+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

India - Ladakh

589000.00 Ft/fő, 1F

India, Észak-India

Szállás típus: Program szerint
Ellátás: Reggeli
Utazás módja: Repülő
Időtartam: 9 éj
Típus: Körutazás
Indulás: 2023-07-14

India - Ladakh körutazás - Miért éppen ide?

 • Ladak történelmi, kulturális és földrajzi régió a Himalája nyugati részén, mely a távoli hegyek és a tibeti buddhista kultúra szépségeiről ismert, ezért Kis Tibetnek is nevezik.
 • Ellátogatunk Delhi főbb nevezetességeihez.
 • Kirándulást teszünk a Nubra-völgybe, a világ egyik legmagasabb autóval járható hágóján. 
 • Részt veszünk egy hajnali szertartáson a Diszkit-kolostorban, amelyet a 14. században alapítottak, és amely a Nubra-völgy legnagyobb gompája.
 • Leh-ben megtekintjük a Tiksze kolostort, mely a tibeti Potala-palotához való hasonlóságáról nevezetes. 
 • Ladak azon kevés helyek egyike, ahol még elevenen él az ősi Tibet kultúrája és vallási hagyománya.
 • Az utat Zentai György indológus-tibetológus kíséri. 

Programok

1.nap Budapest > Delhi
Repülés Budapestről átszállással Delhibe.

2. nap Delhi
Érkezés Delhibe a reggeli órákban, szállás elfoglalása, rövid pihenés, majd félnapos városnézés Ó-Delhiben. Meglátogatjuk Ázsia egyik legnagyobb mecsetjét, a mogul Sah Jahan által építtetett Jama Masjidot, majd a Vörös erődöt, amely nemcsak építészeti csoda, hanem az indiai történelem néhány kulcsfontosságú eseményének is tanúja. Ugyancsak Sah Jahan építtette a 17. század közepén, és ma jelentős turisztikai látványosság. Az erődöt 2007-ben az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánította.

Szállás: Delhi (1 éj)

3.nap Delhi > Leh
Reggeli után repülés Leh-be, ahol a szállásunk elfoglalása után akklimatizálódás a 3500 m-en fekvő városban. Ladak történelmi, kulturális és földrajzi régió a Himalája nyugati részén, mely a távoli hegyek és a tibeti buddhista kultúra szépségeiről ismert, ezért Kis Tibetnek is nevezik. Pihenésünk után felmegyünk a Sánti-sztúpához, mely 1991-re épült fel, és maga a dalai láma avatta fel. A sztúpa nemcsak vallási jelentősége miatt vált turisztikai látványossággá, hanem a pompás panorámája miatt is. Megvárjuk a napnyugtát, majd visszatérünk a szállásunkra.

Szállás:  Leh (3 éj)

4.nap Leh
Városnézés Ladak fővárosában, Leh-ben. Először megtekintjük a Királyi palotát, melyet a 17.század elején építtetett Sengge Namgyal. A palotát a 19.század derekán hagyták el, amikor a Dogra erők átvették az irányítást Ladak felett. Következő megállónk a Namgjal-cemo gompa, mely a 16.században épült, s fő látványossága egy három emelet magas arany Maitréja (az eljövendő világkorszak buddhája)-szobor. A Sankar gompa a gelukpa rend ladaki főlámájának (bakula rinpocse) székhelye. Ez a viszonylag modern épületegyüttes a városka északi szélén található, s ma is mintegy 20 szerzetes lakja. Programunk végén séta a leh-i bazárban.

Szállás: Leh

5.nap Leh
Ladak azon kevés helyek egyike, ahol még elevenen él az ősi Tibet kultúrája és vallási hagyománya.

A mai napon négy csodálatos kolostorral fogunk gazdagodni! Először a Hemisz kolostorba látogatunk. Ez Ladak legnagyobb és egyik leggazdagabb kolostora, mely a drukpa rendhez tartozik, és amelyet Sengge Namgyal ladaki király alapíttatott újra a 17. század második felében. Ez a gompa ad otthont a Padmaszambhava tiszteletére megrendezett éves fesztiválnak, mely a csodás táncairól és színpompás szertartásairól híres. Ezután következik a Sztakna (az egyetlen bhutáni drukpa kolostor Ladakban), Matho (az egyetlen szakja rendhez tartozó kolostor Ladakban) és Tiksze kolostor. Ez utóbbi a tibeti Potala-palotához való hasonlóságáról és hatalmas Maitréja-szobráról nevezetes. A 12 emeletes épületben számos művészeti tárgy; sztúpa, szobor és falfestmény látható.

