+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Mianmar - Burma körutazás - A vegytiszta...

875050.00 Ft/fő t...

Burma (Mianmar), Körutazás Burmában

Szállás típus: Program szerint
Ellátás: leírás szerint
Utazás módja: Repülő
Időtartam: 13 éj
Típus: Egzotikus út, Körutazás
Indulás: 2023-06-09

A VEGYTISZTA BUDDHA ÉS A 154 HEGYI TÖRZS  – Mianmari kiscsoportos körutazás a 2.200 pagoda földjén és a hegyi törzsek falvaiban.

Az út időtartama:  13/14 éjszaka 

Kategória: egzotikus út, körutazás, kiscsoportos

Utazás módja: repülő

A kiscsoportos körutazás rögzített ára (9-16 fő): 2.365USD/fő, egyágyas felár: 462USD/fő. 

Az út indulási időpontjai Budapestről vagy Bécsből:  2023. április 12., 2023. május 13. 

A jelenlegi zavaros mianmari helyzet miatt, indulási időpontjaink csak tájékoztató jellegűek. Ezek az űtjaink csak akkor indulnak el, ha már a helyzet normalizálódott és Magyrország is ismét utazásra ajánlja Mianmart. ( https://konzuliszolgalat.kormany.hu/azsia?mianmar-burma )

ÁR GARANCIA: Megadott áraink 2023. december 31.-ig érvényes, USD-ben rögzített, szerződéses árak.  Körutazásaink és helyi programjaink árait, a Ft árfolyamának megjósolhatatlan és hektikus változásai miatt,  USD-ben rögzítettük és ezek 2023. december 31,-ig érvényesek. Ennek következtében a katalógusáraink egyben szerződéses árak is, amik az utazási szerződés megkötése után sem változnak!  

REPÜLŐJEGYEK: a jelenlegi - és várhatóan hosszabb távon is - rendkívül változó árú nemzetközi repülőjegyeket az alapajánlatról leválasztottuk és külön kezeljük, hogy a legolcsóbb választási lehetőséget biztosíthassuk utazóinknak. Utasaink számára a repülőjegyekhez egyedi árajánlat készül, a napi aktuális légitársasági ár alapján. Ennek alapján a repülési költség Ft-ban fizethető budapesti repülőjegy irodánknál.

 

Ez a körút egy igazi, tömény kulturális körút Ázsia lelke mélyén, Burma tájain. 12 nap alatt igazán megismerhetjük Mianmar (leánykori nevén: Burma) csodálatos természeti és kulturális kincseibe, mint a szokásos,  hagyományos irodák által szervezett körút.  Emellett lehetővé teszi, hogy igazi minőséget, keleti kényelmet biztosíthassunk utasainknak. Burma útba esik jövet-menet Ázsiába utazó kedves vendégeinknek. Minden általunk ajánlott légitársaságnak vannak olyan járatai, amik megállnak útban Ázsia egyéb csodái felé, vagy éppen a visszaúton. Csak egy (általában) ingyenes "stop over" az általunk adott repülőjegyben és máris eltölthet jó pár napot Burma fantasztikus vidékein! Ilyen "útközben" programhoz is teljesen jó az a program, de ez a legrövidebb és mégis teljes burmai körutunk.   Yangonból indulunk és a végén ide is térünk vissza, közben a meglátogatott helyek "mélyére is bepillantunk. Igazi szenzációnk egy két napos kirándulás az északi hegyvidék törzsi falvaiba és hegyi kolostoraiba.   

A körút során ”végigmegyünk” a Burma “must see” látnivalóinak legjaván és megnézzük:

Yangon-t, a a Kelet kertvárosát és egyben Burma kapuját,
Bagan-t, Ázsia sok évezredes történelmének leggazdagabb archeológiai emlékhelyét,
Mandalay-t az ékkövek városát, a mon királyság hajdani fővárosának emlékeit,
Amarapurá-t a halhatatlanok városát,
Sagaing-ot, a győzelem városát, 
Mingun-t, a félbehagyott óriás lelőhelyét,
Pindaya hegyi kolostorait és barlangtemplomait,
az északi törzsek falvait és egy hegyi kolostor életét,
a Shan hegységet és az Inle tó békés és nyugodt vizeinek és környékének természeti csodáit. 

Sűrű ez a program, de mindig lesz időnk, hogy megálljunk olyan helyeken, megmutassunk olyan látnivalókat,  amiket egy társasutazáson lévő turista soha sem láthat. Több helyen is ellátogatunk kis falvakba, megnézzük a ma is élő ősi mesterségek műhelyeit. 

 

Kedves Olvasó!

Ez egy szokatlanul hosszú és részletes ajánlás. Inkább már komplett utiterv! Tapasztalataink szerint, utazóink (sajnos) kevésbé ismerik et a gyönyörű országot. Ezért: nagyon részletesen leírtuk, mi is van benne utunkban! Napról-napra, óráról-órára követhető utunk minden eseménye, mozzanata.

