+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Dél-Korea történelmi és világörökségi...

1034900.00 Ft/fő 0...

Dél Korea, Körutazás Dél-Koreában

Szállás típus: Hotel ***+
Ellátás: leírás szerint
Utazás módja: Repülő
Időtartam: 10 éj
Típus: Körutazás
Indulás: 2023-10-12

 csoportos körutazás

Ismerje meg Dél-Korea történelmi és világörökségi helyszíneit egy kicsit másképpen. A túra során utazunk az ország legszebb helyein keresztül, részt veszünk főzőtanfolyamon, alszunk buddhista kolostorban a hegyekben, feltérképezzük az országot teljes földrajzi sokszínűségében, a nemzeti park drámai hegyvidékétől a festői tengerparti útvonalig. Fedezze fel Dél-Korát és pillantson át Észak-Koreába is.


Előfoglalási kedvezmény:
3 hónappal indulás előtt: 55 000 Ft/fő
2 hónappal indulás előtt: 35 000 Ft/fő

 

Dátum:  2023. október 12 – 23.
Időtartam:
12 nap/10 éj
Utazás: menetrend szerinti repülőjáratokkal
Repülési idő: kb. 13,5 óra
Elhelyezés: 3* és 4* szállodákban, 1 éjszaka kolostori elhelyezés
Ellátás: reggeli, 10 vacsora
Idegenvezetés: a csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri
Minimum létszám: 24 fő

Dél-Korea történelmi és világörökségi fénypontjai ajánlatunk programleírása

 

1-2. nap: Budapest-Szöul

Elutazás Budapestről a délutáni órákban, érkezés másnap reggel, transzfer a szállodába.

Rövid ismerkedés a gazdag múlttal rendelkező várossal, mely napjainkban a világ egyik pénzügyi és kereskedelmi központja. Gwanghwamun Plaza, Cheongyecheon Creek, Jogyesa Temple és Gwangjang Market, ami népszerű helyi utcai ételek (mungóbab palacsinta) lelőhelye. Szállás és vacsora Szöulban. (2 éj)

 

3. nap: Szöul

Reggeli után egész napos autóbuszos és gyalogos városnézés Szöulban. A királyi testőrség és a Gyeongbokgung-palota őrségváltási ceremóniája, Nemzeti Néprajzi Múzeum, Insadong antik sikátor, Namsan Hanok falu, Bongeunsa templom, COEX Mall, Gangnam utca és Hangang folyóparti park. Vacsora egy helyi étteremben.

 

4.nap: Szöul – Jeonju – Gwangju            

Jeonju, Szöultól 3 órányi útra található, ahol egy autentikus főzőtanfolyamon veszünk részt. Bibimbap főzőtanfolyam lesz, mely egy hagyományos koreai egytálétel és ez a város a születési helye. Az ételnek jól kell sikerülnie, hiszen elfogyasztjuk ebédre. A város az egyik legszebb látnivalója is Dél-Korának, hiszen itt található több száz un. hanok típusú ház, mely a koreai felsőosztály lakhelye volt. Macskaköves utcák, és tipikus hanokok százai találhatók itt.

Továbbutazás Gwangju-ba, vacsora és szállás (1 éjszaka).

 

5.nap: Boseong – Suncheon – Busan   

Reggeli Busan felé vesszük az irányt, mely az ország délkeleti részén található és az ország második legnagyobb városa. Útközben két kötelező természeti kincset érintünk, Boseong zöld teamezőit és Suncheonmant. Ez az öböl olyan folyami domborzati formákat foglal magában, mint a természetes iszapmocsarak, sós mocsarak, természetes gátak, árterek. Ismert az S alakú vízi útvonal fenomenális látványáról és a végtelen iszapmezőn elterülő hatalmas nádasról. Busanba érkezés után még megnézzük a Gwanganri strandot és a Gwangan hídat. Vacsora és szállás (2éj).

