár. A XVIII. századi osztrák várépítészetnek talán legnagyobb és legépebben megmaradt alkotása.   Itt kezdünk ismerkedésünket a várossal. Megtekintjük a vár területén található épületegyüttest, az érdekes számlapú órát, melynek közeléből szép kilátás nyílik az új városra. A hídon átsétálva a Duna-parti sétányon megtekintjük a fasizmus áldozatainak emlékművét, majd a város felé sétálva a híres Bánsági palotát (Báni Palota), a Duna part szépségeit. A belvárosba érve a városházával, a színes Zsolnay-cserepekkel fedett neogótikus római katolikus templommal és a pravoszláv püspöki székesegyházzal ismerkedünk. A város szűk, téglás utcái és a magas, vert falú, faajtós épületek az ablaksoraikkal a mai napig hitelesen idézik az óvárosi légkör hangulatát. Ezt követően szabadidő keretében, egyéni sétával ismerkedhetünk a város további részeivel.

Újvidékről tovább indulunk a Horkai család meggyesébe és pálinkaházába. Házigazdánk bemutatja a meggyest, megismertet bennünket a meggyfeldolgozás folyamatával. Lehetőségünk lesz meggypálinka, meggy bor, meggy likőr és meggy lé kóstolásra. Vásárolhatunk is a különleges nedűkből. A meggyes meglátogatása után a Feketicsi Meggy Fesztiválra igyekszünk.  Mitől híres a Feketicsi meggy? A bácsfeketehegyi feketicsi meggy gyümölcse tetszetős, sötétbordó színű, kiváló a cukor-sav harmóniája, íze jellegzetesen aromás. Húsa és leve sötétvörös, erősen festő, finoman rostos, bőlevű. Az évről évre megrendezett fesztivál egy fergeteges kulináris esemény. Bácsfeketehegy a meggy napok alkalmával mutatja be a meggytermést és az abból készült különleges termékeket. A helység méltán híres a meggyéről, a látogatók ilyenkor nemcsak a gyümölcsöt kóstolhatják meg, hanem a meggyből készült különlegességeket, mint lekvárt, süteményeket, pálinkát, bort és jellegzetes finomságokat is. A helyiek bográcsban főzik az ételeket. A vidám forgatagban elvegyülünk. A kirakodóvásárban méz, meggyből készült termékek és helyi vásárfiák között válogathatunk. Visszaindulás Budapestre az esti órákban. Várható érkezés Budapestre kb.23:00-24:00 között. Belépő: 3000,-Ft/fő.

 

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

2024-06-08 1 nap

18490.00 Ft/fő

Ajánlatkérés
Adat / lap
/

Részvételi díj: 27.990,- Ft/fő
 Akciós ár: 18.490,- Ft/fő 

BBP + stornó biztosítás: 990,-Ft/fő   
Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

Program változtatás jogát fenntartjuk!

Érintett desztinációk:

Szerbia

Látnivalók



Kotor

Kotor UNESCO világörökség részévé nyilvánított középkori óvárosa az azonos nevű öbölben fekszik, meredek hegyoldalakkal övezve. A zegzugos utcák, apró terek különleges hangulata a gazdag kulturális örökséggel együtt sokakat vonz ide. A várost csodálatos látványt nyújtó, 4,5 km hosszú erődítmény várfal védi a tenger felől. Letenyétől kb. 720 km.

Tivtat

A kotori öbölben, a Krtola-hegy lábánál található várost kedvező földrajzi fekvése, klímája és tengerpartja miatt már ősidők óta lakják. Környékén csodálatos strandok és a lágy vízű tenger teremt ideális feltételeket a kikapcsolódáshoz. Tivat kiváló kiindulópontja továbbá az UNESCO világörökség kotori öbölbe és a vadregényes montenegrói partvidék felderítésére irányuló kirándulásoknak.

Becici

Ez a bájos nyári menedékhely 2 km-re fekszik Budva óvárosától a híres Becici tengerparton, melyet az 1936-os párizsi világkiállításon a legszebb mediterrán tengerparttá nyilvánítottak (Arany pálma-díj). Homokos tengerpartja 1950 m hosszú. A parti sétányon eljuthatunk Budvába, ahol az egyik oldalon éttermek, kávézók, bárok, míg a másik oldalon az óváros fogad bennünket. Lehetőség van fürdőzésre, sportolásra, felfrissülésre és pihenésre a gyönyörű, karbantartott parkokban. Letenyétől kb. 780 km.

Sveti Stefan

Sveti Stefan egy egyedülálló sziget-hotel, egy ritka természeti jelenség az adriai tengerparton. A két, gyönyörű, vörös homokos tengerpart 1170 m hosszú, és mindössze 50 m-re van a szállodáktól. A szórakozásra, aktív kikapcsolódásra vágyók a szigeten többek között éttermek, kávézók és egy búvárklub ajánlata közül válogathatnak. Sok híres ember is szívesen nyaral itt, úgymint Sophia Loren, Monica Vitti, Silvester Stallone, Claudia Schiffer! Letenyétől kb. 790 km.

Petrovac

Petrovac egy napos öbölben fekvő kis halászfalu, melyet a montenegrói hegyek fenséges csúcsai öveznek. Éghajlata szubtrópusi, a napsütéses napok száma rendkívül magas. Buja növényzet borítja: olajfák, fenyőerdők, szőlőskertek, mimózák, különböző cserjék, virágok nőnek a ragyogó napsütésben. A 8. századi kikötő vendégszerető légkörrel várja elsősorban a kisgyermekes családokat és a nyugalomra, a táj élvezetére vágyó nyaralókat. Letenyétől kb. 800 km.

Térség: Vajdaság

Város: Újvidék


Válogasson útjaink közt téma szerint!