Kellemes olvasást és sok-sok türelmet a hosszú szöveghez!   

 

Programok

1. nap: Elindulás Budapestről, menetrendszerinti repülőjárattal ( szállás: repülő)

Budapestről velünk induló utasaink számára (lehetséges az úthoz csatlakozni Katmanduban is) az út a 3 órával a gép indulása előtt kezdődik a budapesti repülőtéren. Csoportvezetőnk fogadja az indulókat, ellenőrzi az összes szükséges „utipapír” meglétét és rövid tájékoztatást is ad a repülésről. Mindenki megkapja a személyre szóló információs anyagát, Ezután elindulunk Nepál felé.

 

2.nap: Megérkezés Burmába – délután és este Yangon óvárosában (Étkezés: vacsora – szállás: Yangon)

Délelőtti vagy kora délutáni érkezés Yangon nemzetközi repterére, majd transzfer a szállodába. A repülőút fáradalmait érdemes egy kis pihenéssel feledtetni. Utána indul egész délutános, estés városnéző programunk Yangon szívébe: A Kelet kertvárosába, ahogyan a koloniális időkben nevezték. A XIX. század végére felépült belváros, hatalmas parkjaival, a gyarmati stílusú épületek közé beékelődő tradicionális faházaival remek kezdet egy burmai látogatáshoz. 

Természetesen Yangon „igazi” kulturális látványosságait is megtekintjük. Nevezhetjük ezt yangoni pagoda programnak is. Először az óváros közepében fekvő majdnem 2000 éves Sule Pagodát látogatjuk meg.  Ezután Burma leghatalmasabb fekvő Buddha szobrának otthont adó Chauktatgyi Pagoda csodálatos termei következnek. A trópusokon hamar sötétedik, azért a mai látogatás legszebb része már a trópusi estében következik: a Shwedagon Pagoda. A legendák szerint majdnem 2500 éves és a reflektorok fényében ragyogó arany sztupája Burmai Buddhizmus szíve. A központi sztupát széles udvarok, tucatnyi. aranytól ragyogó, színes festményekkel borított épület; és sok-sok gyönyörűen faragott szobor övezi. A hely mindig forgalmas, imádkozó és áldozatot bemutató hívek százai nyüzsögnek az udvarokon, szentélyekben.  A pagoda meglátogatása után vacsorázni megyünk, hogy az ízletes burmai konyha első remekeivel is talákozhassunk.

Vacsora után jó program lehet Yangon éjszakai életének felderítése. Az óváros az éjszakai élet központja, rengeteg vásárlási lehetőséggel és látnivalóval. Szállodánk is az óvároshoz esik közel, így egy jó kis barangolást javaslunk az óvárosi nyüzsgő utcáin. Aztán egy jó kis beszélgetést, a repülőút fáradalmainak kipihenést egy kis kávéház vagy szabadtéri étkezde teraszán. 

 

 3.nap: Yangon – Bagan: történelmi barangolás a 2.200 templom földjén (Étkezés: reggeli, ebéd, vacsora – szállás: Bagan)

Korai reggeli után elrepülünk Közép-Mianmar legszebb helyére, az Irrawaddy folyó partján fekvő Baganba, a hajdani Bagani királyság fővárosába. A X.-XII.- században a környéket (és az akkor Burma jó részét) uraló buddhista királyság valami csodálatosat alkotott. 13.000 sztupát, pagodát, templomi épületet és szentélyt épített fel rövid virágzása alatt a folyó síkságán. 

Amikor eljött a vég Kubiláj kán seregének formájában, ebből sok ezret beépítettek a városfalba a védelem megerősítésére. Ez sem jött be és a királyság elbukott. Így ma már csak a dicső múlt tájon elszórtan fekvő 2.200 emlékét tekinthetjük meg. 

A reptérre érkezés után bejelentkezünk a szállodába és azonnal el is indulunk egész napos barangolásunkra Bagan leghíresebb templomaiban és pagodáiba. Sétánkat a Nyaung Oo piacon kezdjük. Innen megyünk  az Anawrahta király által a 11. század elején vallási szentélyként épített Shwezigon pagodába. 

Következő állomásunk Kyansittha király mesterműve,  a Thatbyinnyu Templom, korai buddhista vallási építészeti pompás példája és Bagan legmagasabb épülete, a Htilominlo és az Ananda Templom. Koradélután útközben megállunk egy lakk tárgyakat készítő több száz éves manufaktúrában, majd sorra látogatjuk a délutáni templomtúra további állomásait, köztük  a Manuha templomot és a Myingabar Gubyaugyi-templomot. Mindegyik egy-egy különlegesség, építészetük gyökeresen eltér egymástól. Általuk tudjuk bemutatni Bagan kultúrájának fejlődését a kezdetek vallási festményeitől a folyamatos hindu hatás épületformáló változásain át a kiteljesedett buddhista templomépítészet leggyönyörűbb, a templomok oszlopaiba-falaiba vésett faragásaiig és szent szobraiig.

