+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Szicília rejtett kincsei 6 nap/5éj repülő

Olaszország, Szicília

Szállás típus: Hotel ***
Ellátás: leírás szerint
Utazás módja: Repülővel
Időtartam:
Típus: Körutazás
Indulás:

Szicília a “nap mágikus szigete” élményekkel, és világörökségekkel hívogat. Áprilisban ötvözzük a sziget egyedülálló építészeti és kulturális kincseit a természet, a tenger szépségeivel, a marcipán különlegességek kóstolójával, és a napsütés hangolta borok zamatával. Illatoznak a citrom és narancsligetek, pompáznak a virágok, a hagyományok és ősi civilizációk lenyomatával tűzdelt, ódon városok hangulatával összefonódva. “ Szicília nélkül nem lehet igazi képünk Itáliáról: itt van a kulcsa mindennek.” – írta Goethe, akit elvarázsolt ez a sokszínű csoda. Fedezze fel velünk Keresztapa titokzatos, ismeretlen földjét!

Utazás: menetrendszerinti repülővel

Szállások: 3 éjszaka Marsala 3* hotel, 2 éjszaka Palermo 3* hotel.
Szobák: kellemesen berendezett, 2-3 ágy, fürdőszoba, TV.

Ellátás: reggeli, 3 fogásos vacsora felár ellenében

Időpont: 2024.04.16-04.21. (kedd-vasárnap) 6 nap/5 éj BETELT

Program:

1.nap: Budapest - Palermo – Castellamare del Golfo-  Marsala 
Elutazás Budapestről repülővel a menetrend függvényében.  Megérkezésünk után a sziget nyugati partszakasza felé indulunk. Útközben Castellammare del Golfo tengerparti, ódon városkájába látogatunk, melynek impozáns arab-normann kastélya dacol az idővel, és a tengerpart csücskén letekintve óvja a hangulatos települést. Gyönyörű lépcsősorai, bástyái lenyűgöző kilátást nyújtanak. Középkori utcácskáin sétával élvezzük a település és a tengerszint feletti tufán emelkedő  "La matrici"-, anyatemplomuk látványát. Lesétálva a tengerpartra, szabadidőnkben érdemes Cala Petroló sós levegőjével feltöltődni. Továbbutazunk Marsala felé, majd elfoglaljuk szálláshelyünket.

2.nap: Trapani - Erice 
Mai napon egy élménydús fakultatív kirándulásra invitáljuk Önöket. A föníciaiak által alapított Trapani felfedezésére indulunk. A középkori “só városának” látványát a tenger kéksége, az Erice-hegy és annak középkori fellegvára uralja, kikötőjét átjárja Afrika levegője, gasztronómiája, színei, a fűszerek illata. Hangulatos, szűk sikátoraiban sétálva különleges élményben lesz részünk. Kihagyhatatlan a barokk stílusú gyönyörű San Lorenzo székesegyház, kiemelkedik látnivalói közül az óratorony, aminek asztrológiai órája a legrégebbi Európában, valamint a Chiesa del Purgatorio. Hangulatos felvonóval érkezve fedezzük fel Olaszország legszebb falvai közé sorolt Erice-t, mely tengerszint feletti magasságban, gyakran saját felhőjébe burkolózva várja látogatóit. Követve a kis kőkavicsos útvonalat, Erice egyik legszebb és legnyüzsgőbb sikátorában, a San Pietro templomnál találjuk magunkat, majd a történelmi központ szívébe érkezve a városháza látványa bűvöl el bennünket. Felfedező sétánk a macskaköves utcácskákon át, a marcipánról híres cukrászdába vezet, ahol választhatunk a cannoli, a mandulás tésztás péksütemények, a cassata, a marcipános vagy csokoládés finomság közül. A környék leglélegzetelállítóbb kilátását kínálja számunkra az impozáns tornyokkal büszkélkedő, Pepoli és Vénusz kastélyainak kilátója. Visszatérünk szálláshelyünkre. (Ár: 35 Eur/fő)

