+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Jégkatedrális a Tátrában

Szlovákia, Magas Tátra

Szállás típus: Program szerint
Ellátás: leírás szerint
Utazás módja: Busszal
Időtartam:
Típus: 1 napos utak, Sportos kirándulások
Indulás:

Időpont: 2023. december 26., 2024. január 20., 2024. február 10., 2024. március 02.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 5.15 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 5.30 órakor

A Magas-Tátra a világ legkisebb óriás hegysége és az UNESCO bioszféra-rezervátumai közé tartozik. A hegység számtalan túrázási lehetőséget kínál, kezdők és tapasztaltabbak számára is. Magas-Tátra hegyei közül 6 meghaladja a 2 500 méteres magasságot és további számtalan csúcs található a 2 000 méteres magasság felett.


Program

Indulás reggel 5.30 órakor a Népligetből. Folyamatos utazás Ótátrafüredre, útközben rövid pihenővel. Érkezés a délelőtti órákban a Tátra egyik legkedveltebb üdülőhelyére. A nap további részében szabad program keretében lehet a következő lehetőségek közül választani: szánkózás az erre kijelölt pályákon; (1 órás szánkóbérlés 8 €, kaució is lehetséges kb. 20 €, az árak tájékoztató jellegűek) a Tarajkára menő siklóval lehet feljutni a jégtemplomhoz, illetve innen egy sétával érhető el a Tarpataki-vízesés, amely szintén különleges látványt nyújt, amikor magára ölti „téli öltözékét”.

Miután visszatérünk a hegyről, autóbuszra szállunk és ellátogatunk a Tátra egyik gyöngyszeméhez, a Csorba-tóhoz. A Csorba-tó a második legnagyobb tó a Tátra déli oldalán, a Szoliszkó-gerinc délkeleti vége alatti teraszon, a Furkota- és a Malompataki-völgy torkolata között, nem messze a Menguszfalvi-völgy torkolatától, 1346 m tengerszint feletti magasságban. Egy őskori gleccser vízzé vált maradványa ez a csodálatos fekvésű, 20 hektáros tengerszem, amelyet 2500 méter magasságba nyúló csipkés hegykoszorú övez, s a sziklafalakon még nyáron is láthatunk havat. A Csorba-tó körüli séta után 17 órakor indulás hazafelé. Várható érkezés Budapestre 22-23 óra között.

Jégkatedrálisról: részletek, november közepén!

 

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

Adat / lap
/

Részvételi díj: 19.990,- Ft/fő
 Akciós ár: 15.490,- Ft/fő

Hrebienok sikló: kb. 15,- € (az ár, tájékoztató jellegű)
BBP + Stornó biztosítás: 990,- Ft/fő 
Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

Program változtatás jogát fenntartjuk!

Érintett desztinációk:

Szlovákia

Látnivalók

Pozsony Szlovákia fővárosa és egyben legnagyobb városa. Ahogy az ember megérkezik a városba, gyönyörű szőlőültetvények, a Kis-Kárpátok vonulata és a Duna kéklő csillogása tárul a szeme elé. Nagyon sok emlékmű és épület tanúskodik a közös szlovák-magyar történelemről valamint sok múzeum idézi fel a monarchia korát. Pozsony legszebb része az Óváros és a Vár. Az Óváros több múzeumnak és palotának ad otthont, ezek közül a leghíresebb a Borászati Múzeum és a Mirbach Palota. A Vár alapjai a korai középkorban épültek, azóta rengeteg alkalommal építették át. Érdemes felmenni a Várba, ugyanis gyönyörű kilátás nyílik innen a városra, valamint megtekinthetjük a Népzenei Múzeum érdekes gyűjteményét is. A Szlovák Nemzeti Múzeumot és a Nemzeti Galériát se hagyjuk ki a városnézésből.

A Magas-Tátra festői csipkéit 30 völgy és 100 jégkori tó teszi még szebbé. A 600 kilométer hosszú, remekül kiépített túraútvonal-hálózat minden völgyet és csúcsot elér. Aki kirándulni szeretne, az augusztusban és szeptemberben jöjjön, aki pedig a síelést kedveli, az novembertől áprilisig hódolhat szenvedélyének.

A Mala Fatra nemzeti park legmagasabb pontja a Velky Krivan. A park szívében található a Vratna, a gyönyörű, erdővel borított völgy, amely kitűnő túrázási útvonalakat, télen pedig csodálatos sípályákat kínál.

Spissky Hrad Szlovákia legnagyobb kastélya, melyet 1209-ben építettek. 1780-ban leégett, így ma már csak romjai láthatóak. Gótikus tornya, kápolnája, román stílusú palotája romjaiban is gyönyörű.

Látnivalók a Garam mentén
A szomszédos Szlovákiában található Garam folyó környéke közel fekszik hazánkhoz, Budapest környékéről néhány órás autózás után kényelmesen elérhető jó minőségű utakon. Ott található Szlovákia egyik legszebb települése, a nagy múltú bányászváros, Selmecbánya (Banská Stiavnica). A környéken a középkorban kezdődött a nagy tisztaságú arany és ezüst bányászata, amely folyamatos fejlôdést és gazdagságot biztosított az ottani lakosoknak. A bányászati technikák fejlesztésének európai központja volt ez a vidék hosszú évszázadokon át. A XVIII században még bányászakadémiát is létesítettek Selmecbányán. A történelmi városközpontot, amely mindmáig megôrizte középkori jellegét, az UNESCO a világörökség részévé nyilvánította néhány évvel ezelőtt. A város környéke is bővelkedik a látnivalókban, érdemes ellátogatni Sveti Anton késôgótikus kastélyába, Garamszentbenedek kolostorába vagy Újbánya (Nova Bana) kolostor-erődjébe. Nyaranta pedig még aranyásó versenyeket is szerveznek a környékbeli patakokban. A régió másik, nem kevésbé gazdag múltú kisvárosa a pénzverdéjérôl híres Körmöcbánya (Kremnica). Nem véletlen, hogy a köztudatban ma is él a körmöci arany kifejezés, ugyanis itt nagy tisztaságban bányászták a nemes fémet, és már Róbert Károly királyunk pénzverdét létesített a településen, amely ma is működik. Évente 400 kilogramm tiszta arany került ki az itteni bányából. Amit valószínűleg kevesebben tudnak, Körmöcbánya közelében található Európa földrajzi közepe. Akinek még ennyi vonzerő sem volna elég, annak javasolható a 46 C fokos gyógyvizes strand. A környék egy másik nevezetes fürdőhelye Szklenófürdő. A Károly Róbert kora óta lakott település idilli környezetben, tűlevelű és lombos erdôk ölelésében fekszik. A földből feltörő gyógyforrások hőmérséklete 37 és 52 C között váltakozik, szulfát, mész és magnézium tartalmuk jelentős. Idegrendszeri és gerincproblémák esetében javasolják a fürdôkúrát az orvosok.

Térség: Magas Tátra

Európa szívében található a szépséges Magas Tátra. A szlovákok féltve ôrzött kincsét, dolomitszerűen csipkézett hegygerincek, gránitcsúcsok, tavak, vízesések és patakok tarkítják. A gyalogtúra, a hegymászás szerelmeseinek és a városok zajában megfáradt embereknek egyaránt garantált ózondús kikapcsolódást kínál a zúgó patakokkal teli tátrai táj, ahol különleges fauna és flóra várja az odalátogatót.

Város: Ótátrafüred (Stary Smokovec)


Válogasson útjaink közt téma szerint!