Az egész napos és szellemileg nagyon kimerítő séta után, érünk el bagani történelmi barangolás csúcspontjához. Ez nem más, mint a naplemente látványa a templomvidék és a kanyargó Irrawaddy felett. Ezt a legjobb helyről, a Buphaya vagy a Shwesandaw Pagoda csúcsáról csodálhatjuk meg. Az épületek csúcsáról minden irányban körülvesz ez az elmondhatatlan gyönyörűség. Igazán bakancslista első helyes látnivaló. 

A naplemente után visszatérünk a városba és egy remek helyi vacsora zárja a nap programját.

 

4.nap: Bagan – Mandalay - út közben Amarapura és Sagaing (Étkezés: reggeli, ebéd, vacsora – szállás: Mandalay)

Reggeli után indulunk és ismét repülünk. Mai uticélunk a nap végén Mandaly. Megérkezés után bejelentkezünk és máris indulunk egész napos városnézésünkre. Mandalay helyén már vagy 2500 is állt egy kisváros amelynek jelentéktelen élete gyökeresen megváltozott 1857-ben. Abban az évben választotta Mindon király éppen ismét felvirágzó királysága fővárosának. Beleadtak apait-anyait az építkezésekbe és hamarosan egy nyüzsgő nagyváros állt a régi kisváros helyén. A királyságot ugyan az angolok bekebelezték az 1880-as évek végére, de a város megmaradt. Mára már nyüzsgő kereskedelmi központ és híres kulturális emlékhely. Mandaly repterén leszállva a napot két fantasztikusan szép hely felfedezésével töltjük.

A reptérről utunk először Amarapura ősi városába vezet. A város környékének városai hosszú évszázadokon adták egymás kezébe a stafétabotot, mint a néha erősödő, néha gyengülő burmai királyi dinasztiák székhelyei.  Így Amarapura is többször volt királyi székhely. Közben az egymás utáni királyok adományaként sorra épültek itt is a szebbnél szebb kolostorok, templomok. Először egy sétát teszünk a hangulatos belvárosban, majd meglátogatjuk   a Mahagundayone Monostort. A létesítmény Közép-Burma egyik legnagyobb vallási központja és vallási iskolája. 

A monostor területére lépve megfigyelhetjük az étkezőtermekben, tanuló és meditációs termekben, szentélyekben élő szerzetesek és a több száz kisiskolás novícius életét.  Innen a híres U Bein hídhoz megyünk egy kis sétára. Ahogy Amarapura másodszor is királyi székhellyé vált és felé irányult a környék forgalma, szükségessé vált a Taung Tha Man tó két partjának összekötése is. A megoldás a világ leghosszabb, tó vizén átívelő, tikfa hídja, ami a hajdani Inwa királyi palotájának több ezer darabjából épült és még ma is a környék gyalogos forgalmának ütőere a maga 1.200m hosszával.

Sagaing ma Közép-Burma egyik legfontosabb vallási központja. A XIX.-században egy rövid életű királyság fővárosa volt, majd pár évszázadig csak vallási központ maradt. A XVIII. században ismét királyi székhelyként üzemelt egy ideig. Azonban mint vallási központnak, fejlődése töretlen maradt és rengeteg csodás buddhista szent hely, pagoda és meditációs központ épült az évszázadok során. Utunkon két helyet látogatunk meg itt. Az első  a Sri Lanka-i Mahaceti mintájára épült Kaung Mu Daw Pagoda. Innen felmegyünk  a 240m magas Sagaing Hill-re. Innen a látvány fantasztikus. A hegyen és az Irrawaddy partja mentén elszórtan épült és a fák közül kibukkanó több tucat pagoda és templom látványa szemet gyönyörködtető. Innen már csak a szállodánk következik Mandalay-ben, egy jó vacsora és az esti séta a városban.

 

 5.nap: Mandalay :  Az ékkövek városa és a királyság emlékei (Étkezés: reggeli, ebéd, vacsora – szállás: Mandalay)

Mandalay városnéző túránk első állomása a Mahamuni Pagoda, Burma egyik híres zarándokhelye. A templomban lévő Buddha szobor, a mester életében róla készült 5 szobor egyike. Innen tovább megyünk és átváltunk egy kis "kereskedelmi" városnézésre. Meglátogatjuk a hagyományos árukban bővelkedő Zegyo piacot és néhány kézműves manufaktúrát ahol még mindig művészi igénnyel készülnek a szövött és hímzett ruhaanyagok, kárpitok; a híres burmai kókusz cukorka, a dúsan faragott bambusz legyezők. Ebéd után továbbindulunk és elsőként az a "Királyi házat", az aranyfüst lemezekkel borított Ein Daw Yar Pagoda 35 méteres sztupáját látogatjuk meg. Két remek és lélegzetelállító szent épületegyüttes, az Atumahsi kolostor és a Shwenandaw kolostor (Arany palota) következik ezután.

