+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

A Baszkföldtől Lisszabonig

Spanyolország, Körutazás Spanyolországban

Szállás típus: Hotel ****
Ellátás: Félpanzió
Utazás módja: Busszal
Időtartam:
Típus: Körutazás, Városlátogatás
Indulás:

Körutazás Portugáliában, valamint Észak- és Nyugat-Spanyolországban


Utazás:

Légkondicionált autóbusszal (WC, DVD, italautomata).
Nincs éjszakai buszozás.

Szállás

15 éjszaka nagyrészt 4 csillagos szállodákban, kétágyas, fürdőszobás szobákban.
Megjegyzés: Az áprilisi csoport esetében a carcassonne-i 1 éjszakát és a Sintra környéki 3 éjszakát 3 csillagos szállodában töltjük; a szeptemberi csoport esetében 13 éjszaka lesz 4 csillagos és 2 éjszaka (Carcassonne-ban és Bilbao mellett) 3 csillagos szállodában.

Ellátás

Félpanzió Franciaországban, Spanyolországban és Portugáliában (büféreggeli és 3 fogásos vacsora); büféreggeli az olasz tranzitszálláson.

1. nap:


Elutazás Budapestről a Déli pályaudvartól reggel 5.30-kor. Székesfehérvárról az autóbusz 6.30-kor indul a Piac téri parkolóból. Utazás a Siófok – Nagykanizsa – Tornyiszentmiklós – Maribor – Ljubljana – Mestre – Verona útvonalon. Szállás Észak-Olaszországban (1 éj).

2. nap: Carcassonne


Utazás az Olasz Riviérán és Dél-Franciaországon keresztül a Sanremo – Nizza – Montpellier útvonalon. Késő délután séta Carcassonne hatalmas falakkal körülvett óvárosában. Európa egyik legnagyobb erődvárosa a középkori katonai építészet szinte tökéletes példája (UNESCO világörökség). Szállás Carcassonne külvárosában (1 éj).

3. nap: San Sebastián


Utazás tovább Franciaország délnyugati részén, a Pireneusoktól északra, a Toulouse – Pau – Biarritz útvonalon. Átkelés Spanyolországba, érkezés Baszkföld egyik nevezetes városába, San Sebastiánba (baszk nyelven: Donostiába) a kora délutáni órákban. Ez a város egy gyönyörű tengeröböl partján fekszik, Spanyolország legelegánsabb tengerparti üdülőhelyének tartják. Sokan azt mondják: aki meglátja San Sebastiánt, azonnal beleszeret. Városnézés, rövid szabad program, fotószünet a Monte Igueldo kilátópontnál, majd továbbutazás Bilbaóba, Baszkföld legnagyobb városába. Szállás az áprilisi csoportnál Bilbaóban, a szeptemberi csoportnál Bilbao mellett (1 éj).

4. nap: Bilbao, Altamira-barlang, Santillana del Mar, Comillas


Kora délelőtt ismerkedés Bilbao építészeti csodájával, a Guggenheim Múzeum világhírű, szupermodern épületegyüttesével. (Figyelem: A múzeum megtekintése nem szerepel a programban, hiszen ebben az esetben az épület, a „titániumból készült virágköltemény” a fő nevezetesség.)
Ezt követően búcsú Baszkföldtől, utazás Spanyolország északi partjai mentén, gyönyörű tájakon keresztül. A partmenti nagy hegyek látványa, az Angliára vagy Normandiára emlékeztető zöld rétek és erdők, a hangulatos települések kellemes meglepetést jelentenek a turistáknak. Útközben megnézünk két gyönyörű kisvárost, Santillana del Mart és Comillast. Santillana egy igazi késő középkori gyöngyszem, ahol minden ház egy külön tanulmányt érdemel, sokak szerint Spanyolország legbájosabb kisvárosa; Comillas egyik kuriózuma pedig Gaudí mesepalotája, az El Capricho.
A nap szenzációját az Altamira-barlang múzeumának megtekintése jelenti. Az Altamira-barlangban fedezték fel a XIX. században a világ talán leghíresebb őskori sziklarajzait (az őskori művészetek Sixtus-kápolnája). A barlang turisták számára nem látogatható (a sziklarajzok megóvása érdekében), de a barlang mellett épült múzeumban elkészítették a barlang és a sziklarajzok pontos másolatát.
Szállás Asztúria hercegségben, Gijón mellett (1 éj).

