+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Marokkó - a legnyugatibb Kelet: Casablanca...

Marokkó, Marrakesh

Szállás típus: Hotel ****
Ellátás: Félpanzió
Utazás módja: Repülővel
Időtartam:
Típus: Egzotikus út, Körutazás, Körutazás+Nyaralás, Üdülés - nyaralás
Indulás:

A 12 napos marokkói programunkon kívül 2022 őszétől egy 7 napos körutazást is kínálunk ebbe a leírhatatlanul sokszínű országba. Ennek a programnak a fő attrakcióit a híres királyvárosok jelentik, az utazás végén pedig egy kis pihenésre is nyílik majd lehetőség a marrakesh-i szállodában.

Utazás

Menetrend szerinti repülőjáratokkal Budapesttől Marrakesh-ig és vissza, egyszeri átszállással. Marokkóban légkondicionált autóbusszal.

Szállás

6 éjszaka 4 csillagos szállodákban, kétágyas, fürdőszobás szobákban.
Figyelem: A 4 csillagos szállodákból igyekeztünk a jobbakat (és drágábbakat) kiválasztani, de azért egy-egy esetben előfordulhat, hogy a marokkói 4 csillagos szálloda Európában inkább 3 csillagosnak felelne meg.

Ellátás: Félpanzió.

1. nap:
Elutazás Ferihegyről egyszeri átszállással Marrakesh-be. A délutáni érkezést követően autóbusszal utazunk északnyugati irányba, az Atlanti-óceán közelébe. Szállás egy tengerparti üdülőhelyen (1 éj).

2. nap: El Jadida (Mazagan), Casablanca
Délelőtt látogatást teszünk az óceánparti El Jadida hatalmas falakkal körülvett óvárosában (UNESCO világörökség). A várost az 1500-as évek elején a portugálok alapították, Mazagan néven az egyik legfontosabb támaszpontjuk volt az India felé vezető tengeri úton. A sétánk közben megnézzük majd a város legnagyobb nevezetességét, a késő gótikus stílusú, egészen látványos földalatti ciszternát is.
A déli órákban érkezünk meg Casablancába, Ingrid Bergman és Humphrey Bogart városába. Marokkó legnagyobb metropoliszában nem sok minden emlékeztet a világhírű filmre, és nem is tartozik Marokkó legszebb városai közé, de azért 2-3 órát érdemes itt eltölteni. A városnézés fő attrakciója a II. Hasszán mecsetben való látogatás, mely a mekkai és a medinai után a harmadik legnagyobb muszlim imahely a világon, ezenkívül a világ legmagasabb minaretjével is büszkélkedhet (210 méter). A mecset a XX. század utolsó évtizedeiben épült az óceán partján, belső dekorációján a legjobb marokkói művészek dolgoztak. (Azért is érdemes ezt a mecsetet belülről is megnézni, mert Marokkóban a nem muszlim vallásúak más mecsetekbe nem léphetnek be.)
A casablancai városnézés után lesz egy kis szabadidő is, majd utazás az óceán mentén a közeli Rabatba, Marokkó fővárosába, szállás (1 éj).

3. nap: Rabat, Meknes, Volubilis, Moulay Idriss
Marokkó mind a 4 királyvárosa (Rabat, Meknes, Fez, Marrakesh) része az UNESCO világörökségnek. Közülük a jelenlegi királyi székhely, Rabat a legfiatalabb, számtalan szép, modern épület található a városban. Ennek ellenére nagy élmény lesz az óvárosban az óceán felett épült Oudaias kasba bejárása (pompás várkapu, ősi sikátorok, fehér-kékre meszelt lakóházak, andalúz kert, panoráma az óceánra a falakról stb.). A városnézés során látjuk majd a királyi palotát, és megállunk a jelenlegi király nagyapjának, V. Mohamednek a gyönyörű mauzóleumánál is.
A késő délelőtti órákban továbbutazás Meknesbe, mely egyetlen uralkodó, a hírhedt Moulay Ismail alatt volt királyi székhely. Ő a Napkirály, a francia XIV. Lajos kortársa volt, és ahogy a Napkirály megépíttette Párizs környékén Versailles-t, úgy Moulay Ismail is megépíttette Feztől 60 km-re a meknesi uralkodói palota együttest a XVII. század végén. Az uralkodó megalomániájára jellemző, hogy a palotát és a várost 3 falrendszer vette (veszi) körül, melynek összhosszúsága 40 km. A királyi palota egykori hatalmas kapuját, a Mansour-kaput a legszebbnek tartják egész Marokkóban.
A meknesi program után Marokkó legfontosabb római korból fennmaradt romvárosába, Volubilisbe utazunk (szintén UNESCO világörökség). Az ásatási terület bejárását követően fotószünetet tartunk egy dombtetőre épült, nagyszerű fekvésű városkánál, Moulay Idrissnél, mely egyébként híres muszlim zarándokhely.
A kora esti órákban érkezünk meg Fez városába, szállás (2 éj).

