+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Namíbia - Botswana - Zimbabwe ***

1799000.00 Ft/fő

Namíbia, Szafari Namíbiában

Szállás típus: Program szerint
Ellátás: leírás szerint
Utazás módja: Repülővel
Időtartam: 15 éj
Típus: Egzotikus út, Körutazás
Indulás:
Busmanok földje, Viktória vízesés, Okavango delta

Program leírás

Tervezett program:

1. nap: Budapest ...

Elrepülés Budapestről átszállással Windhoekba, Namíbiába. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

 

2. nap: ... Windhoek (Namíbia) - Okahandja - Otjiwarongo

Megérkezés Namíbiába, ahol Afrika legelképesztőbb tájegységeit láthatjuk. Az egykor Délnyugat-Afrika néven ismert ország 1990-től független köztársaság. Fővárosa, amely egyben az ország legnagyobb városa, Windhoek 1650 méter magasan fekszik egy hegyekkel körülzárt völgyben. Északról az Eros-hegység, délről pedig az Auas-hegység határolja. Érkezést követően informális városnézés busszal. Látogatásunk során német stílusú épületekkel szegélyezett utcákat láthatunk, melyek Namíbia gyarmati múltjára emlékeztetnek. Parlament és kertje, a régi vasútállomás, a Christuskirche (Krisztus-templom) és az Alte Feste (régi erőd), továbbutazás Okahandján keresztül Otjiwarongoba. Okahandja még napjainkban is a legfontosabb központ a herero nép számára. Vacsora, szállás Otjiwarongoban.

 

3. nap: Etosa Nemzeti Park

Reggelit követően felkeressük Földünk legnagyobb ismert, egy darabból álló meteoritját, mely az utóbbi 80.000 évben hullott a Földre Grootfontein közelében. 1920-ban találták meg és méreténél fogva (3x3 méter hosszú és 1 méter vastagságú) sohasem mozdították el. Továbbutazás az Etosa Nemzeti Parkba. Vacsora, szállás a nemzeti parkban.

 

4. nap: Otjiwarongo - Etosha Nemzeti Park - Okaukuejo

Reggelit, majd a napot az egyedülláló Etosha Nemzeti Park felfedezésével töltjük. Etosa Afrika egyik legrégibb Nemzeti Parkja. Területe 22.270 km2. Az etosa szó ovambó nyelven ,,Nagy fehér síkságot" jelent és ezt a nevet a közepén található tómederről kapta. 114 emlősfaj, 340 madárféle, 16 hüllőfaj és számtalan rovarfaj védett élőhelye. Hatalmas só-sivataggal, változatos növényzettel és gazdag vadvilággal rendelkezik. Vacsora. Szállás az Etosha Nemzeti Parkban.

 

5. nap: Etosha Nemzeti Park - Erongo - Swakopmund

Reggeli után utazás az Erongo régión keresztül a terület székhelyébe, Swakopmundba, az Atlanti-óceán partjára. Útközben láthatjuk a 2350 méter magas gránit hatású Erongo-hegyet. Érkezés délután Swakopmundba. A város a német gyarmati időkben Namíbia legfontosabb kikötővárosa volt, valamint az építészetben is még mindig erős német hatás érezhető. Vacsora. Szállás Swakopmundban.

 

6. nap: Walvis-öböl - Swakopmund

Reggeli, majd szabad program vagy fakultatív programlehetőség: egy part közeli úton haladunk a Namíb-sivatag és az Atlanti-óceán közé ékelődött területen, a Walvis-öbölig. Érkezést követően katamáranba szállunk, majd az öbölben csónakázunk a Pelican Point-félsziget irányába. Utazásunk során bálna, delfin vagy fóka lesen vehetünk részt és különböző vizimadarakat csodálhatunk meg. Visszautazás Swakopmundba, majd a város felfedezése. (A program ára: 34.800 Ft.) Vacsora. Szállás.

 

7. nap: Swakopmund - Sossusvlei - Solitaire

Reggeli után utazás Sossusvlei-be, mely a világ legrégebbi sivatagja, a Namíb-sivatag déli részén található, óriási vörös homokdűnés terület. A Sossusvlei nevet gyakran az egész területre használják, mely egyike Namíbia legfőbb látványosságainak. Az itt található dűnék a világ legmagasabbjai között vannak; legtöbbjük 200 méter feletti. A legmagasabb a 380 métert is eléri, így kapta a ,,Big Daddy" becenevet. Utazás Solitaire-be. Vacsora, Szállás Solitaire-ben.

