+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Klosterneuburgi apátság és Tulln kertjei

16900.00 Ft/fő, ...

Ausztria, Alsó-Ausztria

Szállás típus: Program szerint
Ellátás: leírás szerint
Utazás módja: Busszal
Időtartam: 1 nap
Típus: 1 napos utak
Indulás: 2024-07-06

Leírás:

Bécstől mindössze néhány kilométerre található az osztrák történelem egyik legfontosabb helyszíne az Ágoston-rendi kolostor több mint 900 évvel ezelőtti alapítása óta, mely mind a Babenbergek, mind a Habsburgok idején kiemelkedő jelentőséggel bírt, de Hunyadi Mátyás idején rövid ideig magyar kézen is volt. Járja be velünk az apátság gótikus részeit, ismerje meg a történetet, miként köszönheti az apátság alapítását egy menyasszonyi fátyolnak, majd tegyen egy felejthetetlen sétát Tulln kertjeiben, ahol a több mint 50 bemutatókert mellett játszótér, éttermek és kilátó várja a látogatókat, de akár egy kellemes piknikre is lehetőséget ad a terület.

Program:

KORA REGGEL: TALÁLKOZÓIdegenvezetőink az utazási iroda autóbuszainál várják az utasokat a választott felszállási helyen és időpontban. Felszállás után megkezdjük utunkat Alsó-Ausztria irányába. Út közben ismerkedünk a tájjal, Ausztriával és a programhelyszínekkel.DÉLELŐTT: KLOSTERNEUBURGI APÁTSÁGElső helyszínünk Klosterneuburg apátsága lesz, ahol kb. 60 perces vezetett sétán veszünk részt. Az apátság Ausztria egyik legjelentősebb kulturális, egyházi és szellemi központja. Az Ágoston-rend kolostorának alapítása III. Lipót őrgróf alapította, akit később szentté is avattak. A kolostor eredeti gótikus részei mellett elsősorban a barokk építészet jegyeit viseli. A látogatás során megtekintjük a Szent Lipót kápolnában elhelyezett híres Verdun oltárat, VI. Károly császári oratóriumát és a 17. századi ünnepi orgonát is.

DÉLUTÁN: TULLN KERTJEIAz informatív kolostorlátogatás után folytatjuk utazásunkat a Duna mentén Tulln an der Donau városáig. A 16 ezres lakosságú városkát a virágok és rózsák városának is nevezik és már a Római korban lakott terület volt, majd a Babenbergek egyik fontos városa volt már a 11. században, de itt született a híres osztrák művész, Egon Schiele is. Teszünk egy sétát a városközpontban, majd autóbuszunkkal Tullni Kertekhez utazunk, ahol több mint 50 hektár területen különböző mintakerteket látogathatunk meg a parkban, ahol otthoni hobbikerttel rendelkezők is remek inspirációkat kaphatnak. A látványos kertek mellett egy 30 méter magas lomborona sétány, több játszótér és étterem is a látogatók rendelkezésére áll, így a legkisebbek és az idősebbek is kellemesen tölthetik el az időt.KÉSŐ DÉLUTÁN: TALÁLKOZÓ Programunk végén autóbuszra szállunk, majd megkezdjük utazásunkat Magyarország felé. A késő esti órákban érkezünk meg a felszállás helyszínére.

Utazás:

autóbusszal

Fakultatív programok:

Klosterneuburg - apátsági túra (12.00 EUR)

Tulln kert belépő (14.00 EUR)

Indulási időpontok

2024-07-06

  • Budapest, Budapest, BOK (volt SYMA) csarnok elől, Dózsa György út 1. 05:40
  • Budapest, Budaörsi út 112., OMV Benzinkút, MC Donalds Találkozási idő: 06:20
  • Tatabánya, ORLEN benzinkút Találkozás: 06:50
  • Győr, Győr, Tesco parkoló (Királyszék u. 33). Találkozó: 07:30.
  • Mosonmagyaróvár, M1 Autópálya MOL benzinkút (Mosoni pihenő, 162 km) 08:15

2024-10-12

  • Budapest, Budapest, BOK (volt SYMA) csarnok elől, Dózsa György út 1. 05:40
  • Budapest, Budaörsi út 112., OMV Benzinkút, MC Donalds Találkozási idő: 06:20
  • Tatabánya, ORLEN benzinkút Találkozás: 06:50
  • Győr, Győr, Tesco parkoló (Királyszék u. 33). Találkozó: 07:30.
  • Mosonmagyaróvár, M1 Autópálya MOL benzinkút (Mosoni pihenő, 162 km) 08:15
Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