4. nap: Fez
Fez a legrégebbi és a legjelentősebb királyváros, az ország szellemi és vallási központja, itt található az iszlám világ legrégebbi felsőoktatási intézménye. A hatalmas területen elterülő óváros egészen egyedülálló, egészen egzotikus, nincs nála nagyobb középkori óváros az arab világban. Mintha egy nagy szabadtéri múzeumban járna az ember, amely ugyanakkor tele van élettel, árusokkal, kézművesekkel, teherhordó szamarakkal, a turisták úgy érzik, mintha felelevenedne az „Ezeregyéjszaka meséinek” világa. A sikátorok labirintusában tett séta során látunk majd szép palotákat, mecseteket, mauzóleumokat, apró tereket, különleges élmény lesz a Bou Inania-medresze (korániskola) és a bőrcserző műhelyek megtekintése. Az óváros bebarangolása előtt az autóbuszunkkal felmegyünk majd a mellette épült erődhöz, ahonnan páratlan kilátás nyílik a vaskos falakkal körülvett medinára (óvárosra).

5. nap: Ifrane, Atlasz-hegység
Ezen a napon déli irányba indulunk. Az első megállónk Ifrane, a marokkóiak 1660 méter magasan fekvő üdülővárosa a Középső-Atlasz hegységben. A hely különlegességét az adja, hogy Ifrane jobban emlékeztet egy európai városra, mint egy marokkóira. Ennek oka, hogy a várost még a francia gyarmatosítók alapították a XX. század első felében.
Később a Magas-Atlasz lábai mentén, szép tájakon keresztül haladva érkezünk meg Marrakesh-be a késő délutáni órákban.
Szállás Marrakesh-ben (2 éj).

6. nap: Marrakesh
Marokkó névadó városa egész Afrikában a második helyen áll a turistaérkezések számát tekintve. Sokféle jelzővel illették az idők folyamán: a városok városa, a Dél gyöngyszeme, a vörös város stb. A Magas-Atlasz 4000 méter feletti csúcsainak közelében fekvő Marrakesh medinája (óvárosa) egészen egyedülálló, a 650 hektáros (6,5 négyzetkilométeres) területen 129 mecset található, 12 km hosszú fal veszi körül, a sikátorok világában még mindig 250.000 ember él. Az óváros híres főtere, a rendkívül egzotikus Jemaa el-Fna Marokkó egyik legnagyobb nevezetességének számít: délutánonként és esténként az árusok mellett vannak itt jövendőmondók, akrobaták, mutatványosok, kígyóbűvölők, állatidomárok stb.
A városnézés során megtekintjük Marrakesh legfontosabb nevezetességeit, például a Bahia palotát, a Szadida sírokat (mauzóleumot), a Dar Bacha Múzeumot, a Majorelle kertet stb. Ezt követően marad idő egy kis barangolásra a híres főtéren és a mellette lévő piacokon („souk”-okban), valamint pihenni a szállodában és annak medencéjénél.

7. nap: Marrakesh
Az előzetes menetrend szerint délelőtt még lesz idő pihenésre, illetve egy óvárosi sétára. A déli órákban transzfer a marrakesh-i repülőtérre, elutazás egyszeri átszállással Budapestre, érkezés a késő esti órákban.

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

Adat / lap
/

Időpont Teljes részvételi díj

2022. nov. 18-24.  324.000 Ft + 45.000 Ft (reptéri ill.) = 369.000 Ft  
 

A teljes részvételi díj tartalmazza a repülőjegyeket a 23 kg-os feladható poggyásszal együtt, a reptéri illetéket, a helyi autóbuszos közlekedést, a 6 éjszakai szállást félpanzióval, az útlemondási biztosítást, az irodánk idegenvezetőjét a budapesti indulástól a budapesti érkezésig, a marokkói idegenvezetőt Marrakesh-től Marrakesh-ig, a helyi idegenvezetéseket a városokban és a felsorolt programokat belépődíjakkal (portugál ciszterna El Jadidában, II. Hasszán mecset Casablancában, Volubilis, Bou Inania-medresze Fezben, valamint Marrakesh-ben a Bahia palota, a Szadida sírok, a Dar Bacha Múzeum és a Majorelle kert). 

