+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Ahol két óceán találkozik - Dél-Afrika

1390000.00 Ft/fő, ...

Dél-Afrikai Köztársaság, Körutazás Dél-Afrikában

Szállás típus: Hotel ***+
Ellátás: Reggeli
Utazás módja: Repülő
Időtartam: 11 éj
Típus: Egzotikus út, Körutazás
Indulás: 2023-11-18

Leírás:

?  Szafari a híres Kruger Nemzeti Parkban
?  A Blyde-folyó lélegzetelállító kanyonja
?  Viktória-vízesés, a világ legszélesebb zuhataga
?  Kirándulás a Jóreménység fokához

Fantasztikus ország: színpompás nemzeti parkok, rezervátumok, változatos domborzati viszonyok, híres borvidékek,modern nagyvárosok, kultúrák keveredése Afrika déli csücskén.
Villányi Regina - Irodánk utazási referense

Program:

1. NAP: BUDAPEST - JOHANNESBURG

Átszállással utazás Johannesburgba, éjszaka a repülőn.

2. NAP: JOHANNESBURG - PRETORIA

Délelőtt érkezünk meg Johannesburg repterére, és Pretoriába utazunk. Buszunkból láthatjuk a Városházát, a Melrose- és Kruger-házakat és a néhai búr elnök, Paul Kruger bronzszobrát. Ellátogatunk Nelson Mandela híres szobrához, mely kormány hivatalos székhelye, az Union Buildings előtt áll. Felkeressük a Voortrekker-emlékművet is. Szállásunk ***-os szállodában.

3. NAP: PRETORIA - PANORÁMA ÚT - GRASKOP

Reggeli után Graskop felé indulunk. Az egykor aranybányász táborként működő város Mpumalanga tartományban, a Drakensberg hegyvonulat peremén helyezkedik el. Ez a híres ,,Panoráma út" meseszép erdőkkel, vízesésekkel és sziklaformációkkal tarkí­tott vidék. A Blyde River Canyon a világ egyik legnagyobb, leg­látványosabb, zöld kanyonja. Megtekintjük a Graskop Gorge kilátóhelyet. Fotószünet a 94 m magasról lezúduló Lisbon-vízesésnél. Megcsodálhatjuk a bennszülött kunyhókra emlékez­tető Three Rondavels 3 szikláját, melyet a természet erői formáltak kör alakúvá, csakúgy, mint a Bourke's Luck Potholes-vízmosást, a régi aranylelőhelyet. Szállásunk ****-os hotelben (3 éj), vacsora.

4. NAP: GRASKOP - KRUGER NEMZETI PARK

Reggelit követően a Kruger Nemzeti Parkba utazunk, ahol egy szafarin veszünk részt. Nyitott, négykerék meghajtású terepjárón, vadőr kíséretében fedezzük fel egész Afrika egyik leglátványosabb rezervátumát. A közel 2 millió hektáron szinte leírhatatlanul gazdag vadállomány él, többek közt a ,,Big Five", az öt legveszélyesebb, legnagyobb presztízsű afrikai állat (oroszlán, leopárd, elefánt, orrszarvú, kafferbivaly), illetve mel­lettük zebrák, hiénák, sakálok és különböző antilopfajták is.

5. NAP: JANE GOODALL'S CSIMPÁNZ TÚRA / KRUGER N. P.

Mai nap során két program közül választhatunk. Vagy Jane Goodall's csimpánz túrára megyünk a magyar idegenvezetővel, vagy aki sze­retné, az tovább ismerkedik a Kruger Nemzeti Park természeti kin­cseivel angol szafarivezetővel. A Jane Goodall's csimpánz túra során Chimp Edenbe utazunk. Találkozhatunk csimpánzokkal, meg­nézhetjük az etetésüket, és megfigyelhetjük játékosságukat egy erdősterületen. A másik program során vonuló bivaly csordákat, elefánt csapatokat és megszámlálhatatlan impalát, zebrát lát­hatunk. A hosszú nyakú zsiráfok már messziről észrevehetőek, ahogyan a fák lombkoronáit legelik. Késő délután szállásunkra uta­zunk, vacsora. Fakultatív program: Kruger Nemzeti Park: 125 USD; vagy Jane Goodall's csimpánz túra: 90 USD.