 

6.nap: Busan

Reggeli után a város még mindig tartogat felfedeznivalót, Jagalchi halpiac (kiemelkedő színvonalú piac), BIFF tér a népszerű helyi utcai ételekkel (édes koreai palacsinta, a „Ssiat Hotteok”), Oryukdo Skywalk, Gamcheon kulturális falu, Taejongdae park, Haedong Yonggungsa templom, Haeundae strand, séta a festői part menti vasútvonalon a Donbaekseom-szigetről a Nurimaru APEC-házig. Vacsora egy helyi étteremben.

 

7. nap: Busan – Gyeonju

Az ország délkeleti részén fekvő Gyeongju 1000 éven át volt a Silla Királyság fővárosa, és a völgy, amelyben fekszik, történelmi épületek, templomok és műtárgyak nagy koncentrációját rejti. Miután a Silla Királyság Kr. u. 676-ban egyesítette a félszigetet, a város a világ egyik legfontosabb kulturális központjává fejlődött. A területet „Falak nélküli múzeumnak” is nevezik az itt található történelmi épületek és kincsek gazdagsága miatt.

Seokguram barlang (UNESCO világörökség – 8. században faragott gránit ülő Buddha), Bulguksa templom (UNESCO világörökség), Gyeongju Nemzeti Múzeum, Tumuli Park, Cheomseongdae Obszervatórium, mely Ázsia legrégibb, épen maradt csillagvizsgálója. Szállás és vacsora Gyeongjuban (1 éj).

 

8. nap: Andong

Reggeli után folytatjuk utazásunkat Andong felé. Andong a konfuciánus hagyományok kincsesbányája és Korea egyik utolsó élő maradványa.

Megtekintjük a Hahoe népi falut (UNESCO világörökség, ahol Csoszon-kori hagyományokat őriznek), Hahoe maszkmúzeumot és hagyományos piacot. Vacsora és szállás (1 éjszaka)

 

9. nap: Seoraksan-hegy – Shinheungsa templom

Reggeli után utazásunk folytatódik az ország keleti régiójában található Seoraksan-hegyhez, mely Korea egyik leghíresebb nemzeti parkja, különösen híres a juharlevelekkel díszített festői tájáról, amikor eljön az ősz. Látogatás a Seoraksan-hegyi Nemzeti Parkba, beleértve a Gwongeumseon-csúcsra vezető kötélpályás felvonózást is. Részvétel a Shinheungsa templomban tartott templomi programon, ahol a csoport a hagyományos koreai stílusú szobában fog megszállni (1 éj). Este résztveszünk egy szertartáson, majd átszellemülve térünk nyugovóra. Vacsoránk is egyszerűbb templomi étel lesz, mely vegetáriánus, tehát nem tartalmaz húsételt (párolt rizsből és zöldségekből készült köretekből áll).

 

10.nap: Szöul

Hajnalban a korai kelést követően ismét a „Yebul” szertartás következik, majd az egyszerű templomi reggeli után visszaindulunk Szöulba, útközben meglátogatjuk a Reggeli Nyugalom kertjét. Érkezés után elfoglaljuk szállásunkat Szöulban (2 éj), majd szabadprogram. Vacsora egy helyi étteremben.

 

11.nap: Dél-, és Észak-Korea határán

Reggeli után látogatás teszünk a világ legvédetteb, 258 km hosszú és 4 km széles demarkációs vonalán. A koreai háborúnak állít örök mementót a Imjingak Park, majd ellátogatunk a Dorasan Observatory kilátójába, ahonnan távcsövekkel leshetünk át a határ túlsó oldalára, ahol  látjuk az ott fekvő észak-koreai falucskát, és a híres óriás zászlót. Meglátogatjuk a hírhedt 1,5 km hosszú, 3-as számú alagutat, melyet a háború alatt az észak-koreai katonák ástak titokban, hogy észrevétlenül átjuthassanak Dél-Koreába.