Egyágyas felár: 85.400 Ft 

Baksis: A helyszínen összesen kb. 20 EUR borravalót illik adni. A helyi szolgáltatók ezt gyakorlatilag kötelezőnek tekintik.

Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 470 Ft/nap

A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

Érintett desztinációk:

Marokkó

Látnivalók
A főváros, Rabat, a múlt és a jelen különleges ötvözete. A város különlegessége abból fakad, hogy kultúrája és építészeti emlékei fele részben arab fele részben európai gyökerekből erednek. Rabat leghíresebb látnivalója a Tour Hassan, a befejezetlen minaret. Szemben a minarettel található V.Mohammed mauzóleuma. A város leghíresebb múzeumai a Kasbah des Oudais és a Chella.

Casblancát a világhírű film és Humphrey Bogart tette híressé, de aki a film hangulatát keresi itt, az csalódni fog. A város forgalmas kikötő, ipari központ, az ország legnagyobb városa. A legtöbb látnivalót, csakúgy, mint általában a többi arab városban, a medina, az óváros, rejti. Itt csodálható meg a világ egyik legnagyobb mecsete, a II.Hassan mecset. Az V.Mohammed téren az ország leglenyűgözőbb építészeti emlékeit tekinthetjük meg.

Marrakesh az ország kulturális központja, számos híres fesztivál helyszíne. Az óváros központjában található Djemaa el-Fna tér lélegzetelállító. Kígyóbűvölők, varázslók, akrobaták szórakoztatják az embereket az óriási téren. A souq, a helyi piac Marokkó egyik legnagyobb piaca. A város további látnivalói közül érdemes még felkeresni a Koubba Baladiyn mecsetet, a Palais Dar Si Said zsépművészeti múzeumot és a Koutoubia mecsetet.

Fés a legrégebbi marokkói város, kacskaringós utcái és a történelmi hangulat lenyűgözi a turistákat. A medina a világ legnagyobb ma is élő középkori városrésze, az óvárost körülvevő falak és kapuk szinte mesébe illővé varázsolják a negyedet. A legnevezetesebb épület az óvárosban az 1350-ben épített Medersa Bou Inania, az egyházi főiskola. Érdemes felkeresni a zsidónegyedet, a Fés el-Jdid-et is.

Térség: Marrakesh

Város: Marrakesh


Marokkó

Látnivalók
A főváros, Rabat, a múlt és a jelen különleges ötvözete. A város különlegessége abból fakad, hogy kultúrája és építészeti emlékei fele részben arab fele részben európai gyökerekből erednek. Rabat leghíresebb látnivalója a Tour Hassan, a befejezetlen minaret. Szemben a minarettel található V.Mohammed mauzóleuma. A város leghíresebb múzeumai a Kasbah des Oudais és a Chella.

Casblancát a világhírű film és Humphrey Bogart tette híressé, de aki a film hangulatát keresi itt, az csalódni fog. A város forgalmas kikötő, ipari központ, az ország legnagyobb városa. A legtöbb látnivalót, csakúgy, mint általában a többi arab városban, a medina, az óváros, rejti. Itt csodálható meg a világ egyik legnagyobb mecsete, a II.Hassan mecset. Az V.Mohammed téren az ország leglenyűgözőbb építészeti emlékeit tekinthetjük meg.

Marrakesh az ország kulturális központja, számos híres fesztivál helyszíne. Az óváros központjában található Djemaa el-Fna tér lélegzetelállító. Kígyóbűvölők, varázslók, akrobaták szórakoztatják az embereket az óriási téren. A souq, a helyi piac Marokkó egyik legnagyobb piaca. A város további látnivalói közül érdemes még felkeresni a Koubba Baladiyn mecsetet, a Palais Dar Si Said zsépművészeti múzeumot és a Koutoubia mecsetet.