6. NAP: KRUGER N. P. - JOHANNESBURG - GOLD REEF CITY

Reggeli után Johannesburgba utazunk és a Gold Reef City tema­tikus parkba látogatunk el, mely egykoron aranybánya volt. Napjainkban múzeumoknak, éttermeknek, üzleteknek ad ott­hont. A túra során megtekintjük a 220 m mélyen lévő aranybá­nyát, az aranyöntést, és megismerkedhetünk a néhai bányászok életmódjával. Szállás ***-os szállodában.

7. NAP: JOHANNESBURG - PORT ELIZABETH - KNYSNA

Reggeli után Port Elizabeth-be repülünk. Megérkezésünk után az óceán mentén Knysnába utazunk a híres Garden Route pano­rámaúton. Közben megállunk a Tsitsikamma Nemzeti Parknál, könnyű túrával érjük el a Storms-folyó torkolatát. Folytatjuk utazásunkat. Knysna fekvése és az itt lévő lagúna, mindenkit elkápráztat. Szállásunk ***-os hotelben.

8. NAP: KNYSNA - OUDTSHOORN

Reggelit követően Outeniqua-hágón keresztül megyünk Oudtshoorn-ba, mely a strucctoll divat elterjedésével virágzott fel. Láthatjuk a struccbárók mesés kastélyait és a Cango cseppkőbarlangot. Délután egy struccfarmot tekintünk meg. Este ***-os szállásunkra megyünk.

9. NAP: OUDTSHOORN - STELLENBOSCH - FOKVÁROS

Reggeli után a Stellenbosch városába és borvidékére utazunk. Ez Dél-Afrika második legrégebbi városa, ahol számos fokföldi, holland stílusú történelmi épületet láthatunk. Bepillanthatunk a Falumúzeumba, majd egy híres helyi borászatban részt veszünk egy borkóstolón. Szállásunk egy ***-os hotel Fokvárosban.

10. NAP: FOKVÁROS - JÓREMÉNYSÉG FOKA

Egésznapos kirándulásra indulunk a Jóreménység fokához. Az Atlanti-óceán partszakaszán, csodás panorámaúton uta­zunk. Időjárás függvényében Hout Bay kikötőjéből áthajózha­tunk a Duiker-szigetre, ahol több ezer fóka él. A Jóreménység Nemzeti Parkba területen szavannák és hatalmas hegyvidékek osztoznak. Megállunk a Jóreménység foka táblánál, majd sik­lóval felmegyünk a híres világítótorony lábáig, ahonnan meg­figyelhetjük, ahogyan az Indiai- és az Atlanti-óceán hullámai találkoznak. Utunkat a Boulders pingvinöböl felé folytatjuk, ahol mintegy 2.500 afrikai pingvin él.

11. NAP: FOKVÁROS - BUDAPEST VAGY HOSSZABBÍTÁS A VIKTÓRIA-VÍZESÉSHEZ

Reggeli után, félnapos kirándulásra indulunk, hogy felfedezzük a világ egyik legszebb városának tartott Fokváros nevezetességeit. A XVII. századi gyarmati stílusú épületek és virágos parkok között jól megférnek a modern felhőkarcolók. Megnézzük a Maláj negyed (Bo Kaap) élénk színű házait, bemegyünk a Jóreménység kastélyba, sétálunk az ország legrégebbi kertjében (Company's Garden), valamint kívülről láthatjuk a Parlamentet is. Kedvező időjárás esetén felvonóval felmegyünk a Tábla-hegyre, mely Világörökség. Délután transzfer a repülőtérre. Menetrend függ­vényében egyénileg, átszállással utazás Budapestre. Éjszaka a repülőn. Érkezés másnap reggel a Liszt Ferenc Repülőtérre. Azok a vendégek, akik a Viktória-vízesés hosszabbítást választják, visszatérnek Fokvárosban lévő szállásukra.

