+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Francia-Polinézia - Polinézia gyöngyszemei

1799000.00 Ft/fő, 1F

Francia Polinézia, Bora Bora

Szállás típus: Program szerint
Ellátás: Félpanzió
Utazás módja: Repülő
Időtartam: 11 éj
Típus: Egzotikus út, Körutazás, Körutazás+Üdülés, Üdülés
Indulás: 2023-06-02

Francia-Polinézia körutazás- Miért éppen ide?

 • Mert megismerkedünk a szigetcsoport három legismertebb tagjával, Tahitivel, Mooreával és Bora Borával.
 • Mert a Világ legszebb helyének tartják a polinéz szigetvilágot, amely tele van zöldellő hegyekkel, türkizkék öblökkel és homokos partokkal.
 • Mert ez a kirándulásokkal és pihenéssel kombinált utazás tökéletesen alkalmas a kikapcsolódásra és feltöltődésre; éppen ezért a programot elsősorban a természet szerelmeseinek ajánljuk!

Programok

1.nap Budapest > Párizs

Indulás Budapestről párizsi átszállással Tahitibe.

2.nap Párizs > Papeete

Érkezés Papeetébe, Francia Polinézia fővárosába a kora reggeli órákban, majd transzfer a szállodába. Miután elfoglaltuk a szobáinkat, kipihenjük az utazás fáradalmait.

Szállás: Papeete (4 éj)

3.nap Tahiti

Reggeli után megismerkedünk Tahitivel. Francia Polinézia Franciaország tengerentúli területe, mely öt nagy szigetcsoportot foglal magában a Csendes-óceánban, ezek közül a legnagyobb sziget Tahiti. Túránkat a sziget keleti oldalán kezdjük a Vénusz Pontnál, mely elnevezést James Cook kapitány adta a félszigetnek a bolygó megfigyelésére tett tudományos útjának az emlékére. Következő megállónk a Faarumai vízesés, ahonnan egy  bambuszerdőn át a Vaimahuta vízeséshez érkezünk. Ezután csodaszép trópusi növények között teszünk egy sétát a Vaipahi kertben, majd a sziget a nyugati oldalán folytatjuk tovább az ismerkedést a paradicsomi Tahitivel. Megállunk az Arahuraru Marae régészeti lelőhelynél, amely egy völgyben található és a helyi lakosok szent helye. A polinézek a századok során egy rendkívül összetett kultúrát hoztak létre, a Maohit, mely az első európaiak érkezése előtt virágzott a szigetvilágban. Programunk után visszatérünk a szállodánkba.

Szállás: Papeete

4.nap Tahiti

Ma félnapos buszos és sétás városnézésre indulunk Papeetén. Megismerkedünk a város régi és új történelmi nevezetességeivel, mint az Elnöki Palota, a Városháza, a katolikus székesegyház és a protestáns templom. Megnézzük a helyi piacot, ahol megkóstolhatjuk a jellegzetes gyümölcsöket, vagy beszerezhetjük a kézműves szuveníreket. Majd meglátogatjuk a Fekete Gyöngy Múzeumot, amely a világ egyetlen múzeuma, amelyet a gyöngynek és különösen a fekete gyöngynek szenteltek. Városnézésünk után visszatérünk a szállodánkba.

Szállás: Papeete

5.nap Tahiti

Pihenés, szabadidő, strandolás Tahitin, fakultatív programlehetőségek.

Szállás: Papeete

6.nap Papeete > Moorea

Ma elhagyjuk Tahitit és komppal áthajózunk a közeli Moorea szigetére. Lélegzetelállító szépsége és a sziget szívre emlékeztető formája miatt előszeretettel töltik itt nászútjukat a fiatal párok. Az alig 19 km hosszú szigetet több útikalauz is a világ leggyönyörűbb helyének tartja. Érkezésünk után a szállodánkba megyünk, majd a nap hátralevő részében pihenés a tengerparton.

