+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Advent határon innen és túl: Szeged -...

Magyarország, Dél-Alföld

Szállás típus: Hotel ****
Ellátás: Félpanzió
Utazás módja: Busszal
Időtartam:
Típus: Körutazás, Városlátogatás
Indulás:


Utazás: autóbusszal

Elhelyezés: szegedi **** szálloda 2 ágyas (zuh. / WC-s) szobáiban

Ellátás: félpanzió (svédasztalos reggeli és 3 fogásos vacsora ital nélkül)


1. nap: Budapest – Pálosszentkút – Szeged (kb. 200 km)
Utazás rövid pihenővel PÁLOSSZENTKÚT-ra. Korábban Ferencszállás néven ismerték az egykori falut, ahol a XIII. században a kunok is letelepedtek. A török seregek megjelenése miatt a környék lakói a nagyobb városokba költöztek, így a falvak lassan feledésbe merültek. A legenda szerint a XVIII. század végén egy pásztor az éjszakai sötétben ismeretlen forrásra bukkant, melynek vizében a nagy fénnyel tündöklő Szűz Mária alakját pillantotta meg. A hír gyorsan terjedt a környéken és sokan jöttek a forráskúthoz a csodát látni, vizéből pedig betegeiknek vittek haza. Napjainkban ismét fontos zarándokhely lett a forrás, ahol az egyetlen magyar alapítású szerzetesrend tagjai élnek. Továbbutazás SZEGED-re, Csongrád megye székhelyére, a „Tisza parti Párizs” néven is ismert fontos településre, kulturális központba. Gyalogos városnézés a belvárosban (Tisza-part, Széchenyi tér, Városháza, Kárász utca, Dómtér, Fogadalmi templom (kívülről), Nemzeti Emlékcsarnok, Hősök kapuja). A városnézés és a szállás elfoglalása után szabadidő. Vacsora, szállás Szegeden.

2. nap: Szeged – Szabadka – Budapest (kb. 270 km)

Délelőtt látogatás még Szegeden az Új Zsinagógában. Sokak véleménye szerint ez az imaház hazánk második legnagyobb és a világ negyedik legnagyobb zsidó temploma. Az épület monumentalitása, belső terének díszítése szinte mindenkit magával ragad. A látogatás után a Vajdaság területén található SZABADKA legszebb nevezetességeit fedezzük fel. A várost a szecesszió remekműveként is szokták útleírásokban említeni. Látogatás az idén átadott felújított Zsinagógában, valamint a Szabadkai Városháza dísztermében. A település kulturális, szakrális központként is fontos szerepet tölt be, hiszen zsidók, római katolikusok, ortodox keresztények és iszlámhívők saját templomaikban gyakorolhatják hitvallásukat. A városnézés után hazautazás, érkezés Budapestre az esti órákban.

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

Adat / lap
/

Egyágyas felár: 7.800,- Ft

A részvételi díj a belépőjegyek, tárlatvezetések, valamint a fülhallgató árát (kb. 2.500,- Ft és kb. 10,- €) nem foglalja magában!

Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás: 1,5 %.

Az ún. „Átmenő biztosítást” (2. napra), valamint az idegenforgalmi adót a részvételi díj tartalmazza!


Érintett desztinációk:

Magyarország


Térség: Dél-Alföld

"Ahol a nap is megpihen"

A Dél-Alföld - mely az ország területének egyötödét foglalja magába - végeláthatatlan rónáival, ártéri erdőkkel alkotja ezt a csodálatos vidéket.

A természet bőkezűsége, hogy a régió három nemzeti parkkal is rendelkezik (a Duna-Dráva, a Kiskunsági és a Körös-Maros Nemzeti Park), melyek környezetében vendégszerető falvak várják az odalátogatókat.

Magyarországon itt a legmagasabb a napsütéses órák száma, így nyaranta benépesülnek a vízpartok a szabad vizek szerelmeseivel (Csongrádi Körös-torok; Körös-holtágak - Szarvasnál, Gyomaendrődnél; Gyula-Szanazugban, Szeged-Tiszaparton).

A Dél-Alföldről származik a hungaricumok kétharmada: a makói hagyma, a szegedi és kalocsai paprika, a gyulai és csabai kolbász, a kecskeméti barack- vagy a békési szilvapálinka, a kézműipar remekei, a halasi csipke, a kalocsai hímzés vagy a hódmezővásárhelyi fazekas termékek. A régió híres termékei mind a hagyományőrző gasztronómiát hirdetik a világban. A gasztronómiai turizmus talán itt a legerősebb.