 

8. nap: Solitaire - Windhoek

Reggeli, majd szálláshelyünket elhagyva felkeressük néhány fentről készült fénykép erejéig a helyi üledékes kőzetbe a Tsauchab folyó által alakított Sesriem kanyont. Továbbutazás Windhoekba. Vacsora és szállás Windhoekban.

 

9. nap: Windhoek - Maun (Botswana)

Reggeli, majd egész napos utazás autóbusszal Botswanába, Maunba, mely az UNESCO Világörökség részét képező Okavango Természetvédelmi Terület fővárosába. Érkezés után a szállás elfoglalása. Vacsora. Szállás Maun-ban.

 

10. nap: Okavango Delta - Maun

Reggeli után egész napos kirándulás kenuzással a világ legnagyobb szárazföldi deltájánál, az Okavango-nál. Az Okavango Delta a Kavango-folyóról kapta a nevét, amely 1200 kilométeren keresztül hömpölyög Angola és Namíbia között, aztán belép Botswanába, ahol eltűnik a Kalahári homoksivatagában. A környékén Afrika állatvilágának széles skálája él. Napközben hidegcsomagban ebéd. Szállás Maun-ban.

 

11. nap: Maun - Nata

Reggeli, majd megkezdjük utazásunkat Nata felé. Változatos élőhelyek mentén, a végtelen, száraz homoksivatagtól a füves szavannáig. Érkezés Natába. Délután pihenés a Lodgeban. Vacsora, szállás Nataban.

 

12. nap: Nata - Kasane

Reggeli, majd továbbutazás Zimbabwe határának mentén, és kb. még 4-5 óra utazás után elérjük új úticélunkat, Kasane-t, mely Botswana, Namíbia, Zimbabwe és Zambia négyes határának közelében fekszik. Vacsora. Szállás Kasane-ban.

 

13. nap: Chobe Nemzeti Park - Viktória-vízesés (Zimbabwe)

Reggeli után egész napos kirándulás: a Chobe Nemzeti Park Afrika egyik legsűrűbb vadon élő állatállományának otthont adó park Botswana északi részén. Méretét tekintve az ország harmadik legnagyobb nemzeti parkja, állatvilágát tekintve pedig a legváltozatosabb. A park legjobban talán hatalmas elefántpopulációjáról ismert. A parkban a becslések szerint 50 000 elefánt él. Napközben szafarin veszünk részt a nemzeti parkban és rövid csónakázással zárjuk napunkat. Rövid utazás és határátkelés után érkezünk meg Zimbabwe-be. Vacsora. Szállás a Viktória-vízesésnél.

 

14. nap: Viktória-vízesés - Zambezi-folyó

Reggelit követően Afrikai utazásunk egyik fénypontja, a Victoria Falls Nemzeti Park meglátogatása. Az UNESCO Természeti Világörökség részét képező Viktória-vízesés a világ legszélesebb és egyik legszebb zuhataga. Helyi elnevezése a makololóktól származik: Mosi-oa-Tunya, melynek jelentése ,,mennydörgő gőzölgés" és ,,robajló füst". A név onnan ered, hogy a víz száz méteres mélységbe alázúduló hangját háromszáz méteres párafüggöny egészíti ki.  Délután hajózunk a Zambézi-folyón. 1855-ben David Livingstone, a híres felfedező és misszionárius volt az első európai, aki megpillantotta a Zambézi-folyó nagy vízesését, melyet az akkori brit királynőről nevezett el Viktória-vízesésnek. Vacsora. Szállás a Viktória-vízesésnél.

 

15. nap: Viktória - vízesés ...

Reggeli. Transzfer a repülőtérre és elrepülés Bécsbe átszállással. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

 

16. nap: ... Budapest / Bécs

Megérkezés menetrendtől függően Budapestre vagy Bécsbe.

 

 

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

-          Dél-namíbi dűnetenger

-          Okawango Delta

-          Mosi-oa-Tunya / Viktória-vízesés

 

A változtatás jogát fenntartjuk!