5. nap: Santiago de Compostela


Utazás Spanyolország északnyugati részébe, Santiago de Compostelába, a keresztény világ egyik legfontosabb zarándokhelyére (itt őrzik Szt. Jakab apostol földi maradványait). A gyönyörű óváros tele van értékes műemlékekkel, de a legfontosabb látnivaló a Szt. Jakab-katedrális, ahol az apostol sírja található. A városnézés után szabad program, majd a szállodai szobák elfoglalása (1 éj).

6. nap: Porto


Utazás Portóba, Portugália második legnagyobb városába. Történelmi központja része az UNESCO világörökségnek. A városnézés során látogatást teszünk a Szent Ferenc-templomban és a tőzsdepalotában is. Ez utóbbi gyöngyszeme a lenyűgözően szép arab szalon. A program végén betekintés egy borospincébe, kóstoló a híres portóiból. Késő délután lehetőség fakultatív sétahajózásra a Douro folyón. Szállás Porto környékén (1 éj).

7. nap: Coimbra, Fátima, Óbidos


Utazás Coimbrába, Portugália ősi egyetemi városába. A város valaha királyi székhely volt, később pedig az ország szellemi központja, hiszen 1307-től sokáig az itteni egyetem volt az egyetlen Portugáliában. A coimbrai városnézést követően ismerkedés Fátimával, a zarándokok városával, ahol 1917-ben fél éven keresztül minden hónap 13-án megjelent a Szűzanya. Lehetőség a Magyar Kápolna megtekintésére is. A nap utolsó programja Óbidos, egy dombon fekvő, falakkal körülvett kisváros, mely teljes egészében megőrizte középkori jellegét. Szállás egy tengerparti üdülőhelyen (az áprilisi csoport esetében Sintra közelében, a szeptemberi csoportnál pedig Lisszabon közelében) – 3 éj.

8. nap: Lisszabon


Autóbuszos és gyalogos városnézés a portugál fővárosban: Belém-torony, Felfedezők emlékműve, Jeromosok kolostora – Vasco da Gama síremlékével, kilátópontok, Avenida Libertade stb. Ezután látogatás az 1998-as világkiállítás területén kialakított városnegyedbe, lehetőség az Óceanárium megtekintésére.

9. nap: Sintra, Cabo da Roca, Lisszabon


Délelőtt látogatás egy közeli romantikus kisvárosba, Sintrába, a portugál királyok egykori nyári palotájának megtekintése. Az épületegyüttes Portugália legértékesebb középkori uralkodói palotája. A következő programunk a Cabo da Roca, az európai szárazföld legnyugatibb pontja. 145 méter magasra emelkedik ki az óceánból ez a szikla, mely az óvilág végét jelenti.
Délután pihenés a szállodában, illetve az érdeklődőknek lehetőségük lesz egy kirándulásra a Lisszabon melletti monumentális Krisztus Király emlékműhöz (gyönyörű panoráma Lisszabonra és a Tejo folyó torkolatvidékére).

10. nap: Évora, Cáceres


Délelőtt ismerkedés Évorával, mely Portugália műemlékekben egyik leggazdagabb városa (része az UNESCO világörökségnek). Ezt követően átkelés Spanyolországba, utazás Badajoz érintésével Cáceresbe, melynek történelmi óvárosa a középkorba viszi vissza a látogatót (Európa egyik legépebben megmaradt középkori városa). Városnézés, majd a szállodai szobák elfoglalása a városközpontban (2 éj).

11. nap: Guadalupe, Trujillo


Egész napos program Guadalupéban és Trujillóban. Guadalupe egy szép fekvésű, ódon hangulatú kisváros, melyet megkoronáz a hatalmas, meseszerű erődkolostor (UNESCO világörökség). Séta a városban, látogatás a kolostor pazar épületegyüttesében, ahol rengeteg értékes kincset őriznek.
Délután Pizarro szülővárosával, Trujillóval ismerkedünk. Főtere, a Plaza Mayor az egyik legszebb főtér Spanyolországban. A felette lévő felsőváros bebarangolása felér egy időutazással. Pizarro Peru meghódítója volt, így nem csoda, hogy a város tele van olyan pompás reneszánsz palotákkal, melyeket az inkák mesés kincseiből emeltek.