Fés a legrégebbi marokkói város, kacskaringós utcái és a történelmi hangulat lenyűgözi a turistákat. A medina a világ legnagyobb ma is élő középkori városrésze, az óvárost körülvevő falak és kapuk szinte mesébe illővé varázsolják a negyedet. A legnevezetesebb épület az óvárosban az 1350-ben épített Medersa Bou Inania, az egyházi főiskola. Érdemes felkeresni a zsidónegyedet, a Fés el-Jdid-et is.

Térség: Körutazás Marokkóban

Város: Körutazás Marokkóban


Marokkó

Látnivalók
A főváros, Rabat, a múlt és a jelen különleges ötvözete. A város különlegessége abból fakad, hogy kultúrája és építészeti emlékei fele részben arab fele részben európai gyökerekből erednek. Rabat leghíresebb látnivalója a Tour Hassan, a befejezetlen minaret. Szemben a minarettel található V.Mohammed mauzóleuma. A város leghíresebb múzeumai a Kasbah des Oudais és a Chella.

Casblancát a világhírű film és Humphrey Bogart tette híressé, de aki a film hangulatát keresi itt, az csalódni fog. A város forgalmas kikötő, ipari központ, az ország legnagyobb városa. A legtöbb látnivalót, csakúgy, mint általában a többi arab városban, a medina, az óváros, rejti. Itt csodálható meg a világ egyik legnagyobb mecsete, a II.Hassan mecset. Az V.Mohammed téren az ország leglenyűgözőbb építészeti emlékeit tekinthetjük meg.

Marrakesh az ország kulturális központja, számos híres fesztivál helyszíne. Az óváros központjában található Djemaa el-Fna tér lélegzetelállító. Kígyóbűvölők, varázslók, akrobaták szórakoztatják az embereket az óriási téren. A souq, a helyi piac Marokkó egyik legnagyobb piaca. A város további látnivalói közül érdemes még felkeresni a Koubba Baladiyn mecsetet, a Palais Dar Si Said zsépművészeti múzeumot és a Koutoubia mecsetet.

Fés a legrégebbi marokkói város, kacskaringós utcái és a történelmi hangulat lenyűgözi a turistákat. A medina a világ legnagyobb ma is élő középkori városrésze, az óvárost körülvevő falak és kapuk szinte mesébe illővé varázsolják a negyedet. A legnevezetesebb épület az óvárosban az 1350-ben épített Medersa Bou Inania, az egyházi főiskola. Érdemes felkeresni a zsidónegyedet, a Fés el-Jdid-et is.

Térség: Rabat

Város: Rabat

Marokkó

Látnivalók
A főváros, Rabat, a múlt és a jelen különleges ötvözete. A város különlegessége abból fakad, hogy kultúrája és építészeti emlékei fele részben arab fele részben európai gyökerekből erednek. Rabat leghíresebb látnivalója a Tour Hassan, a befejezetlen minaret. Szemben a minarettel található V.Mohammed mauzóleuma. A város leghíresebb múzeumai a Kasbah des Oudais és a Chella.

Casblancát a világhírű film és Humphrey Bogart tette híressé, de aki a film hangulatát keresi itt, az csalódni fog. A város forgalmas kikötő, ipari központ, az ország legnagyobb városa. A legtöbb látnivalót, csakúgy, mint általában a többi arab városban, a medina, az óváros, rejti. Itt csodálható meg a világ egyik legnagyobb mecsete, a II.Hassan mecset. Az V.Mohammed téren az ország leglenyűgözőbb építészeti emlékeit tekinthetjük meg.

Marrakesh az ország kulturális központja, számos híres fesztivál helyszíne. Az óváros központjában található Djemaa el-Fna tér lélegzetelállító. Kígyóbűvölők, varázslók, akrobaták szórakoztatják az embereket az óriási téren. A souq, a helyi piac Marokkó egyik legnagyobb piaca. A város további látnivalói közül érdemes még felkeresni a Koubba Baladiyn mecsetet, a Palais Dar Si Said zsépművészeti múzeumot és a Koutoubia mecsetet.

Fés a legrégebbi marokkói város, kacskaringós utcái és a történelmi hangulat lenyűgözi a turistákat. A medina a világ legnagyobb ma is élő középkori városrésze, az óvárost körülvevő falak és kapuk szinte mesébe illővé varázsolják a negyedet. A legnevezetesebb épület az óvárosban az 1350-ben épített Medersa Bou Inania, az egyházi főiskola. Érdemes felkeresni a zsidónegyedet, a Fés el-Jdid-et is.

Térség: Casablanca

Város: Casablanca


Válogasson útjaink közt téma szerint!