Szállás: Moorea (3 éj)

7.nap Moorea

Félnapos szigettúra keretében megismerkedünk Moorea vadregényes természeti látnivalóival. Bejárjuk az ananász-, vanília,- és banánültetvényeket, megtekintjük a helyi maraét, azaz szent helyet, majd a Belvedere-kilátóhoz megyünk, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a Cook- és az Opunohu-öbölre. Délután pihenés a szállodában.

Szállás: Moorea

8.nap Moorea

Pihenés, szabadidő, strandolás Mooreán, fakultatív programlehetőségek.

Szállás: Moorea

9.nap Moorea > Bora Bora

Délelőtt elrepülünk Bora Borára, mely a Társaság-szigetek talán legismertebb tagja. A mindössze 29 km? területű szigetet lagúnák és korallzátonyok veszik körül, hegycsúcsai edig egy kialudt vulkán maradványai. A szigetet több mint ezer éve hódították meg a polinézek, akik több ősi szentélyt is építettek rajta. Az első európai, Jakob Roggeveen holland felfedező 1722-ben érkezett Bora Borára, őt követte néhány év múlva Cook kapitány. Érkezésünk után transzfer a szállodánkba, a nap hátralevő részében pihenés.

Szállás: Bora Bora (3 éj)

10.nap Bora Bora

Félnapos szigettúra jeeppel, ahol megismerkedünk a sziget nevezetességeivel, köztük a 2. világháborús ágyúkkal, melyek a sziget stratégiai pontjain találhatók, és a japánok elleni védelemben vették hasznukat, majd helyi gyümölcsöket kóstolunk és részt veszünk egy tradicionális pareo (strandkendő) festési tanfolyamon, valamint beavatnak bennünket a kókuszpálmából készült faragások rejtelmeibe is. Délután pihenés a szállodában.

Szállás: Bora Bora

11.nap Bora Bora

Pihenés, szabadidő, strandolás Bora Borán, fakultatív programlehetőségek.

Szállás: Bora Bora

12.nap Bora Bora > Papeete

A nap folyamán visszarepülünk Papeetébe, majd transzfer a szállodába, ahol kiélvezzük a még fennmaradó időnket Francia Polinéziában.

Szállás: Papeete (1 éj)

13.nap Papeete > Párizs

Kora reggel transzfer a reptérre, indulás Párizsba.

14.nap Budapest

Érkezés Budapestre a a késő esti órákban.

Az ár tartalmazza

 • transzferek a körutazás során
 • szállás a megadott szállodák kétágyas szobáiban
 • leírásban szereplő programok
 • félpanziós ellátás
 • magyar nyelvű idegenvezetés, csoportkísérő

Az ár nem tartalmazza

 • nemzetközi repülőjegy + illeték kb. 750.000 Ft/fő
 • 2 db belső repülőjegy + illeték kb. 230.000 Ft/fő
 • PCR teszt
 • borravalók
 • utas-, útlemondási biztosítás
 • személyes jellegű kiadások
 • helyszínen fizetendő kommunális adó (kb. 2 EUR/fő/éj)
 • fakultatív programok

Egyéb megjegyzés

*A részvételi díj minimum 10 fő esetén érvényes. Kevesebb résztvevő esetén felár fizetendő.
*A megadott részvételi díjak 1 EUR = 420 HUF árfolyamig érvényesek. A részvételi díj, az egyágyas felár és a félpanzió összege fizethető euróban is. 

Tervezett menetrend:

2023.06.02. 06:00 Budapest (BUD) 2023.06.02. 08:25 Párizs (CDG)
2023.06.02. 18:25 Párizs (CDG) 2023.06.03. 05:30 Papeete (PPT)

2023.06.14. 07:40 Papeete (PPT) 2023.06.15. 16:55 Párizs (CDG)
2023.06.15. 21:35 Párizs (CDG) 2023.06.15. 23:45 Budapest (BUD)

Szállás

Tahiti: Hotel Te Moana Tahiti Resort*** - Garden view studio
https://www.temoanatahitiresort.pf/en/

Moorea: Hotel Manava Beach Resort & Spa**** - Garden view room
https://www.manavamoorearesort.com/

Bora Bora: Hotel Royal Bora Bora*** - standard room
https://www.royalborabora.com/en/

Igény esetén Bora Borán foglalható magasabb kategóriájú szálloda is! A részletekkel kapcsolatban érdeklődjenek irodánknál. 