A következő helyszín a Kutodaw Pagoda, a "Királyi Érdem temploma", ami egyben a világ legnagyobb könyve is. Mindon király parancsára kezdték építeni 1857-ben, hogy Buddha tanai ne veszhessenek el az idők folyamán és minden újabb generáció számára is hozzáférhetők legyenek. A nyolc évnyi szorgos munka eredményeként elkészült a "könyv".  A Kutodaw sztupáját övező 729 szentély kőtábláin a theravada buddhizmus szent kánonának, a Tipitakának  teljes szövege olvasható.

A nap zárásaként a Mandalay hegy csúcsáról figyelhetjük meg a négy folyóval határolt város naplementéjét. Itt várjuk meg az este eljövetelét. Sötétedés után lemegyünk a már esti nyüzsgésére ébredt óvárosba.  A programot egy jó vacsorával zárjuk itt, aztán felfedező sétára indulunk a kicsi és forgalmas utcák rengetegében.

 

6.nap: Mandalay – Heho – Pindaya: a pagodák és barlangok vidéke (Étkezés: reggeli, ebéd, vacsora – szállás: Pindaya)

Reggeli után indulunk tovább észak-kelet burmai programjaink központjába Heho-ba. A repülés után autóba szállunk és Pindaya-ba megyünk. 

A város rengeteg barlanggal átlyuggatott mészkőhegység lábánál fekszik. Innen származik nevének legendája is, ami "pók elkapása". A legenda egy hercegnő kiszabadításáról szól az őt fogva tartó hatalmas barlangi pók karmai közül. Ami azonban tény, hogy sok barlangot már az ősidők óta szentélyként használtak a helyiek. Ezek közül a legszebb ma már egy hangulatos hegyi monostorral körülvett hatalmas barlangtemplom, a várostól nem messze egy meredek mészkőszirt oldalában. Ezt látogatjuk meg mai programunk első látnivalójaként.

Szerencsére ez a vidék már kicsit távol esik a civilizáció fő sodrától, ezért olyan, ahol nagyon sok példáját láthatjuk annak, milyen is volt egy kényelmesebb és nyugodtabb, de mindenesetre boldogabb kor. A múltbeli élet jellemzője volt a mindennapi élet eszközeinek kézimunkával történő előállítása is. Szerencsére ez itt még megmaradt, rengeteg manufaktúra, nép és iparművészeti műhely van úton-útfélen. 

Ezek közül a fantasztikus helyek közül látogatunk meg egyet. Itt a használati tárgy és a művészet csodálatos összefonódását láthatjuk. Ez egy festett papír esernyőket és egyéb papír alkotásokat előállító műhely. Mai további utunk során is meg-megállunk és vadászunk egy kicsit a hasonló helyekre. 

Pindaya városa a Pone Taloke tó  köré épült, a tópartról sugár irányban indulnak utcái. Szinte mindegyikben van valami, a helyiek számára természetes, az idelátogatók számára különleges látnivaló. Egész napos barangolásunk során jó pár kilométert megteszünk, ezért késő délutánra már biztosan jól fog esni egy kis pihenés.

Itteni szállodánk egy különleges, faházas üdülő. Ez nem csak ma esti szálláshelyünk, de a holnap induló két napos gyalogos kirándul bázisa is. Ide fogunk visszatérni a hegvidéki túra után.

 

7.nap: Pindaya - Yasakyi: hegyi ösvények, hegyi kolostorok (Étkezés: reggeli, ebéd, vacsora – szállás: Yasakyi)

Ma 135 regisztrált kisebbség él Burma területén. A néhány ezer fős és lassan eltűnő törzsi maradványoktól egészen a több ország területén is élő sok milliós népekig. Egy biztos azonban, "mérettől függetlenül" mind megtartotta ősi törzsi szokásait, kultúráját. minél inkább hegyes vidékre érünk, annál több esélyünk lesz találkozni velük. Ráadásul a legtöbb törzs faluközösségekbe szerveződött és ezek a hegyi falvak vegyesen fordulnak elő egy tájegységen belül is.  Mára már (volt rá gyakran akár pár ezer évük is...) a hagyományos mezőgazdaság mellett, minden falu szakosodott is valamilyen kézműipari termelésre vagy különleges termék előállítására is. Az északi hegyvidék ma még egy olyan terület, ahol megtalálhatók az igazán érintetlen közösségek. A hagyományok megőrzésében az is segít, hogy a legtöbb falu nincs is még rajta a térképen, ezekbe lejutni turista buszokkal sem lehet. Gyalogolni kell a falvakat összekötő erdei és hegyi földutakon, a mindennapos használatú ösvényeken. Ide vezet el két napos hegyvidéki kirándulásunk is.    