12. nap: Candelario, Salamanca


Utazás változatos extremadurai és kasztíliai tájakon keresztül Salamanca irányába. Útközben kitérő egy elbűvölő hegyi faluba, Candelarióba. Délután városnézés Spanyolország híres egyetemi városában, Salamancában, ahol egymást érik a látványos műemlékek (gyönyörű főtér, a régi és az új katedrális, a Kagylók háza, az egyetem épületei stb.). A városnézés után szabad program, majd a szállodai szobák elfoglalása Salamanca mellett (1 éj).

13. nap: Burgos


Utazás Valladolid érintésével Burgosba, Észak-Spanyolország egyik legvonzóbb városába. A városnézés csúcspontját a katedrális megtekintése jelenti (sokak szerint Spanyolország legszebb székesegyháza). Belül olyan szép, és olyan sok gyönyörű műkincs található, hogy akár órákat el lehet tölteni a templom épületegyüttesében. Szállás Burgos belvárosának közelében (1 éj).

14. nap: Santo Domingo de la Calzada


Délelőtt séta egy középkori hangulatú kisvárosban, a híres El Camino zarándokút egyik állomásán, Santo Domingo de la Calzadában. A város katedrálisának érdekessége, hogy benne egy díszes kalitkában egy élő kakast és egy tyúkot tartanak egy ősi legenda emlékére. Továbbutazás Zaragoza érintésével a katalán tengerpart irányába, szállás egy Barcelona környéki tengerparti üdülőhelyen (1 éj).

15. nap: Figueres


Délelőtt Salvador Dalí szülővárosában, Figueresban a Dalí Múzeumot nézzük meg. Figueres színházát maga Dalí alakította át múzeummá az 1970-es évek elején, 5 emeletén a művész számos meghökkentő műve van kiállítva (Spanyolország egyik leglátogatottabb múzeuma). Ezután búcsú Spanyolországtól, utazás Franciaország földközi-tengeri partvidéke mentén, majd az Olasz Riviérán. Tranzitszállás Észak-Olaszországban (1 éj).

16. nap:


Hazautazás a Verona – Mestre – Ljubljana – Maribor – Tornyiszentmiklós – Nagykanizsa – Siófok útvonalon. Érkezés Székesfehérvárra és Budapestre a késő esti órákban.
Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

Adat / lap
/

A részvételi díj tartalmazza az autóbuszos utazást, a 15 éjszakai szállást reggelivel, 13 vacsorát, az útlemondási biztosítást, az irodánk idegenvezetőjét, a felsorolt programokat és egyes városokban a helyi idegenvezetéseket, de nem tartalmazza a belépődíjakat.

Egyágyas felár: 157.000 Ft

Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 440 Ft/nap

Autóbusz felszállási lehetőségek
5:30 – Budapest Déli pályaudvarnál, a PRÍMA (CBA) – Déli Áruház felőli parkoló (Kosciuszkó Tádé utca)
6:30 – Székesfehérvár Piac téri buszpu. melletti parkoló Vörösmarty tér felőli része
7:10 – Siófok OMV benzinkút a McDonald's-nál
8:40 – Nagykanizsa MOL benzinkút a 7-es út mellett (Garay u. 15.)

Érintett desztinációk:

Spanyolország

Látnivalók :

Az emberek nagy része, ha életében először jár Spanyolországban, Barcelonát mindenképpen felkeresi. A város annyi látnivalót tartogat, hogy több hetes itt tartózkodás is kevés ahhoz, hogy mindent megnézzünk. Semmiképpen ne hagyjuk ki a Picasso Múzeumot, Gaudi fantáziaországát, a Parc Güellt, a gótikus székesegyházat, a piacokat és az FC Barcelona Stadionját.