Szöulba való visszatérés után bevásárló túra a Myeongdong bevásárló negyedben és a Namdaemun piacon. Vacsora egy helyi étteremben.

 

12.nap: Szöul – Budapest

Hajnalban transzfer a repülőtérre (reggeli nélkül), majd hazautazás Budapestre. Érkezés a kora délutáni órákban.

 

A programok sorrendje változhat.

 

Várható Menetrend: 
Légitársaság: LOT közvetlen járattal
2023. október 12.            Budapest – Szöul                             15:55 – 09:30 (másnap)
2023. október 23.            Szöul – Budapest                             08:15 – 13:50                    
A légitársaság a menetrendváltoztatás jogát fenntartja.

 

Plusz információ a templomi programról és éjszakáról:
- A Shilla Királyság Jajang szerzetese által a 7. században épített templom számos nemzeti kincset rejt, köztük a templom 1400 éves templomharangja, a Sunjo király által adományozott bronz gőzhajó, és a három kőből álló pagoda.
- Templestay (templomi tartózkodás) egy egyedülálló kulturális program, amely lehetővé teszi a résztvevők számára, hogy gyakorlati tapasztalatot szerezzenek a szerzetesi életről és megtapasztalják Buddhizmus 1700 éves múltját.
- A Templestay résztvevői egy hagyományos koreai stílusú szobában, az úgynevezett Ondol szobában (ágy nélkül) laknak, WC-vel és ágyneművel (matraccal és takaróval, amit a szoba padlójára terítenek, hogy éjszaka aludni tudjanak).
- Kényelmes templomi öltözéket a templom biztosít a résztvevőknek (mellény, nadrág), de alá meleg öltözetet kell hozni. Tisztálkodó szerek, törölköző, kényelmes cipő és meleg zokni legyen a csomagban.
- A buddhista kolostorokban tilos a dohányzás és az alkoholfogyasztás!
- A programban lesz Seon meditáció, lehetőség szerzetesekkel való beszélgetésre, és a 108 leborulás gyakorlása.

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

2023-10-12 10 éj

1034900.00 Ft/fő...

Ajánlatkérés
2023-10-12 10 éj

1054900.00 Ft/fő...

Ajánlatkérés
2023-10-12 10 éj

1089900.00 Ft/fő

Ajánlatkérés
Adat / lap
/

Részvételi díj 2 fő részére                                        Ft/fő          Létszám /fő           Összesen  Ft/2 fő  
Utazási szolgáltatások díja kétágyas szobában
útlemondási biztosítással (1,4%)                                          1 089 900               2                     2 179 800
 
Repülőtéri illeték kb.                                                               130 000                 2                     260 000  
Teljes csomagár 2 fő részére                                                                                                      2 439 800  

A részvételi díj tartalmazza: repülőjegyek, repülőtéri illeték 130 000 Ft/fő, szállás 10 éjszakára reggelivel, 9 vacsora helyi étteremben, 1 vacsora a kolostorban, programok a leírás szerint, belépőjegyek, útlemondási biztosítás*.

A részvételi díj nem tartalmazza: K-ETA engedély díja a belépéshez 6 000 Ft/fő, borravalók** (helyszínen fizetendő kb. 50 USD/fő), fakultatív programok, utasbiztosítás.

 

További árak:

· egyágyas felár: 220 000 Ft/fő

Előfoglalási kedvezmény: legkésőbb 3 hónappal az indulást megelőzően 55 000 Ft/fő kedvezmény, legkésőbb 2 hónappal az indulást megelőzően 35 000 Ft/fő kedvezmény..

 

*Biztosítások: A részvételi díj tartalmazza az útlemondási biztosítás díját, amely nem kötelező, megkötését a szigorú lemondási feltételek miatt javasoljuk.  A részvételi díj nem tartalmazza az utasbiztosítást, kérje kedvező ajánlatunkat Covid fedezettel rendelkező betegség-, baleset- és poggyászbiztosításra.