3. nap: Selinunte - Marsala- Saline di Marsala  ( sólepárlók )
Különleges helyekre látogatunk a mai fakultatív kirándulásunk alkalmával. Első megállónk a kihagyhatatlan, káprázatos Selinunte régészeti park, ahol sétálva - illetve hangulatos kisvonatozással - átélhetjük, hogy milyen volt az élet  egy Kr.e. V. századi görög városban. A város tündöklése 250 évig tartott, melynek nyomai, -  Akropolisa - fenséges látványa lenyűgözi a látogatókat. Saline di Marsala lenyűgöző sólepárlói, ahol a tengerből a nap és szél energiájával kinyert sóhalmok évezredek óta szinte változatlanok. A környék egyetlen Sómúzeuma, annak gazdag gyűjteménye egy ősi sóőrlésre használt mezőgazdasági erődben található, annak szélmalmával együtt. A látogatás után sétát is tehetünk a sólepárlók közti kis utakon.. Marsala lenyűgöző, elegáns és nyüzsgő városának felfedezésére indulunk. A hires marsalai bor feltalálója egy angol volt, melyet később egy olasz család tett híressé az egész világon. Sétáljunk ebben felfedezésre váró városban: vessünk  egy pillantást a történelmi belváros elegáns épületeire, kortyoljunk el egy pohár marsalai bort, mely még Giuseppe Garibaldit is lenyűgözte. Épületei közül kiemelkedik a Palazzo Fici és a Palazzo Burgio-Spanò, az Antico Mercato, mely napközben halpiac, este pedig szórakoztató központtá alakul számos bárral. Visszatérünk szálláshelyünkre. (Ár: 35 Eur/fő)

4.nap: Monreale - Palermo 
Elbúcsúzunk ettől az izgalmas vidéktől, és a partot elhagyva elindulunk a sziget belsejébe, hogy meglátogassuk Palermo tartomány legfontosabb turisztikai központját, Monrealét. Egy álom az erkélyről, ahonnan gyönyörködhetünk a Conca D'Oro síkság látványában; egy álom a monumentális épületegyüttesről. A katedrális a 12. századi nagy szicíliai művészeti stílus tökéletességének felülmúlhatatlan példája, a világörökség része.  A katedrális mellett található a San Benedetto kolostor, melynek közepén egy csodálatos kert nyügöz le minket egy pálmafa alakú szökőkúttal. A csodák után visszatérünk a jelenbe, és elmegyünk a Ciambr'Art negyedbe, amely nevét a kézműves műalkotásokat bemutató műhelyek és üzletekről kapta. Ezekben az utcákban érezhető a város történelme, mert itt éltek a híres katedrális építésében közreműködő művészek és munkások. Szabadidő után Palermo-ba indulunk, ahol egy tematikus sétát teszünk színházainál és számos látnivalóinál. Sétánk során elénk tárul Palermo legfontosabb épülete a Katedrális, mely ezer éves múltra tekint vissza.  Elfoglaljuk Palermo-i szálláshelyünket.

5.nap  Castelbuono- Cefalú
Pihenés, vagy fakultatív egésznapos kirándulás. Utunkat Cefalu, festői tengerparti városába folytatjuk. Csodálatos színek jellemzik a városkát, aranyos méz színben fürdő épületek, kéklő tenger, a bárkák megannyi színe mindenkire hatással van. Látnivalói közül nem hagyjuk ki az impozáns normann katedrális látogatását. Ha van olyan hely, ahol minden másnál jobban illatoznak a hagyományok és az ősi hétköznapok, ez kétségtelenül a középkori, késő reneszánsz stílusú mosoda. Cefalú színháza egy hatalmas művészeti és kulturális értékkel bíró kis gyöngyszem. A Madonie-hegység szívében pompázó Castelbuono elragadó, középkori városkájába utazunk, mely történelmi központjával, hangulatos üzleteivel az első pillantásra szívünkbe zárja magát. Különös látványosságok sora tárul elénk, kezdve az impozáns Ventimiglia kastéllyal. Sétánk során az Óratornyánál meghallgatjuk, ahogy az ősi idők óta figyelmeztet a tovatűnő idő múlására. Keresztülszelve a megkapó, szűk utcácskákat, mesevilágban érezhetjük magunkat. A környékről származik a Manna nevű csodaszer, melyből édességet, gyógyszert és kozmetikumot is készítenek. Megismerjük e helyi specialítás készítésének történetét, és titkait, mely édesség egyéni kóstolóját sem szabad kihagyni. Szabadidőzünk egy kicsit, majd elköszönünk ettől a magával ragadó helytől. Élményekkel gazdagodva visszatérünk szálláshelyünkre. (Ár: 35 Eur/fő)

