+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

A Tátra természeti kincsei

15900.00 Ft/fő, ...

Szlovákia, Magas Tátra

Szállás típus: Program szerint
Ellátás: leírás szerint
Utazás módja: Busszal
Időtartam: 1 nap
Típus: 1 napos utak
Indulás: 2024-06-01

Leírás:

Szlovákiában  2022. április 6-tól a beutazással kapcsolatos minden korábbi korlátozást feloldottak! Az egyes országokra vonatkozó teljes körű és részletes szabályozásokat (pl. elfogadott oltás típusok, stb.) a Konzuli szolgálat oldalán országonként csoportosítva találják, ide kattintva elérhető:https://konzuliszolgalat.kormany.hu/utazasi-tanacs

Ez a kirándulásunk kristálytiszta vizű tátrai tavakkal ismertet meg bennünket. A világon a legkisebb magashegység csúcsainak látványát, a friss, erdei levegőt, a nyugalmat és a természet közelségét élvezhetjük itt.

 

 

Program:

CSORBA-TÓ, POPRÁDI-TÓ

Indulás korán reggel a megadott felszállási helyekről, 3-4 óránként pihenőkkel folyamatos utazás Magas-Tátrába, mely Szlovákia elsőszámú kirándulóhelye.  Csorba-tó település parkolójától kezdődik a túra a Poprádi-tóhoz, mely oda-vissza kb.11,5 km, kb.300 méter szintkülönbséggel. Először hatalmas fenyveserdőben, egy keskeny erdei ösvényen haladva fokozatosan emelkedéssel érünk el egy nyeregbe, ahol hirtelen kitárul előttünk a völgy, s megpillantjuk a Menguszfalvi-völgyet övező impozáns, hófödte csúcsok lenyűgöző világát. Itt a meredek hegyoldal lavinaveszélyes részeit elkerülő zöld jelzésű ösvényre térünk át, mely ismét fenyvesek sűrűjében hullámzik, míg elérünk a Poprádi-tó partjára (1500 méter).

Innen előbb rövid kitérőt tehetünk még a közeli Szimbólikus temetőbe, majd a Poprádi-tavi menedékházba betérve pihenés, egy erőt adó ital vagy egy gyors ebéd következhet. Végül a már megismert útvonalon visszatúrázunk a Csorba-tóhoz.

Hazautazás a délutáni órákban.

Érkezés Budapestre várhatóan a késő esti órákban.

A túrához hegymászótudásra nincs szükség, ám túrázási tapasztalatot, sportos erőnlétet, jó kondíciót feltételez.  

Átlagos középhegységi időjárásra kell számítanunk. Nyáron is bármikor előfordulhat eső vagy hirtelen zápor, ezért különösen fontos a vízálló ruházat. Napközben 15-25 fok közötti hőmérséklet várható, ami természetesen a tengerszint feletti magasság, aktuális időjárási frontok függvényében változhat. Kis hátizsák (mindazon felszereléssel, vízzel, elemózsiával, amit a napi túrára magunkkal viszünk), lehetőleg vízálló túrabakancs, kamásli, túraöltözet, jó esőruha, meleg ruha, egészségügyi ragtapasz, naptej, UV-szűrős napszemüveg, fejfedő ajánlott.  A gyengébb térdízületek kímélése érdekében jó hasznát vehetik egy sport térdvédőnek vagy fáslinak, valamint a túrabotnak!

 

Utazás:

felsőkategóriás autóbusszal

Indulási időpontok

2024-06-01

  • Budapest, Budapest, BOK (volt SYMA) csarnok elől, Dózsa György út 1. Találkozó: 04.40
  • Dunakeszi, Dunakeszi-Fót TESCO Hipermarket parkoló, 2-es főút mellett (2120, Dunakeszi Fóti út 120.) Találkozás 05:20
  • Vác, Autóbusz állomás, Szent István tér. Találkozás 05:50

2024-08-10

  • Budapest, Budapest, BOK (volt SYMA) csarnok elől, Dózsa György út 1. Találkozó: 04.40
  • Dunakeszi, Dunakeszi-Fót TESCO Hipermarket parkoló, 2-es főút mellett (2120, Dunakeszi Fóti út 120.) Találkozás 05:20
  • Vác, Autóbusz állomás, Szent István tér. Találkozás 05:50
Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

2024-06-01 1 nap

15900.00 Ft/fő,...

Ajánlatkérés
2024-06-01 1 nap

15900.00 Ft/fő,...

Ajánlatkérés
2024-06-01 1 nap

15900.00 Ft/fő,...

Ajánlatkérés
2024-08-10 1 nap

15900.00 Ft/fő,...

Ajánlatkérés
2024-08-10 1 nap

15900.00 Ft/fő,...

Ajánlatkérés
2024-08-10 1 nap

15900.00 Ft/fő,...

Ajánlatkérés
Adat / lap
/

Ár tartalmazza:

- autóbuszos utazás- Csoportkísérő idegenvezető

 

Ár nem tartalmazza:

 

- Utasbiztosítás díját: 390 Ft/fő

FONTOS:Az esetleges határellenőrzésre számítva kérjük győződjenek meg utazási okmányaik érvényességéről.

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák például adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer stb. 