 

 

Lehetséges a részvételi csak a Namíb részen, részletek az alábbi linken:

 

Árak

Helyszínen fizetendő költségek:

Belépők, nemzeti park belépők és a program szerinti étkezések: 320 USD (a helyszínen érkezéskor fizetendő a kinti szolgáltatóknak)

A 320 USD/fő a belépőket, nemzeti park belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány helyen ebédek), az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

 

Helyszíni vízum: (Zimbabwe) kb. 50 USD/fő

Helyszínen a határoknál fizetendő ki- és belépési illetékek: kb. 25 USD/fő

 

Borravaló: ajánlott 5 USD/nap/fő

Szolgáltatások

A bruttó alapár az alábbiakat tartalmazza:

-         repülőjegy illetékekkel

-         BBP utasbiztosítás (EUB Air&Cruise TOP: 11.840 Ft)

-         közlekedés helyben a létszámtól függő nagyságú klimatizált külön busszal, minibusszal, terepjáróval, csónakkal, dzsipekkel

-         elhelyezés középkategóriájú (kb. 4*-3*+-os) szállodákban, lodge-okban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel

-         magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig

 

 

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

2024-11-15 15 éj

1799000.00 Ft/fő

Ajánlatkérés
Adat / lap
/

Érintett desztinációk:

Namíbia

Látnivalók

Windhoek

Namíbia fővárosa az ország földrajzi középpontjában fekszik, éghajlatát kellemesen befolyásolják a környező 1600 méter körüli hegyek, ami miatt viszonylag sok még a csapadék is. A városban ezért gyönyörű virágoskerteket és parkokat talál a turista. További érdekessége a városnak, hogy ugyan csak 130 ezer lakosa van, de azok az ország teljes etnikai sokszínűségét reprezentálják. A városközpontban megtalálható még néhány régi gyarmati épület, érdekes látványt nyújt a neogótikus és szecessziós jegyeket mutató református templom, a Christuskirche, melynek magas tornya messzire ellátszik. Érdemes megtekinteni továbbá a parlamentet, azaz a Tintenpalast-ot; az Alte Feste nevű egykori erődöt, amely ma múzeumként üzemel; illetve az 1912-ből származó vasútállomást.A város gyalog könnyedén bejárható, az egyik izgalmas sétaút (a Hofmeyer Walk) során a látogató egy óra alatt eljuthat az egyik legközelebbi cserjésbe (bushland), ahonnan kitűnő kilátás nyílik a városra. További érdekesség a Post Street–i bevásárlóközpontban bemutatott 33 meteorit, amely abból a meteorzáporból származik, amelynek során 21 tonna földönkívüli anyag ért földet Namíbiában 1837-ben.Etosha Nemzeti ParkEz a nemzeti park Namíbia első számú látnivalója. A cserjés, ligetes sivatagos területet az esős évszakban elárasztja a víz, és emiatt tucatnyi különleges és ritka állatfaj figyelhető meg területén. A téli hónapokban még fekete orrszarvút, leopárdot, zsiráfot és különféle impalákat is lehet itt látni. Amikor igazán sok eső esik, a területet egyméter mély víz borítja, és ilyenkor flamingók és pelikánok lepik el a víz felszínét. Május és szeptember között lehet a legtöbb állatot megfigyelni.LüderitzLüderitz meglehetősen szürreális látványt nyújt: bajor falusi hangulatot áraszt a Namíb sivatag kopár, szélfútta tengerpartján, amelyet ráadásul láthatóan nem érintett meg a XX század. Megtalálható itt minden, ami egy német kisvárostól elvárható: vannak cukrászdák, kávéházak és református templomok is. A közeli tengerpart a fókák és pingvinek kedvelt gyülekezőhelye. Fish River CanyonAfrika leglenyűgözőbb folyómedre 160 km hosszan kanyarog (szárazon, illetve vízzel teli, évszaktól függően), szélessége pedig a 27 km-t is eléri. A terület öt napos gyalogtúra során járható be, útközben kiépített kilátópontok és kempingek várják a turistákat. A Csontváz-part Az Atlanti-óceán partvidéke Namíbiában Afrika legbarátságtalanabb, legszárazabb vidéke. Azoknak a tengerészeknek, akiket itt vetett partra egy hajótörés, esélyük sem volt a túlélésre. Ráadásul az év túlnyomó részében vészjósló köd gomolyog itt a part felett. Az elsőként erre járó portugál hajósok sem tudtak sok mindent kezdeni e vidékkel: hatalmas kereszteket állítottak fel a parton, a navigálást segítendő. Ezek közül több még manapság is megtekinthető.

