+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Pihenés a Maldív-szigeteken látogatással...

Maldív-szigetek, Male Atoll

Szállás típus: Hotel ****
Ellátás: leírás szerint
Utazás módja: Repülővel
Időtartam:
Típus: Egzotikus út, Körutazás, Körutazás+Nyaralás, Városlátogatás, Üdülés - nyaralás
Indulás:

csoportos körutazás tengerparti pihenéssel

A világ legmagasabb tornya, leggyorsabb liftje, a legnagyobb képkeret, a legmagasabb óriáskerék - hogy csak párat soroljunk fel a legek közül. Mindezt egy virágzó oázisban a sivatag közepén! Programunkban ízelítőt kapunk Dubai látnivalóiból, miután pihentünk néhány napot a paradicsomi Maldív-szigeteken.

 Megtelt!


Dátum:
2024. április 28-május 5.
Időtartam:
8 nap / 6 éjszaka  
Utazás: Menetrendszerinti repülőjárattal
Repülési idő: Kb. 10 óra
Elhelyezés: 4 csillagos szállodákban
Ellátás: A Maldív-szigeteken prémium all inclusive, Dubajban reggeli
Idegenvezetés: A csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri.
Minimum létszám: 18 fő

 

Pihenés a Maldív-szigeteken látogatással Dubajban ajánlatunk programleírása

 

1. nap: elutazás a Maldív-szigetekre

Indulás Budapestről kora délután, utazás dubaji átszállással a Maldív-szigetekre.

 

2. nap: Maldív-szigetek

Male repülőterére a reggeli órákban érkezünk, majd hajós transzferrel jutunk el a délelőtt folyamán a szállodába. Délután szabad program, kikapcsolódás a tengerparton. Szállás a Maldív-szigeteken (3 éj).

 

3-4. nap: Maldív-szigetek

Szabad program, kikapcsolódás a szállodasziget fehérhomokos partjain.

 

5. nap: Maldív-szigetek , utazás Dubajba

A mai délelőtt még a strandolásé, hiszen csak a késő délutáni órákban indul vissza Dubajba a repülőjáratunk! Délután hajós transzfer a repülőtérre, elutazás Dubajba. Érkezés az éjszakai órákban, transzfer a szállodába (3 éj).

 

6. nap: Dubai

Egész napos városnézés az ultramodern nagyvárosban, mely az Emirátusok 2. legnagyobb városa. Délelőtt a történelmi Bastakiya negyedben ismerkedünk a 200 évvel ezelőtti Dubai városával, majd hagyományos vízitaxival, abrával utazunk a híres fűszerpiacra és aranypiacra. Az ebédet követően a The Frame-hez, vagyis a Képkerethez látogatunk, melyből pazar kilátás nyílik a régi és a modern városrészre. Folytatjuk utunkat a Jumeirah Mecset felé, majd fotóstop a világ egyetlen 7 csillagos szállodájánál a Burj al Arabnál. Látogatást teszünk a Palm Jumeirah szigeten, ami otthont ad a lenyűgöző Atlantis szállodának is. Láthatjuk a Mall of Emirates bevásárlóközpontot, ahol a világ legnagyobb beltéri sípályája található, a Sheikh Zayed út modern felhőkarcolóit, majd a Dubai Mall-hoz utazunk, itt a hozzá kapcsolódó híres Burj Khalifa tornyot a 124. emeleten lévő kilátóig fedezzük fel.  

 

7. nap: Dubai

Egész napos szabad program Dubaiban, amit mindenki kedve szerint tölthet: vásárlás a Dubai Mall-ban, vizes élmények az Aquaventure vagy a Wild Wadi vízi parkokban, síelés a Mall of Emirates-ben, a családoknak vidám órákat ígérnek a Dubai Parks hullámvasútjai és látnivalói, a Dubai akvárium, a Jövő múzeuma vagy a szezonálisan nyitva tartó Csodakert.

Délután fakultatív programlehetőség: sivatagi jeep szafari barbeque vacsorával: Délután dzsipekbe szállunk és izgalmas sivatagi szafarira indulunk Dubai környékén. A homokdűnék között hullámvasútként kanyargó terepjárókon való utazás mindenkinek mókás pillanatokat szerez majd! A vacsorát egy hangulatos sivatagi táborban fogyasztjuk el, a szórakozásról táncosok gondoskodnak. Késő este visszautazás a dubaji szállodába. Részvételi díj: 27 900 Ft/fő

 

8. nap: hazautazás

Reggel kijelentkezés a szállodából, transzfer a repülőtérre, hazautazás. Tervezett érkezés a kora délutáni órákban.

 

A programok sorrendje változhat!