Toledo Spanyolország leggyönyörűbb városa, a Tajo folyó feletti sziklán fekszik. Csodás galériák, templomok és kastélyok várják a látogatókat. Legjelentősebb épülete az Alcázar és a székesegyház, melynek ablakait El Greco, Goya és Velázquez festette.

Granada építészetében a muzulmán uralomból származó emlékek a meghatározók. Leghíresebb az Alhambra, amely egyszerűen lélegzetelállító, leírni lehetetlen. Az Alcazaba az Alhambra erődítménye, tornyaiból csodálatos kilátás nyílik a városra. A Generalife a szultánok nyári palotája volt, kertje meseszép. A városban még érdemes megnézni a Régészeti Múzeumot, az arab fürdőket, és a cigányok barlangját, a Sacromontét.

A Baleár szigetek 4 szigetből áll: Mallorca, Menorca, Ibiza és Formentera. A szigetcsoport gyönyörű tengerpartjairól és őrült bulijairól híres.

Mallorca

Mallorca, a Spanyolországhoz tartozó Baleár-sziget csoport legnagyobb tagja, melyet méltán neveznek a "Földközi-tenger gyöngyszemének". A sziget területe 3640 km2, ennek egyharmada természetvédelmi terület. Lakossága nagyobbrészt a Palma de Mallorcán él, mely a sziget dél-nyugati oldalán egy öbölben fekszik. A sziget csodálatos természeti szépségeivel, buja zöld növényzetével és kristálytiszta kék tengervizével, homokos partjaival igazi nyaraló paradicsom, ahol egyformán érvényesül a lükteto spanyol temperamentum és a szigetekre jellemzo nyugodtság. Lassan mélyülo tengerpartja, homokos strandjai miatt kiválóan alkalmas kisgyermekes családok nyaralására.

Costa Brava
Costa Brava és Costa de Maresme a francia határtól Barcelonáig terjedo partszakasz, mely méltán mondható Európa egyik legkedveltebb, legjobb infrastruktúrával rendelkezo üdülohelyének. A part menti vasúttal könnyen eljuthatunk Barcelonába, ahol további élményekben lehet részünk.

Térség: Körutazás Spanyolországban

Körutazások és városlátogatások gyűjtőhelyei. Azok a programok is ebbe a körzetbe kerülnek melyek akár csak egyetlen napra de érintenek valamely nagyobb spanyol várost. A részletes programleírásokat az utak leírásai tartalmazzák.

Város: Körutazás Spanyolországban


Franciaország

Látnivalók:

Párizs

A főváros és a turizmus fő városa. Akik már sokat hallottak Párizsról, néha túl sokat várnak tőle. Párizst olyannak kell szeretni, amilyen és ha valaki meg tud szabadulni a látatlanul kialakult képtől, szeretni is fogja.
A fény, a festők, a költők, a divat , a műemlékek városa is egyben.Párizsban nem lehet unatkozni ! Múzeumaiban, színházaiban világhírű művészek és előadók műveit mutatják be, negyedei más- más , sajátos hangulatot árasztanak. Üljön be egy kávéra és egy croissant-ra a számtalan párizsi kávézó egyikébe , és szemlélje a az elegáns város színesen kavargó forgatagát.


Saint Malo

Múltjáról, fallal övezett városáról és tengerpartjáról híres. A XVII-XVIII. században Franciaország egyik legfontosabb kikötője volt. Néhány fontos nevezetessége: Szt. Vincent Katedrális, amely a XI. században épült; a Fort de la Cité; valamint a településtől délre található partszakasz. Könnyen ellátogathatunk innen az egyedülálló Mont Saint Michelre.

Château de Chambord

A XV. és a XVIII. század között a nemesek kedvelt kiránduló és nyaralóhelye a Loire -völgy volt. Ekkor a már meglévő várakból, erődítményekből pompás palotákat varázsoltak, és újakat építtettek. A legnagyobb és legpazarlóbb a Château de Chambord, amelyet 1519-ben kezdtek el építeni.

Biarritz

1854 után az európai arisztokrácia kedvelt üdülőhelye volt. Manapság közkedvelt nyaralóhely, ahol az éjszakai élet is izgalmas. Bárjaiban, kaszinóiban pezseg az élet és a pezsgő. Nézzük meg a Musée de la Mer-t, ahol akváriumot is találunk, valamint a tengeri élővilágot bemutató kiállítást.