**Szervízdíj/borravaló: Helyi szokás szerint a szolgáltatók (pl. sofőr, helyi idegenvezető, kiszolgáló személyzet) elvárja a szervízdíjat/borravalót, amely a legtöbb országban kötelező és az idegenforgalomban bevett szokás.

 

Teljes ár (Bruttó árazás, csomagár)

A csoportos utazások részvételi díja valamennyi kötelezően fizetendő költséget tartalmaz, amely minimálisan szükséges ahhoz, hogy az utazó részt tudjon venni az utazáson. A részvételi díjon felül egyéni igény szerint foglalhatók további szolgáltatások (pl. fakultatív ellátás, fakultatív programok, extra poggyász, vízumdíj, esetleges belépők, biztosítások), ezen szolgáltatások díját valamennyi útnál részletesen megadjuk. Nem tartalmazza a teljes részvételi díj az utazás helyszínén fizetendő javasolt borravalót.

Hivatalos ajánlatnak csak az ajánlatkérést követően elkészített, konkrét utazásra vonatkozó és opciós foglalást is tartalmazó írásbeli ajánlat minősül. A helyek elfogyhatnak.

 

Érintett desztinációk:

Dél Korea

Környezet, éghajlat:

Dél-Korea északon (micsoda meglepetés) Észak-Koreával határos, míg tengeri határai a Japán-tengeren Kínával és Japánnal közösek. A félszigetet ketté osztó határ a 38 szélességi fok mentén húzódik. Az ország területét, mely kicsivel nagyobb, mint Portugália többnyire hegyek borítják, melyek közül a legmagasabb a keleti parton magasodó Hallasan.

Az éghajlata négy jól elkülöníthető évszakra bontható: a nyár, vagyis a monszun június-júliusra, a kimondottan hideg tél pedig november-márciusra esik. A déli parton található Cheju-do az ország legmelegebb és legesősebb helye.

Látnivalók

Szöul egyszerre modern megapolis és ősi város. A várost a koreai háború után teljesen újjá kellett építeni, 12 sávos autópályák és felhőkarcolók uralják. Azonban elrejtve rengeteg ősi templom, paloták és pagodák rejtőznek városszerte. A Han-gang-folyó vágja ketté a várost, mely három legfontosabb kerülete: Chung-gu a központi negyed, Chongo-gu az olcsóbb szállások helye és It'aewon-dong, ahol a legtöbb bolt, bár és szórakoztató létesítmény van.

Szöul méltán palotáiról a leghíresebb, a Kyongbokkung palota a legismertebb, melyet a Yi dinasztia idején épült. Habár a palota 500 épületéből a japánok szinte mindet megsemmisítették később mindet rekonstruálták, majd ez történt a koreai háború után is. A palota valójában több épület együttese, a közülük az egyik pagoda és egy két emeletes trónterem emelkedik ki látvány szempontjából. A palota területén található Népi Múzeum azt mutatja be, hogyan éltek az egyszerű koreaiak az idők folyamán. Egy másik kiemelkedő palota a Ch'anggyonggung, mely 1014-ben épült. Hajdanán az uralkodó nyári palotája volt, majd a japánok lerombolták. Mindazonáltal épp elég látnivaló maradt itt a Koryo dinasztia korából köztük csillagászati műszerek, egy botanikus kert és több kőhíd. Egy gyaloghídon átkelve a palota túloldalára eljutunk a Chongmyo kriptához, ahol mind a 27 Yi dinasztiából származó uralkodó síremléke látható.