Szállás: Leh

6.nap Leh > Alcsi
Reggeli után Alcsiba utazunk. Útközben megtekintjük a gelukpa, vagyis a ,,sárgasüvegesek" rendjéhez (ennek a rendnek a feje a mindenkori dalai láma) tartozó Likir kolostort, melyet közel egy évezrede alapítottak Lhachen Gyalpo uralkodó rendeletére, majd a fantasztikus földrajzi fekvésű Lámajuru drigung rendi kolostorát, melyről úgy tartják, hogy eredetileg Ladak első bön (Tibet ősi, buddhizmus előtti vallása) kolostora volt. Programunk után Alcsiba érkezünk, ahol az éjszakát töltjük.

Szállás: Alcsi (1 éj)

7.nap Alcsi > Leh
Alcsi egy apró hegyi falu, azonban Ladak egyik legrégebbi és legnevezetesebb kolostorának ad helyet, melyet a hagyomány szerint a buddhizmus második tibeti elterjedésének egyik legendás alakja, Rincsen Szangpo alapított a 11. században. A többi ladaki kolostorral ellentétben ezt nem hegytetőre, hanem sík területre építették. Koraiságáról árulkodnak különleges finomságú, kasmíri stílusú buddhista freskói, melyekhez hasonló alig maradt fenn mára a térségben. Alcsi után visszatérünk Leh-be, út közben megállva Basgo egykori ladaki uralkodói központjánál.

Szállás: Leh

8.nap Leh > Hunder
Ma a Nubra-völgybe utazunk a világ egyik legmagasabb autóval járható hágóján (Kardung-la, 5359 m) keresztül. A Nubra-völgy a Nubra és a Shyok folyók találkozásánál található, amely elválasztja a Ladak és a Karakoram-hegységet, s régen fontos karavánútvonalnak számított. A völgy átlagos magassága 3000 méter. Sivatagi homokdűnék és 6-7000 m-es hegycsúcsok övezik az utunkat, amíg Hunderbe érkezünk.

Szállás: Hunder (1 éj)

9.nap Hunder > Leh
Hajnali szertartás a Diszkit-kolostorban, amelyet a 14. században alapítottak, és amely a Nubra-völgy legnagyobb gompája. Visszatérünk Leh-be.

Szállás: Leh (1 éj)

10.nap Leh > Delhi
Reggel visszarepülünk Delhibe, majd érkezés után folytatjuk Delhi felfedezését. Megtekintjük a 72 m magas Qutub Mínárt, mely India legmagasabb minaretje. A minaret Delhi első mecsete, a Quwwat-ul-Islam mellett magasodik és hirdeti a hódító muszlimok győzelmét. A mecset udvarán egy még régebbi, még a hindu királyok idejéből származó nevezetesség, a nem rozsdásodó vasoszlop látható, melyet II. Csandragupta idejében állítottak az 5. században. Ezután meglátogatjuk Humájun mogul uralkodó síremlékét, mely indo-perzsa stílusával a Taj Mahal előképeként szolgált. A Qutub Mínár és Humájun síremléke is rajta szerepel az UNESCO világörökségi listáján. Később ellátogatunk az Akshardham templomba, mely a hindu kultúra, spiritualitás és építészet modern kori, de hagyományos stílusban kivitelezett ötvözete.

Szállás: Delhi

11.nap Delhi > Budapest
Hajnalban transzfer a repülőtérre, érkezés egy átszállás után Budapestre.