Sarlat-La-Canéda

A kedves reneszánsz város a IX. századi bencés apátság köré épült. A százéves háború után sokáig romokban hevert, ennek ellenére ma is középkori hangulatot áraszt.
Látogassunk el a Cathédrale Saint Sacerdos-ba, amely eredetileg az apátság része volt, mai arculata viszont a XVII. századot idézi.

Chamonix

Völgyben épült település, festői környezetben, a Mont Blanc felhőkkel övezett csúcsához közel. Természeti látványosságaiból ízelítő: Aigulle du Midi, egy sziklaorom; a Mer de Glace az Alpok második legnagyobb gleccsere.

Arles

A bájos városka i.e. 49-46 között alakult ki, és fontos római központtá vált.
A XIX. században itt telepedett le Vincent Van Gogh, s a táj szépségé sok festményén megörökítette. Hatalmas római amfiteátrumot, valamint Antik Színházat őriz a település.

Cannes

Híres üdülőparadicsom a Côte d' Azur-on. A Nemzetközi Film Fesztivál idején a város csordultig telik pénzzel, pezsgővel és mobil telefonnal. A parthoz közel vannak érdekes és csodás szigetek, ahová könnyen átjuthatunk.

Hivatalos ünnepek :
Újév január 1.
Vízkereszt január 6.
Húsvét Hétfő április 8.
Munka ünnepe május 1.
Győzelem Napja május 8.
Áldozócsütörtök május 16.
Pünkösd hétfő május 27.
Nemzeti ünnep július 14.
Nagyboldogasszony augusztus 15.
Mindenszentek november 1.
I. Világháborús Fegyverszünet november 11.
Karácsony december 25.

Nemzeti ünnep: január 1, április 4-5, május 1, 8, 13, 23-24, július 14, augusztus 15, november 1, 11, december 25.

Térség: Körutazás Franciaországban

Franciaország

Látnivalók: Eiffel-torony, Arc de Triomphe, Les Invalides, Conciergerie, Palais Garnier, Notre-Dame székesegyház, Sacré Cśur, Sorbonne, Szabadság-szobor, Panthéon, Sainte-Chapelle, Église de la Madeleine, Place des Vosges, Saint-Jacques torony, Királyi palota, Párizsi Nagymecset, Louvre, Musée d'Orsay, Centre Georges Pompidou, Musée Rodin, Musée du Montparnasse, Musée Cluny, Musée Picasso.Disney-Land.

Város: Körutazás Franciaországban


Portugália

Látnivalók

Lisszabon, a főváros rengeteg érdekességet tartogat a látogatók számára. Itt van például a Mosteiro dos Jerónimos, amelyet 1502-ben építettek, és amely Lisszabon legszebb épülete. A közelben található a Torre de Belém torony, mely a legjobban fényképezhető műemlék és egyben a legérdekesebb egész Portugáliában. Ezeken kívül a fővárosnak egy tucat múzeuma is van, ezek közül érdemes megtekinteni a Nemzeti Múzeumot, az Antik Művészetek Múzeumát és a Museu Calouste Gulbenkiant, mely a világ összes részéről származó kerámiákat, festményeket, szőnyegeket és szobrokat állít ki. Baixa és az Alfama nevű helyeken találhatjuk a város legrégebbi és legimpozánsabb látnivalóit. Lisszabon éjszakai életéről is igen híres, hiszen megannyi bár, étterem, disco és egyéb szórakozóhely várja a fiatal turistákat. Futballja pedig inkább a férfiak számára jelent vonzótényezőt..

Sintra Lisszabontól északnyugati irányban helyezkedik el. Sok palotája és romja közül kiemelkedően szép a Palácio Nacional de Sintra, és a gótikus stílusban Palácio National de Pena. A városon kívül található a híres Monserrate kert és a Convento dos Capuchos.

Évora Portugália legszebb építészeti emlékeit rejti magában. Központijában található a Pracado és a Sé Katedrális, a festőien szép római katolikus templom és az Igreja de Sao Francisco kápolna.

