+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Dél-Korea történelmi és világörökségi...

Dél Korea, Körutazás Dél-Koreában

Szállás típus: Hotel ***+
Ellátás: Félpanzió
Utazás módja: Repülővel
Időtartam:
Típus: Körutazás
Indulás:

 csoportos körutazás

Ismerje meg Dél-Korea történelmi és világörökségi helyszíneit egy kicsit másképpen. A túra során utazunk az ország legszebb helyein keresztül, részt veszünk főzőtanfolyamon, alszunk buddhista kolostorban a hegyekben, feltérképezzük az országot teljes földrajzi sokszínűségében, a nemzeti park drámai hegyvidékétől a festői tengerparti útvonalig. Fedezze fel Dél-Korát és pillantson át Észak-Koreába is.

 

Kedvezmény: 
2 hónappal indulás előtt 60 000 Ft/fő 

 

Dátum:  2024. május 23-június 3.
Időtartam:
12 nap/10 éj
Utazás: menetrend szerinti repülőjáratokkal
Repülési idő: kb. 13,5 óra
Elhelyezés: 3* és 4* szállodákban, 1 éjszaka kolostori elhelyezés
Ellátás: Félpanzió
Idegenvezetés: a csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri
Minimum létszám: 18 fő

1 fő hölgy utasunk útitársat keres

Dél-Korea történelmi és világörökségi fénypontjai ajánlatunk programleírása

1-2. nap: elutazás Szöulba

Elutazás Budapestről a délutáni órákban, érkezés másnap délelőtt, transzfer a szállodába. Rövid ismerkedés a gazdag múlttal rendelkező koreai fővárossal, mely napjainkban a világ egyik pénzügyi és kereskedelmi központja. A városnézés során láthatjuk a Gwanghwamun teret, a belvároson keresztülfolyó Cheongyecheon patakot, a Jogyesa templomot és meglátogatjuk a Gwangjang piacot, ami népszerű helyi utcai ételek lelőhelye, itt meg is kóstoljuk a mungóbab palacsintát. Szállás és vacsora Szöulban. (2 éj)

3. nap: Szöul    

Reggeli után egész napos autóbuszos és gyalogos városnézés Szöulban: a királyi testőrség őrségváltási ceremóniája a Gyeongbokgung palotánál, a Nemzeti Néprajzi Múzeum, Insadong antik és régiségboltjai, a Bongeunsa templom, a COEX Mall, a Gangnam utca és a Hangang folyóparti park. Vacsora egy helyi étteremben.

 

4. nap: Jeonju, Juknokwon        

Reggel a dél-koreai szuperexpressz vonattal, a KTX-el utazunk Jeonju városába, itt egy autentikus főzőtanfolyamon veszünk részt. Bibimbap főzőtanfolyam lesz, mely egy hagyományos koreai egytálétel és ez a város a születési helye. Az ételnek jól kell sikerülnie, hiszen ezt fogyasztjuk ebédre! A város egyben Dél-Korea egyik legszebb látnivalója is, hiszen itt található az ország legnagyobb hanok faluja, kb. 700 tradicionális hanok típusú házzal, mely a koreai felsőosztály lakhelye volt. Séta a macskaköves utcákon, majd továbbutazás Damyangba, ahol látogatást teszünk a Juknokwon bambuszerdőben. A hatalmas, lenyűgöző erdő sétautakkal, hangulatos pavilonokkal és finom bambuszfagylalttal várja a látogatókat. A bambuszerdőben tett séta után utazás Gwangju városába. Vacsora és szállás Gwangjuban (1 éj).

 

5. nap: Boseong, Busan

Reggel Dél-Korea második legnagyobb városa, Busan felé vesszük az irányt, közben az ország egyik kihagyhatatlan természeti látnivalóját is érintjük: Boseong zöld teamezőit. Érkezésünk után Busanban megtekintjük a Gamcheon kulturális falu színpompás épületeit, majd ellátogatunk a Gwanganri tengerpartra, innen lenyűgöző kilátás nyílik a város egyik jelképére, a kétszintes Gwangan hídra. Vacsora és szállás Busanban (2 éj).

