+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Kora őszi vakáció csoportos hajóút, magyar...

Hajóutak, Földközi-tengeri hajóutak

Szállás típus: Hajó kabin
Ellátás: leírás szerint
Utazás módja: repülő+hajó
Időtartam:
Típus: Hajóút
Indulás:
Kora őszi vakáció csoportos hajóút, magyar idegenvezetővel

50 EUR/fő előfoglalási kedvezménnyel 2020. június 5-ig

Időpont: 2020. szeptember 5-12. 8 nap/7 éj
Utazás: busz + repülő + hajó
Elhelyezés: a választott kabinkategóriában
Ellátás: teljes ellátás a hajón korlátozott italfogyasztással*
Min. létszám: 20 fő
Hajó: Costa Smeralda

Útvonal:

Savona, Olaszország                         -     18:00
Marseilles, Franciaország           08:30     17:00
Barcelona, Spanyolország           08:00     19:00
Palma De Mallorca, Spanyolország 08:00     18:00
Tengeren                                         -     -
Civitavecchia, Olaszország         08:00     19:00
Savona, Olaszország                  07:00     -

Hajóút részletes programleírás
 
Milyen lesz az út?
Ha az őszről eddig csak a hulló levelek, iskolakezdés és a közelgő, fagyos tél jutott eszébe - ideje ezen változtatni! A Costa Smeralda egy lenyűgöző mediterrán barangolásra várja Önt: szikrázó napsütés, a gyönyörű Földközi-tenger, hangulatos olasz, francia és spanyol városokban töltheti szeptember elejét...

Milyen utazóknak ajánljuk?
Ezt az utat bátran ajánljuk olyan utazóknak, akik az önfeledt szórakozás mellett kellemes hangulatú, kulturális, történelmi és művészeti célpontokat érintő kiránduláson is szívesen vennének részt. A fakultatív program a mediterrán városok legszebb és legismertebb nevezetességeihez kalauzolnak el. Fotózkodjon a Colosseum árnyékában, támassza ki a pisai Ferde tornyot vagy készítsen egy-két lélegzetelállító felvételt a Montjuicról az alant elterülő Barcelonával a háttérben. Sétáljon a francia riviérán, fedezze fel az ókori Rómát vagy a középkori olasz városokat - mindez - és még sok-sok minden más - egy hétbe pont belefér!

Mire számíthat a hajón?
Fedezze fel a letisztult csillogás és mediterrán design legjavát, dőljön hátra és élvezze a minden igényt kielégítő kényelmet és luxust. A hajó modern külseje és megjelenése korszerű technikát takar: különleges, cseppfolyósított földgázzal működő motorja miatt ez a hajó jóval környezetkímélőbbnek számít, mint a hasonló tengerjárók. A fedélzeten egy pillanatra sem áll meg a szórakozás, és minden pillanatban új élmények várják – de ha csöndes nyugalomra, meghitt kikapcsolódásra vágyik, a wellness részlegen ezt is megtalálhatja!
 
Program:

1. nap
Budapesten a csoport buszokkal indul Bécs felé, ahonnan repülővel utaznak Genovába. Innen transzferjárat szállít a savonai kikötőbe, ahol már indulásra készen vár a Costa Smeralda! Becsekkolás és a választott kabinok elfoglalása - majd a tengerjáró az esti órákban kifut a kikötőből.

2. nap - Marseille
Rövid: Kulturális, városnéző program, tengerparti programlehetőséggel · Egy hangulatos francia halászfalu, Cassis a Cote d’Azur-on* · Egésznapos (kb. 7 óra) program*
Leírás: Fedezzen fel egy bájos francia halászfalut, barangolja be Cassis belvárosi részét és csodálatos tengerpartját ezen a fakultatív* kiránduláson! A csoport útja előszőr a varázslatos francia riviéra legismertebb városába, Marseille-ba vezet, melyet buszos városnéző kiránduláson ismerhet meg. Majd a buszról vonatra váltanak, és a szomszédos, szintén tengerparti települést már ezzel érik el. Az elbűvölő francia falu pasztellszínű házai a Côte d'Azur legnyugatibb pontján jelölik ki. A városka fantasztikusan szép öble a tengerpartot csipkéző, meredek sziklákról is nevezetes. A település központjában tett séta után szabadidő és ebédszünet (árát a részvételi díj nem tartalmazza) következik. Ekkor van lehetőség némi időt a tengerparton napozással is eltölteni. A kirándulás végén ismét vonatra szállnak, majd a kikötőbe autóbusszal utaznak a résztvevők.
Fontos megjegyzés: az oda- és visszaút irányonként kb. 75 percet vesz igénybe.

