+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Norvég fjordok csoportos hajóút magyar...

Hajóutak, Észak-európai hajóutak

Szállás típus: Hajó kabin
Ellátás: Teljes ellátás
Utazás módja: repülő+hajó
Időtartam:
Típus: Hajóút
Indulás:

Hamburg ~ Alesund ~ Molde ~ Hellesylt/Geiranger ~ Bergen ~ Flaam ~ Stavanger ~ Hamburg

Norvég fjordok
csoportos hajóút magyar idegenvezetővel
az MSC Preziosa fedélzetén

Foglalja le álmai hajóútját 0 Ft előleggel 2021.02.01.-04.30. között!

PROGRAM:

1. nap
Elutazás Budapestről menetrend szerinti repülőjáratokkal Hamburgba. Transzfer a szállodába, bejelentkezés és a szobák elfoglalása. A nap további részében szabad program.

2. nap
Reggelit követően transzfer a kikötőbe. Bejelentkezés az MSC Preziosa fedélzetére, kabinok elfoglalása. Vacsora és szállás a hajón.

3. nap
Egész napos hajózás a tengeren Norvégia irányába. A tengeri nap során kipihenhetik az utazás fáradalmait, feltöltődhetnek az Aurea Spa-ban és felfedezhetik az MSC Preziosa számos izgalmas helyszínét.

4. nap
Kikötés Alesund 1793-ban alapított városában a reggeli órákban, mely Norvégia egyik legfontosabb kikötője is egyben. A háromórás fakultatív program során Alesund és egyben Norvégia egyik legszebb fjordját, a Hjørundfjordot fedezhetik fel a látogatók. A 33 km-en kanyargó fjord mélysége 440 m. Mindkét oldalát hegyek foglalják keretbe, melyek közül több is eléri a tengerszint feletti 1700 m magasságot. A kikötőbe történő visszaérkezéskor érdemes egyénileg is besétálni Alesundot. A városközpont 1904-ben teljesen leégett, de mint egy hamvaiból feltámadó főnix madár Alesund is oly hamar építette magát újjá a szecesszió stílusában. A különleges hangulatú várost 2007-ben a norvégok, 2009-ben pedig a Times magazin is Norvégia legszebb városának választotta. Este vacsora és szállás a hajón.

5. nap
Érkezés a reggeli órákban Molde kikötőjébe. Ha egy norvégot Molde-ról kérdeznek, rögtön négy dolgot tud felsorolni: rózsák városa, panoráma, jazz és futball. A rózsák városa elnevezéssel már a XX. század elején is illették köszönhetően a buja rózsakerteknek szerte Molde-ban. A félnapos fakultatív program első állomása Norvégia legnagyobb skanzenje, a Romsdal Múzeum. Területén 40 épület található és melyeken keresztül a látogatók egészen a XIX. századig végigkövethetik a vikingek korát. Ezt követően továbbutazás Bud bájos halászfalujába a nyílt óceán partján. A nap fénypontjaként a kirándulás az Atlantic Road felé veszi az irányt, melyet Norvégiában az évszázad építményeként tartanak számon. Az eredetileg vasútvonalnak tervezett Atlanti-óceáni út több mint 8 km hosszan Averøy-szigetét a kontinensen található Eidével. A viaduktokon és hidakon átívelő utazás garantáltan örök emléket szerez az utazóknak. Vacsora és szállás a hajón.

6. nap
Érkezés a reggeli órákban Hellesylt kikötőjébe. Egész napos fakultatív kirándulás Norvégia legszebb fjordjához, Geirangerhez. A mélykék vizű, hófödte hegycsúcsokkal, alázúduló vízesésekkel és dús növényzettel tarkított UNESCO világörökségi listáján szereplő természeti képződmény az ország egyik legkeresettebb látványossága. A három legismertebb zuhatag – a „Hét nővér”, az „Udvarló” és a „Menyasszonyi fátyol” – feladata, hogy a mennydörgő robajlást pillekönnyű, pókhálószerű fátyol-ködbe burkolja és soha véget nem érő szivárvánnyal koronázza meg. Napközben megálló egy helyi étteremben, ahol ínycsiklandó ebéd elfogyasztását követően továbbindulás a híres Flydal kilátóponthoz, ahol lélegzetelállító és szédítő kilátás nyílik a 16 km-en kanyargó, 300 méter mély fjordra. Vacsora és szállás a hajón.

7. nap
Kora reggeli órákban kikötés a Norvég fjordok kapujaként is emlegetett Bergen városában, mely 1830-ig Norvégia legnagyobb városa is volt. A kétórás fakultatív program a gazdag történelemmel átitatott város fő látnivalóit mutatja be. Elsőként a világörökség részét képező nyeregtetős, hanza kereskedőházakról ismert Bryggen negyedet, valamint a városi múzeumként üzemelő Haakons Hall épületének külső megtekintése, melyet a XIII. században Haakon király uralkodása alatt építettek és a század legfontosabb rezidenciájának számított. A Rosenkrantz-erőd az ország legfontosabb reneszánsz stílusú épülete, melynek tornyai a XIII. századig nyúlnak vissza, azonban az erőd többi része több száz éven keresztül, különböző bővítések folyamán nyerte el mai formáját. A Szent Mária templom Bergen legrégebbi ma is álló épülete. Építésének pontos dátumára az építészeti jegyek adnak választ, kb. a XII. századra datálják. A templom egyike annak a 12 templomnak és 3 monostornak, melyeket Olav Kyrre uralkodása alatt építettek. Később utazás a Floibanen panorámasiklóval a Floien-hegyre, ahonnan gyönyörű panoráma nyílik a csillogó fjordok ölelésében elterülő városra. Vacsora és szállás a hajón.