 

6. nap: Busan  

Egész napos felfedezőútra indulunk Busanban, megtekintjük a város legfontosabb látnivalóit: a Jagalchi halpiac, a BIFF tér népszerű helyi utcai ételekkel (édes koreai palacsinta, a „Ssiat Hotteok”), kilátás az Oryukdo Skywalk-ról,a Taejongdae park, a Haedong Yonggungsa templom, a mesés Haeundae strand, séta a Donbaeksom sziget festői part menti útvonalán a Nurimaru APEC házig. Vacsora egy helyi étteremben.

  

7. nap: Gyeongju

Az ország délkeleti részén fekvő Gyeongju 1000 éven át volt a Silla Királyság fővárosa, és a völgy, amelyben fekszik, számtalan történelmi épületet, templomot és műtárgyat rejt. Miután a Silla Királyság Kr. u. 676-ban egyesítette a félszigetet, a város a világ egyik legfontosabb kulturális központjává fejlődött. A területet „Falak nélküli múzeumnak” is nevezik az itt található történelmi épületek és kincsek gazdagsága miatt. Gyeongju felfedezése: Seokguram barlang (UNESCO világörökség – 8. században gránitból faragott ülő Buddha), Bulguksa templom (UNESCO világörökség), Gyeongju Nemzeti Múzeum, Tumuli Park, Cheomseongdae Obszervatórium, mely Ázsia legrégibb, épen maradt csillagvizsgálója. Szállás és vacsora Gyeongjuban (1 éj).

 

8. nap: Andong

A mai napon folytatjuk utazásunkat Andong felé. Andong a kultúra, a népi hagyományok és a konfucianizmus egykori központja. Megtekintjük a Hahoe népi falut (UNESCO világörökség, ahol Csoszon-kori hagyományokat őriznek), a Hahoe maszkmúzeumot és a hagyományos piacot. Vacsora és szállás Andongban (1 éjszaka).

 

9. nap: Seoraksan-hegy, Woljeongsa templom

Reggeli után utazásunk folytatódik az ország keleti régiójában található Seoraksan-hegyhez, mely Korea egyik leghíresebb nemzeti parkja. Látogatás a Seoraksan-hegyi Nemzeti Parkba, beleértve a Gwongeumseon-csúcsra vezető kötélpályás felvonózást is. Délután transzfer a gyönyörű természeti környezetben fekvő Woljeongsa templomhoz, itt részt veszünk az úgynevezett „temple stay” programon, az egyedülálló kulturális program során gyakorlati tapasztalatot szerezhetünk a szerzetesi életről és a koreai buddhizmus 1700 éves történelmét őrző templomokról. Este részt veszünk egy buddhista szertartáson, majd átszellemülve térünk nyugovóra (1 éj). Vacsoránk is egyszerűbb templomi étel lesz, mely vegetáriánus, tehát nem tartalmaz húsételt.

 

10. nap: Szöul  

Hajnalban a korai kelést követően ismét egy buddhista szertartás következik, majd az egyszerű templomi reggeli után visszaindulunk Szöulba, útközben meglátogatjuk a Reggeli Nyugalom kertjét. Érkezés után elfoglaljuk szállásunkat Szöulban (2 éj), majd szabad program. Vacsora egy helyi étteremben.

 

11. nap: Dél- és Észak-Korea határán    

Reggeli után látogatás teszünk a világ legvédettebb, 258 km hosszú és 4 km széles demarkációs vonalán. A koreai háborúnak állít örök mementót az Imjingak Park, majd ellátogatunk a Dora Observatory kilátójába, ahonnan távcsövekkel leshetünk át a határ túlsó oldalára, ahol látjuk az ott fekvő észak-koreai falucskát, és a híres óriás zászlót. Meglátogatjuk a hírhedt 1,5 km hosszú, 3-as számú alagutat, melyet a háború alatt az észak-koreai katonák ástak titokban, hogy észrevétlenül átjuthassanak Dél-Koreába. A Szöulba való visszatérés után bevásárló túra a Myeongdong bevásárló negyedben és a Namdaemun piacon. Vacsora egy helyi étteremben.

 

12. nap: utazás Budapestre

Hajnalban transzfer a repülőtérre, majd hazautazás Budapestre. Érkezés a kora délutáni órákban.

 

A programok sorrendje változhat.