Az ár tartalmazza

 • buszos transzferek a körutazás során, Leh-ben dzsipekkel
 • szállást a megadott hotelek, vendégházak kétágyas szobáiban
 • reggelis ellátás
 • magyar nyelvű idegenvezetés
 • belépők a programban meghirdetett látnivalókhoz

Az ár nem tartalmazza

 • nemzetközi repülőjegy + illeték kb. 320.000 Ft/fő
 • belső repülőjegyek + illeték kb. 70.000 Ft/fő
 • félpanziós ellátás  79.000 Ft/fő
 • vízum ügyintézéssel 20.000 Ft/fő
 • PCR teszt
 • borravalók
 • utas-, útlemondási biztosítás
 • személyes jellegű kiadások

Egyéb megjegyzés

*A részvételi díj minimum 14 fő esetén érvényes. 12 fő esetén + 20.000 Ft/fő felár.
*A megadott részvételi díjak 1 EUR = 410 HUF árfolyamig érvényesek. A részvételi díj, az egyágyas felár és a félpanzió összege fizethető euróban is. 

Tervezett menetrend:

BUDAPEST DUBAI 1600 2320  
DUBAI DELHI 0355 0905  

DELHI DUBAI 0415 0620  
DUBAI BUDAPEST 1030 1425 

Szállás

Vivanta New Delhi, Dwarka***** - Új-Delhi
https://www.vivantahotels.com/en-in/vivanta-new-delhi-dwarka/?utm_source=google&utm_medium=local&utm_campaign=vivanta_new_delhi_dwarka_cla&utm_content=vivanta_new_delhi_dwarka_gmb

Hotel Omasila*** - Leh
https://hotel-omasila-leh-ladakh.hotelsgds.com/

Organic Retreat - Nubra
https://organicvillageretreat.com/

Hotel Zimskhang - Alchi 
http://www.hotelzimskhangalchi.com/

A kategórián belüli szálloda változtatás jogát irodánk fenntartja!

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

2023-07-14 9 éj

589000.00 Ft/fő, 1F

Ajánlatkérés
2023-07-14 9 éj

589000.00 Ft/fő, 2F

Ajánlatkérés
Adat / lap
/

Érintett desztinációk:

India

Terület:  3 287 263 km2  Népesség:  846 303 000 fő  Főváros:  Újdelhi  Hivatalos nyelv:  hindi, angol  Pénznem:  1 indiai rúpia=100 paisa  Időzóna:  CET +5 óra (GMT +6 óra)  Áramforrás:  220V  Magyar Követség:  Újdelhi, 2/50-M, Nitimarg, Chanakyapuri, 110021 Tel: 91-11-611-4737. Fax: 91-11-688-6742 
Vízum: szükséges  Útlevél: szükséges  Országhívószám:  + 91

Földrajzilag a Föld hetedik legnagyobb és második legnépesebb országa. 28 államot és 7 szövetségi területet foglal magába. Tengerpartjainak hossza 7517 km.