6.nap Normann Palota - Palermo piac/ kóstoló – Budapest
Utolsó napunkon  hazaindulás előtt egy különleges helyet látogatunk meg nyitvatartás függvényében. *A Villa Malfitano Whitaker neoreneszánsz stílusban épült villa, melynek belső terében pompásan berendezett szobák és műtárgyak gazdag gyűjteménye található. Az áprilisi csoport /a nyitvatartás miatt/, a Villa látogatás helyett a csodás Normann Palota-ba látogat, mely Palermo óvárosának legmagasabb pontján áll, és 800 éves történelmével tökéletes program a kultúrára vágyóknak. Európa legrégebbi királyi rezidenciája, egykor Szicília királyának székhelye volt. A  palota látogatása után a gasztronómiának szenteljük időnket, a város legrégebbi és legnagyobb piacára látogatunk, természetesen kóstolóval egybekötve. Transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre.

 A program/és vagy azok sorrendje a repülő menetrendjének függvényében változhat. Az első és utolsó napi program hossza a repülő menetrendjének függvénye. 

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

Adat / lap
/

Ön eldöntheti, hogy a részvételi díjat euróban, vagy forintban egyenlíti ki! Euróban történő fizetési igényét kérjük előre jelezni.

Szicília rejtett kincsei repülővel 2024  6 nap 5 éj
ELŐFOGLALÁSI ÁR- VISSZAVONÁSIG

Időpont reggelivel
04.16-04.21 219 900 Ft ( 564 EUR) 

Zárt csoportokra vonatkozó ajánlatokat kérje irodánktól! 

Felárak: EGYÁGYAS FELÁR NÉLKÜL FOGLALHATÓ  - kétágyas szobában társítással! 

Egyágyas felár (társítás nélkül):                     39 900 Ft/fő (102 €)
Vacsora felár 3 fogásos (5 alkalom):              36 900 Ft/fő (95 €) A reggelis kapacitás elfogyott, az út már csak félpanzióval foglalható.
Kötelező repülőtéri illeték 20 kg-os feladott poggyásszal, üléssel:     49 900 Ft/fő (128 €)

Audio guide: 3 300 Ft/fő (8,50 €)

Kedvezmények: 3.ágyon 12 évig: -10% az alapárból

Üdülőhelyi és regisztrációs díj (helyszinen fizetendő):  20 EUR/fő/tartózkodás

Minimum létszám: 25 fő.

Felárak és belépők:

Fakultatív programok (min. létszám 25 fő): 

- Trapani - Erice                                                                35 Eur/fő

- Saline di Trapani (sólepárlók) – Selinunte-Marsala    35 Eur/fő

- Palermo– Castelbuono-Cefalú                                      35 Eur/fő

- Palermo piac kóstoló:                                                     5 Eur/fő  


Belépők igény szerint: 

Trapani - San Lorenzo Székesegyház:    kb. 6 Eur/fő
Erice  - felvonó:                                        kb. 9 Eur/fő
Saline di Marsala – Sómúzeum:           kb. 8 Eur/fő
Marsala katedrális:                                  ingyenes
Selinunte akropolisz                              kb. 10 Eur/fő
Selinunte akropolis kisvonat                    kb. 8 Eur/fő
Monreale :                                               kb. 14 Eur/fő
Palermo Katedrális (egyénileg):               kb. 15 Eur/fő
Kapucinusok katakombája (egyénileg):  kb. 5 Eur/fő
Cefalu  - Katedrális                                  kb. 6 Eur/fő
Manna múzeum (előre jelentkezéssel):   kb.4 EUR / fő
Normann Palota/Palermo                      kb. 20 Eur

A részvételi díj tartalmazza: szállást reggelivel, (félpanzió kérhető felár ellenében), magyar idegenvezetőt, repülőjegyet, repülőtéri transzfereket.