3. nap - Barcelona
Rövid: Félnapos (kb. 4 óra) városnéző program* · Montjuïc-hegy* · Diagonal és Sagrada Família* · Gótikus-negyed* · Poble Espanyol szabadtéri múzeum*

Leírás: Tartson velünk egy fakultatív* kirándulásra, amely a katalán főváros világhírű nevezetességeihez kalauzolja el Önt! Modern és mára klasszikussá vált művészek lenyűgöző alkotásai, történelmi nevezetességek, fantasztikus panoráma és káprázatos építmények várnak arra, hogy felfedezze azokat! A kirándulás első megállója a Montjuic hegy: a jubileumi, 25. nyári olimpiai játékok központi helyszínéről csodálatos panoráma nyílik városra és tenger által uralt környékére. A hegyről a déli városrész felé veszik az irányt (Avenida Diagonal), ahol Antoni Gaudí máig befejezetlen mesterműve, a Sagrada Família templom áll. Itt az építési munkálatok soha nem pihennek, a csoport a neogótikus stílusban épülő bazilikát kívülről tekintik meg, majd a szomszédos gótikus negyedben (Barrio Gótico) barangolnak egyet. A varázslatos hangulatot árasztó, középkori városrészben egymást érik a látnivalók. Ezek közül is kiemelkedik a székesegyház, amely egy ősi, római bazilika alapjaira épült (megtekintés csak kívülről).
Végül az utolsó megállóhoz visszakanyarodnak a Montjuic-hegyre. A Poble Espanyol szabadtéri múzeum az 1929-es Világkiállításra épült. Az egyedi intézmény célja az volt, hogy az ország kulturális és építészeti sokszínűségét tárja a látogatók elő. A faluként bebarangolhat múzeumban Spanyolország különböző tájainak építészeti hagyományait mutatják be 117 épületen, utcákon és tereken keresztül.

Megjegyzés: vallási ünnep esetén a székesegyházat csak kívülről tekintik meg a kirándulók. A kiránduláson mozgásukban korlátozott utasaink nem vehetnek részt.

4. nap - Palma de Mallorca
Rövid: Városnéző kirándulás, családok számára is ajánlott* · Serra de Tramuntana* · Valldemossa* · Spanyol falu* · Palma de Mallorca óvárosa*

Leírás: A látogatók szerint Mallorcán kihagyhatatlan az elbűvölő Serra de Tramuntana hegy, ahonnan tündérmesékbe illő, pazar látvány nyílik a szigetre és nyugodt, kék tengerre. Vegyen részt fakultatív* kirándulásunkon és fedezze fel a varázslatos helyszínt! A kikötőből buszokkal utaznak az UNESCO Világörökség részévé választott Serra de Tramuntanához: itt a völgyekben megbúvó, varázslatos falvak és fantasztikus panoráma várja a csoportot. A következő megálló Valldemossa, a városban némi szabadidő eltöltésére is lehetőség van. A macskaköves sikátorokban bolyongva évszázados templomokra bukkanhat. A helyi művészek aprócska boltjaiba betérve pedig a híres mallorcai gyöngyutánzatokból is vásárolhat.
A séta után újra buszra szállnak a kirándulók: irány a tengerparti Új Spanyol Falu! Ebben a páratlan gyűjteményben egy helyen csodálhatja meg a spanyol falvak egyedülálló építészeti stílusát. Az országból széltében-hosszában összegyűjtötték a spanyol építészet ikonikus remekműveit az Alhambrától Toledo jellegzetes utcáiig. Tökéletes hely egy kis csavargáshoz! Végül pedig Palma de Mallorcán élvezhet némi szabadidős programot: felfedezheti a belvárost, ahol a helyi különlegességeket kínáló boltok kínálatát is szemrevételezheti. Végül visszatérés a hajóra.