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

Adat / lap
/

Részvételi díj 2 fő részére                                        Ft/fő          Létszám /fő           Összesen  Ft/2 fő  
Utazási szolgáltatások díja kétágyas szobában
útlemondási biztosítással (1,4%)                                           729 900               2                   1  459 800
 
Repülőtéri illeték kb.                                                              155 000                  2                      310 000  
Teljes csomagár 2 fő részére                                                                                                       1 769 800  

A részvételi díj tartalmazza: repülőjegyek, repülőtéri illeték kb. 155 000 Ft/fő, szállás 6 éjszakára, programok, transzferek és belépők a leírás szerint (Dubai Frame, Burj Khalifa), helyi idegenforgalmi adó, útlemondási biztosítás*.

 

A részvételi díj nem tartalmazza: szervizdíj/borravaló** (helyszínen fizetendő, kb. 20 USD /fő), utasbiztosítás.

 

További árak:

egyágyas felár: 220 000 Ft/fő

felnőtt pótágyon ár: 699 900 Ft/fő

gyermek pótágyon ár: 619 900 Ft/fő

Sivatagi jeep szafari barbecue vacsorával: 27 900 Ft/fő

 

*Biztosítások: A részvételi díj tartalmazza az útlemondási biztosítás díját, amely nem kötelező, megkötését a szigorú lemondási feltételek miatt javasoljuk.  A részvételi díj nem tartalmazza az utasbiztosítást, kérje kedvező ajánlatunkat Covid fedezettel rendelkező betegség-, baleset- és poggyászbiztosításra.

 

**Szervízdíj/borravaló: Helyi szokás szerint a szolgáltatók (pl. sofőr, helyi idegenvezető, kiszolgáló személyzet) elvárja a szervízdíjat/borravalót, amely a legtöbb országban kötelező és az idegenforgalomban bevett szokás.

 

Teljes ár (Bruttó árazás, csomagár)

A csoportos utazások részvételi díja valamennyi kötelezően fizetendő költséget tartalmaz, amely minimálisan szükséges ahhoz, hogy az utazó részt tudjon venni az utazáson. A részvételi díjon felül egyéni igény szerint foglalhatók további szolgáltatások (pl. fakultatív ellátás, fakultatív programok, extra poggyász, vízumdíj, esetleges belépők, biztosítások), ezen szolgáltatások díját valamennyi útnál részletesen megadjuk. Nem tartalmazza a teljes részvételi díj az utazás helyszínén fizetendő javasolt borravalót.

Hivatalos ajánlatnak csak az ajánlatkérést követően elkészített, konkrét utazásra vonatkozó és opciós foglalást is tartalmazó írásbeli ajánlat minősül. A helyek elfogyhatnak.

 

Érintett desztinációk:

Maldív-szigetek


 A szigetország kiterjedése észak-déli irányban 820 km, kelet-nyugati irányban 120 km. Legközelebbi szomszédai India és Sri Lanka. Lakosainak száma 245.000 egy 1995-ös népszámlálás alapján (Male 65 ezer). A szigetek közül csak 199 lakott, további 74 szigetet kizárólag idegenforgalmi célra használnak. Egy sziget akkor minősül lakottnak, ha van működő mecsete. Ennek feltétele: min. 40 férfi, ha a sziget lakossága ez alá a szám alá csökken, átköltöztetik a lakosokat egy másikra. 

A szigetek már 5000 éve lakottak. Az őslakosok nyelve az indo-iráni nyelvcsaládba tartozó Dhivehi, erős arab befolyást mutat. Emellett az angol nyelv terjedt el.
A Maldiv szigetek a XVI. századi rövid 15 éves és 6 hónapos portugál uralom kivételével megtartották függetlenségüket. 1887-1965 között angol protekturátus alatt állt, ez azonban a belpolitikát nem érintette. 1968 óta köztársaság az államformája. S.F.

Térség: Male Atoll

2 része van észak és dél. Nagyságrendileg 100 lakatlan, 12 lakott (helyikek által) és kb. 40 turista paradicsomnak fent tartott. 
A sziget déli része: 4-6 km széles Wadu csatorna által elválasztott. Pipás merülésre ideális helyszínek vannak.  Male repterétől 40 percnyi távolságra található.
A sziget északi része: A leggyorsabban és legegyszerűbben elérhető szigetrész Male fővárosától mindössze 20 perc hidroplánnal.


Város: Észak-Male Atoll


Maldív-szigetek


 A szigetország kiterjedése észak-déli irányban 820 km, kelet-nyugati irányban 120 km. Legközelebbi szomszédai India és Sri Lanka. Lakosainak száma 245.000 egy 1995-ös népszámlálás alapján (Male 65 ezer). A szigetek közül csak 199 lakott, további 74 szigetet kizárólag idegenforgalmi célra használnak. Egy sziget akkor minősül lakottnak, ha van működő mecsete. Ennek feltétele: min. 40 férfi, ha a sziget lakossága ez alá a szám alá csökken, átköltöztetik a lakosokat egy másikra. 