A Dél-Alföld páratlan természeti kincse a termálvíz. A forrásokat számos külföldön is ismert gyógy- és termálfürdő hasznosítja: Gyula (új Wellness Centrummal), Kecskemét, Kiskunmajsa, Kiskunhalas, Mórahalom, Orosháza-Gyopárosfürdő (májustól élményfürdővel is!,!), Tiszakécske, Makó.

A Dél-Alföld kiváló lovas hagyományokkal rendelkezik, akár önálló jelképe is lehetne a természetjáró lovas ember! Mezőhegyesen magyar félvér tenyészet, Kerekegyházán huszár lovastűzér csatajelenetek, Bugacon pusztavilág, Kecskeméten fogathajtás, Solt-Révbérpusztán komplex lovascentrum, Ópusztaszeren Sámán idők lovasai láthatók.

Tavasztól őszig itt biztosan talál szórakoztató programot, tartalmas időtöltést a vendég a híres szabadtéri előadásoktól az egyszerű falusi búcsúkig (Szabadtéri Játékok-Szeged, Gyulai Várszínház, Kigyósi Kastélyjátékok, Bajai gasztronómiai fesztiválok)

Város: Szeged

Szeged a "magyar Alföld legszebb délibábja…", a tájegység legjelentősebb, nagy múltú gazdasági, kulturális, és szellemi központja, a Tisza és a Maros folyók torkolatánál fekszik. A Szegedi Szabadtéri Játékok az egész világon ismertté tették a várost. A város vonzerő tényezője látnivalóin kívül gyógy és termál vize. Nevezetességek: kéttornyú, neoromán stílusú Dóm (Fogadalmi templom), Dömötör torony, Hősök kapuja, Somogyi könyvtár, Közművelődési Palota, Móra Ferenc Múzeum, Szegedi Nemzeti Színház épülete, Alsóvárosi Boldogasszony templom, Egyetemi Füvészkert.

Szerbia

Látnivalók



Kotor

Kotor UNESCO világörökség részévé nyilvánított középkori óvárosa az azonos nevű öbölben fekszik, meredek hegyoldalakkal övezve. A zegzugos utcák, apró terek különleges hangulata a gazdag kulturális örökséggel együtt sokakat vonz ide. A várost csodálatos látványt nyújtó, 4,5 km hosszú erődítmény várfal védi a tenger felől. Letenyétől kb. 720 km.

Tivtat

A kotori öbölben, a Krtola-hegy lábánál található várost kedvező földrajzi fekvése, klímája és tengerpartja miatt már ősidők óta lakják. Környékén csodálatos strandok és a lágy vízű tenger teremt ideális feltételeket a kikapcsolódáshoz. Tivat kiváló kiindulópontja továbbá az UNESCO világörökség kotori öbölbe és a vadregényes montenegrói partvidék felderítésére irányuló kirándulásoknak.

Becici

Ez a bájos nyári menedékhely 2 km-re fekszik Budva óvárosától a híres Becici tengerparton, melyet az 1936-os párizsi világkiállításon a legszebb mediterrán tengerparttá nyilvánítottak (Arany pálma-díj). Homokos tengerpartja 1950 m hosszú. A parti sétányon eljuthatunk Budvába, ahol az egyik oldalon éttermek, kávézók, bárok, míg a másik oldalon az óváros fogad bennünket. Lehetőség van fürdőzésre, sportolásra, felfrissülésre és pihenésre a gyönyörű, karbantartott parkokban. Letenyétől kb. 780 km.

Sveti Stefan

Sveti Stefan egy egyedülálló sziget-hotel, egy ritka természeti jelenség az adriai tengerparton. A két, gyönyörű, vörös homokos tengerpart 1170 m hosszú, és mindössze 50 m-re van a szállodáktól. A szórakozásra, aktív kikapcsolódásra vágyók a szigeten többek között éttermek, kávézók és egy búvárklub ajánlata közül válogathatnak. Sok híres ember is szívesen nyaral itt, úgymint Sophia Loren, Monica Vitti, Silvester Stallone, Claudia Schiffer! Letenyétől kb. 790 km.

Petrovac

Petrovac egy napos öbölben fekvő kis halászfalu, melyet a montenegrói hegyek fenséges csúcsai öveznek. Éghajlata szubtrópusi, a napsütéses napok száma rendkívül magas. Buja növényzet borítja: olajfák, fenyőerdők, szőlőskertek, mimózák, különböző cserjék, virágok nőnek a ragyogó napsütésben. A 8. századi kikötő vendégszerető légkörrel várja elsősorban a kisgyermekes családokat és a nyugalomra, a táj élvezetére vágyó nyaralókat. Letenyétől kb. 800 km.

Térség: Tivat

Város: Szabadka


Válogasson útjaink közt téma szerint!