Reggeli után indulunk két napos kirándulásunk első barangolására. Ez a gyalogtúra se nem könnyű, se nem nehéz Főleg a falvak közt húzódó évszázados kis utakon, ösvényeken vezet, sehol semmi sziklamászás, kapaszkodás. Inkább a természet szépségeiről szól, mint a megerőltetésről. Mai utunk legnagyobb része egy hegyi törzs, a Danuk területén és falvain vezet keresztül.  A Danu törzs neve "bátor íjászt" jelent és a középkori, a Thai királysággal vívott háborúk után telepedtek le ezen a vidéken. Mindennapi viseletük még mindig a burmai népviselet, saját nyelvük egy különleges tájszólással beszélt burmai közös nyelv. Falvaik vagy a keskeny völgyek termékeny mezőin fekszenek, vagy magasan a hegyekben, sűrű erdőkben, rejtőznek. A délelőtti bolyongás első két állomása Htwet Ni és See Kya Inn, két jellegzetes Danu település. A másodikban meg is pihenünk egy kis falusi étkezésre, teázásra. Innen indulunk tovább mai uticélunk Yasakyi felé.

Danu falvak után egy másik érdekes népcsoport a Palaung (Padaung) törzsi területek következnek. Ehhez azonban be kell hatolnunk a hegyek közé és fel is kell jutnunk hozzájuk. Dél-kelet Ázsia talán legnagyobb  és asszonyaik érdekes nyakperecei miatt is kisebbsége szinte mindig a hegyek magasan fekvő platóin, széles és lapos dombtetőkön építi fel falvait. Van persze "laposföldi Palaung" is, ilyet láthattunk például az Inle tó  környékén is, de a döntő többség még igazi hegyi törzsi életet él. Valahonnan a dél-kínai tartományokból vándoroltak ide a Shan hegység csúcsai közé és egy részük innen vándorolt tovább egészen Thaiföld északi hegyei közé, illetve egy csipetnyi megmaradt belőlük Dél-Kína vidékein is. Három fő törzsük egyike a Shwe - Arany Palaung. Ennek a törzsnek az egyik jelentősebb Shan hegységbeli falva Yasakyi. Délután érkezünk ide és meg is ebédelünk a falu pagodájában. délután és este a faluban sétálunk és ismerkedünk lakói életével.      

 

8.nap: Yasikyi - Pindaya: törzsi ösvények és hegyi falvak (Étkezés: reggeli, ebéd, vacsora – szállás: Pindaya)

A valamelyik helyi vendégházban vagy éppen a falu monostorának hálótermében töltött éjszaka után korán megreggelizünk és tovább indulunk a hegyi ösvényeken. Esti uticélunk Pindaya lesz, de addig még sok falu ösvény és őserdő vár ránk.

Igazi Isten háta mögötti terület. amikor összeállítottuk az utat a hegyi túra falvainak legtöbbjét meg sem találtuk a térképen. Nem csoda. Erre csak gyalog vagy bivalyos szekérrel lehet kódorogni. Ezért is olyan különleges ez a két nap. Még csak kicsit rontotta el a környék lakóit az üzlet. A természetet viszont még egyáltalán nem. El is indulunk és keresztülsétálunk a hegyi törzsek falvain. Első állomásunk Lyin Lay Inn, egy másik Danu falu. Reggel lévén, nyüzsög az egész, mindenhol a napi munkakezdet jeleit láthatjuk.  

Innen már érdekesebb szakasz következik, megismerkedhetünk Mae Ne Taung-gal a Pa-o törzs falvával. A Pa-ok vagy Pa'o-k a Shan hegység második legnagyobb törzse, már vagy 3000 éve élnek a környéken. Fő bevételi forrásunk a mezőgazdaság, színes, mindennapi viseletként hordott törzsi ruházatuk is különleges. Van azonban egy termékük, aminek előállítását meg is nézzünk (amit a bátrabbak meg is kóstolhatnak) a cheroot szivar készítése. Ez a bűzrúd a Délkelet-Ázsiában legjobban kedvelt, kizárólag kézzel sodort és formázott, vágott dohánnyal töltött szivarfajta. Ennek okán embertelenül drága is a világpiacon.   Nem csak itt de a környék sok falvához közeledve is már messziről megérezni a fínom, egyáltalán nem zavaró szivar illatot. A falu látogatás után ismét az ösvény következik, majd egy újabb Danu falu,  Htin Shuu Gone. Semmi különös, csak egy újabb igazi, a turizmus és a modern életforma által még el nem rontott kis zárt világ.

Innen az út már végig lejt Pindaya felé és a völgyben fekvő városka és környékének szépsége velünk lesz egész délután. Következő állomásunk Taung Paw Gyi  egy szokatlanul nagy és forgalmas Danu falu. 