A kategórián belüli szálloda változtatás jogát irodánk fenntartja!

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

2023-06-02 11 éj

1799000.00 Ft/fő, 1F

Ajánlatkérés
2023-06-02 11 éj

1799000.00 Ft/fő, 2F

Ajánlatkérés
Adat / lap
/

Érintett desztinációk:

Francia Polinézia

Látnivalók

Bora Bora
Sokak számára ez a sziget Francia Polinézia fő vonzereje, szerintük ez a csendes-óceáni térség leggyönyörűbb szigete a buja-zöld vulkanikus hegycsúcsok, nagy lagúnák és a homokos motus-láncok miatt.

Tahiti mindössze egyetlen sziget a Francia Polinézia öt szigetcsoportjából, de ez a régió legnagyobb, leghíresebb és történelmileg legérdekesebb szigete. A turisták azért jönnek a Francia Polinézia szigeteire, hogy elegáns szállodák vendégszeretetét élvezhessék, a lagúnákban a trópusi halak közvetlen közelében búvárkodjanak végigkóstolhassák a francia és a polinéziai konyha különleges keverékét. A Csendes-óceánon elterülő Frencia-Polinézia 1042 négyzetkilonéteres szigetcsoport, legnagyobb szigete. Fővárosa Papeete. A szigetenen protenstáns,
Mormon, jehova, buddhista és zsidó vallásúak is élnek.

Tahiti: A főváros, és egyben forgalmas kikötőváros Papeete híres a csúcsidőben előforduló forgalmi dugókról, a csúnya panelépületeiről, viszont gyönyörű a tengerparti városrész, és a hangulatos piaci terület, a Marché du Papeete, ahol vasárnap délelőtt van a legnagyobb tömeg. Pappeetétől néhány km-re van a híres Bain Loti fürdő.
Bora Bora: Sokak számára ez a sziget Francia Polinézia fő vonzereje, szerintük ez a csendes-óceáni térség leggyönyörűbb szigete a buja-zöld vulkanikus hegycsúcsok, nagy lagúnák és a homokos motus-láncok miatt.

Rangiroa: Ez a Tuamotu-szigetcsoporthoz tartozó zátonysziget a második legnagyobb a Földön, a csoport legnépesebb szigete. Az itt folyó gyöngyhalászat és gyártás jelentősen hozzájárul a helyi gazdasághoz.
Hiva Oa: A Marquesas-szigetek közigazgatási fővárosa volt ez a sziget (ma már az északabbra fekvő Nuku Hiva látja el ezt a feladatot). Paul Gaugain és a belga énekes-költő Jacques Brel is ezen a szigeten telepedtek le. Atouna városában mindkét híresség emlékére számos emlékmű és a Calvaire temető található, itt helyezték mindkettőjüket örök nyugalomra. A temető zarándokhely, különösen a Brel-rajongók számára.

A szigetek közötti közlekedésre legalkalmasabb a repülőgép és a hajó, bár az elhagyatottabb szigetek között ez nehézkes és veszélyes lehet. A francia kormány támogatásának következtébe nem túl drága a belföldi repülés, de egymástól nagy távolságokra fekvő szigetek között azonban költséges lehet a repülőút. Néhány chartercégtől eltekintve a belföldi járatokat az Air Tahiti és az Air Moorea üzemelteti. A szigetcsoportok között rendszeres hajójáratok közlekednek, amely nagyszerű módja a régió felfedezésének. Nagy katamaránok Tahiti és Moorea között járnak. Tahitin és a többi fejlettebb szigeten van helyi buszközlekedés (le truck), amely olcsó és megbízható. Taxikat lehet ugyan bérelni, de elképesztően magas áron. Az autó-, robogó- és kerékpárkölcsönzés ezzel szemben kedvező és praktikus a szigetek bejárásához. Sok sziget pedig lóháton is bejárható.