Lagos az ország legnépszerűbb üdülőhelye. Itt a napon és a homok kívül találunk azért múzeumokat is, hogy a tengerparti nyaralásnál sem feledkezzünk meg a kultúráról.

Térség: Körutazás Portugáliában

Város: Körutazás Portugáliában


Olaszország

A FŐVÁROS

Aki először jár Rómában, annak feltétlenül érdemes részt vennie egy szervezett városnéző túrán, melyen megszerezhetjük az első benyomásokat, és eldönthetjük, hogy mi az, amit alaposabban is szeretnénk megismerni - akár egy későbbi látogatásunk alkalmával is. Mivel a város kulcsát történelme jelenti, feltétlenül szükségünk lesz egy részletes útikalauzra, ha valóban értékelni akarjuk az itt látható emlék- és remekműveket. Az is fontos, hogy a számunkra érdekes helyeket fontossági sorrendbe rakjuk, melyet szigorúan tartsunk is be. Ebben segítségünkre lehet e könyv egyszerű rangsorolási jelrendszere. Aki mégis útikönyv nélkül vág neki Rómának, az ne feledje, hogy a legtöbb helyen belépődíjat kérnek, és hogy hétfőn általában minden nevezetesség zárva van.

Terület:  301 302 km2
Népesség:  57 517 000 fő
Főváros:  Róma
Hivatalos nyelv:  olasz
Pénznem:  Euro
Időzóna:  CET 0 óra (GMT +1 óra)
Áramforrás:  220V
Magyar Követség:  Róma, Via dei Villini 12-16, 00161 Tel: 39-6-442-30598. Fax: 39-6-440-3270
Vízum:  Nem szükséges
Útlevél szükséges:  Igen
Országhívószám:  + 39

VÁSÁRLÁSI LEHETŐSÉGEK RÓMÁBAN
Aki kedveli az eleganciát, az egyetért azzal, hogy Róma a világ talán legigényesebb üzleteivel és legkiválóbb minőségű áruival várja a luxuscikkek iránt érdeklődő vásárlókat. Az olasz stílus és az olasz mesterek ügyessége messze földön híres, de az összes nagy európai márka is képviselteti magát. Aki minőségre vágyik - és meg is tudja fizetni -, annak itt a helye, bár árleszállítást, akciót nehéz kifogni.
Érdemes körülnézni a Via del Tritonén, a Trevi- kút körüli utcákban, a Tiberis túlpartján a Via Cola di Rienzón, a Lucina városrészben fekvő Piazza S. Lorenzón és a Piazza Campo de-Fiori környékének utcáiban.

ÉJSZAKAI ÉLET ÉS SZÓRAKOZÁS

Róma esténként korábban elálmosodik, mint mondjuk Párizs vagy New York, és nem törekszik arra sem, hogy a hamburgiakhoz hasonló olcsó és közönséges klubok várják az éjszakai életre vágyókat - még ha Fellini filmjei néhol ennek az ellenkezőjét sugallják is. Persze ez nem jelenti azt, hogy itt senki nem mulat az éjszakába nyúlóan, és hogy a város híján lenne az olyan kluboknak és diszkóknak, melyekben hajnalig szól a zene. Ráadásul egy-egy színház és étterem is sokáig nyitva tart, a kávéházak és bárok szintén nem zárnak egy vagy két óra előtt - még hétköznap sem.
Rómában sötétedés után is mindenki megtalálja az érdeklődésének megfelelő szórakozást, de mivel a város főleg kulturális nagyhatalomnak számít, az igényesebb programok - opera, balett, szólóestek, koncertek és színház - határozottan túlsúlyban vannak.