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

Adat / lap
/

Részvételi díj 2 fő részére                                        Ft/fő          Létszám /fő           Összesen  Ft/2 fő  
Utazási szolgáltatások díja kétágyas szobában
útlemondási biztosítással (2%)                                          1 299 900               2                     2 599 800
 
Repülőtéri illeték kb.                                                               140 000                 2                     280 000  
Teljes csomagár 2 fő részére                                                                                                      2 879 800  

A részvételi díj tartalmazza: repülőjegyek, repülőtéri illeték 140 000 FT/fő, szállás 10 éjszakára félpanzióval, programok a leírás szerint, belépőjegyek, útlemondási biztosítás*.

 

A részvételi díj nem tartalmazza: K-ETA engedély díja a belépéshez 6 000 Ft/fő, borravalók** (helyszínen fizetendő kb. 50 USD/fő), fakultatív programok, utasbiztosítás.

 

További árak:

egyágyas felár: 230 000 Ft/fő

 

Előfoglalási kedvezmény: legkésőbb 3 hónappal az indulást megelőzően 60 000 Ft/fő kedvezmény, legkésőbb 2 hónappal az indulást megelőzően 30 000 Ft/fő kedvezmény.

 

*Biztosítások: A részvételi díj tartalmazza az útlemondási biztosítás díját, amely nem kötelező, megkötését a szigorú lemondási feltételek miatt javasoljuk.  A részvételi díj nem tartalmazza az utasbiztosítást, kérje kedvező ajánlatunkat Covid fedezettel rendelkező betegség-, baleset- és poggyászbiztosításra.

**Szervízdíj/borravaló: Helyi szokás szerint a szolgáltatók (pl. sofőr, helyi idegenvezető, kiszolgáló személyzet) elvárja a szervízdíjat/borravalót, amely a legtöbb országban kötelező és az idegenforgalomban bevett szokás.

 

Teljes ár (Bruttó árazás, csomagár)

A csoportos utazások részvételi díja valamennyi kötelezően fizetendő költséget tartalmaz, amely minimálisan szükséges ahhoz, hogy az utazó részt tudjon venni az utazáson. A részvételi díjon felül egyéni igény szerint foglalhatók további szolgáltatások (pl. fakultatív ellátás, fakultatív programok, extra poggyász, vízumdíj, esetleges belépők, biztosítások), ezen szolgáltatások díját valamennyi útnál részletesen megadjuk. Nem tartalmazza a teljes részvételi díj az utazás helyszínén fizetendő javasolt borravalót.

Hivatalos ajánlatnak csak az ajánlatkérést követően elkészített, konkrét utazásra vonatkozó és opciós foglalást is tartalmazó írásbeli ajánlat minősül. A helyek elfogyhatnak.

 

Érintett desztinációk:

Dél Korea

Környezet, éghajlat:

Dél-Korea északon (micsoda meglepetés) Észak-Koreával határos, míg tengeri határai a Japán-tengeren Kínával és Japánnal közösek. A félszigetet ketté osztó határ a 38 szélességi fok mentén húzódik. Az ország területét, mely kicsivel nagyobb, mint Portugália többnyire hegyek borítják, melyek közül a legmagasabb a keleti parton magasodó Hallasan.

Az éghajlata négy jól elkülöníthető évszakra bontható: a nyár, vagyis a monszun június-júliusra, a kimondottan hideg tél pedig november-márciusra esik. A déli parton található Cheju-do az ország legmelegebb és legesősebb helye.

Látnivalók

Szöul egyszerre modern megapolis és ősi város. A várost a koreai háború után teljesen újjá kellett építeni, 12 sávos autópályák és felhőkarcolók uralják. Azonban elrejtve rengeteg ősi templom, paloták és pagodák rejtőznek városszerte. A Han-gang-folyó vágja ketté a várost, mely három legfontosabb kerülete: Chung-gu a központi negyed, Chongo-gu az olcsóbb szállások helye és It'aewon-dong, ahol a legtöbb bolt, bár és szórakoztató létesítmény van.

