+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Kiskunsági kalandok - A Nemzeti Park...

77700.00 Ft/fő

Magyarország, Kirándulások Belföldön

Szállás típus: Hotel ****
Ellátás: Reggeli
Utazás módja: Busszal
Időtartam: 2 éj
Típus: Körutazás, Városlátogatás
Indulás:

 

Időpont: 2024. május 3-5.  

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 6.45 órakor, a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett) 

Indulás: 7.00 órakor

Ellátás: reggeli (fakultatív vacsora befizethető)                               

Szállás: 4* szállodában, Kecskeméten

 
Kiskunsági Nemzeti Park hazánk második nemzeti parkja, az „ezerarcú síkság”. Egyaránt megtalálhatók itt a nedves árterek, mocsarak, láprétek, kaszálók, szikes tavak valamint a száraz homoki és szikes gyepek, lösz puszták. A Duna-Tisza köze legnagyobb földrajzi tájegysége a Homokhátság, a Kiskunság és a nemzeti park legkarakteresebb tája. Területrészei: a Fülöpházi buckavidék, Orgovány és Bugac, amely a nemzeti park talán legismertebb területe. A Felső-Kiskunsági puszta felszínét tágas rétek, legelők uralják. Az északi részén vízzel borított laposok, nagyobb vízállások szakítják meg a puszta háborítatlanságát.

 Program

1 nap: Első állomásunk Lakitelek. Itt először a Hungarikum Parkkal ismerkedünk meg, ahol a magyarság csúcsteljesítményei, hungarikumok várják a látogatókat. A kiállítóház számtalan élménylehetőséget kínál interaktív bemutatókon keresztül. Érdekes látnivaló a Szent István kápolna, a Bibliaház, a Kácsor tanya vagy a Nemzeti Panteon is. Természetesen bejárjuk a 3,5 km hosszú Kontyvirág tanösvényt is, mely a holtág és az ártéri erdő megismerésére alkalmas. Továbbutazunk Tiszaalpárra, ahol egy árpád-kori falurekonstrukció tekinthető meg, a környéken folyó ásatások során előkerült településszerkezetet jeleníti meg. A felépített falurészletben megtekinthetőek a korabeli mindennapi élet és az állattartás építményei: félig földbe mélyített veremház a maga egyszerű berendezésével, külső kemence, vesszőfonatos karámok, vesszőbéléses kút, gabonatároló vermek. Következő helyszínünk Csongrád, ahol a Tisza-Körös összefolyást nézzük meg, majd Csongrád ősi városrésze a Belsőváros következik, mely szinte érintetlenül megőrizte középkori településszerkezetét. A városrészt valamikor halászok, napszámosok, kubikosok és hajósok lakták. A régi házak majdnem mind vert falúak, nádtetősek. Az egyik ilyen házban kialakított tájház építészetében hűen tükrözi a házak belső felépítését. Innen már a szállásunkra igyekszünk Kecskemétre.

2 nap: A második nap Kecskeméten a Zwack Pálinka Manufaktúrát látogatjuk meg először. Az ízletes barackpálinka a világ több táján is ismert és kedvelt rövidital. A Zwack Pálinka Manufaktúra lehetőséget nyújt a látogatóknak, hogy betekintsenek a legkorszerűbb gyümölcspárlat fermentációs és desztillációs procedúrába, a palackozás folyamatába. A látogatás utolsó állomása a pálinkák megkóstolása, valamint azok megvásárlása a múzeum üzletében. Még mindig a városban maradva a Kecskeméti Arborétum területén teszünk egy sétát. Az Arborétum 14 ösvényén végigsétálva ma több mint 800-féle fásszárú növényt fedezhetünk fel. Az arborétum szerves részét képezi egy közel kéthektáros egyházi terület. Itt árnyas fák ölelésében, egy dombon található az 1718-ban épült műemlék Mária-kápolna. Kedvelt hely a kilátó is. 112 darab, széles, kényelmes, lépcsőfok vezet fel a kilátószintre, ahonnan körbe lehet tekinteni a kilátó lába alatt elterülő, hatvankét hektáros növénygyűjteményre. Következő látnivalónk Csólyospáloson vár minket. Világviszonylatban is jelentős természeti értéket láthatunk, a földtani feltárást. A helyszín ún. kőzettani típusszelvény. A falu melletti feltárás egy felhagyott bánya, ahol hiteles képet kaphatunk a réti mészkő (darázskő) természeti és néprajzi örökségéről, mely az Alföld egyetlen természetes építőanyaga volt. Az építőkőben szegény alföldi területeken a réti mészkövet épületek alapozásához, falainak építéséhez, kutak falazataként, útépítéshez használták. A darázskövet az Árpád-kortól egészen az 1970-es évekig alkalmazták. Bugac a legismertebb magyar puszták egyike, máig az őshonos magyar háziállattartás egyik központi területe. A kiemelkedő természeti értékű ősborókás mellett homoki erdők és homokbuckák, mocsarak, lápok, nedves kaszálók és szikes puszták váltakoznak. Fogatokkal indulunk felfedezni a végtelen pusztát. A különleges pásztor építmények mellett megnézzük a Pásztormúzeumot, amely a bugaci pásztorélet tárgyi emlékeit és a nemzeti park élővilágát mutatja be. A múzeumtól övid séta vezet az Őshonos Állatparkunkhoz, ahol egy nem mindennapi állatcsoportot láthatunk. A program részeként egy csikós bemutatón is részt veszünk, majd a lovas kocsik visszavisznek minket a csárdához.

