+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Vancouvertől a Sziklás-hegységig: kanadai...

1589000.00 Ft/fő, ...

Kanada, Körutazás Kanadában

Szállás típus: Program szerint
Ellátás: leírás szerint
Utazás módja: Repülővel
Időtartam: 10 éj
Típus: Körutazás
Indulás: 2024-08-10

Leírás:

A végtelen Kanada: az érintetlen természet, a mozgalmas városok, a juharszirup és a hoki hazája. Ráadásul a helyiek a világ egyik legszínesebb, legnyitottabb társadalma, akik sajátos kultúrájuk mellett az udvarias és barátságos magatartásukról híresek. Augusztusi csoportos utazásunkon a világ második legnagyobb országának legszebb részén, a Sziklás-hegység fantasztikus képeslaptájain barangolunk, ahol némi szerencsével nagyvadakat is láthatunk, de utunk kezdő- és végpontján a világ legélhetőbb városaiként ismert két nagyvárossal, Vancouverrel és Calgaryvel is megismerkedünk.

Az utazás kiemelt értékei:

  • Utazás a KLM járatain, kényelmes menetrenddel
  • Gazdag program Nyugat-Kanada legszebb tájainak érintésével
  • Kiváló helyismeretű magyar idegenvezető a budapesti indulástól a hazaérkezésig
  • Színvonalas szálláshelyek


Programok:

Augusztus 10., szombat
Elutazás Budapestről a KLM járatain, amszterdami átszállással (11:35-13:40, 15:20-15:50) Vancouverbe. Érkezés után transzfer a szállodába, majd szabadidő.
Szállás Vancouver központjában három éjszakára: Century Plaza Hotel

Augusztus 11., vasárnap
Délelőtt meglátogatjuk a világ legélhetőbb városai közt számon tartott Vancouver főbb látnivalóit, köztük a Stanley Parkot és híres totemoszlopait, a kínai negyedet és a legjobb bárok, éttermek és színházak negyedét, Granville Islandet. Délután ellátogatunk a közeli Capilano Függőhíd Parkba: az 1889-ben a Capilano folyó felett 70 méteres magasságban épült gyalogos függőhídról elnevezett park a területen jellemző mérsékelt övi esőerdőben található. A hídon kívül a hatalmas fák lombkoronái között és a sziklafal oldalában kialakított útvonalon is sétálhatunk, de a helyi indián kultúrába is betekintést nyerhetünk egy kisebb kiállításon.
Szállás Vancouverben.

Augusztus 12., hétfő
Egész napos szabadidő Vancouver további felfedezésére, vagy fakultatív egész napos kirándulás Victoriába (90 000 Ft/fő): elutazás komppal (kb. 1,5 óra irányonként) Vancouverből a Vancouver-sziget déli végén található Victoriába, Brit Columbia hangulatos fővárosába. Sétálunk az angol gyarmati stílusú, vízparti kisvárosban, de ellátogatunk a tartományi parlament épületéhez és a gyönyörűen gondozott közeli Butchart kertekbe is. Napunk végén visszakompozunk Vancouverbe.
Szállás Vancouverben.

Augusztus 13., kedd
Útnak indulunk Vancouverből: meglátogatjuk a 2010-es téli olimpiai játékok egyik fő helyszínét, Whistlert, és egy szép gleccsertavat, a Duffey Lake-et. Este sétálunk a lazacban gazdag Thompson folyó két ágának összefolyásánál épült 200 éves Kamloopsban.
Szállás Kamloops központjában: Sandman Signature Kamloops

Augusztus 14., szerda
Folytatjuk utunkat a transzkanadai autópályán egyre feljebb, a Sziklás-hegység felé. Útközben megállunk a Wells Gray Tartományi Parkban, ahol megcsodáljuk a Spahats vízesést. Délután fakultatív hajókirándulás a Blue River Tartományi Park vizein (80 CAD/fő, helyszínen fizetendő): 1 órás katamarános kirándulásunk során szerencsével sasokat, halászsasokat, medvéket és jávorszarvasokat is megfigyelhetünk.
Szállás Blue Riverben: Mike Wiegele Blue River Resort