+ 1. NAP: ZIMBABWE - VIKTÓRIA-VÍZESÉS - ZAMBIA

Reggel repülés Zimbabwébe, Victoria Fallshoz. Megérkezésünk után túrára indulunk a Viktória-vízeséshez, mely a világ hét természeti csodájának egyike, 1,5 km széles vízfüggöny és 111 métert zuhan a Batoka szurdokba. A vízesést egy buja eső­erdő veszi körül. Olyan növényfajok élnek itt, ezeket máshol rit­kán látni. A túra után határátlépés Zimbabweből Zambiába és transzfer a livingstone-i ***-os szállásra (3 éj).

+ 2. NAP: ZAMBIA - BOTSWANA - CHOBE NEMZETI PARK

Reggeli után a botswanai Chobe Nemzeti Parkba utazunk. Ez Afrika déli részének egyik legnagyobb vadrezervátuma, és híres az itt élő elefánt és bivalycsordáiról. A Zambezi folyón ott kelünk át ahol a 4 ország, Zambia, Zimbabwe, Botswana és Namíbia találkozik. A program egy szafari autós vadlessel kezdő­dik a délelőtt folyamán, amit egy büfé ebéd követ a Chobe Safari Lodge-ban, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a Chobe-folyóra és az azon túli szavannára. Ebéd után hajó szafari a Chobe folyón.

+ 3. NAP: ÖRDÖG-MEDENCÉJE - ZAMBÉZI

Reggeli után az ördög medencéjéhez utazunk, ez a Zambezi-folyó azon szakasza, a Viktória-vízesés előtt, ahol - megfelelő vízál­lás esetén -, nyugodtan lehet fürdeni. Délután hajókirándulásra indulunk a Zambézi folyón. Láthatunk krokodilokat, vízilovakat és elefántokat. A hajó útját a naplemente koronázza meg.

+ 4. NAP: VIKTÓRIA-VÍZESÉS - ZAMBIA - JOHANNESBURG

Reggel, aki szeretné, fakultatív program keretében helikopter­ről is megcsodálhatja a hatalmas zuhatagot. Fakultatív helikopteres Viktória-vízesés program: 190 USD. Délelőtt transzfer a repülőtérre. Repülés Johannesburgba és utána átszállással Budapestre. Éjszaka a repülőn.

+ 5. NAP: REPÜLÉS - BUDAPEST

Érkezés másnap reggel a Liszt Ferenc Repülőtérre.

Oltásokkal kapcsolatos információkat weboldalunkon talál. Az útlevélnek a hazaérkezés napjától számítva még minimum 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

Szállás: 3 és 4 csillagos szállodák, 2 éj repülőn

Ellátás: Reggeli + fakultatív vacsora

Közlekedés: Autóbusszal, Repülővel

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

2023-11-18 11 éj

1390000.00 Ft/fő,...

Ajánlatkérés
2023-11-18 15 éj

1995000.00 Ft/fő,...

Ajánlatkérés
Adat / lap
/

Érintett desztinációk:

Dél-Afrikai Köztársaság

Látnivalók
Fokváros a harmadik világ és a fejlett világ keveréke. A város Dél-Afrika legrégibb települése, leginkább csodálatos strandjairól, tengerpartjáról és a hegyeiről híres.

A legnevezetesebb látnivalók a belvárosban találhatók. A Jóreménység kastély az ország legrégebbi, európaiak által épített épülete. A Dél-Afrika Múzeum dinoszaurusz-leleteiről és a busmanokat bemutató kiállításáról híres. A Victoria and Alfred Waterfront hangulatos bárjaival, éttermeivel és vadonatúj tengeri akváriumával várja a látogatókat. A Table Mountainra közlekedő drótkötélpályás felvonó megéri a kicsit drágább viteldíjat, ugyanis a hegytetőről szép időben meseszép kilátás tárul elénk. A hegyen található Kirtenbosch botanikus kert a világ legszebb kertje.