Érthető is, hogy megnőtt, mert lakói kávé és tea termesztéssel, feldolgozással és kereskedelemmel foglalkoznak. A napsütötte, de párás erdőkkel borított vidék ideális e két növényfajta termesztéséhez. Az ültetvények gondozása, a betakarítás, a válogatási és szárítási folyamatok mind-mind kézi munkával történnek, az eredmény az igazi kézműves, csodálatos aromájú hegyi tea és kávé. Innen már csak egy könnyű egy órás séta a város. Megérkezés után megpihenünk és aki még nem elég fáradt, annak irány a tóparti sétány, az esti szórakozás.

 

9.nap: Pindaya - Inle tó:  A Shan hegység erdei, az Inle tó vize és Indein hegyi kolostora (Étkezés: reggeli, ebéd, vacsora – szállás: Inle tó)

A rengeteg történelmi látogatás után, körutunk első szakaszát Burma  természeti szépségeinek felvillantásával zárjuk. Autóval  folytatjuk utunkat mai uticélunkhoz, a Shan hegység felföldjén kb. 800m tengerszint feletti magasságban fekvő Inle tóhoz, ami. Burma második legnagyobb természetes tava. Az érintetlen természet fenséges látványa, a tó nyugodt vize és a Shan hegység háttérben kéklő és a vízen tükröződő csúcsai fognak felejthetetlen látványt nyújtani a mai napon (estén, másnap hajnalban...). 

Nyaung Shwe lesz szárazföldi utunk végállomása. Itt csónakba szállunk és a tó vizén lebegő szállodánkhoz lapátolunk a tó vizén. Innentől kezdve másnap hajnalig megkíméljük lábainkat, mindenhová csónakkal megyünk.

Bejelentkezünk, majd megkezdjük estig tartó tavi barangolásunkat.

Utunk következő állomása az élő múltba és a természet szépségei közé vezet. A tavat elhagyva egy kis csatornán hajózunk fel Indeinbe a múltba burkolózó faluba. A csatorna partjain és később a keskeny ösvény mentén több ezer kis pagoda sorakozik festői összevisszaságban. Elérve Indeinbe elénk tárul a hagyományos élet és egy egészen megdöbbentően érdekes életforma. Indein lakói a padaungok. a hosszú-nyakúak népe. Színes öltözetük és a lányok-asszonyok sokemeletes nyakéke különleges látvány. A faluból induló burkolt lépcsősoron felkapaszkodva jutunk el Alaung Suthu fenséges templom komplexumába, ahonnan remek kilátás nyílik az alattunk elterülő tóra és a környező érintetlen természetre.  Visszautunk más ösvényeken vezet. Romantikus bambuszerdőkön át, majd a folyó partján sétálva vissza csónakunkhoz és ismét kihajózunk a tó vizére.

Természetesen út közben, bele is láthatunk mindennapi életükbe. Külön érdekesség a sekély tó vizén gólyalábakon halászó; az egy lábon álló és hatalmas varsáikat másik lábukkal tartó  halászok munkájának megfigyelése is. Remek lehetőség ez izgalmas fotók készítésére is. A csónaktúra talán legszebb része az alkonyat és a naplemente a tó felett. Ez igazán elmesélhetetlen, de egy életre megmaradó emléket nyújtó látvány. Úszó szállodánkba visszatérve megvacsorázunk. Aztán már semmi dolgunk sincs, csak pihenünk.


10.nap: Inthe élet a tó vizén és sok-sok csónakázás (Étkezés: reggeli, ebéd, vacsora – szállás: Inle tó)

A tó lakói a Inthe kisebbség tagjai. A törzs mintegy 60.000 tagja a tó vízén úszó vagy a tómeder talajába vert cölöpök tetején gubbasztó álló házakban és a tópart falvaiban él. Emberemlékezet óta itt élnek és halászattal foglalkoznak. Változatlanul megőrizték kultúrájukat és életmódjukat. 

Ők lesznek segítségünkre a kiránduláson, az ő csónakjaikkal járjuk körbe a tavat. Természetesen a környék izgalmas látnivalói is sorra kerülnek.  

A látnivalók közül a legérdekesebbekbe el is látogatunk. Meglátogatjuk a Phaungdaw Oo Pagodát, a Nga Hpe Kyaung  kolostorát és híres úszó kertjeit (Az Ugráló Macskák Kolostoraként is ismert).

A pagodákban és a tó körüli falvakban sok az ünnep, helyi fesztivál. Ha szerencsénk van, itteni látogatásunk napjai alatt is less valami izgalmas esemény. Ha van ilyen (szinte biztos, hogy lesz…) be is iktatjuk a programba és kicsit belekóstolunk az In the és a Padaung  únnepi ételekbe és italokba is.

A csónaktúra talán legszebb része az alkonyat és a naplemente a tó felett. Ez igazán elmesélhetetlen, de egy életre megmaradó emléket nyújtó látvány. Úszó szállodánkba visszatérve megvacsorázunk. Aztán már semmi dolgunk sincs, csak pihenünk.