Látnivalók

Ha Delhibe érkezünk, könnyen eszünkbe juthat, hogy miért is jöttünk ebbe az országba? Óriási szeméthegyek, tömeg, hangzavar és furcsa illat fogad bennünket. Ha mégsem fordulunk sarkon, és jobban elmerülünk a városban, csodálatos építészeti emlékeket, a világ egyik legnagyobb bazárját és remek ételeket fedezhetünk itt fel. A főváros remek kiindulópontot nyújt az agrai és a jaipudi kirándulásokhoz. Egyszóval, fogjuk be az orrunkat és élvezzük a nyüzsgést!
Mumbai, régi nevén Bombay, az ország legforgalmasabb városa, a híres indiai moziipar központja. Híres a Chowpatty strand és Ázsia legnagyobb vöröslámpás negyede.
Kalkutta az ország politikai, művészeti és oktatási központja. A város tüdeje a Maidan Park, a helyiek ide járnak krikett- és focimeccsekre, jógázni és politikai nagygyűlésekre is. A parkban található az óriási fehér márvány Viktória Emlékmű. Szintén érdemes megtekinteni az Indiai Múzeumot, az ország legnagyobb és legértékesebb múzeumát, a Botanikus Kertet és Howrah hidat, a világ legforgalmasabb hídját.
Agra a híres Taj Mahal városa. India turisztikai jelképe a valaha a szerelem oltárán emelt legkülönösebb épület, a Taj Mahal. A Mauzóleumot Jahan sah emelte második felesége halála után. Szintén ebben a városban található a vörös homokkőből épült Agra Erőd, melynek fala monumentális, a falon belül pedig csodaszép mecseteket, kerteket, termeket találhatunk. Sajnos nem minden része látogatható.
Varanasi 2000 éve India vallási központja. A szent folyó, a Gangesz partján épült zarándokhely a tudomány fellegvára is. A városban több mint 100 krematórium működik, ezek közül a Manikarnika Ghat a hindu emberek számára a legszentebb. Minden indiai embernek az a vágya, hogy testét itt hamvasszák el. A nyilvános hamvasztásokat a turisták is megnézhetik, de azért s videokamerákat ilyenkor hagyjuk otthon!
Shimla városa a gyarmati időkben a brit hódítók kedvelt pihenőhelye volt. A 2100 méter magasan fekvő városon meglátszik emiatt az angol ízlésvilág, a katolikus templom, a Gorton Kastély vagy a Vice Royal Lodge angol stílusban épült. Kufri síterepe csak 15 km-re fekszik innen.
Jaipur a híres rózsaszín városnegyedéről híres, melyet régi épületei és a városfal furcsa színe miatt neveznek így. Azért festették be, hogy jelezzék a város britekhez fűződő lojalitását Alfréd herceg látogatásakor 1853-ban. A település történelmi emlékei is ebben a városrészben vannak. Ezek közül kiemelkedik a Johari bazár, a világ egyik legnagyobb ékszerpiaca. A városra remek kilátás nyílik a Hawa Mahalból, az 1799-ben épített palotából. A magyarra Szelek Palotájaként fordítható épületet azért építették, hogy a királyi udvartartás hölgyei innen figyelhessék a város életét.
Udaipur India egyik legromantikusabb városa a Pichola-tó partján és szigetein fekszik. A város nevezetességei a Jagniwas és a Jagmandir Palota, a városi palota, a Jagdis templom és a Bagore ki Haveli.
Kochi történelmi emlékeiről híres kikötőváros. Óvárosa magán viseli a portugál, a holland és az angol építészet jellegzetes jegyeit. Itt található India legrégebbi temploma, de látható itt 16. századi szidó zsinagóga is. Érdemes elmenni egy város körüli sétahajókázásra, csoportokban úszkáló delfineket láthatunk.
A Kanha Nemzeti Park India legnagyobb nemzeti parkja, ez a dzsungel ihlette Kiplinget a Dzsungel Könyvének megírására. Elefántháton tigrismegfigyelő kirándulásra mehetünk.


Nagyon olcsón megúszhatjuk az indiai utazást, ha megelégszünk az igen szerény színvonalú szolgáltatásokkal. Az európaiak nagy része azonban ezt a komfortfokozatot nagyon kevésnek találja, a magas szintű szolgáltatásokért viszont komoly pénzt kell fizetni. Indiába tilos indiai rúpiát bevinni, illetve onnan kivinni. A városokban a legtöbb külföldi valutát könnyen beválthatjuk, de a legjobb, hogyha dollárt vagy fontot tartunk magunknál. Tanácsos minél többféle hitelkártyát és utazási csekket magunkkal vinni, így nem érhet bennünket meglepetés. Készüljünk fel arra, hogy a pénzváltás elég hosszadalmas művelet és rengeteg papír kitöltésével jár. A sérült vagy gyűrött bankjegyeket nem fogadják el sehol sem. A borravaló abszolút ismeretlen fogalom az országban, de ahhoz, hogy az ügyintézés egyszerűbb legyen, vagy valamilyen szolgáltatónál kedvezőbb bánásmódban részesüljünk, egy kevés csúszópénzt kell fizetnünk. Az utazás időpontja attól függ, hogy az ország melyik részébe kívánunk ellátogatni. Délre inkább az év elején utazzunk, északra pedig inkább nyáron! A Himalájába túrázni április és november között, síelni január és március között menjünk!
Az országban három nagy nemzetközi repülőtér van, az Európából érkező gépek Mumbai, Delhi vagy Kalkutta repterére érkeznek. Budapestről csak átszállással juthatunk el a fővárosba, de Mumbaiba heti öt gépet indít a Malév.

Térség: Észak-India

Város: Ladakh


Válogasson útjaink közt téma szerint!