Durban az ország legismertebb tengerparti üdülőhelye, amely nem csak gyönyörű tengerpartjáról, hanem kulturális eseményeiről, múzeumairól, templomairól és mecseteiről is híres.
A Garden Route a déli tengerparton fut végig csodálatos erdők, vadvirágos rétek és gyönyörű strandok mentén. Érdemes végigutazni!

Johanessburg az ország leggazdagabb városa, melynek lakói közül sokan azonban kénytelenek bádogviskókban élni. A város meglehetősen csúnya és veszélyes, de a dél-afrikai életet itt lehet igazából megismerni.

A Krueger Nemzeti Park a világ egyik legrégebbi és legismertebb parkja. A nagy ötöket, oroszlánokat, leopárdokat, elefántokat, bölényeket és orrszarvúakat mind megtekinthetjük, ha jókor érkezünk.

Térség: Körutazás Dél-Afrikában

Város: Körutazás Dél-Afrikában


Dél-Afrikai Köztársaság

Látnivalók
Fokváros a harmadik világ és a fejlett világ keveréke. A város Dél-Afrika legrégibb települése, leginkább csodálatos strandjairól, tengerpartjáról és a hegyeiről híres.

A legnevezetesebb látnivalók a belvárosban találhatók. A Jóreménység kastély az ország legrégebbi, európaiak által épített épülete. A Dél-Afrika Múzeum dinoszaurusz-leleteiről és a busmanokat bemutató kiállításáról híres. A Victoria and Alfred Waterfront hangulatos bárjaival, éttermeivel és vadonatúj tengeri akváriumával várja a látogatókat. A Table Mountainra közlekedő drótkötélpályás felvonó megéri a kicsit drágább viteldíjat, ugyanis a hegytetőről szép időben meseszép kilátás tárul elénk. A hegyen található Kirtenbosch botanikus kert a világ legszebb kertje.

Durban az ország legismertebb tengerparti üdülőhelye, amely nem csak gyönyörű tengerpartjáról, hanem kulturális eseményeiről, múzeumairól, templomairól és mecseteiről is híres.
A Garden Route a déli tengerparton fut végig csodálatos erdők, vadvirágos rétek és gyönyörű strandok mentén. Érdemes végigutazni!

Johanessburg az ország leggazdagabb városa, melynek lakói közül sokan azonban kénytelenek bádogviskókban élni. A város meglehetősen csúnya és veszélyes, de a dél-afrikai életet itt lehet igazából megismerni.

A Krueger Nemzeti Park a világ egyik legrégebbi és legismertebb parkja. A nagy ötöket, oroszlánokat, leopárdokat, elefántokat, bölényeket és orrszarvúakat mind megtekinthetjük, ha jókor érkezünk.

Térség: Szafari programok

Város: Kruger Nemzeti Park

Dél-Afrikai Köztársaság

Látnivalók
Fokváros a harmadik világ és a fejlett világ keveréke. A város Dél-Afrika legrégibb települése, leginkább csodálatos strandjairól, tengerpartjáról és a hegyeiről híres.

A legnevezetesebb látnivalók a belvárosban találhatók. A Jóreménység kastély az ország legrégebbi, európaiak által épített épülete. A Dél-Afrika Múzeum dinoszaurusz-leleteiről és a busmanokat bemutató kiállításáról híres. A Victoria and Alfred Waterfront hangulatos bárjaival, éttermeivel és vadonatúj tengeri akváriumával várja a látogatókat. A Table Mountainra közlekedő drótkötélpályás felvonó megéri a kicsit drágább viteldíjat, ugyanis a hegytetőről szép időben meseszép kilátás tárul elénk. A hegyen található Kirtenbosch botanikus kert a világ legszebb kertje.