Augusztus 15., csütörtök
Kirándulás Jasperben és környékén és könnyű túra a Maligne Canyonban: a helyenként 50 méter magas és csak 2 méter széles mészkőkanyon igazi magashegységi környezettel és néhány pazar vízeséssel várja a látogatókat.
Szállás Hintonban: Best Western Plus Hinton Inn & Suites

Augusztus 16., péntek
Utazás az ország talán legszebb útvonalán, az Icefields Parkway-en. Útközben teszünk egy sétát a látványos Columbia jégmező felszínén, de megcsodáljuk a két leghíresebb és legtöbbet fotózott tavat, a türkiz színű Moraine Lake-et és a Lake Louise-t is.
Szállás két éjszakára Canmore-ban, gyönyörű hegyi környezetben: Rocky Mountain Ski Lodge

Augusztus 17., szombat
Látogatás Canmore környékének legszebb látnivalóinál: sétálunk a Johnston kanyonnál, elámulunk az előző napihoz hasonlóan lehetetlen színű Emerald Lake partján és megállunk a Spiral Tunnels szerpentinjeinél található legszebb kilátópontoknál is.
Szállás Canmore-ban.

Augusztus 18., vasárnap
Utolsó teljes napunkon ellátogatunk a közeli Banffbe: sétálunk a kisváros központjában és ellátogatunk két kilátóponthoz: a Surprise Cornernél a híres 19. század végi luxusszálloda, a Fairmont Banff Springs és a mögötte magasodó hegyek látszanak, ettől nem messze pedig a Bow Falls fehér zuhatagát csodálhatjuk meg. Ezt követően elutazunk utunk utolsó állomásához, Calgarybe. Buszos és gyalogos városnézés Alberta legnagyobb városában.
Szállás Calgary központjában: Residence Inn by Marriott Calgary Downtown/Beltline District

Augusztus 19., hétfő
Délelőtt szabadidő, majd transzfer a repülőtérre. Hazautazás a KLM járatain, amszterdami átszállással (15:15 - másnap 07:50, 11:25-13:20) Budapestre.

Augusztus 20., kedd
Érkezés Budapestre a kora délutáni órákban.
 

Az ár tartalmazza:

  • Repülőjegy a KLM járatain egy átszállással Budapest-Vancouver és Calgary-Budapest útvonalon
  • Repülőtéri illetékek
  • Személyenként 1 db feladott poggyász (max. 23 kg) és 1 db kézipoggyász (max. 55×35×23 cm, max. 12 kg) minden járaton
  • Szállás kilenc éjszakára középkategóriás szálláshelyeken, kétágyas szobákban
  • Reggeli kettő alkalommal (Hintonban és Calgaryben)
  • Magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt
  • Utazás Kanadában különbusszal
  • Városnézések és kirándulások
  • Belépőjegyek a program szerint

Az ár nem tartalmazza:

  • eTA (elektronikus beutazási engedély): 7 CAD/fő
  • Ajánlott szervízdíj: 70 CAD/fő (helyszínen fizetendő)

Egyéb tudnivalók:

  • Minimum létszám: 18 fő. A fakultatív programok legalább 14-14 fő jelentkezése esetén garantáltak.
  • Egyágyas elhelyezés esetén egyágyas felár fizetendő, melynek összege 550 000 Ft.
  • Három- és négyágyas elhelyezés: lekérésre.
  • A Kanadába történő belépéshez az utazás utolsó napjáig érvényes útlevél és elektronikus beutazási engedély (eTA) szükséges. Az engedély ügyintézését irodánk is vállalja 7 000 Ft/fő díj ellenében.
  • A programok sorrendje változhat.
  • A szállodák jellemzően standard amerikai reggelit kínálnak, amely egy eldobható evőeszközökkel és tányérokkal felszolgált, szűkített választékú büféreggeli.
  • A hátralékfizetés határideje az utazási feltételektől eltérően 2024. június 20.
  • Utazási feltételeinktől eltérően a repülőjegyek és a szállások törlési feltételeinek megfelelően a kötbér mértéke: június 3-9. 55 000 Ft/fő; június 10-23. 10 %; június 24-30. 70 %; július 1-től 100 %.
Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

2024-08-10 10 éj

1589000.00 Ft/fő,...

Ajánlatkérés
2024-08-10 10 éj

1589000.00 Ft/fő,...

Ajánlatkérés
2024-08-10 10 éj

1589000.00 Ft/fő,...

Ajánlatkérés
2024-08-10 10 éj

1589000.00 Ft/fő,...

Ajánlatkérés
Adat / lap
/

Érintett desztinációk:

Kanada

Látnivalók

Montreal
Kétnyelvű város, amely a Mont Royal körül épült fel, nem kevés véráldozat révén, vélhetően a nevét is innen kapta. Néhány szép. XVIII. századi épület teszi hangulatossá a települést, melyek közül említést érdemel a Pointe-a-Calliere (Régészeti és Történeti Múzeum). Télen elviselhetetlenül hideg szelek uralkodnak a város fölött, ilyenkor a nép leköltözik a föld alá, ahol éttermek, mozik, szórakoztató létesítmények tucatjai várják őket. A bárok egy része angolos, más része franciás beállítottsága. Válasszon ki-ki kedvére!

Vancouver
A látogatók szerint minden kétséget kizáróan Kanada legszebb városa. Dombos vidék, melyet még szebbé tesz a hidak, öblök és az óceán látványa. A belvárosban egymást érik a látnivalók: a viktoriánus stílusban épült Gastown városrész felújítva várja felfedezőit, a Stanley park pedig kiváló kikapcsolódási lehetőséget kínál. Tengerpartján egymást érik a jobbnál-jobb „beach”-ek, a környéken kiváló kirándulóhelyek is találhatók. A természeti csodák sora a Vancouver-szigeten bálna-megfigyeléssel fokozható.

Sziklás-hegység
Az Alberta és British Columbia államok határán fekvő Sziklás-hegységet két hatalmas kiterjedésű nemzeti park próbálja magába fogadni. Ezek egyike, a Banff volt Kanada első hivatalos természetvédelmi területe, a névadó város ma az ország ma első számú nyári és téli üdülőhely. A Banff legfőbb vonzereje az idilli fekvésű, türkizkék vizű Moraine tó. A Jasper nevű másik nemzeti parkkal a Columbia Jégmező köti össze Banffot. Ez a vidék nem sokat változott a legutolsó jégkorszak óta, éppen ezért 30 gleccser is található területén. Persze a jeget el is lehet kerülni, például túrázással, termálfürdőzéssel vagy barlangmászással.

A préri
A Sziklás-hegység lábánál kezdődik Kanada szíve, a préri, amely szélesen és laposan húzódik végig Alberta, Saskatchewan és Manitoba szövetségi államok területén. A szépen megművelt mezőgazdasági területek mellett azért akad itt néhány nemzeti park is, így a Feketelábú indiánok emlékhelye Fort Macleod mellett, vagy a 3000 km2 területű Lovagló-hegyi Nemzeti Park Manitobában, amely a szabadon legelésző bölények hazája. Érdemes tudni, hogy a szárazföldi közlekedés mellett rengeteg kajak és kenu túraútvonal várja itt a turistákat. Az őslakos indiánok és bölények mellett errefelé a bevándorlók is őrzik hagyományaikat, Yorktonban például hagymakupolás templomok fogadják az idegent jelezve, hogy itt ukránok telepedtek le.