8. nap
Kikötés a reggeli órákban Flam városában. Az egész napos fakultatív kirándulás során szemkápráztató tájak mellett halad el az autóbusz, a keskeny Nærøy-kanyonon keresztül mielőtt eléri a túra első állomását, a 152 méter magasságból lezúduló Tvindefossen vízesést, mely egyben Norvégia egyik legkeresettebb természeti attrakciója. Továbbutazás Voss hófödte hegycsúcsokkal, tavakkal és gyorsfolyású hegyi patakokkal körülvett falujába. A délután folyamán a Flamsbana panorámavasúton utazva mély hasadékok és dübörgő vízesések mellett elhaladva csodálhatják meg a 225 méterről áradó Kjosfossen-vízesést. A program ebédet is tartalmaz. Vacsora és szállás a hajón.

9. nap
Délben érkezés az Északi-tenger olajipari központjába, Stavangerbe. Kinek ne jutna eszébe a Prédikálószék ha Norvégia jön szóba? Az egész napos fakultatív kirándulás során ide juthatnak fel az utazók. A rövid kompolást követően egy kijelölt túraútvonalon eljutás a 604 méteren magasodó Prédikálószékhez. A túra közepes nehézségű, egy irányba kb. 2 óra alatt teljesíthető. A Lysefjord fölé kinyúló sziklán jól megérdemelt pihenés és csodálatos panoráma a jutalom. Később visszaindulás a kikötőbe. Vacsora és szállás a hajón.

10. nap
Egész napos hajózás Hamburg irányába. Ezen a napon lehetőség adódik megpihenni és feleleveníti az eddig szerzett élmények sokaságát és még egyszer kiélvezni az MSC Preziosa nyújtotta szolgáltatásokat.

11. nap
Érkezés Hamburg kikötőjébe a kora reggeli órákban. Kijelentkezés a hajóról, majd félnapos városnézés Hamburgban. Délután transzfer a repülőtérre, érkezés Budapestre az esti órákban.

MSC Preziosa
A 2013-ban épített hajó fedélzetén az utasok egy felejthetetlen útvonalon keresztül megtapasztalhatják a valódi Mediterrán életérzést! A Fantasia hajóosztály tagjaként számos kikapcsolódási lehetőséget kínál, melyek közül kiemelkednek az MSC Aurea Spa-részleg díjnyertes szépség és wellness szolgáltatásai. Az MSC Preziosa fedélzetén élvezhetik a számos bár és étterem nyújtotta gasztronómiai utazást, a nyüzsgő éjszakai életet és az animációs programok színes választékát. A klasszikus olasz design és a magasfokú technológia tökéletes kombinációt képezve biztosítja a felhőtlen kikapcsolódást, miközben a Földközi-tenger hullámain siklik a hajó.

A kabintípusok leírása:
- Belső kabinok: a kb. 17 m2 alapterületű kabinok interaktív televízióval, telefonnal, térítés ellenében internet csatlakozási lehetőséggel, minibárral, széffel és egyénileg szabályozható légkondicionálóval rendelkeznek. A fürdőszobák mosdóval, zuhanyzóval és hajszárítóval felszereltek.
- Külső, ablakos kabinok: alapterületük kb. 15-18 m2. Alapfelszereltsége megegyezik a belső kabinokéval.
- Balkonos kabinok: a kb. 20 m2 alapterületű kabinok alapfelszereltsége megegyezik a belső és az ablakos kabinokéval, azzal a különbséggel, hogy a balkonon székek és kisasztal is helyet kapott.
- Bella élménykategória: büféétkezés a nap 20 órájában, Broadway stílusú színházi előadások, edzőterem használat, animációs programokon való részvétel, törzsutas pontok gyűjtése.
- Fantastica élménykategória: a „Bella” kategóriát kiegészítő szolgáltatások, 24 órás szobaszerviz, reggeli bekészítése a kabinba, 50%-os kedvezmény speciális edzéseken való részvételkor. 

A részvételi díj az alábbi szolgáltatások árát tartalmazza:

  • utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest – Hamburg – Budapest útvonalon, turista osztályon,
  • 9 éjszakai szállás a hajón a kiválasztott kabinkategóriában, 1 éjszakai szállás Hamburgban négycsillagos szállodában,
  • teljes ellátás a fedélzeten (korlátozott italfogyasztással), Hamburgban reggeli,
  • repülőtéri és kikötői illeték,
  • hajón fizetendő szervizdíj,
  • transzfer autóbusszal,
  • félnapos városnézés Hamburgban,
  • a hajó legtöbb szórakoztató- és sportlétesítményének használata,
  • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
  • magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt.  

Az útlemondási biztosítás árát a részvételi díjak nem tartalmazzák.

Beutazási szabályok:
A magyar állampolgároknak rendelkezniük kell a hazaérkezéstől számított, még fél évig érvényes útlevéllel. Jelentkezni az útlevélben szereplő pontos név és születési dátum megadásával lehetséges.

(jt)

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

Adat / lap
/

Érintett desztinációk:

Hajóutak


Térség: Észak-európai hajóutak


Város: Észak-európai hajóutak

Északi és Balti-tengeri kalandozások gyűjtő helye, de olykor azon útvonalak gyűjtőhelye is melyek Angliából indulnak és Dánia, Norvégia partjait derítik fel.
Válogasson útjaink közt téma szerint!