A részvételi díj nem tartalmazza: repülőtéri illetéket feladott csomaggal, baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítás díját (classic típus 730 Ft/fő/nap, prémium típus 950 Ft/fő/nap), útlemondási díjat, az esetleges belépőket a helyszínen, valamint a felárakat, a helyszínen fizetendő idegenforgalmi és regisztrációs díjat, fakultatív vacsorát és az audio guide költségét. Az útlemondási biztosítás 15% önrészt tartalmaz. Foglalással egyidőben megkötött útlemondási - és prémium utasbiztosítással (950 Ft/fő/nap) az önrész kiváltható.

Az útra speciális lemondási feltételek vonatkoznak.

A kötbér összege az utazó lemondása esetén -mivel a repülőjegy nem visszatéríthető-: 
szerződéskötéstől számított  36 napig: 40% 
35-22 napig: 60% 
21-16 napig: 70% 
16-8 napig: 100% 
 
A kötbérbe beletartoznak a repülőjegyhez kapcsolódó költségek is! 

Repülôvel történô utazás esetén a légitársaságok által biztosított repülôjegyek módosítására, lemondására az egyes légitársaságok által kiadott szabályok vonatkoznak. Az Utazásszervezô nem felel a közlekedési vállalatok menetrend-változtatásaiért, járatainak késéseiért, szolgáltatásának elmaradásáért, az ezekbôl következô további szolgáltatások elmaradásáért, illetve a lemondással kapcsolatos visszatérítési üzletpolitikájáért.

Érintett desztinációk:

Olaszország

A FŐVÁROS

Aki először jár Rómában, annak feltétlenül érdemes részt vennie egy szervezett városnéző túrán, melyen megszerezhetjük az első benyomásokat, és eldönthetjük, hogy mi az, amit alaposabban is szeretnénk megismerni - akár egy későbbi látogatásunk alkalmával is. Mivel a város kulcsát történelme jelenti, feltétlenül szükségünk lesz egy részletes útikalauzra, ha valóban értékelni akarjuk az itt látható emlék- és remekműveket. Az is fontos, hogy a számunkra érdekes helyeket fontossági sorrendbe rakjuk, melyet szigorúan tartsunk is be. Ebben segítségünkre lehet e könyv egyszerű rangsorolási jelrendszere. Aki mégis útikönyv nélkül vág neki Rómának, az ne feledje, hogy a legtöbb helyen belépődíjat kérnek, és hogy hétfőn általában minden nevezetesség zárva van.

Terület:  301 302 km2
Népesség:  57 517 000 fő
Főváros:  Róma
Hivatalos nyelv:  olasz
Pénznem:  Euro
Időzóna:  CET 0 óra (GMT +1 óra)
Áramforrás:  220V
Magyar Követség:  Róma, Via dei Villini 12-16, 00161 Tel: 39-6-442-30598. Fax: 39-6-440-3270
Vízum:  Nem szükséges
Útlevél szükséges:  Igen
Országhívószám:  + 39

VÁSÁRLÁSI LEHETŐSÉGEK RÓMÁBAN
Aki kedveli az eleganciát, az egyetért azzal, hogy Róma a világ talán legigényesebb üzleteivel és legkiválóbb minőségű áruival várja a luxuscikkek iránt érdeklődő vásárlókat. Az olasz stílus és az olasz mesterek ügyessége messze földön híres, de az összes nagy európai márka is képviselteti magát. Aki minőségre vágyik - és meg is tudja fizetni -, annak itt a helye, bár árleszállítást, akciót nehéz kifogni.
Érdemes körülnézni a Via del Tritonén, a Trevi- kút körüli utcákban, a Tiberis túlpartján a Via Cola di Rienzón, a Lucina városrészben fekvő Piazza S. Lorenzón és a Piazza Campo de-Fiori környékének utcáiban.