A város legszebb parkja a T'apkol, mely az ottlévő márvány pagodáról kapta a nevét. Itt kiáltották ki 1919-ben a függetlenséget. A város másik híres parkja a Namsan, ahol a világ harmadik legmagasabb tornya a Szöul-torony található. Ha valami komolyabb kikapcsolódásra vágyunk keressük fel a Hadtörténeti Múzeumot, mely a Yongsan-gu katonai táborban található. Az elsőszámú nemzeti kincs a Namdaemun Kapu egykoron Szöul főkapuja volt. A 14. században épült a jelenlegi vasútállomás közelében. Közelében a Lotte World teljes ellentétben áll a kapu magányos büszkeségével, ez ugyanis a helyi Disney-világ, ahol az egész család órákon át szórakozhat.

Skanzen (falumúzeum)

Furcsán hangzik, de ez a legízlésesebb módja a koreai vidék életének megismeréséhez, anélkül, hogy órákig kellene buszozni és furcsa helyeken aludni. A faluban minden, hagyományos lakó, mezőgazdasági és közigazgatási épület megtalálható az ország minden tájáról, ráadásul konfuciánus iskolát, buddhista templomot és piacot is találunk itt. A falu valódi, nem csak egy turista látványosság - az emberek, kiket itt látunk valóban itt élnek és dolgoznak minden nap. Minden nap táncelőadásokban és felvonulásokban gyönyörködhet az ide látogató. A Skanzenba húszpercenként indul busz Szöulból.

Soraksan Nemzeti Park

Ez a nemzeti park vezeti a slágerlistát, egyszerűen nem írható le. A keleti parton a demilitarizált övezet közelében fekszik sziklás csúcsok, dús zöld erdők, ezernyi vízesés, strandok és ősi templomok a védjegyei. Az ősz a legalkalmasabb az idelátogatásra, amikor a hulló levelek sokszínű árnyalatai parádés látványt nyújtanak. A szemet gyönyörködtető látvány természetesen hatalmas tömegeket vonz ide, ne számítsunk magányos erdei utakra. Ha meg akarunk szökni a tömeg elől, menjünk fel Belső-Sorakba kempingezni a park nyugati részén. Akik szeretik a természet szépségeit a megszokott luxussal övezni azoknak az Osaek meleg forrás környéke ajánlható Dél-Sorak környékén.

Kyongju

Majdnem 1000 évig a 10. századig Kyongju volt a Silla dinasztia fővárosa. Jelenleg, 1000 évvel később a Kyongju kisvárosnak álcázott hatalmas szabadtéri múzeum. A város közepén a Tumuli park hatalmas fallal körülvett területén 20 királyi sír található. Nem sokkal messzebb Ch'omsongdae egy halom kőre emlékeztet, de valójában Kelet-Ázsia egyik legrégebbi csillagvizsgálója. A sziklák a napok és hónapok allegóriái. A várost átszelő folyó másik oldalán található az ország legrégebbi síremléke az Onung, valamint az elegáns Posokjong Bower kert. A Silla építészet legimpozánsabb alkotása a Pulguska templom, mely a várostól 16 km-re lévő sziklateraszokra épült. Az épület belső festménye Ázsia legszebb művészeti emlékei közé tartoznak. A templom fölött lévő Sokkuram Grotto-ról tekint le Kyongjura az ülő Buddha szobra.

Songnisan Nemzeti Park

Közép-Korea legszebb nemzeti parkja, látogatói számára a legnagyobb vonzerő a Popchusa templom, mely a legnagyobb és talán leglenyűgözőbb az országban 533-ban épült és ma is látható alakját 1624-ben nyerte el. Az ötemeletes pagoda mellett a 33 méter magas Buddha szobor tornyosodik, mely a Kelet legmagasabb szobra. Érdekessége, hogy egyetlen bronz tömbből áll a hatalmas alkotás.