Narcisse Vadrezervátum
A manitobai Narcisse városa a kígyók kedvelőinek gyülekezőhelye. E tartományban ugyanis több mint 10.000 vörösoldalú abroncskígyó él, ráadásul a szintén itt található Manitoba-tóról az a hír járja, hogy a Loch Ness-i szörny rokonsága itt telelt át néhány évezredet. A helyiek szerint egy ilyen óriási kígyót már megölt a katonaság, és nagy titoktartás mellett éjszaka el is szállították innen. Aki nem hisz, járjon utána.

A rengeteg kitűnő gyalogtúra útvonalról elég, ha annyit megjegyzünk, akinek van 500 szabad napja, végiggyalogolhatja Kanadát keletről nyugatra, vagy akár fordítva.

A legfőbb síközpontok Ontarióban, Quebecben, Albertában, illetve Whistler környékén, British Columbiában találhatók, de aki valami igazán különlegesre vágyik, menjen el az alaszkai határ közelébe, ahol akár az inuit eszkimó indiánok sajátos sportágait is gyakorolhatja.

Kanadában összesen 37 nemzeti park és 129 nemzeti történeti park található, amelyek közül 12 az Unesco Világörökségek listáján is szerepel.

Montreal felett magasodik a Mont Royal, amelyről a város a nevét kapta. Az európai hatás erősen érződik a városon. A város gyöngyszeme a Pointe-a-Calliere, a Régészeti és Történeti Múzeum.

Vencouver Kanada legbájosabb városa, azonnal bele lehet szeretni. Leghíresebb látnivalója a Stanley Park és a tengerpartok szerelmeseit elbűvölő Wreck-part. A Vancouver-szigeten pedig természeti csodákban gyönyörködhet a turista.

A Sziklás-hegység természeti adottságaival vonza a turisták özönét. Csodás látványt nyújt a Moraine tó, valamint a Banff és a Jasper Nemzeti Park is.

A Niagara vízesés a nászutasok kedvelt célpontja, az Egyesült Államok és Kanada határán fekszik.

Térség: Körutazás Kanadában

Város: Körutazás Kanadában


Kanada

Látnivalók

Montreal
Kétnyelvű város, amely a Mont Royal körül épült fel, nem kevés véráldozat révén, vélhetően a nevét is innen kapta. Néhány szép. XVIII. századi épület teszi hangulatossá a települést, melyek közül említést érdemel a Pointe-a-Calliere (Régészeti és Történeti Múzeum). Télen elviselhetetlenül hideg szelek uralkodnak a város fölött, ilyenkor a nép leköltözik a föld alá, ahol éttermek, mozik, szórakoztató létesítmények tucatjai várják őket. A bárok egy része angolos, más része franciás beállítottsága. Válasszon ki-ki kedvére!

Vancouver
A látogatók szerint minden kétséget kizáróan Kanada legszebb városa. Dombos vidék, melyet még szebbé tesz a hidak, öblök és az óceán látványa. A belvárosban egymást érik a látnivalók: a viktoriánus stílusban épült Gastown városrész felújítva várja felfedezőit, a Stanley park pedig kiváló kikapcsolódási lehetőséget kínál. Tengerpartján egymást érik a jobbnál-jobb „beach”-ek, a környéken kiváló kirándulóhelyek is találhatók. A természeti csodák sora a Vancouver-szigeten bálna-megfigyeléssel fokozható.

Sziklás-hegység
Az Alberta és British Columbia államok határán fekvő Sziklás-hegységet két hatalmas kiterjedésű nemzeti park próbálja magába fogadni. Ezek egyike, a Banff volt Kanada első hivatalos természetvédelmi területe, a névadó város ma az ország ma első számú nyári és téli üdülőhely. A Banff legfőbb vonzereje az idilli fekvésű, türkizkék vizű Moraine tó. A Jasper nevű másik nemzeti parkkal a Columbia Jégmező köti össze Banffot. Ez a vidék nem sokat változott a legutolsó jégkorszak óta, éppen ezért 30 gleccser is található területén. Persze a jeget el is lehet kerülni, például túrázással, termálfürdőzéssel vagy barlangmászással.