Szöul méltán palotáiról a leghíresebb, a Kyongbokkung palota a legismertebb, melyet a Yi dinasztia idején épült. Habár a palota 500 épületéből a japánok szinte mindet megsemmisítették később mindet rekonstruálták, majd ez történt a koreai háború után is. A palota valójában több épület együttese, a közülük az egyik pagoda és egy két emeletes trónterem emelkedik ki látvány szempontjából. A palota területén található Népi Múzeum azt mutatja be, hogyan éltek az egyszerű koreaiak az idők folyamán. Egy másik kiemelkedő palota a Ch'anggyonggung, mely 1014-ben épült. Hajdanán az uralkodó nyári palotája volt, majd a japánok lerombolták. Mindazonáltal épp elég látnivaló maradt itt a Koryo dinasztia korából köztük csillagászati műszerek, egy botanikus kert és több kőhíd. Egy gyaloghídon átkelve a palota túloldalára eljutunk a Chongmyo kriptához, ahol mind a 27 Yi dinasztiából származó uralkodó síremléke látható.

A város legszebb parkja a T'apkol, mely az ottlévő márvány pagodáról kapta a nevét. Itt kiáltották ki 1919-ben a függetlenséget. A város másik híres parkja a Namsan, ahol a világ harmadik legmagasabb tornya a Szöul-torony található. Ha valami komolyabb kikapcsolódásra vágyunk keressük fel a Hadtörténeti Múzeumot, mely a Yongsan-gu katonai táborban található. Az elsőszámú nemzeti kincs a Namdaemun Kapu egykoron Szöul főkapuja volt. A 14. században épült a jelenlegi vasútállomás közelében. Közelében a Lotte World teljes ellentétben áll a kapu magányos büszkeségével, ez ugyanis a helyi Disney-világ, ahol az egész család órákon át szórakozhat.

Skanzen (falumúzeum)

Furcsán hangzik, de ez a legízlésesebb módja a koreai vidék életének megismeréséhez, anélkül, hogy órákig kellene buszozni és furcsa helyeken aludni. A faluban minden, hagyományos lakó, mezőgazdasági és közigazgatási épület megtalálható az ország minden tájáról, ráadásul konfuciánus iskolát, buddhista templomot és piacot is találunk itt. A falu valódi, nem csak egy turista látványosság - az emberek, kiket itt látunk valóban itt élnek és dolgoznak minden nap. Minden nap táncelőadásokban és felvonulásokban gyönyörködhet az ide látogató. A Skanzenba húszpercenként indul busz Szöulból.

Soraksan Nemzeti Park

Ez a nemzeti park vezeti a slágerlistát, egyszerűen nem írható le. A keleti parton a demilitarizált övezet közelében fekszik sziklás csúcsok, dús zöld erdők, ezernyi vízesés, strandok és ősi templomok a védjegyei. Az ősz a legalkalmasabb az idelátogatásra, amikor a hulló levelek sokszínű árnyalatai parádés látványt nyújtanak. A szemet gyönyörködtető látvány természetesen hatalmas tömegeket vonz ide, ne számítsunk magányos erdei utakra. Ha meg akarunk szökni a tömeg elől, menjünk fel Belső-Sorakba kempingezni a park nyugati részén. Akik szeretik a természet szépségeit a megszokott luxussal övezni azoknak az Osaek meleg forrás környéke ajánlható Dél-Sorak környékén.

Kyongju

Majdnem 1000 évig a 10. századig Kyongju volt a Silla dinasztia fővárosa. Jelenleg, 1000 évvel később a Kyongju kisvárosnak álcázott hatalmas szabadtéri múzeum. A város közepén a Tumuli park hatalmas fallal körülvett területén 20 királyi sír található. Nem sokkal messzebb Ch'omsongdae egy halom kőre emlékeztet, de valójában Kelet-Ázsia egyik legrégebbi csillagvizsgálója. A sziklák a napok és hónapok allegóriái. A várost átszelő folyó másik oldalán található az ország legrégebbi síremléke az Onung, valamint az elegáns Posokjong Bower kert. A Silla építészet legimpozánsabb alkotása a Pulguska templom, mely a várostól 16 km-re lévő sziklateraszokra épült. Az épület belső festménye Ázsia legszebb művészeti emlékei közé tartoznak. A templom fölött lévő Sokkuram Grotto-ról tekint le Kyongjura az ülő Buddha szobra.