Fish folyó kanyon

Ez az egész Afrikában egyedülálló kanyon 160 km hosszú és 27 km széles, és hihetetlen látványt nyújt. A kanyon turista központja Hobas-ban van, a park északi szélén, ahol kemping- és piknikező-helyeket találhatunk. Hobasból öt nap alatt juthatunk el a Fish folyó kanyon ösvényen Ai-Ais-ba. Ez a 85 km-es túra követi a folyó homokos medrét, ha május vagy június tájékán jövünk, akkor még vizet is találhatunk a folyóban. A park egyébként is csak május és június között van nyitva, és érdemes jó előre helyet foglalni magunknak egy túrára. A kanyon déli végén fekszik Ai-Ais, mely egy kellemes, forróvízű forrás oázis. A hőforrások nagyszerűen gyógyítják a reumát és az idegrendszeri problémákat is. A kanyon egyik végén sincs menetrendszerű tömegközlekedés.


Nemzetközi repülőterek:

ERS - Windhoek, Namibia - Eros LUD - Luderitz, Namibia - Luderitz MPA - Mpacha, Namibia SWP - Swakopmund, Namibia WDH - Windhoek, Namibia - Jg Strijdom

Térség: Szafari Namíbiában

Város: Etosha Nemzeti Park

Zimbabwe

Látnivalók

Harare
Az 1,6 millió lakosú, számos érdekességet tartogató főváros minden tekintetben Zimbabwe ütőerének számít. A városmag gyalogszerrel is könnyedén bejárható, és a gondozott parkok, modern felhőkarcolók között bóklászva szinte mindenütt nyomon követhető az alapítók európai ízlésvilága. Harare legnagyobb parkjában (Harare Gardens) tett látogatásunk alkalmával többek között megcsodálhatjuk a Viktória vízesés és a Zambezi-szurdok kicsinyített mását, hétvégenként pedig helyi zenekarok muzsikáját élvezhetjük.
A művészetek kedvelői a Zimbabwei Nemzeti Múzeumban átfogó kiállítást tekinthetnek meg az afrikai festészet és szobrászat fejlődéséről a kezdetektől egészen napjainkig. Harare legnagyobb piaca és autóbusz pályaudvara (kihagyhatatlan program), a nyüzsgő, sokszínű Mbare muzsika a városközponttól 5 km-re, déli irányban található.

Figyelem!
Bár Zimbabwe vidéki területei relatív biztonságos turisztikai célpontnak mondhatók, a jelenlegi közállapotok miatt az erőszakos bűncselekmények Harare-ben sajnos mindennaposak lehetnek, ezért - a hivatalos taxikat leszámítva - még nappal sem javasolt a magányos kóborlás.

Viktória vízesés
Turisták kamerái évente több száz kilométernyi filmet használnak el a világ egyik leggyönyörűbb természeti csodájának, a Viktória vízesésnek megörökítésére. A száraz évszakban percenként ötszázötvenezer köbméter víz hömpölyög az ezerhétszáz méter széles mederben, hogy megkezdje közel 100 méteres zuhanását.
A zuhatagról elnevezett városka kimondottan a turizmus elvárásai szerint épült, azonban a fő attrakciót meghagyták dzsungel határolta, természetes közegében. Az állandó vízpára miatt az ösvényeken haladva már jóval a vízesés megpillantása előtt bőrig ázunk, ám a ránk váró látvány nem csak a hatalmas robajért, de a kellemetlen nedves érzésért is kárpótol.

