+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

7 éj nyaralás Langkawin (repülőjegy nélkül)

Malajzia, Langkawi

Szállás típus: Hotel ****
Ellátás: Reggeli
Utazás módja: Egyénileg
Időtartam:
Típus: Egzotikus út, Üdülés - nyaralás
Indulás:
Kedah zöldellő tartományának képeslapokra kívánkozó koronaékszere: Langkawi, a buja őserdőkkel borított, majdnem 500 négyzetkilométeres sziget. Fővárosa, Kuah, leginkább a vámmentes vásárlási lehetőségei miatt jelentős, de a pihenni vágyókat elsősorban Langkawi változatos növény- és állatvilága, kristálytiszta öblei, hófehér strandjai vonzzák. Tökéletes hely egy programokkal teli aktív nyaraláshoz, vagy egy hét pihentető trópusi semmittevéshez.

Úti cél: Langkawi

Utazás: Budapestről vagy Bécsből menetrend szerinti járattal, átszállással (egyénileg)

Időpont:
2018. január 1. – december 31. között tetszőlegesen (szombatonként és hétfőnként)

Időtartam: 8 nap / 7 éj


Program

1. nap: Az érkezést követően transzfer a szállodába. A nap hátralevő részén szabadprogram.

2-7. nap: A reggeli elfogyasztását követően egész napos szabadprogram. Szabadon élvezheti Langkawi tengerpartját, vagy válogathat számos fakultatív programunk közül.

8. nap: A reggelit követően indulásig szabadprogram. Transzfer a repülőtérre.



Szállás

Holiday Villa Resort 4*
A 258 szobás resort hatalmas területen terül el, egy dús trópusi parkban, Langkawi egyik legszebb strandja, a Pantai Tengah mentén. A nemzetközi repülőtér közelségének hála a szálloda rövid utazással megközelíthető, és már élvezheti is kényelmes szobák és a fehérhomokos tengerpart kínálta kikapcsolódást. A szálloda parkjában két medence várja a fürdőzni vágyókat, valamint egy kültéri jacuzzi is rendelkezésre áll. Sportolásra a resort remek fitneszterme nyújt lehetőséget, valamint többféle vízi sport lehetőséget is kínál a szálloda. A wellness részlegben számos különböző masszázs közül válogathatunk, valamint szauna és gőzkabin is található a területén. Két étterem várja a vendégeket, míg egyikük nemzetközi és ázsiai fogásokat kínál, a másik olasz ízekkel csábít. A szálloda három bárjában mindenki megtalálja a neki tetsző környezetet a relaxáláshoz. A légkondicionált szobák kényelmes berendezését maláj motívumok teszik egzotikussá, kábeltelevízió, telefon, szélessávú internetelérés, íróasztal, széf, kávé- és teafőző, valamint hajszárító is a felszereltségükhöz tartozik. A szálloda területén WIFI csatlakozási lehetőség áll rendelkezésre.

Berjaya Langkawi Resort 4*

A négycsillagos Berjaya Langkawi Resort a Burau-öböl mentén található, Langkawi szigetén. A fényűző üdülőhely tengervíz fölé nyúló, valamint esőerdőben álló kis nyaralóházakból áll, így garantáltan egzotikus élményt nyújt. A szálláshely 15 perces autóútra található a Langkawi Nemzetközi Repülőtértől. Malajziai és nemzetközi ételeket kínáló éttermek gondoskodnak az ízletes fogásokról, az esőerdőkre néző Pahn-thai étterem pedig ízletes thai ételeket kínál. A vendégek igénybe vehetik a resort szálloda fitnesztermét, szabadtéri medencéjét és az Ayura Spa wellness-központban kínált masszázsokat is. Jachtkirándulások és vízi sport-tevékenységek színesítik az arra vágyók programját. A kis faházak légkondicionáltak és erkéllyel rendelkeznek. Berendezésük fabútorokból áll, melyekhez televízió és széf tartozik.