Songnisan Nemzeti Park

Közép-Korea legszebb nemzeti parkja, látogatói számára a legnagyobb vonzerő a Popchusa templom, mely a legnagyobb és talán leglenyűgözőbb az országban 533-ban épült és ma is látható alakját 1624-ben nyerte el. Az ötemeletes pagoda mellett a 33 méter magas Buddha szobor tornyosodik, mely a Kelet legmagasabb szobra. Érdekessége, hogy egyetlen bronz tömbből áll a hatalmas alkotás.

Dél-Korea folyamatosan tör a környék legdrágább országának címére, a régióban már csak Japán előzi meg. Megközelítőleg 50 dollár az a határ, ahonnan már kényelmesen és kicsit szórakozva meg lehet úszni egy napot. Az amerikai katonai bázisokon lehet dollárral fizetni, de máshol ne is próbálkozzunk vele. Legkönnyebben a dollárt és a yent váltják, de más kemény valuta sem jelenthet problémát. Ha tehetjük utazási csekkeket vigyünk, mert ezeket a készpénznél jobban váltják. A nagyvárosokban számos ATM található, egyetlen probléma az, hogy az utasítások koreai nyelvűek. A hitelkártyákat széles körben elfogadják. Borravaló adását nem várják el, ugyanis a legtöbb helyen már 10% szervizt tartalmaz a számla összege. Alkudozni csak kis boltokban és piacokon lehet, de csak udvariasan és mosolyogva.
Lehetőség szerint, ha tehetjük ősszel szeptember-novemberben keressük fel Dél-Koreát. Ilyenkor az idő napos, az ég gyönyörű kék és az őszi táj egyszerűen elbűvölő. A tél általában hideg és hűvös. Ha azonban szeretjük a hóborította templomokat, a csontfogyasztó hideget és a síelés izgalmát akkor ilyentájt utazzunk. A tavasz (április, május) szintén elbűvölő, de ilyenkor szállják meg az országot a japán turisták és emiatt lehet, hogy nem jutunk jobb minőségű szálláshoz. A nyár meleg, zsúfolt, esős, az utak sarasak, mindenfelé a tájfun fenyeget és ráadásul drága is.

Nemzetközi repülőterek:

CJU - Cheju, South Korea - Cheju
KPO - Pohang, South Korea - Na
KUV - Kunsan, South Korea
PUS - Pusan, South Korea - Kimhae
RSU - Yosu, South Korea - Yosu Airport
SEL - Seoul, South Korea - Kimpo International
SHO - Sokcho, South Korea
TAE - Taegu, South Korea
USN - Ulsan, South Korea
YEC - Yechon, South Korea - Yechon

Az ország összes nagyvárosát repülők is összekötik, de nem érdemes a plusz költséget vállalni, mivel a távolságok egyáltalán nem jelentősek. Ráadásul a földi közlekedés minden utazó álma: a buszok gyorsak, pontosak és biztonságosak. Két fajta busz közül választhatunk: chikheng (hagyományos) és kosok (expressz). A buszokon a helyfoglalás érkezési sorrendben történik. A vasút hálózat is kiterjedt, de nem annyira mint a közti közlekedés, ellenben minden vonatra helyre szól a jegy. Fontos közlekedési eszköz a távolsági iránytaxi, melyek a fontosabb városok és turista látványosságok között járnak. A kocsik óra nélkül mennek, mindig alkudjunk előre a viteldíjra.

Térség: Körutazás Dél-Koreában


Város: Körutazás Dél-Koreában


Dél Korea

Környezet, éghajlat:

Dél-Korea északon (micsoda meglepetés) Észak-Koreával határos, míg tengeri határai a Japán-tengeren Kínával és Japánnal közösek. A félszigetet ketté osztó határ a 38 szélességi fok mentén húzódik. Az ország területét, mely kicsivel nagyobb, mint Portugália többnyire hegyek borítják, melyek közül a legmagasabb a keleti parton magasodó Hallasan.

Az éghajlata négy jól elkülöníthető évszakra bontható: a nyár, vagyis a monszun június-júliusra, a kimondottan hideg tél pedig november-márciusra esik. A déli parton található Cheju-do az ország legmelegebb és legesősebb helye.