Aki csak teheti, látogatását a telihold idejére szervezze! Ilyenkor a park hosszabb nyitva tartásának köszönhetően alkalom nyílik a különleges „Hold-szivárvány" megtekintésére is.
Egyébként a vízesés környéke a veszélyek kedvelőinek tökéletes játszótere, ahol vadvízi evezés siklóernyőzés, valamint a világ egyik legmagasabb bungy-ja biztosítja az adrenalin állandóan magas szintjét. Vérkeringésünket felpörgethetjük egy kiadós sétával is, mely során a vízilótól a varacskos disznón át, az elefánttól és bivalytól az oroszlánig minden helyi állatot megcsodálhatunk. S hogy a rögtönzött gyalogos szafari hogyan van hatással a vérnyomásra? Nos, ennek a környéken ólálkodó krokodilok az okai.

Great Zimbabwe National Monument
Nagy-Zimbabwe romjai meglepő bizonyítékkal szolgálnak arra vonatkozóan, hogy a középkorban Afrika Szaharától délre eső részére meglepően magas szintű civilizáció volt jellemző. Nagy-Zimbabwe a 13-15. században a dél-afrikai kontinensen meghúzódó hatalmas birodalom egyik tíz-húszezres populációjának volt világi és vallási központja.

Hwange Nemzeti Park
A 19. században a Hwange Nemzeti Park előbb az Ndebele királyok, majd az európaiak kedvelt vadászterülete volt. A területet 1929-ben nyilvánították nemzeti parkká, és az alapítók kitartó munkájának köszönhetően az 1970-es évekre Afrika vadon élő állatokban egyik leggazdagabb vadrezervátuma lett. A park látogatói napjainkban az elefántok, különböző majmok, impalák, oroszlánok, zsiráfok és zebrák mindennapjait figyelhetik meg azok természetes közegében.

Bár Hwange Zimbabwe legkönnyebben megközelíthető és állatvilágban leggazdagabb nemzeti parkja, mégsem jellemző rá a túlzsúfoltság. A legtöbb állattal a száraz időszak (szeptember és október) alatt találkozhatunk, amikor a különböző csordák összegyűlnek a mesterséges szivattyúkkal működtetett itatóhelyek környezetében. Az esőzések beköszöntével nagyobb erőfeszítésünkbe kerül a vadállatok megfigyelése, mivel azok a folyók áradása következtében megkezdik vándorlásukat a nemzeti park egész, majdnem tizenötezer négyzetkilométeres területén.

Megközelítés
Európából a British Airways és az Air Zimbabwe járataival utazhatunk közvetlenül Zimbabwébe, de Harare és Bulavayo elérhető még a Dél-Afrikai Köztársaságból is, legegyszerűbben Johannesburgh felöl.
Az ismertebb közúti határátkelőhelyek Botswana és Zambia felé a Viktória vízesésnél találhatók, de Mozambik és a Dél-Afrikai Köztársaság felé is elindulhatunk szárazföldön.
Az ország főbb látványosságai szinte egytől-egyig megközelíthetőek az Air Zimbabwe belföldi járataival, de - ha néha sorozatos kalandok árán is - a helyi- és expressz autóbuszokkal is eljuthatunk célunkig.

Térség: Körutazás Zimbabweban

Város: Körutazás Zimbabweban


Botswana

 

Botswana Afrika kontinentális helyzetű állama, mely tengerrel nem érintkezik. A Dél-Afrikai Köztársasággal, Namíbiával, Zambiával és Zimbabweval határos. Fővárosa Gaborone.

Az ország gyémántlelőhely ugyan, de gazdaságában a turizmus játszik igazán nagy szerepet. Nemzeti parkjai és vadrezervátumai szafarin való részvétel lehetőségével csábítják a turistákat.

Botswana úgy vesz részt a közösségen alapuló, természetes forrásokkal gazdálkodó terv megvalósításban, hogy a falusiakat is igyekszik minél jobban bevonni a turizmusba.

Érdekesség, hogy 1980-ban itt forgatták az „Istenek a fejükre estek” című népszerű filmet.

Az időeltolódás Magyarországhoz képest +1 óra.