Meritus Pelangi Beach Resort 5*

A 350 szobás szálloda komplexum Langkawi-sziget homokos tengerpartjainál található, a nemzetközi repülőtértől mindössze 3 km-re. A hatalmas, dús trópusi növényzettel borított parkban elterülő komplexum fehér homokos stranddal várja a pihenni vágyókat. A vidéki élet idilli nyugalmát sugallja az 51 egy- és kétszintes bungaló, amelyek modern berendezése kényelmes itt tartózkodást biztosít. Számos vízi sport lehetőség áll a vendégek rendelkezésére (vízi sí, jetski, banán hajó stb.) és természetesen a sziget víz alatti világát is felderíthetik az erre vágyók. Számos földi és vízi fakultatív program közül választhatnak a mozgalmasabb nyaralást preferálók: dzsungeltúra, halászat, vagy szafari egyaránt foglalható. Gyermekek számára számos ingyenes csoportos foglalkozást szervez a szálloda. A resort szolgáltatásaihoz tartozik a három teniszpálya, mini golf pálya, spa részleg, konferencia központ, helyi és nyugati különlegességeket kínáló hangulatos éttermek és bárok, fitneszterem, valamint a nagyméretű kültéri medence. A tradicionális maláj falvak világát a modern belsőépítészettel vegyítő szobák légkondicionáltak, a medencére, a kertre, a strandra vagy a tóra néznek – típustól függően. A díjnyertes kertre néző standard szobák mindegyikében található műholdas TV, széf, kávé- és teafőző, telefon, minibár, hajszárító és pipere felszerelések.

A szállodák változtatásának jogát fenntartjuk!


Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

Adat / lap
/

A részvételi díj tartalmazza:

● Szállás 7 éjszakára kétágyas, standard szobában, reggelivel
● Retúr repülőtéri transzferek Langkawi szigetén

Nem tartalmazza:

● Repülőjegyet és illetéket
● Főszezoni felárat
● Fakultatív sztornó valamint baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást
● Fakultatív programok árát
● Személyes kiadásokat


Feltételek


Az árak min. 2 fő esetén érvényesek
A részvételi díjat 1 USD = 280 HUF árfolyamig tudjuk garantálni.
A program ára tájékoztató jellegű, a végső ár az utazás pontos dátuma, a kiválaszott szállás kategóriája és szabad helyek függvényében változhat.
Az ajánlat a nemzetközi vásárok, kiállítások, ünnepnapok és a Forma 1 ideje alatt nem érvényes!
Az ajánlat csak a szabad helyek függvényében érvényes
A programváltozás jogát fenntartjuk!

Érintett desztinációk:

Malajzia

Főbb látnivalók:
Melaka
Történelmi jelentőségű hely, mely magán hordozza a kínai, a portugál, a holland és a brit hatások nyomait. Valaha a régió legfontosabb kereskedelmi központja volt, ma azonban már nem több, mint egy nyugalmas város. Ősöreg dzsunkáikkal az itt lakók még mindig felvitorláznak a folyón, végtelen bájt adva ezzel a tájnak, a városban pedig találhatunk kínai utcácskákat, antik üzleteket, templomokat, és a mára már kiköltözött európai hódítók emlékeit.
Georgetown- Penang-sziget
A legrégibb brit település Malájziában és a legelső üdülőhely is egyben. Ami igazán egyedülállóvá teszi a szigetet, az az északkeleti parton található Georgetown. Néhány városrészben azt hihetjük, hogy ötven évet visszaugrottunk az időben. Régi kínai épületek, piacok, templomi ceremóniák és mindenféle ázsiai utcai életre jellemző tevékenység várja az idelátogatót.
Cameron-felföld
A félsziget központi részén található, a maláj teaipar központja. Magas fekvésének köszönhetően (1500-1800 m) a helyiek és a turisták kedvelt kirándulóhelye az itt jellemző kellemesebb klíma miatt.
Tioman-sziget
A félszigettől keletre találjuk ezt a mesebeli szigetet. Gyönyörű partjaival, tiszta, koralloknak otthont adó vizeivel, kristálytiszta patakjaival és magas hegycsúcsaival egyedülálló látványt és élményt nyújt. A főszezon június és augusztus között van, míg a monszun ideje alatt, november és január között a terület szinte néptelen. 

Egészségügyi előírások: kötelező védőoltás nincs. Csak palackozott víz fogyasztása javasolt.
Időjárás: trópusi. Esős időszakok: augusztus-szeptember a félsziget nyugati partján, október-február a félsziget keleti részén és Kelet-Malajziában. Egész évben meleg és párás a levegő. A hőmérséklet általában 20-30°C között van, a páratartalom pedig 90%-os. A monszun hatása igazán csak a félsziget keleti részén érezhető, itt van igazi esős évszak, de ekkor az eső csupán rövid időre szakítja meg a napsütést, inkább a futó záporok jellemzőek.
Öltözködés: 
Malajzia muzulmán ország, ezért a hölgyvendégek lehetőleg ne fürdőruhában látogassanak el a halászfalvakba és a kisvárosokba. Egyébként a nyaralóöltözet mindenhol megfelel, ám néhány étteremben és éjszakai szórakozóhelyen elvárják az elegánsabb megjelenést.