ÉJSZAKAI ÉLET ÉS SZÓRAKOZÁS

Róma esténként korábban elálmosodik, mint mondjuk Párizs vagy New York, és nem törekszik arra sem, hogy a hamburgiakhoz hasonló olcsó és közönséges klubok várják az éjszakai életre vágyókat - még ha Fellini filmjei néhol ennek az ellenkezőjét sugallják is. Persze ez nem jelenti azt, hogy itt senki nem mulat az éjszakába nyúlóan, és hogy a város híján lenne az olyan kluboknak és diszkóknak, melyekben hajnalig szól a zene. Ráadásul egy-egy színház és étterem is sokáig nyitva tart, a kávéházak és bárok szintén nem zárnak egy vagy két óra előtt - még hétköznap sem.
Rómában sötétedés után is mindenki megtalálja az érdeklődésének megfelelő szórakozást, de mivel a város főleg kulturális nagyhatalomnak számít, az igényesebb programok - opera, balett, szólóestek, koncertek és színház - határozottan túlsúlyban vannak.

Mare Adriatico ez az a hely, ahol gondtalanul élvezhetik a pihenést a homokos tengerpartokon. Az adriai üdülőhelyeken megismerhetik, milyen a dolce vita és a divertimento, nyugodt pihenés, szórakozás és kulturális programok jól kiegészítik itt egymást. Köszöntsék ciaoval az egyébként is barátságos, temperamentumos olaszokat, kóstolják meg az igazi pizzákat és pastakat, hűtsék le magukat gelatoval. Buon viaggio!.
Lido di Jesolo: A Velencéhez legközelebb eső észak-adriai üdülőhely kellemes, finomhomokos strandjai és remek hangulata miatt a magyar turisták körében rendkívül népszerű. A bárokkal, éttermekkel és diszkókkal teli utcáktól nem messze, keleti irányban csak néhány kilométeres távolságra található a kevésbé ismert, éppen ezért nem olyan lármás és nyüzsgő partszakasz: Cavallino, ahová valamelyik délután, egy nyugalmasabb strandolás reményében érdemes ellátogatni.
Bibione: Olaszország leghosszabb strandja (több mint 8 km) az Adria modern, nyüzsgő üdülővárosainak egyike. Különösen ajánljuk azoknak, akik szeretik a tiszta, nyugodt tengert és a finomszemcséjű homokkal borított tengerpartot. A várost körülvevő sűrű pinea fenyőerdők és a tenger felől érkező hűsítő szellők enyhítik a nyári forróságot. Termálfürdői messze földön híresek. Kényelmes szállodák és apartmanházak, sportcentrumok, szórakozóhelyek, különböző rendezvények és ünnepségek fogadják Önöket, ha ellátogatnak ide.

Rimini: Nyüzsgő, színes forgatagával az észak-olasz partvidék egyik legkedveltebb, legkeresettebb üdülőparadicsoma. Talán egy vendég sem akad, aki ellen tudna állni a nyáron turistákkal benépesülő part pezsgésének, az éttermek, bárok vagy diszkók mediterrán hangulatának. A sokféle vízisport a strandolás örömeit teszi teljessé: a vízi-ejtőernyőzés, a motorcsónak vagy a vízibiciklizés fiatalok tömegeit vonzza ide.

Cattolica: Emilia Romagna tartomány gyöngyszeme az Appenninek lábánál helyezkedik el. Finomhomokos tengerpartját lankás dombok övezik. A 100 m széles, 3 km hosszú strand minden évben elnyeri az Európa Tanács Kék zászlóját, melyet a legtisztább strandok kapnak. A lassan mélyülő tenger a kisgyerekek számára is biztonságos fürdési lehetőséget nyújt. A városközpontban csodálatos szökőkutas park várja az odalátogatókat. Remek szórakozási lehetőség a városi kisvasút, melyet napközben ingyenesen lehet használni. Este sokszínű programok, utcabál, tűzijáték, hal- és borkóstoló közül választhatnak Vendégeink.