Mare Adriatico ez az a hely, ahol gondtalanul élvezhetik a pihenést a homokos tengerpartokon. Az adriai üdülőhelyeken megismerhetik, milyen a dolce vita és a divertimento, nyugodt pihenés, szórakozás és kulturális programok jól kiegészítik itt egymást. Köszöntsék ciaoval az egyébként is barátságos, temperamentumos olaszokat, kóstolják meg az igazi pizzákat és pastakat, hűtsék le magukat gelatoval. Buon viaggio!.
Lido di Jesolo: A Velencéhez legközelebb eső észak-adriai üdülőhely kellemes, finomhomokos strandjai és remek hangulata miatt a magyar turisták körében rendkívül népszerű. A bárokkal, éttermekkel és diszkókkal teli utcáktól nem messze, keleti irányban csak néhány kilométeres távolságra található a kevésbé ismert, éppen ezért nem olyan lármás és nyüzsgő partszakasz: Cavallino, ahová valamelyik délután, egy nyugalmasabb strandolás reményében érdemes ellátogatni.
Bibione: Olaszország leghosszabb strandja (több mint 8 km) az Adria modern, nyüzsgő üdülővárosainak egyike. Különösen ajánljuk azoknak, akik szeretik a tiszta, nyugodt tengert és a finomszemcséjű homokkal borított tengerpartot. A várost körülvevő sűrű pinea fenyőerdők és a tenger felől érkező hűsítő szellők enyhítik a nyári forróságot. Termálfürdői messze földön híresek. Kényelmes szállodák és apartmanházak, sportcentrumok, szórakozóhelyek, különböző rendezvények és ünnepségek fogadják Önöket, ha ellátogatnak ide.

Rimini: Nyüzsgő, színes forgatagával az észak-olasz partvidék egyik legkedveltebb, legkeresettebb üdülőparadicsoma. Talán egy vendég sem akad, aki ellen tudna állni a nyáron turistákkal benépesülő part pezsgésének, az éttermek, bárok vagy diszkók mediterrán hangulatának. A sokféle vízisport a strandolás örömeit teszi teljessé: a vízi-ejtőernyőzés, a motorcsónak vagy a vízibiciklizés fiatalok tömegeit vonzza ide.

Cattolica: Emilia Romagna tartomány gyöngyszeme az Appenninek lábánál helyezkedik el. Finomhomokos tengerpartját lankás dombok övezik. A 100 m széles, 3 km hosszú strand minden évben elnyeri az Európa Tanács Kék zászlóját, melyet a legtisztább strandok kapnak. A lassan mélyülő tenger a kisgyerekek számára is biztonságos fürdési lehetőséget nyújt. A városközpontban csodálatos szökőkutas park várja az odalátogatókat. Remek szórakozási lehetőség a városi kisvasút, melyet napközben ingyenesen lehet használni. Este sokszínű programok, utcabál, tűzijáték, hal- és borkóstoló közül választhatnak Vendégeink.

A turista joggal várja el, hogy Rómában kiváló olasz ételeket ehessen, és a saját konyhájukat a rómaiak is mindennél jobban kedvelik. Ezért - jóllehet számtalan nemzet konyhaművészei képviseltetik magukat a városban - a legtöbb római étteremben olasz stílusú ételeket főznek, melyek hagyományos tájjellegű fogások vagy családi specialitások lehetnek.
Róma nem csupán az ország, de egy tájegység fővárosa is, és specialitásai a paraszti eredetű ételektől - ezek a legegyszerűbb alapanyagokból, csirkéből, borsóból, pacalból, sózott tőkehalból, borjúmirigyből és pastából készülnek - a fényűzőbb étkekig terjednek, mint pl. az abbacchio (zsályával, fokhagymával, rozmaringgal és szardellapasztával fűszerezett bárányhús) vagy a capretto al forno (sült gida). Érdemes még megkóstolni a következő római ételeket is: carciofi alla giudia (olívaolajban és citromlében sült, virágként szétnyílt articsóka), stracciatella (rántás nélküli leves, tojással, búzadarával és sajttal behabarva), saltimbocca alla Romana (zsályalevélbe és sonkába csomagolt natúr borjúszelet) és piselli al prosciutto (pármai sonkával és kockára vágott szalonnával lassan puhára főzött borsó).

A rómaiak a laktató ételsort általában valami könnyű fogással zárják, ami gyakran friss gyümölcs vagy egy macedonia gyümölcskehely. A friss sajt szintén az itteniek kedvence; sokan rendelnek cukorral megszórt ricottát (juhtúrót) vagy apró mozzarella-gömböket. A legtöbben egyetértenek abban, hogy a legjobb olasz desszert azért mégiscsak a gelato (fagylalt) - Róma különösen híres a fagylaltjáról.