Látnivalók

Szöul egyszerre modern megapolis és ősi város. A várost a koreai háború után teljesen újjá kellett építeni, 12 sávos autópályák és felhőkarcolók uralják. Azonban elrejtve rengeteg ősi templom, paloták és pagodák rejtőznek városszerte. A Han-gang-folyó vágja ketté a várost, mely három legfontosabb kerülete: Chung-gu a központi negyed, Chongo-gu az olcsóbb szállások helye és It'aewon-dong, ahol a legtöbb bolt, bár és szórakoztató létesítmény van.

Szöul méltán palotáiról a leghíresebb, a Kyongbokkung palota a legismertebb, melyet a Yi dinasztia idején épült. Habár a palota 500 épületéből a japánok szinte mindet megsemmisítették később mindet rekonstruálták, majd ez történt a koreai háború után is. A palota valójában több épület együttese, a közülük az egyik pagoda és egy két emeletes trónterem emelkedik ki látvány szempontjából. A palota területén található Népi Múzeum azt mutatja be, hogyan éltek az egyszerű koreaiak az idők folyamán. Egy másik kiemelkedő palota a Ch'anggyonggung, mely 1014-ben épült. Hajdanán az uralkodó nyári palotája volt, majd a japánok lerombolták. Mindazonáltal épp elég látnivaló maradt itt a Koryo dinasztia korából köztük csillagászati műszerek, egy botanikus kert és több kőhíd. Egy gyaloghídon átkelve a palota túloldalára eljutunk a Chongmyo kriptához, ahol mind a 27 Yi dinasztiából származó uralkodó síremléke látható.

A város legszebb parkja a T'apkol, mely az ottlévő márvány pagodáról kapta a nevét. Itt kiáltották ki 1919-ben a függetlenséget. A város másik híres parkja a Namsan, ahol a világ harmadik legmagasabb tornya a Szöul-torony található. Ha valami komolyabb kikapcsolódásra vágyunk keressük fel a Hadtörténeti Múzeumot, mely a Yongsan-gu katonai táborban található. Az elsőszámú nemzeti kincs a Namdaemun Kapu egykoron Szöul főkapuja volt. A 14. században épült a jelenlegi vasútállomás közelében. Közelében a Lotte World teljes ellentétben áll a kapu magányos büszkeségével, ez ugyanis a helyi Disney-világ, ahol az egész család órákon át szórakozhat.

Skanzen (falumúzeum)

Furcsán hangzik, de ez a legízlésesebb módja a koreai vidék életének megismeréséhez, anélkül, hogy órákig kellene buszozni és furcsa helyeken aludni. A faluban minden, hagyományos lakó, mezőgazdasági és közigazgatási épület megtalálható az ország minden tájáról, ráadásul konfuciánus iskolát, buddhista templomot és piacot is találunk itt. A falu valódi, nem csak egy turista látványosság - az emberek, kiket itt látunk valóban itt élnek és dolgoznak minden nap. Minden nap táncelőadásokban és felvonulásokban gyönyörködhet az ide látogató. A Skanzenba húszpercenként indul busz Szöulból.

Soraksan Nemzeti Park

Ez a nemzeti park vezeti a slágerlistát, egyszerűen nem írható le. A keleti parton a demilitarizált övezet közelében fekszik sziklás csúcsok, dús zöld erdők, ezernyi vízesés, strandok és ősi templomok a védjegyei. Az ősz a legalkalmasabb az idelátogatásra, amikor a hulló levelek sokszínű árnyalatai parádés látványt nyújtanak. A szemet gyönyörködtető látvány természetesen hatalmas tömegeket vonz ide, ne számítsunk magányos erdei utakra. Ha meg akarunk szökni a tömeg elől, menjünk fel Belső-Sorakba kempingezni a park nyugati részén. Akik szeretik a természet szépségeit a megszokott luxussal övezni azoknak az Osaek meleg forrás környéke ajánlható Dél-Sorak környékén.