A turista joggal várja el, hogy Rómában kiváló olasz ételeket ehessen, és a saját konyhájukat a rómaiak is mindennél jobban kedvelik. Ezért - jóllehet számtalan nemzet konyhaművészei képviseltetik magukat a városban - a legtöbb római étteremben olasz stílusú ételeket főznek, melyek hagyományos tájjellegű fogások vagy családi specialitások lehetnek.
Róma nem csupán az ország, de egy tájegység fővárosa is, és specialitásai a paraszti eredetű ételektől - ezek a legegyszerűbb alapanyagokból, csirkéből, borsóból, pacalból, sózott tőkehalból, borjúmirigyből és pastából készülnek - a fényűzőbb étkekig terjednek, mint pl. az abbacchio (zsályával, fokhagymával, rozmaringgal és szardellapasztával fűszerezett bárányhús) vagy a capretto al forno (sült gida). Érdemes még megkóstolni a következő római ételeket is: carciofi alla giudia (olívaolajban és citromlében sült, virágként szétnyílt articsóka), stracciatella (rántás nélküli leves, tojással, búzadarával és sajttal behabarva), saltimbocca alla Romana (zsályalevélbe és sonkába csomagolt natúr borjúszelet) és piselli al prosciutto (pármai sonkával és kockára vágott szalonnával lassan puhára főzött borsó).

A rómaiak a laktató ételsort általában valami könnyű fogással zárják, ami gyakran friss gyümölcs vagy egy macedonia gyümölcskehely. A friss sajt szintén az itteniek kedvence; sokan rendelnek cukorral megszórt ricottát (juhtúrót) vagy apró mozzarella-gömböket. A legtöbben egyetértenek abban, hogy a legjobb olasz desszert azért mégiscsak a gelato (fagylalt) - Róma különösen híres a fagylaltjáról.

VELENCE

A Canal Grande
A folyó természetes folyását követve a lagúna mocsaras szigetei között a kanyargós csatorna két nagy ívet ír le a Santa Lucia vasútállomástól a San Marco-öbölig. A folyó szélessége 40 és 70 m között van, legnagyobb mélysége 5,5 m. Három híd - a Scalzi, a Rialto és az Accademia - és hét traghetto(komphajó-) vonal szeli át.
Sok illusztrált útikönyv kizárólag a Canal Grandéról szól, mások az egész várost próbálják bemutatni (pl. Danilo Reato Velence c., magyarul is megjelent könyve), a jobb útikönyvek pedig részletesen írnak a legfontosabb épületekről is.


Sétányok és terek
A Riva degli Schiavoni (Szlávok partja) az egyik legnépszerűbb sétánya Velencének, a Dózse-palotától a Ca- di Dio csatornáig vezet, ahol megváltozik a neve; majd folytatódik tovább a Giardiniig (közpark). A Dózse-palota és a hozzá csatlakozó városi börtön után a Hotel Danieli és más nagy hotelek sora következik, ezek mind a Szt. Márk-öbölre néznek. A széles, kikövezett parti sétány, melyet hidak sora szabdal, kávézókkal, szuvenírárusok bódéival zsúfolt, nyugati végén a part vaporetto- mólókkal van tele, a kiránduló- és vontatóhajók is itt kötnek ki. A Rivát elhagyva észak felé sikátorok és boltívek sora vezet a város útvesztőjébe és néhány terére, nevezetesen a Campo San Zaccariára és a Campo Bandiera e Moróra. A csatorna mögött az Arsenale felé haladva a Giardini, a közpark található, meglehetősen piszkos és rendetlen, de gyönyörű magas fái között a Biennale, a képzőművészeti kiállítás pavilonjait találjuk. Ez a szinte egyedülálló szabad tér Napóleonnak köszönhető, aki leromboltatta az épületeket, hogy védelmi fegyvereit helyezze ide.

FESZTIVÁLOK, ESEMÉNYEK

Velencében egész évben rendkívül gazdag a kulturális élet. A Teatro la Fenicében télen operákat mutattak be, ezenkívül koncerteket és hangversenyeket rendeztek, augusztus kivételével, amikor is a Fenice zárva volt (a múlt idő sajnos azt jelenti, hogy a színház 1996 januárjában leégett). De három másik működő színházat találunk a városban: a L’Avogariát, a Goldonit és a Ridottót. Hangversenyeket időnként templomokban is tartanak, nevezetesen a Pieta, az Ospedaletto és a San Stae falai között. Számos mozi is van Velencében, de a filmeket mindig olasz nyelven vetítik. Különleges kiállításokat láthatunk az év folyamán a legfontosabb múzeumokban: a Dózse-palotában, a Szt. György-szigeten és a Palazzo Grassiban. Ezeket a tárlatokat gyakran a Canal Grande feletti hidakról függő óriási, arannyal átszőtt, velencei mattpiros színű zászlókon, transzparenseken hirdetik. A nyár a különböző fesztiválok időszaka. A modern művészetek Biennáléját minden második év nyarán rendezik meg a Giardini Publiciban található 40 állandó pavilonban, illetve a különböző galériákban városszerte. A Táncfesztivált júliusban, a Nemzetközi Filmművészeti Fesztivált pedig augusztusban és szeptember elején rendezik.