 

11.nap: Inle tó – Heho - Yangon: Yangon a keleti kertek városa (Étkezés: reggeli, ebéd, vacsora – szállás: Yangon)

Reggeli után visszarepülünk Yangonba és a város érdekességei közt töltjük a napot sétálós-bevásárlós programokkal és az éjszakai élet felfedezésével.

A megérkezés után meglátogatjuk a Kabar Aye Pagodába, majd a Maha Pasa kézzel épített barlangja a következő uticél. Innen a szállodába megyünk és bejelentkezünk. Ebéd után indulunk délutáni – esti városlátogatásunkra.

Délutáni programunk kezdő helye a Bogyoke Aung San Piacot (Scott's Market, Aung San tábornok piac), Yangon legnagyobb, legnyüzsgőbb piacát. Itt egyszerűen minden kapható amit Burmából hazavinni érdemes. 

Lehetetlen megmondani, kinek mennyi idő kell a piac izgalmainak élvezetére.  Ha ezután még marad idő az esti program kezdetéig, a belváros szebbnél szebb helyeire látogathatunk el. Yangoni egész napos programunk után egy remek vacsora közetkezik. Az estét a Kínai városrész vibráló forgatagában töltjük el.

Yangon az utazás végállomása, már csak két esténk maradt megismerni a helyiek esti szokásait, tehát érdemes valami nagyon különleges helyen, egy kis lazulással tölteni. A hely pedig nem más, mint az óváros egyik egész este és éjszaka nyüzsgő része: a kínai városrész. 

Szinte esély sincs arra, hogy ne találkozzunk valami színes felvonulással, valamiféle fesztivállal, miközben a városrész utcáit járjuk. Gyakorlatilag egy nagy kirakodóvásár az összes utca. Itt meg is kóstolhatjuk mindazt a sok finomságot, amit yangoni streetfood végtelen választéka csak kínálni tud. Egy jó kis levezető beszélgetés sem árthat valamelyik kis söröző teraszán.

 

12.nap: Utazás a sehová sem tartó vonattal - Dala és az utolsó éjszaka (Étkezés: reggeli, ebéd, vacsora – szállás: Yangon)

Yangon igazi életének egyik legjobb módja egy utazás a sehova sem tartó vonaton! Ez a híres yangoni körvasút. Kényelmesen és lassan végigvándorol mind a 37 állomásán, aztán kezdi elölről az egészet.  A vonaton ülve sorra elhaladnak előttünk Yangon - egymástól gyökeresen eltérő - városrészei. A folyópart és kikötőinek vízi élete, a kínai, indiai és  egyéb, egymástól jól elhatárolódó lakó és üzleti negyedek, a modern város és az apró kis házakból álló kaotikus negyedek, amiknek házait csak a csoda tartja össze. Ez a vasútvonal a helyiek kedvelt utazási eszköze, beleértve a mindenféle csomagok, termékek fuvarozását is.  Nem mindennapi látvány! Egy ilyen eszközre akár több napos városnézést is lehet szervezni, mert ott szálunk le majd vissza, ahol csak akarunk. A vonatos nézelődés után a város északnyugati részén, Kyee Myin Dine állomáson szállunk le és azonnal belevetjük magunkat a helyi piac színes forgatagába. Továbbhaladva a kínai városrész leginkább jellemző részére a 17. és 18. utcák köré épült bevásárló negyedébe jutunk. Mire elérünk ide, már dél lesz és ezért egy kis helyi curry étteremben meg is ebédelünk.   A sok száz kis kifőzde és étterem közül nem könnyű választani, mert mindenkinek megvan a maga kedvelt helye. Olyan helyre megyünk, ahol a tulajdonos/főszakács/főpincér igazi profi. Már több generáció főzési tapasztalata és a jól bevált családi receptek titkai segítenek itt egy különleges ízélmény "beszerzésében".

Délutáni kirándulásunk a folyó túlpartjára Dalába, egy halászfalvas falusi körzetbe visz. Edéd után lesétálunk a folyó partjára és kompra szállunk. Az átkelés az ország legforgalmasabb viziútján igazi élmény. A kis lélekvesztőktől kezdeve egészen a peremig súlyedően megpakolt szállítóbárkákig minden lehetséges vagy éppen elképzelhetetlen fajtájú jármű nyüzsög a vizen. Megérkezve Dala falusi környezete fogad sok-sok kis utcával, a folyópart csendesebb szakaszaival vagy éppen az érkező utasokra vadászó riksák és helyi vezetők százaival. A több mint száz kis utca zegzugos hálózatán végighaladva és a helyi porták némelyikére ellátogatva kicsit turistás, de igazi falusi életképeket is biztosító kirándulásban lesz részünk. Késő délutánig maradunk, majd a naplemente fényében szikrázó folyón kompozunk  vissza a túlsó partra.