Útközbeni felszállók figyelmébe: Az útközbeni felszállást választók figyelmét felhívjuk arra, hogy az autóbusz visszafelé úton legtöbb esetben a másik oldalon lévő pihenőben fog megállni! Az autópályán történő átkelés felüljáró hiányában nem megoldható, tehát kérjék meg egy ismerősüket, hogy vegye fel Önöket a másik oldalon.

Kérjük, hogy szíveskedjenek a pontos összeggel fizetni, mert nagyobb címlet esetén probléma adódhat a visszaadásból.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Érintett desztinációk:

Szlovákia

Látnivalók

Pozsony Szlovákia fővárosa és egyben legnagyobb városa. Ahogy az ember megérkezik a városba, gyönyörű szőlőültetvények, a Kis-Kárpátok vonulata és a Duna kéklő csillogása tárul a szeme elé. Nagyon sok emlékmű és épület tanúskodik a közös szlovák-magyar történelemről valamint sok múzeum idézi fel a monarchia korát. Pozsony legszebb része az Óváros és a Vár. Az Óváros több múzeumnak és palotának ad otthont, ezek közül a leghíresebb a Borászati Múzeum és a Mirbach Palota. A Vár alapjai a korai középkorban épültek, azóta rengeteg alkalommal építették át. Érdemes felmenni a Várba, ugyanis gyönyörű kilátás nyílik innen a városra, valamint megtekinthetjük a Népzenei Múzeum érdekes gyűjteményét is. A Szlovák Nemzeti Múzeumot és a Nemzeti Galériát se hagyjuk ki a városnézésből.

A Magas-Tátra festői csipkéit 30 völgy és 100 jégkori tó teszi még szebbé. A 600 kilométer hosszú, remekül kiépített túraútvonal-hálózat minden völgyet és csúcsot elér. Aki kirándulni szeretne, az augusztusban és szeptemberben jöjjön, aki pedig a síelést kedveli, az novembertől áprilisig hódolhat szenvedélyének.

A Mala Fatra nemzeti park legmagasabb pontja a Velky Krivan. A park szívében található a Vratna, a gyönyörű, erdővel borított völgy, amely kitűnő túrázási útvonalakat, télen pedig csodálatos sípályákat kínál.

Spissky Hrad Szlovákia legnagyobb kastélya, melyet 1209-ben építettek. 1780-ban leégett, így ma már csak romjai láthatóak. Gótikus tornya, kápolnája, román stílusú palotája romjaiban is gyönyörű.

Látnivalók a Garam mentén
A szomszédos Szlovákiában található Garam folyó környéke közel fekszik hazánkhoz, Budapest környékéről néhány órás autózás után kényelmesen elérhető jó minőségű utakon. Ott található Szlovákia egyik legszebb települése, a nagy múltú bányászváros, Selmecbánya (Banská Stiavnica). A környéken a középkorban kezdődött a nagy tisztaságú arany és ezüst bányászata, amely folyamatos fejlôdést és gazdagságot biztosított az ottani lakosoknak. A bányászati technikák fejlesztésének európai központja volt ez a vidék hosszú évszázadokon át. A XVIII században még bányászakadémiát is létesítettek Selmecbányán. A történelmi városközpontot, amely mindmáig megôrizte középkori jellegét, az UNESCO a világörökség részévé nyilvánította néhány évvel ezelőtt. A város környéke is bővelkedik a látnivalókban, érdemes ellátogatni Sveti Anton késôgótikus kastélyába, Garamszentbenedek kolostorába vagy Újbánya (Nova Bana) kolostor-erődjébe. Nyaranta pedig még aranyásó versenyeket is szerveznek a környékbeli patakokban. A régió másik, nem kevésbé gazdag múltú kisvárosa a pénzverdéjérôl híres Körmöcbánya (Kremnica). Nem véletlen, hogy a köztudatban ma is él a körmöci arany kifejezés, ugyanis itt nagy tisztaságban bányászták a nemes fémet, és már Róbert Károly királyunk pénzverdét létesített a településen, amely ma is működik. Évente 400 kilogramm tiszta arany került ki az itteni bányából. Amit valószínűleg kevesebben tudnak, Körmöcbánya közelében található Európa földrajzi közepe. Akinek még ennyi vonzerő sem volna elég, annak javasolható a 46 C fokos gyógyvizes strand. A környék egy másik nevezetes fürdőhelye Szklenófürdő. A Károly Róbert kora óta lakott település idilli környezetben, tűlevelű és lombos erdôk ölelésében fekszik. A földből feltörő gyógyforrások hőmérséklete 37 és 52 C között váltakozik, szulfát, mész és magnézium tartalmuk jelentős. Idegrendszeri és gerincproblémák esetében javasolják a fürdôkúrát az orvosok.

Térség: Magas Tátra

Európa szívében található a szépséges Magas Tátra. A szlovákok féltve ôrzött kincsét, dolomitszerűen csipkézett hegygerincek, gránitcsúcsok, tavak, vízesések és patakok tarkítják. A gyalogtúra, a hegymászás szerelmeseinek és a városok zajában megfáradt embereknek egyaránt garantált ózondús kikapcsolódást kínál a zúgó patakokkal teli tátrai táj, ahol különleges fauna és flóra várja az odalátogatót.

Város: Magas Tátra


Válogasson útjaink közt téma szerint!