Dél-Korea folyamatosan tör a környék legdrágább országának címére, a régióban már csak Japán előzi meg. Megközelítőleg 50 dollár az a határ, ahonnan már kényelmesen és kicsit szórakozva meg lehet úszni egy napot. Az amerikai katonai bázisokon lehet dollárral fizetni, de máshol ne is próbálkozzunk vele. Legkönnyebben a dollárt és a yent váltják, de más kemény valuta sem jelenthet problémát. Ha tehetjük utazási csekkeket vigyünk, mert ezeket a készpénznél jobban váltják. A nagyvárosokban számos ATM található, egyetlen probléma az, hogy az utasítások koreai nyelvűek. A hitelkártyákat széles körben elfogadják. Borravaló adását nem várják el, ugyanis a legtöbb helyen már 10% szervizt tartalmaz a számla összege. Alkudozni csak kis boltokban és piacokon lehet, de csak udvariasan és mosolyogva.
Lehetőség szerint, ha tehetjük ősszel szeptember-novemberben keressük fel Dél-Koreát. Ilyenkor az idő napos, az ég gyönyörű kék és az őszi táj egyszerűen elbűvölő. A tél általában hideg és hűvös. Ha azonban szeretjük a hóborította templomokat, a csontfogyasztó hideget és a síelés izgalmát akkor ilyentájt utazzunk. A tavasz (április, május) szintén elbűvölő, de ilyenkor szállják meg az országot a japán turisták és emiatt lehet, hogy nem jutunk jobb minőségű szálláshoz. A nyár meleg, zsúfolt, esős, az utak sarasak, mindenfelé a tájfun fenyeget és ráadásul drága is.

Nemzetközi repülőterek:

CJU - Cheju, South Korea - Cheju
KPO - Pohang, South Korea - Na
KUV - Kunsan, South Korea
PUS - Pusan, South Korea - Kimhae
RSU - Yosu, South Korea - Yosu Airport
SEL - Seoul, South Korea - Kimpo International
SHO - Sokcho, South Korea
TAE - Taegu, South Korea
USN - Ulsan, South Korea
YEC - Yechon, South Korea - Yechon

Az ország összes nagyvárosát repülők is összekötik, de nem érdemes a plusz költséget vállalni, mivel a távolságok egyáltalán nem jelentősek. Ráadásul a földi közlekedés minden utazó álma: a buszok gyorsak, pontosak és biztonságosak. Két fajta busz közül választhatunk: chikheng (hagyományos) és kosok (expressz). A buszokon a helyfoglalás érkezési sorrendben történik. A vasút hálózat is kiterjedt, de nem annyira mint a közti közlekedés, ellenben minden vonatra helyre szól a jegy. Fontos közlekedési eszköz a távolsági iránytaxi, melyek a fontosabb városok és turista látványosságok között járnak. A kocsik óra nélkül mennek, mindig alkudjunk előre a viteldíjra.

Térség: Körutazás Dél-Koreában


Város: Körutazás Dél-Koreában


Dél Korea

Környezet, éghajlat:

Dél-Korea északon (micsoda meglepetés) Észak-Koreával határos, míg tengeri határai a Japán-tengeren Kínával és Japánnal közösek. A félszigetet ketté osztó határ a 38 szélességi fok mentén húzódik. Az ország területét, mely kicsivel nagyobb, mint Portugália többnyire hegyek borítják, melyek közül a legmagasabb a keleti parton magasodó Hallasan.

Az éghajlata négy jól elkülöníthető évszakra bontható: a nyár, vagyis a monszun június-júliusra, a kimondottan hideg tél pedig november-márciusra esik. A déli parton található Cheju-do az ország legmelegebb és legesősebb helye.

Látnivalók

Szöul egyszerre modern megapolis és ősi város. A várost a koreai háború után teljesen újjá kellett építeni, 12 sávos autópályák és felhőkarcolók uralják. Azonban elrejtve rengeteg ősi templom, paloták és pagodák rejtőznek városszerte. A Han-gang-folyó vágja ketté a várost, mely három legfontosabb kerülete: Chung-gu a központi negyed, Chongo-gu az olcsóbb szállások helye és It'aewon-dong, ahol a legtöbb bolt, bár és szórakoztató létesítmény van.