2024-07-06 1 nap

16900.00 Ft/fő,...

Ajánlatkérés
2024-07-06 1 nap

16900.00 Ft/fő,...

Ajánlatkérés
2024-07-06 1 nap

16900.00 Ft/fő,...

Ajánlatkérés
2024-07-06 1 nap

16900.00 Ft/fő,...

Ajánlatkérés
2024-07-06 1 nap

16900.00 Ft/fő,...

Ajánlatkérés
2024-10-12 1 nap

16900.00 Ft/fő,...

Ajánlatkérés
2024-10-12 1 nap

16900.00 Ft/fő,...

Ajánlatkérés
2024-10-12 1 nap

16900.00 Ft/fő,...

Ajánlatkérés
2024-10-12 1 nap

16900.00 Ft/fő,...

Ajánlatkérés
2024-10-12 1 nap

16900.00 Ft/fő,...

Ajánlatkérés
Adat / lap
/

Ár tartalmazza:

  • autóbuszos utazás
  • Csoportkísérő idegenvezető 

 

Ár nem tartalmazza:

 

  • Klosterneuburg - apátsági túra vezetéssel: 12 EUR/fő Gyerek: 7 EUR/fő
  • Tulln kert belépő: 14 EUR/fő Gyerek: 10 EUR/fő
  • Ülőhelyválasztási felár: 1.500 Ft/fő
  • Utasbiztosítás 390 Ft/fő

FONTOS:Az esetleges határellenőrzésre számítva kérjük győződjenek meg utazási okmányaik érvényességéről.

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák például adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer stb. 

Útközbeni felszállók figyelmébe: Az útközbeni felszállást választók figyelmét felhívjuk arra, hogy az autóbusz visszafelé úton legtöbb esetben a másik oldalon lévő pihenőben fog megállni! Az autópályán történő átkelés felüljáró hiányában nem megoldható, tehát kérjék meg egy ismerősüket, hogy vegye fel Önöket a másik oldalon.

Kérjük, hogy szíveskedjenek a pontos összeggel fizetni, mert nagyobb címlet esetén probléma adódhat a visszaadásból.A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Érintett desztinációk:

Ausztria

Bécs, a főváros igen mozgalmas történelemmel, nagy tradíciókkal rendelkezik. Európa egyik legjelentősebb zeni központja. Ha Bécsben járunk, nem mulaszthatjuk el megnézni a Hofburgot, amely egykoron a a Habsburg uralkodók palotája volt. Itt található a Királyi Kápolna, ahol a híres Bécsi Fiúkórus énekel, itt tekinthető meg a Nemzeti Könyvtár, és az Öreg Hangszerek Gyujteménye. A Szépművészeti Múzeumban számos híres festő képe megcsodálható. A város nevezetes barokk kastélya, a Schönbrunn, amely Mária Terézia egykori otthona volt, itt játszotta Mozart élete első koncertjét.

Salzburg Mozart szülővárosa. A német határtól nem messze, csodálatos hegyekkel övezve, a Salzach folyó völgyében terül el. Az óváros a barokk művészet igazi remeke, csodaszép templomaival, házaival, szökőkútjaival. A város felett, egy 120 méteres szikláról néz le Hohensalzburg Kastély. Itt található a Történeti Múzeum és a Szent István kolostor. Semmiképp ne hagyjuk ki Mozart szüloházát!

Az Eisriesenwelt barlang a világ legnagyobb jégbarlangja. Több mint 40 km sétaúton lehet gyönyörködni a ritka természeti kincsben.

A Grossglockner út Zell am See és Heiligenblut között, a Hohe Tauern Nemzeti Parkon vezet át. 50 km hosszú út, gleccsereivel és hegycsúcsaival csodálatos élményt nyújt az arra járónak.

Időeltolódás:     CET 0 óra (GMT +1 óra)


Osztrák Köztársaság
Németül: Republik Österreich
Főváros: Wien (Bécs).
Államforma: szövetségi köztársaság.
Közigazgatási beosztás: 9 szövetségi tartomány (Bundesland).
Terület:  83 859 km2
Népesség:  7 796 000 fő
Hivatalos nyelv:  német, szlovén, horvát, magyar

Európa szívében, központi fekvésének köszönhetően évszázadok óta számtalan vendéget vonz Ausztria.