Térség: Bora Bora

Város: Bora Bora


Francia Polinézia

Látnivalók

Bora Bora
Sokak számára ez a sziget Francia Polinézia fő vonzereje, szerintük ez a csendes-óceáni térség leggyönyörűbb szigete a buja-zöld vulkanikus hegycsúcsok, nagy lagúnák és a homokos motus-láncok miatt.

Tahiti mindössze egyetlen sziget a Francia Polinézia öt szigetcsoportjából, de ez a régió legnagyobb, leghíresebb és történelmileg legérdekesebb szigete. A turisták azért jönnek a Francia Polinézia szigeteire, hogy elegáns szállodák vendégszeretetét élvezhessék, a lagúnákban a trópusi halak közvetlen közelében búvárkodjanak végigkóstolhassák a francia és a polinéziai konyha különleges keverékét. A Csendes-óceánon elterülő Frencia-Polinézia 1042 négyzetkilonéteres szigetcsoport, legnagyobb szigete. Fővárosa Papeete. A szigetenen protenstáns,
Mormon, jehova, buddhista és zsidó vallásúak is élnek.

Tahiti: A főváros, és egyben forgalmas kikötőváros Papeete híres a csúcsidőben előforduló forgalmi dugókról, a csúnya panelépületeiről, viszont gyönyörű a tengerparti városrész, és a hangulatos piaci terület, a Marché du Papeete, ahol vasárnap délelőtt van a legnagyobb tömeg. Pappeetétől néhány km-re van a híres Bain Loti fürdő.
Bora Bora: Sokak számára ez a sziget Francia Polinézia fő vonzereje, szerintük ez a csendes-óceáni térség leggyönyörűbb szigete a buja-zöld vulkanikus hegycsúcsok, nagy lagúnák és a homokos motus-láncok miatt.

Rangiroa: Ez a Tuamotu-szigetcsoporthoz tartozó zátonysziget a második legnagyobb a Földön, a csoport legnépesebb szigete. Az itt folyó gyöngyhalászat és gyártás jelentősen hozzájárul a helyi gazdasághoz.
Hiva Oa: A Marquesas-szigetek közigazgatási fővárosa volt ez a sziget (ma már az északabbra fekvő Nuku Hiva látja el ezt a feladatot). Paul Gaugain és a belga énekes-költő Jacques Brel is ezen a szigeten telepedtek le. Atouna városában mindkét híresség emlékére számos emlékmű és a Calvaire temető található, itt helyezték mindkettőjüket örök nyugalomra. A temető zarándokhely, különösen a Brel-rajongók számára.

A szigetek közötti közlekedésre legalkalmasabb a repülőgép és a hajó, bár az elhagyatottabb szigetek között ez nehézkes és veszélyes lehet. A francia kormány támogatásának következtébe nem túl drága a belföldi repülés, de egymástól nagy távolságokra fekvő szigetek között azonban költséges lehet a repülőút. Néhány chartercégtől eltekintve a belföldi járatokat az Air Tahiti és az Air Moorea üzemelteti. A szigetcsoportok között rendszeres hajójáratok közlekednek, amely nagyszerű módja a régió felfedezésének. Nagy katamaránok Tahiti és Moorea között járnak. Tahitin és a többi fejlettebb szigeten van helyi buszközlekedés (le truck), amely olcsó és megbízható. Taxikat lehet ugyan bérelni, de elképesztően magas áron. Az autó-, robogó- és kerékpárkölcsönzés ezzel szemben kedvező és praktikus a szigetek bejárásához. Sok sziget pedig lóháton is bejárható.

Térség: Tahiti

Város: Papeete


Válogasson útjaink közt téma szerint!