Kyongju

Majdnem 1000 évig a 10. századig Kyongju volt a Silla dinasztia fővárosa. Jelenleg, 1000 évvel később a Kyongju kisvárosnak álcázott hatalmas szabadtéri múzeum. A város közepén a Tumuli park hatalmas fallal körülvett területén 20 királyi sír található. Nem sokkal messzebb Ch'omsongdae egy halom kőre emlékeztet, de valójában Kelet-Ázsia egyik legrégebbi csillagvizsgálója. A sziklák a napok és hónapok allegóriái. A várost átszelő folyó másik oldalán található az ország legrégebbi síremléke az Onung, valamint az elegáns Posokjong Bower kert. A Silla építészet legimpozánsabb alkotása a Pulguska templom, mely a várostól 16 km-re lévő sziklateraszokra épült. Az épület belső festménye Ázsia legszebb művészeti emlékei közé tartoznak. A templom fölött lévő Sokkuram Grotto-ról tekint le Kyongjura az ülő Buddha szobra.

Songnisan Nemzeti Park

Közép-Korea legszebb nemzeti parkja, látogatói számára a legnagyobb vonzerő a Popchusa templom, mely a legnagyobb és talán leglenyűgözőbb az országban 533-ban épült és ma is látható alakját 1624-ben nyerte el. Az ötemeletes pagoda mellett a 33 méter magas Buddha szobor tornyosodik, mely a Kelet legmagasabb szobra. Érdekessége, hogy egyetlen bronz tömbből áll a hatalmas alkotás.

Dél-Korea folyamatosan tör a környék legdrágább országának címére, a régióban már csak Japán előzi meg. Megközelítőleg 50 dollár az a határ, ahonnan már kényelmesen és kicsit szórakozva meg lehet úszni egy napot. Az amerikai katonai bázisokon lehet dollárral fizetni, de máshol ne is próbálkozzunk vele. Legkönnyebben a dollárt és a yent váltják, de más kemény valuta sem jelenthet problémát. Ha tehetjük utazási csekkeket vigyünk, mert ezeket a készpénznél jobban váltják. A nagyvárosokban számos ATM található, egyetlen probléma az, hogy az utasítások koreai nyelvűek. A hitelkártyákat széles körben elfogadják. Borravaló adását nem várják el, ugyanis a legtöbb helyen már 10% szervizt tartalmaz a számla összege. Alkudozni csak kis boltokban és piacokon lehet, de csak udvariasan és mosolyogva.
Lehetőség szerint, ha tehetjük ősszel szeptember-novemberben keressük fel Dél-Koreát. Ilyenkor az idő napos, az ég gyönyörű kék és az őszi táj egyszerűen elbűvölő. A tél általában hideg és hűvös. Ha azonban szeretjük a hóborította templomokat, a csontfogyasztó hideget és a síelés izgalmát akkor ilyentájt utazzunk. A tavasz (április, május) szintén elbűvölő, de ilyenkor szállják meg az országot a japán turisták és emiatt lehet, hogy nem jutunk jobb minőségű szálláshoz. A nyár meleg, zsúfolt, esős, az utak sarasak, mindenfelé a tájfun fenyeget és ráadásul drága is.

Nemzetközi repülőterek:

CJU - Cheju, South Korea - Cheju
KPO - Pohang, South Korea - Na
KUV - Kunsan, South Korea
PUS - Pusan, South Korea - Kimhae
RSU - Yosu, South Korea - Yosu Airport
SEL - Seoul, South Korea - Kimpo International
SHO - Sokcho, South Korea
TAE - Taegu, South Korea
USN - Ulsan, South Korea
YEC - Yechon, South Korea - Yechon

Az ország összes nagyvárosát repülők is összekötik, de nem érdemes a plusz költséget vállalni, mivel a távolságok egyáltalán nem jelentősek. Ráadásul a földi közlekedés minden utazó álma: a buszok gyorsak, pontosak és biztonságosak. Két fajta busz közül választhatunk: chikheng (hagyományos) és kosok (expressz). A buszokon a helyfoglalás érkezési sorrendben történik. A vasút hálózat is kiterjedt, de nem annyira mint a közti közlekedés, ellenben minden vonatra helyre szól a jegy. Fontos közlekedési eszköz a távolsági iránytaxi, melyek a fontosabb városok és turista látványosságok között járnak. A kocsik óra nélkül mennek, mindig alkudjunk előre a viteldíjra.

Térség: Szöul

Város: Szöul


Válogasson útjaink közt téma szerint!