Térség: Szicília

A Földközi-tenger gyöngyszemének is szokták nevezni, hiszen ez a legnagyobb szigete. Európa leghatalmasabb tűzhűnyója mely aktív is, az Etna nem csak a geológus ismeretekben jártak turistákat bűvöl el, hanem bárkit aki a szigetre érkezik. Az "Öreg Hölgy" ahogy hívják a helyikek minden írányból és magasságból látható. térségben az Etnán kívül vulkáni eredetűek a Lipari-szigetek, Ustica, valamint Pantelleria szigete is. Az itt található vulkánok közül több még ma is működik: ilyen a Stromboli és a Vulcano. Emiatt ne itélkezzünk elhamarkodottan, a sziget igenis zöld növényzetű és termékeny. Leghíresebb városai melyek légiforgalmat is bonyolítanak Catania és Palermo, de kikötő forgalma is jelentős Messina felől. Ismerjék meg gazdag művészetét és építészetét. Az UNESCO Világörökség részei: a Val di Noto barokk városai Agrigento régészeti emlékei Piazza Armerina:La Villa del casale (római villa) Lipari-szigetek Siracusa Sortino, sziklatemető.

Város: Palermo

Az első emberi települések nyomai Palermo vidékén az őskorból származnak. Ezek egyben Szicília történetének legrégebbi emlékei is. A város rendkívül gazdag építészeti emlékekbe, talán a világ egyik leggazdagabb városa e téren az európai normann építészet fő központja. Különösen kedvenc látnivalók között szerepel a Kapucinus templom sok mumifikálódott testtel. (forrás wikipedia)

Térség: Szicília

A Földközi-tenger gyöngyszemének is szokták nevezni, hiszen ez a legnagyobb szigete. Európa leghatalmasabb tűzhűnyója mely aktív is, az Etna nem csak a geológus ismeretekben jártak turistákat bűvöl el, hanem bárkit aki a szigetre érkezik. Az "Öreg Hölgy" ahogy hívják a helyikek minden írányból és magasságból látható. térségben az Etnán kívül vulkáni eredetűek a Lipari-szigetek, Ustica, valamint Pantelleria szigete is. Az itt található vulkánok közül több még ma is működik: ilyen a Stromboli és a Vulcano. Emiatt ne itélkezzünk elhamarkodottan, a sziget igenis zöld növényzetű és termékeny. Leghíresebb városai melyek légiforgalmat is bonyolítanak Catania és Palermo, de kikötő forgalma is jelentős Messina felől. Ismerjék meg gazdag művészetét és építészetét. Az UNESCO Világörökség részei: a Val di Noto barokk városai Agrigento régészeti emlékei Piazza Armerina:La Villa del casale (római villa) Lipari-szigetek Siracusa Sortino, sziklatemető.

Város: Marsala


Térség: Szicília

A Földközi-tenger gyöngyszemének is szokták nevezni, hiszen ez a legnagyobb szigete. Európa leghatalmasabb tűzhűnyója mely aktív is, az Etna nem csak a geológus ismeretekben jártak turistákat bűvöl el, hanem bárkit aki a szigetre érkezik. Az "Öreg Hölgy" ahogy hívják a helyikek minden írányból és magasságból látható. térségben az Etnán kívül vulkáni eredetűek a Lipari-szigetek, Ustica, valamint Pantelleria szigete is. Az itt található vulkánok közül több még ma is működik: ilyen a Stromboli és a Vulcano. Emiatt ne itélkezzünk elhamarkodottan, a sziget igenis zöld növényzetű és termékeny. Leghíresebb városai melyek légiforgalmat is bonyolítanak Catania és Palermo, de kikötő forgalma is jelentős Messina felől. Ismerjék meg gazdag művészetét és építészetét. Az UNESCO Világörökség részei: a Val di Noto barokk városai Agrigento régészeti emlékei Piazza Armerina:La Villa del casale (római villa) Lipari-szigetek Siracusa Sortino, sziklatemető.