Éghajlat:
Az éghajlat az ország nagy részén kontinentális. A hegyekben a hőmérséklet a magassággal arányosan változik, közel -6 fokot kilométerenként. Nyáron átlagosan 20 °C körül van, tavasszal és osszel körülbelül 10 °C. A turistáknak ajánlatos a hegyekben óvakodni az erős napsütéstől, mivel ilyen magasságokban jóval erősebb a napsugarak UV tartalma.

Mikor utazzunk?

Ausztriában az ország adottságai miatt két főbb szezont különböztethetünk meg. Az egyik a nyári szezon májustól októberig, a másik a síszezon pedig decembertol áprilisig. A turisták igényeinek megfelelően Ausztria az év minden szakában rendelkezik turisztikai látványosságokkal, programokkal. A nyári szezonban a városokat nagyobb turistatömegek látogatják meg, mint télen. A téli szezonban a síelok látogatják az országot, akik idejük nagyrészét nem a városokban, hanem Ausztria csodálatos, és nem utolsó sorban hóbiztos lejtőin töltik. Mindkét szezonban a turisztikailag kiemelt helyeken nagyon magasak az árak. Érdemes nyáron is ellátogatni az Alpok lejtőire, hogy ne csak fehéren lássuk az Alpokat.

Borravaló:

A szállodai és éttermi árak tartalmazzák a borravalót, de azért a pincéreknek nyugodtan adhatunk 10% körüli borravalót, ha elégedettek voltunk a kiszolgálással.
A szállodai portások, a takarítószemélyzet és az étteremi pincérek, elvárják, hogy kapjanak valami pluszt a szolgáltatásaikért.

Fizetés, vásárlás

A valutaváltás és az utazási csekk beváltása nem okoz problémát. Nem minden étteremben és üzletben fogadják el a hitelkártyát, viszont még a legapróbb falvakban is találhatók bankjegykiadó automaták. Az országban nem szokás alkudozni.

Ausztriában az üzletek általában hétfotol péntekig 6.00-19.30-ig, szombaton 17 h-ig lehetnek nyitva. Hetente egyszer lehetséges - szombat kivételével - 21 h-ig a nyitva tartás. Ezen előírásokon belül a nyitva tartások üzletenként változhatnak, mert ez saját döntésükön alapul. A nagyobb üzletek a városokban (önkiszolgáló boltok, szupermarketek, áruházak) többnyire folyamatosan nyitva tartanak, a kisebb üzletek gyakran déli szünetet tartanak 13 és 15 óra között, némelyik a hét valamelyik délutánján is zárva van. Az élelmiszer üzletek hétfőtől péntekig általában 6.00-19.30-ig, szombaton 13.00-ig vannak nyitva. Az üzletek nyitva tartása ettol eltéro is lehet, mert ez saját döntésen alapul. Egyéb üzletek általában 9-18 óráig tartanak nyitva. Minden hónap elso szombatja bevásárlónap, amikor az üzletek hosszabbított (ez a hét közbeni nyitva tartásnak felel meg) nyitva tartással - általában 17 h-ig üzemelnek. A nyitva tartás külön szabályozása nagyobb üdülöhelyeken: hétfőtől péntekig 20.00 h-ig (nyáron 21.00 h-ig) szombaton 18.00 h-ig.

A bankok hétfőtől péntekig 8-12.30 és 13.30-15.30 között tartanak nyitva. Csütörtökön 17.30-kor zárnak.

Térség: Alsó-Ausztria

Az Ausztria északkeleti részében található tartományt északról Csehország, nyugatról Felső-Ausztria tartomány, délről Karintia tartomány, délkeletről Burgenland tartomány, északkeletről pedig Szlovákia határolja.Az óváros mesés tereit barokk és szecessziós épületek díszítik. Az egyik legnagyobb látványosság a városháza, de jelentős az egykori zsinagóga és mindezek modern ellenpontjai, a modern kormányzati és kulturális negyed kortárs építészeti remekei.Városháza: a város jelképe. Több építészeti stílus felfedezhető az épületen: romantika, reneszánsz, barokk, gótika.Dóm: Jakob Prandtauer, Matthias Steinl és Joseph Munggenast barokká alakított, korábban román stílusú alkotása. A templom román tornya 77 m magas.

Város: Klosterneuburg


Válogasson útjaink közt téma szerint!