VELENCE

A Canal Grande
A folyó természetes folyását követve a lagúna mocsaras szigetei között a kanyargós csatorna két nagy ívet ír le a Santa Lucia vasútállomástól a San Marco-öbölig. A folyó szélessége 40 és 70 m között van, legnagyobb mélysége 5,5 m. Három híd - a Scalzi, a Rialto és az Accademia - és hét traghetto(komphajó-) vonal szeli át.
Sok illusztrált útikönyv kizárólag a Canal Grandéról szól, mások az egész várost próbálják bemutatni (pl. Danilo Reato Velence c., magyarul is megjelent könyve), a jobb útikönyvek pedig részletesen írnak a legfontosabb épületekről is.


Sétányok és terek
A Riva degli Schiavoni (Szlávok partja) az egyik legnépszerűbb sétánya Velencének, a Dózse-palotától a Ca- di Dio csatornáig vezet, ahol megváltozik a neve; majd folytatódik tovább a Giardiniig (közpark). A Dózse-palota és a hozzá csatlakozó városi börtön után a Hotel Danieli és más nagy hotelek sora következik, ezek mind a Szt. Márk-öbölre néznek. A széles, kikövezett parti sétány, melyet hidak sora szabdal, kávézókkal, szuvenírárusok bódéival zsúfolt, nyugati végén a part vaporetto- mólókkal van tele, a kiránduló- és vontatóhajók is itt kötnek ki. A Rivát elhagyva észak felé sikátorok és boltívek sora vezet a város útvesztőjébe és néhány terére, nevezetesen a Campo San Zaccariára és a Campo Bandiera e Moróra. A csatorna mögött az Arsenale felé haladva a Giardini, a közpark található, meglehetősen piszkos és rendetlen, de gyönyörű magas fái között a Biennale, a képzőművészeti kiállítás pavilonjait találjuk. Ez a szinte egyedülálló szabad tér Napóleonnak köszönhető, aki leromboltatta az épületeket, hogy védelmi fegyvereit helyezze ide.

FESZTIVÁLOK, ESEMÉNYEK

Velencében egész évben rendkívül gazdag a kulturális élet. A Teatro la Fenicében télen operákat mutattak be, ezenkívül koncerteket és hangversenyeket rendeztek, augusztus kivételével, amikor is a Fenice zárva volt (a múlt idő sajnos azt jelenti, hogy a színház 1996 januárjában leégett). De három másik működő színházat találunk a városban: a L’Avogariát, a Goldonit és a Ridottót. Hangversenyeket időnként templomokban is tartanak, nevezetesen a Pieta, az Ospedaletto és a San Stae falai között. Számos mozi is van Velencében, de a filmeket mindig olasz nyelven vetítik. Különleges kiállításokat láthatunk az év folyamán a legfontosabb múzeumokban: a Dózse-palotában, a Szt. György-szigeten és a Palazzo Grassiban. Ezeket a tárlatokat gyakran a Canal Grande feletti hidakról függő óriási, arannyal átszőtt, velencei mattpiros színű zászlókon, transzparenseken hirdetik. A nyár a különböző fesztiválok időszaka. A modern művészetek Biennáléját minden második év nyarán rendezik meg a Giardini Publiciban található 40 állandó pavilonban, illetve a különböző galériákban városszerte. A Táncfesztivált júliusban, a Nemzetközi Filmművészeti Fesztivált pedig augusztusban és szeptember elején rendezik.

Térség: Körutazás Olaszországban

Olyan utazások gyűjtő régiója ez melyek bármilyen szinten akár egyetlen nap során is érintik Olaszország nagyobb városát vagy városait. Részletes program ismertetőt mindig az adott Utazás alatt található.

Város: Körutazás Olaszországban

A városlátogató és körutazások gyűjtőhelye, minden Olaszországi utazást e fogalom alá gyűjtöttük össze, a szálláshelyek pontos leírásai és helyszínei a programok leírásaiban olvashatóak.
Válogasson útjaink közt téma szerint!