+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Laosz-Vietnám-Kambodzsa körutazás -...

Kambodzsa, Körutazás Kambodzsában

Szállás típus: Program szerint
Ellátás: Félpanzió
Utazás módja: Repülő
Időtartam:
Típus: Egzotikus út, Körutazás
Indulás:

Laosz-Vietnám-Kambodzsa körutazás - Miért éppen ide?

 • Mert Laosz felér egy időutazással, azoknak ajánljuk, akik kíváncsiak a nyugati civilizációtól mentes Ázsiára
 • Mert alaposan bejárjuk Angkort!
 • Mert Vietnám természeti és kulturális látnivalói páratlanok, és egy éjszakát hajón is töltünk a Halong-öbölben
 • Mert két napot pihenünk is a tengerparton!
 • Mert kis létszámú csoporttal utazunk! (legfeljebb 20 fő)

Programok

1.nap Budapest > Dubai > Bangkok

Utazás Budapestről repülővel menetrend szerinti járattal, Dubaiban és Bangkokban átszállással Laoszba. Éjszaka a repülőn.

2.nap Luang Prabang (Laosz)

Délután érkezünk Luang Prabang-ba, körutazásunk első állomására, mely Laosz északi részén, a Mekong folyó partján található. A laoszi birodalom első, történelmi fővárosa, a hagyományos laoszi kultúra őrzője. Egykor itt lakott a királyi család is. Érkezés után transzfer a szállodába, majd az est hátralévő szabad program és pihenés.

Szállás: Luang Prabang (2 éj).

3.nap Luang Prabang

Luang Prabangot 1995-ben az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánította, mint "Délkelet-Ázsia legérintetlenebb városát", mely a laoszi buddhizmus spirituális központja, és ahol több mint 30 kolostor és szentély maradt fenn napjainkig. A város rendkívül hangulatos elegye a kolostoroknak, más néven watoknak, és a francia gyarmati múlt indokínai örökségét hordozó épületeknek. Városnézésünk első állomása a Királyi Palota, mely ma a Nemzeti Múzeumnak ad otthont, majd megtekintjük a 16. században épült Wat Xieng Thong híres épületét. Felsétálunk a remek panorámát nyújtó Phousi-hegyre, ezt követően hajóra szállunk és felhajózunk a Mekong folyón a Pak Ou Barlangokig. A 16. században erre utazó csiangmai uralkodó alapította a barlangszentélyt, ahol még ma is több ezer Buddha szobor található, melyet főleg a zarándokok hoztak ide. Visszatérve Luang Prabangba megállunk egy helyi faluban, ahol megismerkedhetünk a rizspálinka és a selyemkészítés rejtelmeivel is.

Szállás: Luang Prabang

4.nap Luang Prabang > Siem Reap (Kambodzsa)

Hajnalban megnézhetjük, ahogy a szerzetesek az utcákat járva adományokat gyűjtenek a hívőktől, majd a Kuang Si-vízeséshez indulunk, mely Laosz legszebb természeti látványossága. A dzsungel szívében egy-két méteres szintkülönbséggel türkizkék medencék sora követi egymást, melyet megkoronáz egy bő vízű zuhatag.  Ezután a repülőtérre hajtunk, és kora délután elrepülünk Kambodzsába, Siem Reapbe.

Szállás: Siem Reap (2 éj)