Szöul méltán palotáiról a leghíresebb, a Kyongbokkung palota a legismertebb, melyet a Yi dinasztia idején épült. Habár a palota 500 épületéből a japánok szinte mindet megsemmisítették később mindet rekonstruálták, majd ez történt a koreai háború után is. A palota valójában több épület együttese, a közülük az egyik pagoda és egy két emeletes trónterem emelkedik ki látvány szempontjából. A palota területén található Népi Múzeum azt mutatja be, hogyan éltek az egyszerű koreaiak az idők folyamán. Egy másik kiemelkedő palota a Ch'anggyonggung, mely 1014-ben épült. Hajdanán az uralkodó nyári palotája volt, majd a japánok lerombolták. Mindazonáltal épp elég látnivaló maradt itt a Koryo dinasztia korából köztük csillagászati műszerek, egy botanikus kert és több kőhíd. Egy gyaloghídon átkelve a palota túloldalára eljutunk a Chongmyo kriptához, ahol mind a 27 Yi dinasztiából származó uralkodó síremléke látható.

A város legszebb parkja a T'apkol, mely az ottlévő márvány pagodáról kapta a nevét. Itt kiáltották ki 1919-ben a függetlenséget. A város másik híres parkja a Namsan, ahol a világ harmadik legmagasabb tornya a Szöul-torony található. Ha valami komolyabb kikapcsolódásra vágyunk keressük fel a Hadtörténeti Múzeumot, mely a Yongsan-gu katonai táborban található. Az elsőszámú nemzeti kincs a Namdaemun Kapu egykoron Szöul főkapuja volt. A 14. században épült a jelenlegi vasútállomás közelében. Közelében a Lotte World teljes ellentétben áll a kapu magányos büszkeségével, ez ugyanis a helyi Disney-világ, ahol az egész család órákon át szórakozhat.

Skanzen (falumúzeum)

Furcsán hangzik, de ez a legízlésesebb módja a koreai vidék életének megismeréséhez, anélkül, hogy órákig kellene buszozni és furcsa helyeken aludni. A faluban minden, hagyományos lakó, mezőgazdasági és közigazgatási épület megtalálható az ország minden tájáról, ráadásul konfuciánus iskolát, buddhista templomot és piacot is találunk itt. A falu valódi, nem csak egy turista látványosság - az emberek, kiket itt látunk valóban itt élnek és dolgoznak minden nap. Minden nap táncelőadásokban és felvonulásokban gyönyörködhet az ide látogató. A Skanzenba húszpercenként indul busz Szöulból.

Soraksan Nemzeti Park

Ez a nemzeti park vezeti a slágerlistát, egyszerűen nem írható le. A keleti parton a demilitarizált övezet közelében fekszik sziklás csúcsok, dús zöld erdők, ezernyi vízesés, strandok és ősi templomok a védjegyei. Az ősz a legalkalmasabb az idelátogatásra, amikor a hulló levelek sokszínű árnyalatai parádés látványt nyújtanak. A szemet gyönyörködtető látvány természetesen hatalmas tömegeket vonz ide, ne számítsunk magányos erdei utakra. Ha meg akarunk szökni a tömeg elől, menjünk fel Belső-Sorakba kempingezni a park nyugati részén. Akik szeretik a természet szépségeit a megszokott luxussal övezni azoknak az Osaek meleg forrás környéke ajánlható Dél-Sorak környékén.

Kyongju

Majdnem 1000 évig a 10. századig Kyongju volt a Silla dinasztia fővárosa. Jelenleg, 1000 évvel később a Kyongju kisvárosnak álcázott hatalmas szabadtéri múzeum. A város közepén a Tumuli park hatalmas fallal körülvett területén 20 királyi sír található. Nem sokkal messzebb Ch'omsongdae egy halom kőre emlékeztet, de valójában Kelet-Ázsia egyik legrégebbi csillagvizsgálója. A sziklák a napok és hónapok allegóriái. A várost átszelő folyó másik oldalán található az ország legrégebbi síremléke az Onung, valamint az elegáns Posokjong Bower kert. A Silla építészet legimpozánsabb alkotása a Pulguska templom, mely a várostól 16 km-re lévő sziklateraszokra épült. Az épület belső festménye Ázsia legszebb művészeti emlékei közé tartoznak. A templom fölött lévő Sokkuram Grotto-ról tekint le Kyongjura az ülő Buddha szobra.