Durban az ország legismertebb tengerparti üdülőhelye, amely nem csak gyönyörű tengerpartjáról, hanem kulturális eseményeiről, múzeumairól, templomairól és mecseteiről is híres.
A Garden Route a déli tengerparton fut végig csodálatos erdők, vadvirágos rétek és gyönyörű strandok mentén. Érdemes végigutazni!

Johanessburg az ország leggazdagabb városa, melynek lakói közül sokan azonban kénytelenek bádogviskókban élni. A város meglehetősen csúnya és veszélyes, de a dél-afrikai életet itt lehet igazából megismerni.

A Krueger Nemzeti Park a világ egyik legrégebbi és legismertebb parkja. A nagy ötöket, oroszlánokat, leopárdokat, elefántokat, bölényeket és orrszarvúakat mind megtekinthetjük, ha jókor érkezünk.

Térség: Johannesburg

Város: Johannesburg


Botswana

 

Botswana Afrika kontinentális helyzetű állama, mely tengerrel nem érintkezik. A Dél-Afrikai Köztársasággal, Namíbiával, Zambiával és Zimbabweval határos. Fővárosa Gaborone.

Az ország gyémántlelőhely ugyan, de gazdaságában a turizmus játszik igazán nagy szerepet. Nemzeti parkjai és vadrezervátumai szafarin való részvétel lehetőségével csábítják a turistákat.

Botswana úgy vesz részt a közösségen alapuló, természetes forrásokkal gazdálkodó terv megvalósításban, hogy a falusiakat is igyekszik minél jobban bevonni a turizmusba.

Érdekesség, hogy 1980-ban itt forgatták az „Istenek a fejükre estek” című népszerű filmet.

Az időeltolódás Magyarországhoz képest +1 óra.

Térség: Botswana


Város: Botswana


Zambia

A legendás afrikai szafari, a Viktória-vízesés, a vad Zambézi folyó, lélegzetelállító tavak és mocsarak, gazdag madár- és vadvilág, és érintetlen, lüktető vadon, ez mind egyetlen ország határain belül.

Zambiát világszerte úgy tartják számon, mint az egyik legbiztonságosabb ország a turisták számára; az emberek pedig békében és harmóniában élnek.
A vadvilág lenyűgöző és itt nyújtják az egyik legjobb szafaris lehetőségeket.

Tizenhét csodálatos vízesés található itt a Viktória-vízesésen kívül, és Zambia túrákat is ajánl a távoli területekre, ahol bepillantást nyerhetünk az ottani falvak életébe.

Térség: Zambia


Város: Viktória-vízesés

Zimbabwe

Látnivalók

Harare
Az 1,6 millió lakosú, számos érdekességet tartogató főváros minden tekintetben Zimbabwe ütőerének számít. A városmag gyalogszerrel is könnyedén bejárható, és a gondozott parkok, modern felhőkarcolók között bóklászva szinte mindenütt nyomon követhető az alapítók európai ízlésvilága. Harare legnagyobb parkjában (Harare Gardens) tett látogatásunk alkalmával többek között megcsodálhatjuk a Viktória vízesés és a Zambezi-szurdok kicsinyített mását, hétvégenként pedig helyi zenekarok muzsikáját élvezhetjük.
A művészetek kedvelői a Zimbabwei Nemzeti Múzeumban átfogó kiállítást tekinthetnek meg az afrikai festészet és szobrászat fejlődéséről a kezdetektől egészen napjainkig. Harare legnagyobb piaca és autóbusz pályaudvara (kihagyhatatlan program), a nyüzsgő, sokszínű Mbare muzsika a városközponttól 5 km-re, déli irányban található.

Figyelem!
Bár Zimbabwe vidéki területei relatív biztonságos turisztikai célpontnak mondhatók, a jelenlegi közállapotok miatt az erőszakos bűncselekmények Harare-ben sajnos mindennaposak lehetnek, ezért - a hivatalos taxikat leszámítva - még nappal sem javasolt a magányos kóborlás.