A szigetek már 5000 éve lakottak. Az őslakosok nyelve az indo-iráni nyelvcsaládba tartozó Dhivehi, erős arab befolyást mutat. Emellett az angol nyelv terjedt el.
A Maldiv szigetek a XVI. századi rövid 15 éves és 6 hónapos portugál uralom kivételével megtartották függetlenségüket. 1887-1965 között angol protekturátus alatt állt, ez azonban a belpolitikát nem érintette. 1968 óta köztársaság az államformája. S.F.

Térség: Ari Atoll

Város: Ari Atoll


Egyesült Arab Emirátusok

Hazánknál valamivel kisebb területen, az arab félszigeten fekszik a 24. szélességi fokon. Partját a Perzsa öbölben és az Indiai óceánnál kb. 700 km hosszan a tengervíz mossa. Az arab őslakosságon kívül 22 nemzetség lakja. Hatalmas ütemben fejlődik, melyet mi sem tükröz jobban, mint a mindenhol megtalálható építkezések. Autópályái, közútjai jó minőségűek és a legtöbb helyen ki vannak világítva. Legfőbb kiviteli terméke az olaj, és jelentős kereskedelmet bonyolít le. Az életszínvonal magas.S.F.
A hatalmas felhőkarcolók látványa a repülőről igazolja azt a mondást, hogy Dubai a Kelet New York-ja. Az ország a nyugatról érkező turisták és búvárok számára már régóta kedvelt célállomás. A turizmus központja a Fujairah partvidék, ami az ország keleti részén, az Ománi öbölben fekszik. A keskeny, aranyszínű homokkal borított tengerpartot nyugatról az Ománi hegység magas vonulatai szegélyezik, és egyben elválasztják a partvidéket a sivatagtól.
Az emirátusok 1971-ben hét önálló emírség összeolvadásával jött létre. Az utazási irodák az "ellentétek országaként" reklámozzák, amely tökéletesen illik is az emirátusokra.
Az ország az 1001 éjszaka meséihez hasonlítható,a tradicionális arab épületek mellet modern bevásárlóközpontok magasodnak.
Hegyek, remek tengerpartok, sivatagok, oázisok teszik változatossá a tájat, a teveversenyek, a beduin piacok és Dubai duty free vásárlási lehetőségei pedig az iszlám életmódtól térnek el.
Abu Dhabi a fővárosa az Arab Emirátusoknak, és Dubai a legnagyobb városa, melyekről joggal mondható, hogy az ellentétekről híresek. Az arab tradíciókat híven megőrző lakosságot, akiket ruházatukról könnyen fölismerhetünk, kiegészítik a világ minden tájáról érkezett emberek. A jellegzetes iszlám kegyhelyekkel jól megférnek a sugárutak mentén épült hatalmas felhőkarcolók, üvegpaloták, melyek a jövőt vetítik elénk. Ápolt, gondozott parkok és az öntözött zöldterület feledteti az egykori sivatagot, melyre a város épült. Az üzletek zsúfolásig tele a legmodernebb termékekkel, és az áruk vásárlásra serkentenek. Találunk itt hagyományos arab hangulatú bazárt és hamisítatlan nyugati eleganciát képviselő bevásárlóközpontokat. Dubai tengerpartján 15-20 km hosszúságban, és a belvárosban is minden kényelemmel felszerelt luxusszállodák sokasága található. A napfény garantált, és a kristálytiszta tengervízen kívül sport, vízisport lehetőségek várják a pihenni, szórakozni vágyókat.

Ha csak egyetlen országot akarunk felkeresni az Arab-öbölben, akkor válasszuk a legkönnyebb beutazást és a legfejlettebb turisztikai infrastruktúrát biztosító országot.
Az ország 7 emirátusból áll: Abu Dhabi, Dubai, Sharjah, Ajman, Umm Al Quwain, Ras Al Khaimah és Fujairah. Az ország az 1001 éjszaka meséihez hasonlítható, a tradicionális arab épületek mellet modern bevásárlóközpontok magasodnak.
Fővárosa Abu Dhabi.
Dubai: AZ Emirátusok legismertebb városa, nem véletlenül, hiszen nyüzsgő élet, luxusszállodák, kedves régi épületek és rengeteg vásárlási lehetőség is várja az ide látogatókat.

Térség: Dubai

Város: Dubai

Dubai nem sok látnivalót kínál a turistáknak, de a térség leglüktetőbb, élettel teli városaként mégis évről évre több látogatót vonz. Dubai igazából két városból áll, Deirából és Dubaiból. A legjobb mód arra, hogy felfedezzük a várost, a motoros csónakbérlés, ezzel könnyedén körbehajózhatjuk a városrészeket. A legérdekesebb látnivaló a Dubai Múzeum, valamint a World Trade Center, melynek tetejéről lélegzetelállító kilátás nyílik a városra. Rengetegen keresik fel a deirai aranybazárt, amely a legnagyobb ilyen piac a Közelkeleten. A rengeteg bevásárlóközpont kedvező árakkal várja a vásárolni is szerető turistákat.
Válogasson útjaink közt téma szerint!