5.nap Angkor

Egész napos kirándulásunkat Angkor Thom Déli Kapujánál kezdjük. Megtekintjük a Bayon templomot, mely Angkor Thom buddhista főtemploma. Jellegzetességei a több mint két méter magas tornyok, melyek négy égtáj felé néző oldalait arcok díszítik, a templomot körülfogó árkádos folyósókat pedig csodálatosan faragott domborművek ékesítik. Ez az épületegyüttes az ,,angkori barokk" legszebb példája. Ezt követően meglátogatjuk az Elefánt-teraszt, a Leprás király teraszát, a Phimeanakas-templomot és a régészeti körzet egyéb látványosságait. Következő megállónk Ta Prohm buddhista templom-kolostora, melyet a régészek abban az állapotban hagytak, ahogy a francia expedíció az 1860-as években, az őserdő mélyén megtalálta. Hihetetlen látványt nyújtanak a fák fogságában álló romok! Délután a  túránk a khmer építészet gyöngyszemében, Angkor Watban folytatódik, mely Ázsia legnagyobb vallási épületkomplexuma, a khmer kultúra és művészet aranykorának jelképe, Angkor leghíresebb látványossága. A naplementét már a Bakheng-hegy tetejéről csodáljuk meg, majd visszatérünk a szállásunkra.

Szállás: Siem Reap

6.nap Angkor > Tonle Sap-tó > Hanoi (Vietnám)

Reggeli után az angkori Világörökség egyik legkisebb, ugyanakkor legdíszesebb hindu templomát, a khmer díszítőművészet ékszerdobozát, Bantey Srei-t látogatjuk meg. A rózsaszín homokkőből emelt épületet különösen szép és részletes faragások ékesítik, találkozhatunk a hindu mitológia istennőivel és apszaráival, táncosnőivel. Ezután továbbutazunk a Tonle Sap-tóhoz, ahol tradicionális hajókba ülve fedezzük fel Kambodzsa Nagy Tavát, mely a legnagyobb természetes tó Ázsiában. A tavon nem csak úszó, lebegő települések, de iskolák, kórházak és éttermek is találhatók. Ezzel a programmal búcsúzunk Kambodzsától, majd transzfer a repülőtérre és utazás Hanoiba, Vietnám fővárosába.

Szállás: Hanoi (2 éj)

7.nap Hanoi

A Vörös folyó partján fekvő Hanoit a Tavak városának is nevezik. A több száz éves pagodák, a hagyományos vietnami házak és a szocreál épületek egyvelege egészen különös hangulatot kölcsönöz a városnak. Egész napos programunkat a Ba Dinh téren kezdjük, melynek közepén áll Ho Si Minh mauzóleuma. A tér melletti parkban megtekintjük a nagy Népvezér házát, majd megállunk Vietnam jelképénél, az Egy Oszlopú Pagodánál. Városnézésünket az Irodalom Templomában, Vietnám első egyetemén folytatjuk, felkeressük a Hoan Kiem-tavon található 13.századi Ngoc Son templomot, majd meglátogatjuk az Etnográfiai Múzeumot. Lazításként biciklis riksázunk egyet az Óvárosban, végül egy tradicionális vízibáb előadással zárjuk a napunkat.

Szállás: Hanoi

8.nap Hanoi > Halong-öböl

Reggeli után kb. 4 órás utazással jutunk el a meseszép Halong-öbölbe, mely az UNESCO természeti Világöröksége. Csaknem kétezer mészkőszikla emelkedik ki a vízből, melyek egy része a több száz méteres magasságot is eléri. Érkezés után beszállunk a tradicionális "sárkányhajóba", ahol elfoglaljuk a kabinjainkat. Ebéd után a hajónk kifut az öbölből és behajózik a szigetek közé. Cseppkőbarlang látogatás, kajakozás színesítik a programunkat, majd a délután folyamán a szakácsok rögtönzött főzőbemutató keretében avatják be a vendégeket a vietnami konyha rejtelmeibe. A tenger gyümölcseiből készült gazdag vacsora zárja a napot.

Szállás: Halong-öböl (1 éj).

9.nap Halong-öböl > Hanoi > Hué

A korán kelők tai chival köszönthetik a napfelkeltét a fedélzeten, reggeli, majd hajózás azokon a helyszíneken, ahol az Indokína című filmet forgatták. Túránk után visszatérünk a hajóra, könnyű korai "ebéd", majd 11 óra körül kikötünk Halong városban, elhagyjuk a hajónkat és autóbusszal visszamegyünk Hanoiba. Érkezés után transzfer a repülőtérre, majd elrepülünk Huébe, az egykori császárvárosba.