5. nap - Tengeri nap
Az olasz partok felé hajózva egész nap Önre vár, hogy a Costa Cruises zászlóshajójának tengernyi programkínálatában alaposabban is elmélyedjen! A csodálatosan szép hajót úgy tervezték, hogy a hagyományaira büszke cég hírnevét öregbítse, az utazóknak pedig hamisítatlan mediterrán életérzést kínáljon.
Fedezze fel a csodálatos konyhákat, a fedélzeten jobbnál jobb éttermek közül válogathat. Ajánljuk figyelmébe a fúziós, csendes-óceáni ízeket mediterrán fűszerekkel vegyítő extravagáns éttermet. Ha hagyományosabb fogásokra vágyik, a konyhákban ezekkel is szolgálhatnak - az olasz pizzák például kihagyhatatlanul finomak! A Bruno Barbieri-ben pedig 8 Michelin csillagos mesterszakács által összeállított, 12 fogásos vacsora kerül terítékre! A szomjas utasokat tucatnyi bár, club és pub várja - az Angelo Poretti Pubba kötelező betérni, itt több, mint 100 éves hagyományra visszatekintő receptúra alapján készülő olasz sörkülönlegességet kóstolhat.
A finom falatok után adja át magát a felhőtlen szórakozásnak. Ha sportolna, a labdajátékoktól (röplabda, kosár, foci vagy akár: golf) a jógán át az erősítésig tucatnyi lehetőség közül válogathat. A gondtalan kikapcsolódásról a wellness részleg, gőzfürdők és szaunák gondoskodnak. A kisebbeket tematikus játszóházak, izgalmas foglalkozások várják, a tinédzserek, kamaszok pedig nekik szóló klubokban saját kortársaikkal élvezhetik a programokat.

6. nap - Civitavecchia
Rövid: Egész napos kirándulás Rómában* · Colosseum* · Trevi szökőkút* · Pantheon* · Piazza Navona* · Szent Péter tér és Szent Péter bazilika*

Leírás: Isten hozta Rómában, az Örökvárosban ahol az európai civilizáció bölcsője ringott! Tartson velünk egy fantasztikus, egésznapos kirándulásra, melynek során az évezredes település több arca is feltárulkozik: az ókori birodalom lélegzetelállító központja és az élettől pezsgő, modern nagyváros is. A fakultatív* programon résztvevők busszal (és részben gyalogosan) keresik fel a város legismertebb nevezetességeit. A kikötőből a csoport útja először a város ikonikus épületéhez, a Colosseumhoz vezet. A Flavius császári dinasztia által emelt, monumentális épületet kívülről tekinti meg a csoport. Innen gyalogszerrel folytatódik az út: a séta célpontja a Trevi szökőkút, melyet filmekből és regényekből is jól ismerhet. A lenyűgöző, barokk látványosságnál rendszerint tömegek állnak sorban, hogy két pénzérmét dobhassanak a kútba. Az egyiket azért, hogy visszatérjen még Rómába - a másikat pedig saját kívánsága teljesüléséért...
Majd a Pantheon következik, amely az antik világ egyik legszebb állapotban fennmaradt emléke, egy templom, ahol az ókori rómaiak minden általuk ismert istenséget tiszteltek. A Piazza Navona a város egyik lenyűgöző központja melyet három barokk szökőkút díszít. Itt rövid szabadidős program keretében megebédelhetnek a kirándulók.
A délutánt a Szent Péter téren és az apostol nevét viselő Bazilikánál töltheti el. A keresztény világ legnagyobb temploma Vatikán állam legismertebb szimbóluma, melyet a hagyományok szerint Szent Péter sírja fölé emeltek. Belsejét olyan felbecsülhetetlen értékű művészeti kincsek díszítik mint például a Pieta, Michelangelo lenyűgöző márványszobra. A barangolás után buszokkal térnek vissza a kikötőbe.

Megjegyzés: a kirándulás piknik kosaras ebédet tartalmaz, melyet a hajó személyzete választ ki. A buszos út Rómába mintegy másfél órát vesz igénybe. Kényelmes cipő viselete ajánlott. A kirándulás egyik részén mintegy 2 és fél órát kell sétálni, ezért a programon való részvétel mozgásukban korlátozott utasaink számára nem ajánlott. Ezen a kiránduláson csak korlátozott számban állnak rendelkezésre férőhelyek, ezért érdemes időben lefoglalni. Bizonyos látványosságoknál bevezetett, új biztonsági szabályok miatt hosszú sorban állásra kell felkészülni. A pápai audiencia miatt szerda reggelenként a Szent Péter Bazilika zárva tarthat. Egyes ünnepi események alkalmával a Bazilikába történő bejutás különösen hosszú időt vehet igénybe, és a környező tér is túlzsúfolt lehet.