Nem könnyű kifejezetten maláj ételt találni, bár választhatunk a kínai, a nyonya (kínai alapanyagok, helyi fűszerezéssel), az indiai, az indonéz és néhol a nyugati konyha remekeiből is. A satay (húsos kebab fűszeres mogyorószószban) viszont maláj találmány, és mindenhol megtaláljuk. A gyümölcsök szerelmesei is kedvükre csemegézhetnek az óriási déligyümölcs választékból.

Közlekedés: balra tarts (jobb kormányos autók).
Az MAS (Malaysian Airline System ) a belföldi közlekedésben a legjelentősebb légitársaság.
A félsziget gyors, gazdaságos és kiterjedt buszhálózattal rendelkezik. A vonat szintén kényelmes és gazdaságos megoldást jelent, de csupán két vonalon közlekedik.
Nincs vizi összeköttetés a sziget és a félsziget között, így ezt a távolságot repülővel kell megtennünk. 

Melaka volt az első település a maláj félszigeten, ahová az európai kalandorok az 1500-as évek elején megérkeztek. A portugálok voltak az elsok 1511-ben, ezután érkeztek a hollandok 1641-ben. Őket követték az angolok 1795-ben, akik le is telepedtek itt. Ám előtte Melaka kis kínai segítséggel - a fentről betolakodó sziámiakat megakadályozandó - az egész maláj félszigetet uralta. Az angolok évtizedekig csak a maláj kikötők iránt mutattak érdeklődést, ez az amerikai polgárháborút követően megváltozott. A mai Kuala Lumpur területén ugyanis nagy mennyiségű ónt találtak. Ez pedig kapóra jött az északi erőknek, akik konzervdobozokhoz importálták az ónt, mint alapanyagot. Az intenzív külszíni bányászat miatt a mai maláj fováros egy mesterséges völgyben fekszik. Az angolok kezdtek indiaiakat és kínaiakat behozni a félszigetre, ami gyökeresen megváltoztatta az orság etnikai összetételét. A Második Világháborúban a japánok rögtön a Pearl Harbor-i bombázás után megszállták Malajziát és az angolokat pillanatok alatt kiverték a félszigetrol. A japán uralomnak a háború befejeződése vetett véget, nem az angol felszabadítók.Az ország 1957-ben vált függetlenné az angol birodalomtól. Túl sok volt azonban a jelentkező az ország vezetésére és ez - mint mindig - polgárháborúhoz vezetett. 1963-ban a két észak-borneói állam Szingapúrral együtt belépett a Maláj Államszövetségbe. Szingapúr azonban hamar meggondolta magát és két év múlva - főként az etnikai különbségeknek köszönhetően - kilépett. 1974-ben egy olyan koalíció került hatalomra, mely azóta sorra nyeri a választásokat, és úgy tűnik, van is rá alapja. Malajzia a régió legdinamikusabban fejlődő országa és az etnikai ellentétek is elsimulni látszanak. A kínaiak a gazdaságban, a malájok a politikában találták meg a számításukat.
Ünnepek:
Nemzeti nap (aug. 31.). A Ramadánhoz kapcsolódik a legtöbb ünnep, mely a muzulmán naptár kilencedik hónapjában van. A Ramadán végén három napos ünnep zajlik, ez a legfontosabb maláj esemény: Hari Raya Puasa. A Hari Raya Haji a sikeres mekkai zarándoklatot ünnepli két napon keresztül. Januárban vagy februárban a Kínai Újévet vidám, táncos parádéval üdvözlik. A legdrámaibb hindu fesztivál a január végén tartandó Thaipusam.
Sportolási lehetőségek:
A búvárkodás fantasztikus élményt nyújt itt is. Túrázhatunk kerékpárral, vagy anélkül, részt vehetünk madárfigyelésen, kenu és halásztúrákon, sőt teknősöket is csodálhatunk.

Térség: Langkawi

Város: Langkawi

Langkawi, hivatalos nevén Langkawi, a Jewel of Kedah ( maláj : Langkawi Permata Kedah) egy szigetcsoport 104 szigetek Andamán-tenger , mintegy 30 km-re a kontinentális tengerpartján az északnyugati Malajziában Langkawi azt jelenti, vöröses barna sas köznyelvi Malay 2007-től a a Landkawi Geopark az UNESCO Világörökség része. (forrás: wikipedia)

Válogasson útjaink közt téma szerint!