Viktória vízesés
Turisták kamerái évente több száz kilométernyi filmet használnak el a világ egyik leggyönyörűbb természeti csodájának, a Viktória vízesésnek megörökítésére. A száraz évszakban percenként ötszázötvenezer köbméter víz hömpölyög az ezerhétszáz méter széles mederben, hogy megkezdje közel 100 méteres zuhanását.
A zuhatagról elnevezett városka kimondottan a turizmus elvárásai szerint épült, azonban a fő attrakciót meghagyták dzsungel határolta, természetes közegében. Az állandó vízpára miatt az ösvényeken haladva már jóval a vízesés megpillantása előtt bőrig ázunk, ám a ránk váró látvány nem csak a hatalmas robajért, de a kellemetlen nedves érzésért is kárpótol.

Aki csak teheti, látogatását a telihold idejére szervezze! Ilyenkor a park hosszabb nyitva tartásának köszönhetően alkalom nyílik a különleges „Hold-szivárvány" megtekintésére is.
Egyébként a vízesés környéke a veszélyek kedvelőinek tökéletes játszótere, ahol vadvízi evezés siklóernyőzés, valamint a világ egyik legmagasabb bungy-ja biztosítja az adrenalin állandóan magas szintjét. Vérkeringésünket felpörgethetjük egy kiadós sétával is, mely során a vízilótól a varacskos disznón át, az elefánttól és bivalytól az oroszlánig minden helyi állatot megcsodálhatunk. S hogy a rögtönzött gyalogos szafari hogyan van hatással a vérnyomásra? Nos, ennek a környéken ólálkodó krokodilok az okai.

Great Zimbabwe National Monument
Nagy-Zimbabwe romjai meglepő bizonyítékkal szolgálnak arra vonatkozóan, hogy a középkorban Afrika Szaharától délre eső részére meglepően magas szintű civilizáció volt jellemző. Nagy-Zimbabwe a 13-15. században a dél-afrikai kontinensen meghúzódó hatalmas birodalom egyik tíz-húszezres populációjának volt világi és vallási központja.

Hwange Nemzeti Park
A 19. században a Hwange Nemzeti Park előbb az Ndebele királyok, majd az európaiak kedvelt vadászterülete volt. A területet 1929-ben nyilvánították nemzeti parkká, és az alapítók kitartó munkájának köszönhetően az 1970-es évekre Afrika vadon élő állatokban egyik leggazdagabb vadrezervátuma lett. A park látogatói napjainkban az elefántok, különböző majmok, impalák, oroszlánok, zsiráfok és zebrák mindennapjait figyelhetik meg azok természetes közegében.

Bár Hwange Zimbabwe legkönnyebben megközelíthető és állatvilágban leggazdagabb nemzeti parkja, mégsem jellemző rá a túlzsúfoltság. A legtöbb állattal a száraz időszak (szeptember és október) alatt találkozhatunk, amikor a különböző csordák összegyűlnek a mesterséges szivattyúkkal működtetett itatóhelyek környezetében. Az esőzések beköszöntével nagyobb erőfeszítésünkbe kerül a vadállatok megfigyelése, mivel azok a folyók áradása következtében megkezdik vándorlásukat a nemzeti park egész, majdnem tizenötezer négyzetkilométeres területén.

Megközelítés
Európából a British Airways és az Air Zimbabwe járataival utazhatunk közvetlenül Zimbabwébe, de Harare és Bulavayo elérhető még a Dél-Afrikai Köztársaságból is, legegyszerűbben Johannesburgh felöl.
Az ismertebb közúti határátkelőhelyek Botswana és Zambia felé a Viktória vízesésnél találhatók, de Mozambik és a Dél-Afrikai Köztársaság felé is elindulhatunk szárazföldön.
Az ország főbb látványosságai szinte egytől-egyig megközelíthetőek az Air Zimbabwe belföldi járataival, de - ha néha sorozatos kalandok árán is - a helyi- és expressz autóbuszokkal is eljuthatunk célunkig.

Térség: Körutazás Zimbabweban

Város: Körutazás Zimbabweban


Válogasson útjaink közt téma szerint!