Város: Palermo

Az első emberi települések nyomai Palermo vidékén az őskorból származnak. Ezek egyben Szicília történetének legrégebbi emlékei is. A város rendkívül gazdag építészeti emlékekbe, talán a világ egyik leggazdagabb városa e téren az európai normann építészet fő központja. Különösen kedvenc látnivalók között szerepel a Kapucinus templom sok mumifikálódott testtel. (forrás wikipedia)

Térség: Szicília

A Földközi-tenger gyöngyszemének is szokták nevezni, hiszen ez a legnagyobb szigete. Európa leghatalmasabb tűzhűnyója mely aktív is, az Etna nem csak a geológus ismeretekben jártak turistákat bűvöl el, hanem bárkit aki a szigetre érkezik. Az "Öreg Hölgy" ahogy hívják a helyikek minden írányból és magasságból látható. térségben az Etnán kívül vulkáni eredetűek a Lipari-szigetek, Ustica, valamint Pantelleria szigete is. Az itt található vulkánok közül több még ma is működik: ilyen a Stromboli és a Vulcano. Emiatt ne itélkezzünk elhamarkodottan, a sziget igenis zöld növényzetű és termékeny. Leghíresebb városai melyek légiforgalmat is bonyolítanak Catania és Palermo, de kikötő forgalma is jelentős Messina felől. Ismerjék meg gazdag művészetét és építészetét. Az UNESCO Világörökség részei: a Val di Noto barokk városai Agrigento régészeti emlékei Piazza Armerina:La Villa del casale (római villa) Lipari-szigetek Siracusa Sortino, sziklatemető.

Város: Monreale 

Térség: Szicília

A Földközi-tenger gyöngyszemének is szokták nevezni, hiszen ez a legnagyobb szigete. Európa leghatalmasabb tűzhűnyója mely aktív is, az Etna nem csak a geológus ismeretekben jártak turistákat bűvöl el, hanem bárkit aki a szigetre érkezik. Az "Öreg Hölgy" ahogy hívják a helyikek minden írányból és magasságból látható. térségben az Etnán kívül vulkáni eredetűek a Lipari-szigetek, Ustica, valamint Pantelleria szigete is. Az itt található vulkánok közül több még ma is működik: ilyen a Stromboli és a Vulcano. Emiatt ne itélkezzünk elhamarkodottan, a sziget igenis zöld növényzetű és termékeny. Leghíresebb városai melyek légiforgalmat is bonyolítanak Catania és Palermo, de kikötő forgalma is jelentős Messina felől. Ismerjék meg gazdag művészetét és építészetét. Az UNESCO Világörökség részei: a Val di Noto barokk városai Agrigento régészeti emlékei Piazza Armerina:La Villa del casale (római villa) Lipari-szigetek Siracusa Sortino, sziklatemető.

Város: Cefalú


Térség: Szicília

A Földközi-tenger gyöngyszemének is szokták nevezni, hiszen ez a legnagyobb szigete. Európa leghatalmasabb tűzhűnyója mely aktív is, az Etna nem csak a geológus ismeretekben jártak turistákat bűvöl el, hanem bárkit aki a szigetre érkezik. Az "Öreg Hölgy" ahogy hívják a helyikek minden írányból és magasságból látható. térségben az Etnán kívül vulkáni eredetűek a Lipari-szigetek, Ustica, valamint Pantelleria szigete is. Az itt található vulkánok közül több még ma is működik: ilyen a Stromboli és a Vulcano. Emiatt ne itélkezzünk elhamarkodottan, a sziget igenis zöld növényzetű és termékeny. Leghíresebb városai melyek légiforgalmat is bonyolítanak Catania és Palermo, de kikötő forgalma is jelentős Messina felől. Ismerjék meg gazdag művészetét és építészetét. Az UNESCO Világörökség részei: a Val di Noto barokk városai Agrigento régészeti emlékei Piazza Armerina:La Villa del casale (római villa) Lipari-szigetek Siracusa Sortino, sziklatemető.

Város: Körutazás Szicíliában


Válogasson útjaink közt téma szerint!