Yangon az utazás végállomása, már csak két esténk maradt megismerni a helyiek esti szokásait, tehát érdemes valami nagyon különleges helyen, egy kis lazulással tölteni. A hely pedig nem más, mint az óváros egyik egész este és éjszaka nyüzsgő része: a kínai városrész. 

Szinte esély sincs arra, hogy ne találkozzunk valami színes felvonulással, valamiféle fesztivállal, miközben a városrész utcáit járjuk. Gyakorlatilag egy nagy kirakodóvásár az összes utca. Itt meg is kóstolhatjuk mindazt a sok finomságot, amit yangoni streetfood végtelen választéka csak kínálni tud. Egy jó kis levezető beszélgetés sem árthat valamelyik kis söröző teraszán.

 

13.nap: barangolós-vásárlós délelőtt Yangon óvárosában – elutazás (Étkezés: reggeli)

A nap tényleges program a továbbutazás időpontjától függ. Mire ide elérünk, idegenvezetőnk biztosan tud ajánlani programokat erre a délelőttre - délutánra. Mindenkinek a saját kívánságai szerint. Van is miből, mert Yangon és közvetlen környéke rengeteg érdekes látnivalóval rendelkezik.

A program befejezése után transzfer a repülőtérre. Elutazás.

 14.  nap: Visszaérkezés Budapestre

Gépünk délelőtt érkezik Budapestre. Ha visszaérkezésünk napján még mindig lesznek érvényben covidos teszt előírások Magyarországon, akkor azoknak az utasainknak, akik előre jelezték ezt az igényt, érkezési PCR teszt regisztrációt is biztosítunk a repülőtéri teszteléshez.

 

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

2023-04-12 13 éj

875050.00 Ft/fő...

Ajánlatkérés
2023-06-09 13 éj

875050.00 Ft/fő...

Ajánlatkérés
2023-09-08 13 éj

875050.00 Ft/fő...

Ajánlatkérés
Adat / lap
/

Az ár tartalmazza:

- éjszakai szállások kétágyas elhelyezéssel, reggelivel. Az ár a szolgáltatásokat és a helyi adókat is tartalmazza. (egyágyas elhelyezés kérhető)

- a programterv szerinti ellátás

- privát, légkondicionált buszos szállítás a körút során

- belső repülőjegyek (max 20kg feladott poggyász és max. 7 kg kézipoggyász utasonként.)

- minden tevékenység és belépő díj a programterv szerint

- idegenvezető magyar nyelven a körút során

- a programterv szerinti étkezések (legalább félpanzió, naponta megjelölve, italfogyasztás nélkül)

- ásványvíz a buszos utazások során.

Az ár nem tartalmazza:

- nemzetközi repülőjegyek és repülőtéri illetékek. Külön kezelt megrendelés. „Saját repjegy is felhasználható.

- magyar idegenvezető esetleges repülőjegy költsége (csak abban az esetben, ha már nem tartózkodik a helyszínen és Budapestről/Bécsből viszi a csoportot). Ez a Ft-ban számolt költség a teljes csoport között kerül szétosztásra.

- Személyes költségek

- Étel és italfogyasztás a programtervben megadottakon felül

- Egyénileg megvásárolható kiegészítő programok és szolgáltatások

- Kötelező költség a helyi személyzetnek (8 USD/nap/fő).

- Szállodai kötelező vacsorák és kiegészítő költségek a fesztivál szezonokban és a csúcsszezonban (a végleges árajánlat tartalmazza)

- További, az útitervben nem részletezett szolgáltatásokon felül kért egyedi szolgáltatások

- BBP és útlemondási és esetleges COVID biztosítás

 

Szállodáink:

Yangon - Grand United Ahlone Hotel
Mandalay - Victoria Palace Hotel
Bagan - Su Tine San Royal Palace Hotel 
Inle - Sky Lake Inle Resort
Pindaya - Conqueror Resort Hotel 

Érintett desztinációk:

Burma (Mianmar)


Térség: Körutazás Burmában

Város: Körutazás Burmában


Burma (Mianmar)


Térség: Rangon

Város: Yangon


Burma (Mianmar)


Térség: Körutazás Burmában

Város: Bagan

Burma (Mianmar)


Térség: Körutazás Burmában

Város: Bago

Burma (Mianmar)


Térség: Körutazás Burmában

Város: Inle tó

Burma (Mianmar)


Térség: Körutazás Burmában

Város: Mandalay

Burma (Mianmar)


Térség: Körutazás Burmában

Város: Pagan

Burma (Mianmar)


Térség: Körutazás Burmában

Város: Pindaya

Burma (Mianmar)


Térség: Körutazás Burmában

Város: Sagaing

Burma (Mianmar)


Térség: Világörökségek Burmában

Város: Bagan

Burma (Mianmar)


Térség: Világörökségek Burmában

Város: Pju ősi városai

Válogasson útjaink közt téma szerint!