A préri
A Sziklás-hegység lábánál kezdődik Kanada szíve, a préri, amely szélesen és laposan húzódik végig Alberta, Saskatchewan és Manitoba szövetségi államok területén. A szépen megművelt mezőgazdasági területek mellett azért akad itt néhány nemzeti park is, így a Feketelábú indiánok emlékhelye Fort Macleod mellett, vagy a 3000 km2 területű Lovagló-hegyi Nemzeti Park Manitobában, amely a szabadon legelésző bölények hazája. Érdemes tudni, hogy a szárazföldi közlekedés mellett rengeteg kajak és kenu túraútvonal várja itt a turistákat. Az őslakos indiánok és bölények mellett errefelé a bevándorlók is őrzik hagyományaikat, Yorktonban például hagymakupolás templomok fogadják az idegent jelezve, hogy itt ukránok telepedtek le.

Narcisse Vadrezervátum
A manitobai Narcisse városa a kígyók kedvelőinek gyülekezőhelye. E tartományban ugyanis több mint 10.000 vörösoldalú abroncskígyó él, ráadásul a szintén itt található Manitoba-tóról az a hír járja, hogy a Loch Ness-i szörny rokonsága itt telelt át néhány évezredet. A helyiek szerint egy ilyen óriási kígyót már megölt a katonaság, és nagy titoktartás mellett éjszaka el is szállították innen. Aki nem hisz, járjon utána.

A rengeteg kitűnő gyalogtúra útvonalról elég, ha annyit megjegyzünk, akinek van 500 szabad napja, végiggyalogolhatja Kanadát keletről nyugatra, vagy akár fordítva.

A legfőbb síközpontok Ontarióban, Quebecben, Albertában, illetve Whistler környékén, British Columbiában találhatók, de aki valami igazán különlegesre vágyik, menjen el az alaszkai határ közelébe, ahol akár az inuit eszkimó indiánok sajátos sportágait is gyakorolhatja.

Kanadában összesen 37 nemzeti park és 129 nemzeti történeti park található, amelyek közül 12 az Unesco Világörökségek listáján is szerepel.

Montreal felett magasodik a Mont Royal, amelyről a város a nevét kapta. Az európai hatás erősen érződik a városon. A város gyöngyszeme a Pointe-a-Calliere, a Régészeti és Történeti Múzeum.

Vencouver Kanada legbájosabb városa, azonnal bele lehet szeretni. Leghíresebb látnivalója a Stanley Park és a tengerpartok szerelmeseit elbűvölő Wreck-part. A Vancouver-szigeten pedig természeti csodákban gyönyörködhet a turista.

A Sziklás-hegység természeti adottságaival vonza a turisták özönét. Csodás látványt nyújt a Moraine tó, valamint a Banff és a Jasper Nemzeti Park is.

A Niagara vízesés a nászutasok kedvelt célpontja, az Egyesült Államok és Kanada határán fekszik.

Térség: Vancouver

Város: Vancouver

A látogatók szerint minden kétséget kizáróan Kanada legszebb városa. Dombos vidék, melyet még szebbé tesz a hidak, öblök és az óceán látványa. A belvárosban egymást érik a látnivalók: a viktoriánus stílusban épült Gastown városrész felújítva várja felfedezőit, a Stanley park pedig kiváló kikapcsolódási lehetőséget kínál. Tengerpartján egymást érik a jobbnál-jobb beach-ek, a környéken kiváló kirándulóhelyek is találhatók. A természeti csodák sora a Vancouver-szigeten bálna-megfigyeléssel fokozható.
Válogasson útjaink közt téma szerint!