3 nap: Harmadik napi programunkat Jakabszálláson kezdjük. Itt található a Magyar kert, amely Európa legnagyobb mérethelyes domborzati és vízrajzi makettje. Magyarország 1:1000 méretarányú gigantikus „élő terepasztala”, ahol egy lépés egy kilométert tesz ki. A Dráván átkelve belépünk Magyarországra, ahol érdemes felmászni a 8 méter magas nyárfa kilátóba. Izsákon a Bikatorok tanösvény három kilométeren mutatja be a Kolon-tó igazi különlegességét, a homokbuckák és a láp közvetlen találkozását. A Kolon-tó a Kiskunság legnagyobb édesvízi mocsara. A terület nagyobb része nádas, nyílt víz alig látható. Soltszentimre határában, a kiskunsági szikes tavak, sztyepprétek és szélfútta homokhátak rejtekében áll egy különleges Árpád-kori templom, melynek megmaradt csonka tornya megkapó látvány. Fülöpszállás határában találjuk a Duna-Tisza köze legnagyobb kiterjedésű szikes tórendszerét, a Kelemen-széket, mely eredeti állapotában várja a kirándulni vágyó vendégeket. Az itt található Gulipán tanösvény minden évszakban lehetőséget nyújt, hogy a madárlesből megfigyeljék a gyepet, vagy a sekély tó vizén táplálkozó madarakat. A Kelemen-szék érdekessége, hogy ezt a részt a bivalyok tartják karban azzal, hogy legelnek és tapossák a talajt, így látogatáskor egy-egy bivaly dagonyázását is szemügyre vehetik. Közép–Európa egyik legnagyobb területű (7400 km²) homokvidékének középső részén található a Kiskunsági Nemzeti Park Fülöpházi buckavidék nevű területegysége. A szél felhalmozó munkája nyomán kialakult nyílt homoki gyepek, valamint néhány szabadon mozgó bucka felszín teszi érdekessé a területet. Az itteni növénytársulásokat a száraz homokpusztai gyepek uralják borókás-nyáras erdőtársulásokkal. Némelyik bucka a több tíz méteres magasságot is eléri. Az ember, mintha egy sivatagban járna. Programjaink után utunk Budapestre vezet, várható hazaérkezés 20 óra körül. Belépők: kb. 15.000- Ft/fő

 

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

2024-05-03 2 éj

77700.00 Ft/fő

Ajánlatkérés
Adat / lap
/

Részvételi díj: 92.990,- Ft/fő
 Akciós ár: 77.700,- Ft/fő

Fix ülőhely: 5.000,- Ft/fő

Vacsora 2 x: 4.000,- Ft/fő

Egyágyas felár: 28.500,- Ft/fő/2 éj



Program változtatás jogát fenntartjuk!

Érintett desztinációk:

Magyarország


Térség: Kirándulások Belföldön

Város: Kirándulás Belföldön


Magyarország


Térség: Dél-Alföld

"Ahol a nap is megpihen"

A Dél-Alföld - mely az ország területének egyötödét foglalja magába - végeláthatatlan rónáival, ártéri erdőkkel alkotja ezt a csodálatos vidéket.

A természet bőkezűsége, hogy a régió három nemzeti parkkal is rendelkezik (a Duna-Dráva, a Kiskunsági és a Körös-Maros Nemzeti Park), melyek környezetében vendégszerető falvak várják az odalátogatókat.

Magyarországon itt a legmagasabb a napsütéses órák száma, így nyaranta benépesülnek a vízpartok a szabad vizek szerelmeseivel (Csongrádi Körös-torok; Körös-holtágak - Szarvasnál, Gyomaendrődnél; Gyula-Szanazugban, Szeged-Tiszaparton).

A Dél-Alföldről származik a hungaricumok kétharmada: a makói hagyma, a szegedi és kalocsai paprika, a gyulai és csabai kolbász, a kecskeméti barack- vagy a békési szilvapálinka, a kézműipar remekei, a halasi csipke, a kalocsai hímzés vagy a hódmezővásárhelyi fazekas termékek. A régió híres termékei mind a hagyományőrző gasztronómiát hirdetik a világban. A gasztronómiai turizmus talán itt a legerősebb.

A Dél-Alföld páratlan természeti kincse a termálvíz. A forrásokat számos külföldön is ismert gyógy- és termálfürdő hasznosítja: Gyula (új Wellness Centrummal), Kecskemét, Kiskunmajsa, Kiskunhalas, Mórahalom, Orosháza-Gyopárosfürdő (májustól élményfürdővel is!,!), Tiszakécske, Makó.

A Dél-Alföld kiváló lovas hagyományokkal rendelkezik, akár önálló jelképe is lehetne a természetjáró lovas ember! Mezőhegyesen magyar félvér tenyészet, Kerekegyházán huszár lovastűzér csatajelenetek, Bugacon pusztavilág, Kecskeméten fogathajtás, Solt-Révbérpusztán komplex lovascentrum, Ópusztaszeren Sámán idők lovasai láthatók.

Tavasztól őszig itt biztosan talál szórakoztató programot, tartalmas időtöltést a vendég a híres szabadtéri előadásoktól az egyszerű falusi búcsúkig (Szabadtéri Játékok-Szeged, Gyulai Várszínház, Kigyósi Kastélyjátékok, Bajai gasztronómiai fesztiválok)

Város: Kecskemét


Válogasson útjaink közt téma szerint!