7. nap - La Spezia
Rövid: Kulturális - vásárlós városnézés Pisában és Firenzében* · Santa Maria del Fiore, Piazza della Signoria, Ponte Vecchio, Piazza Santa Croce (Firenze)* · Piazza dei Miracoli, Székesegyház és keresztelő (Pisa)* · Egésznapos program (kb. 9 óra)*

Leírás: A napsütötte Toszkána... Az egyik legszebb olasz tájra kalauzolja el Önt fakultatív* kirándulásunk, melynek keretében a régió két világhírű városának kulturális és művészeti örökségét is megismerheti. A program elején buszokkal Firenzébe utaznak La Spezia kikötőből. Az egykori városállam híres uralkodói, a Medici család keze nyomán Toszkána fővárosa nem csak gazdasági hatalmáról, hanem a művészetek, a kultúra bőkezű támogatásáról is ismert volt. Így gyűlhettek össze azok a páratlan műkincsek, melyek egy részét Ön is megismerheti. A kirándulás a város központjában indul, a környéket gyalogosan fedezik fel. A séta érinti a Santa Maria del Fiore-t, ahol megcsodálhatja a Dóm külsejét, a keresztelőt és a Giotto di Bondone által tervezett és épített harangtornyot. A városközpont híres utcáin indulnak tovább a Piazza della Signoria-hoz, ahol gótikus építészet remekei sorakoznak. A Palazzo Vecchio számtalan műkincset rejt, majd a Loggia dei Lanzi, egy szabadtéri múzeum kerül sorra. Ez a város egyik legszebb épülete, de a négy emelet magas, árkádos csarnok szobrász mesterek fantasztikus alkotásait is őrzi.
A városban az utolsó megálló Ponte Vecchio közelébe esik - ez az egyetlen firenzei híd, amely túl élte a várost sújtó szőnyegbombázásokat a második világégés során. A Piazza Santa Croce-n álló bazilikát is felkeresik, amely a reneszánsz művész, Michelangelo végső nyugvóhelye. Rövid szabadidős barangolás után ismét buszra szállnak a kirándulók. Irány Pisa!
A világhírű Ferde torony mellett ezernyi csoda vár felfedezésre a városban, mely az egyik legrégebbi olasz település. Pisa paradicsomi hely a művészetek szerelmesei számára. A számtalan látnivaló közül is kiemelkedik a Piazza dei Miracoli, ahol a gondosan ápolt, zöld gyepről hófehér márvánnyal borított, monumentális épületek tornyosulnak. A tér felfedezése a dómmal kezdődik, amely a domináns román stílus mellett lombard, bizánci és arab beütéseket is tükröz. A programból természetesen a Ferde torony sem hiányozhat! A kötelező fotók után a keresztelő az utolsó megálló, melyet számtalan felbecsülhetetlen értékű műalkotás díszít. A gyönyörű olasz városok látványával ugyan aligha lehet betelni, de egy nap gazdag programja után a csoport busszal visszatér a kikötőbe.

Megjegyzés: a program piknik kosaras ebédet tartalmaz, melyet a hajó személyzete választ ki. A Firenzébe vezető oda- és visszaút egyenként kb. 2,5 órát vesz igénybe. A kirándulás során a nevezetességeket csak kívülről tekintik meg. A programon mozgásukban korlátozott utasaink nem vehetnek részt.

8. nap - Savona, Italy
A hajó a reggeli órákban köt ki Savonában. A kabinok és a hajó elhagyását követően már a délelőtti órákban buszra száll és elindulnak Genova felé, ahonnan repülővel Bécsbe utaznak, majd az osztrák fővárosból buszokkal indulnak vissza Budapestre.


A részvételi díj tartalmazza:
  • kiutazás költségét
  • elhelyezést a választott kabinkategóriában
  • teljes ellátást a hajón** korlátozott italfogyasztással
  • magyar nyelvű idegenvezetést

**: Teljes ellátás a hajón korlátozott italfogyasztással: víz- és kávéfogyasztás az önkiszolgáló éttermek nyitvatartási idejében, gyümölcslevekkel kiegészítve a reggeli alatt.

A részvételi díj nem tartalmazza:
  • adók és illetékek 200 EUR/fő
  • kötelező borravaló kb. 10 EUR/fő/éj
  • bbp- és sztornó biztosítás
  • fakultatív programok*
  • italcsomagok

Fakultatív programok:
  • Barcelona: 55 EUR/fő    
  • Mallorca: 40 EUR/fő   
  • Marseilles: 65 EUR/fő   
  • La Spezia: 80 EUR/fő   
  • Civitavecchia: 75 EUR/fő   

Választható felárak:
  • Pranzo & Crena italcsomag: 115 EUR/fő   
  • Brindiamo italcsomag: 175 EUR/fő   
  • Piu gusto: 196 EUR/fő           

(cht)


Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

Adat / lap
/


Érintett desztinációk:

Hajóutak


Térség: Földközi-tengeri hajóutak


Város: Nyugat-Mediterrán hajóutak


Hajóutak


Térség: Földközi-tengeri hajóutak


Város: Nyugat-Mediterrán hajóutak


Válogasson útjaink közt téma szerint!