Térség: Botswana


Város: Botswana


Namíbia

Látnivalók

Windhoek

Namíbia fővárosa az ország földrajzi középpontjában fekszik, éghajlatát kellemesen befolyásolják a környező 1600 méter körüli hegyek, ami miatt viszonylag sok még a csapadék is. A városban ezért gyönyörű virágoskerteket és parkokat talál a turista. További érdekessége a városnak, hogy ugyan csak 130 ezer lakosa van, de azok az ország teljes etnikai sokszínűségét reprezentálják. A városközpontban megtalálható még néhány régi gyarmati épület, érdekes látványt nyújt a neogótikus és szecessziós jegyeket mutató református templom, a Christuskirche, melynek magas tornya messzire ellátszik. Érdemes megtekinteni továbbá a parlamentet, azaz a Tintenpalast-ot; az Alte Feste nevű egykori erődöt, amely ma múzeumként üzemel; illetve az 1912-ből származó vasútállomást.A város gyalog könnyedén bejárható, az egyik izgalmas sétaút (a Hofmeyer Walk) során a látogató egy óra alatt eljuthat az egyik legközelebbi cserjésbe (bushland), ahonnan kitűnő kilátás nyílik a városra. További érdekesség a Post Street–i bevásárlóközpontban bemutatott 33 meteorit, amely abból a meteorzáporból származik, amelynek során 21 tonna földönkívüli anyag ért földet Namíbiában 1837-ben.Etosha Nemzeti ParkEz a nemzeti park Namíbia első számú látnivalója. A cserjés, ligetes sivatagos területet az esős évszakban elárasztja a víz, és emiatt tucatnyi különleges és ritka állatfaj figyelhető meg területén. A téli hónapokban még fekete orrszarvút, leopárdot, zsiráfot és különféle impalákat is lehet itt látni. Amikor igazán sok eső esik, a területet egyméter mély víz borítja, és ilyenkor flamingók és pelikánok lepik el a víz felszínét. Május és szeptember között lehet a legtöbb állatot megfigyelni.LüderitzLüderitz meglehetősen szürreális látványt nyújt: bajor falusi hangulatot áraszt a Namíb sivatag kopár, szélfútta tengerpartján, amelyet ráadásul láthatóan nem érintett meg a XX század. Megtalálható itt minden, ami egy német kisvárostól elvárható: vannak cukrászdák, kávéházak és református templomok is. A közeli tengerpart a fókák és pingvinek kedvelt gyülekezőhelye. Fish River CanyonAfrika leglenyűgözőbb folyómedre 160 km hosszan kanyarog (szárazon, illetve vízzel teli, évszaktól függően), szélessége pedig a 27 km-t is eléri. A terület öt napos gyalogtúra során járható be, útközben kiépített kilátópontok és kempingek várják a turistákat. A Csontváz-part Az Atlanti-óceán partvidéke Namíbiában Afrika legbarátságtalanabb, legszárazabb vidéke. Azoknak a tengerészeknek, akiket itt vetett partra egy hajótörés, esélyük sem volt a túlélésre. Ráadásul az év túlnyomó részében vészjósló köd gomolyog itt a part felett. Az elsőként erre járó portugál hajósok sem tudtak sok mindent kezdeni e vidékkel: hatalmas kereszteket állítottak fel a parton, a navigálást segítendő. Ezek közül több még manapság is megtekinthető.

Fish folyó kanyon

Ez az egész Afrikában egyedülálló kanyon 160 km hosszú és 27 km széles, és hihetetlen látványt nyújt. A kanyon turista központja Hobas-ban van, a park északi szélén, ahol kemping- és piknikező-helyeket találhatunk. Hobasból öt nap alatt juthatunk el a Fish folyó kanyon ösvényen Ai-Ais-ba. Ez a 85 km-es túra követi a folyó homokos medrét, ha május vagy június tájékán jövünk, akkor még vizet is találhatunk a folyóban. A park egyébként is csak május és június között van nyitva, és érdemes jó előre helyet foglalni magunknak egy túrára. A kanyon déli végén fekszik Ai-Ais, mely egy kellemes, forróvízű forrás oázis. A hőforrások nagyszerűen gyógyítják a reumát és az idegrendszeri problémákat is. A kanyon egyik végén sincs menetrendszerű tömegközlekedés.


Nemzetközi repülőterek:

ERS - Windhoek, Namibia - Eros LUD - Luderitz, Namibia - Luderitz MPA - Mpacha, Namibia SWP - Swakopmund, Namibia WDH - Windhoek, Namibia - Jg Strijdom

Térség: Körutazás Namíbiában

Város: Körutazás Namíbiában


Válogasson útjaink közt téma szerint!