Songnisan Nemzeti Park

Közép-Korea legszebb nemzeti parkja, látogatói számára a legnagyobb vonzerő a Popchusa templom, mely a legnagyobb és talán leglenyűgözőbb az országban 533-ban épült és ma is látható alakját 1624-ben nyerte el. Az ötemeletes pagoda mellett a 33 méter magas Buddha szobor tornyosodik, mely a Kelet legmagasabb szobra. Érdekessége, hogy egyetlen bronz tömbből áll a hatalmas alkotás.

Dél-Korea folyamatosan tör a környék legdrágább országának címére, a régióban már csak Japán előzi meg. Megközelítőleg 50 dollár az a határ, ahonnan már kényelmesen és kicsit szórakozva meg lehet úszni egy napot. Az amerikai katonai bázisokon lehet dollárral fizetni, de máshol ne is próbálkozzunk vele. Legkönnyebben a dollárt és a yent váltják, de más kemény valuta sem jelenthet problémát. Ha tehetjük utazási csekkeket vigyünk, mert ezeket a készpénznél jobban váltják. A nagyvárosokban számos ATM található, egyetlen probléma az, hogy az utasítások koreai nyelvűek. A hitelkártyákat széles körben elfogadják. Borravaló adását nem várják el, ugyanis a legtöbb helyen már 10% szervizt tartalmaz a számla összege. Alkudozni csak kis boltokban és piacokon lehet, de csak udvariasan és mosolyogva.
Lehetőség szerint, ha tehetjük ősszel szeptember-novemberben keressük fel Dél-Koreát. Ilyenkor az idő napos, az ég gyönyörű kék és az őszi táj egyszerűen elbűvölő. A tél általában hideg és hűvös. Ha azonban szeretjük a hóborította templomokat, a csontfogyasztó hideget és a síelés izgalmát akkor ilyentájt utazzunk. A tavasz (április, május) szintén elbűvölő, de ilyenkor szállják meg az országot a japán turisták és emiatt lehet, hogy nem jutunk jobb minőségű szálláshoz. A nyár meleg, zsúfolt, esős, az utak sarasak, mindenfelé a tájfun fenyeget és ráadásul drága is.

Nemzetközi repülőterek:

CJU - Cheju, South Korea - Cheju
KPO - Pohang, South Korea - Na
KUV - Kunsan, South Korea
PUS - Pusan, South Korea - Kimhae
RSU - Yosu, South Korea - Yosu Airport
SEL - Seoul, South Korea - Kimpo International
SHO - Sokcho, South Korea
TAE - Taegu, South Korea
USN - Ulsan, South Korea
YEC - Yechon, South Korea - Yechon

Az ország összes nagyvárosát repülők is összekötik, de nem érdemes a plusz költséget vállalni, mivel a távolságok egyáltalán nem jelentősek. Ráadásul a földi közlekedés minden utazó álma: a buszok gyorsak, pontosak és biztonságosak. Két fajta busz közül választhatunk: chikheng (hagyományos) és kosok (expressz). A buszokon a helyfoglalás érkezési sorrendben történik. A vasút hálózat is kiterjedt, de nem annyira mint a közti közlekedés, ellenben minden vonatra helyre szól a jegy. Fontos közlekedési eszköz a távolsági iránytaxi, melyek a fontosabb városok és turista látványosságok között járnak. A kocsik óra nélkül mennek, mindig alkudjunk előre a viteldíjra.

Térség: Szöul

Város: Szöul


Válogasson útjaink közt téma szerint!