Szállás: Hué (2 éj)

10.nap Hué

Hué 1802-1945 között Vietnam fővárosa, és a Nguyen - dinasztia uralkodóinak a székhelye volt, és itt vívták a vietnámi háború egyik leghosszabb csatáját is.  A városnézés során az impozáns császári temetkezési komplexumok közül megtekintjük Minh Mang és Khai Dinh uralkodók sírjait, valamint a császárok lakhelyét, Hué Tiltott Bíbor Városát is. Megállunk a Zászló toronynál, a Noon kapunál, a kilenc dinasztikus urnánál, a szent ágyúknál és a Thai Hoa Palotánál. Ezután hajókirándulást teszünk a Parfüm folyón a nyolcszögletű, hétszintes Thien Mu pagodához, mely Vietnám egyik legfontosabb buddhista kegyhelye, és melynek ma is működő szerzetes-közösségét sok látogató felkeresi. A nap végén időt szakítunk még egy kis vásárlásra és nézelődésre a piacon.

Szállás: Hue

11.nap Hué > Hoi An

Reggeli után Hoi Anba indulunk, és a festői szépségű Felhő-hágón utazunk keresztül, amely egyben észak és dél klimatikus választóvonala. Innen felejthetetlen kilátás nyílik a fehér homokos partszakaszokra. Rövid megállót tartunk Lang Co tengerpartján, majd Danang érintésével megérkezünk Vietnám leghangulatosabb városkájába. Délután gyalogos városnézés Hoi Anban, mely többek között a selyemkészítéséről és kereskedelméről vált nevezetessé. Sétálva fedezzük fel a bájos óvárost, a ,,vietnámi Szentendrét", bemegyünk több, 18. századi lakóházba, és megtekintjük a város jelképét, a fedett Japán hidat. Felkeressük a kínai negyedet és a legszebb pagodákat, majd elsétálunk a folyó partján található piacra is, ahol megismerkedünk az egzotikus gyümölcsökkel és ételekkel.

Szállás: Hoi An (3 éj)

12.nap Hoi An-tengerpart

Pihenés a tengerparti szállodában.

Fakultatív program: félnapos látogatás My Sonba, az egykori Champa-királyság szakrális központjába, melyet a vietnámi Angkornak is neveznek. Sajnos, a területen található örökség jelentős része a vietnámi háború bombázásai során helyrehozhatatlan károkat szenvedett. A terület az UNESCO Világörökség része, az épen maradt romok különleges atmoszférát nyújtanak.

Szállás: Hoi An

13.nap Hoi An-tengerpart

Pihenés, szabadidő a tengerparton.

Délután érdemes bemenni Hoi An óvárosába, melyet estére lezárnak a forgalom elől! Hihetetlenül hangulatosak az utcák a kivilágított lampionokkal, remek éttermek várják a gasztronómia szerelmeseit, úsztathatunk mécsest a folyón, és ha valaki szeretné, itt érdemes beruházni a valódi selyemből készült kosztümökre, ruhákra is, melyet a profi szabók egy nap alatt elkészítenek.

Szállás: Hoi An

14.nap Hoi An > Danang > Saigon

Reggel elutazunk a közeli Danangba, ahonnan elrepülünk Saigonba, mai nevén Ho Chi Minh- városba. Vietnám legnagyobb városa a Saigon folyó partján található, egykor Francia-Indokína, majd Dél-Vietnám fővárosa volt, és érdekes egyvelege a gyarmati és az ultramodern stílusnak. Érkezés után városnézés, megtekintjük a Notre Dame katedrálist, az Újraegyesítési Palotát (kívülről), a Jade pagodát, a Postahivatalt, majd szabadidő Ben Thanh piacán.

Szállás: Saigon (1 éj)

15.nap Cu Chi-alagutak > Saigon

Reggeli után az egykori híres alagútrendszert keressük fel. A vietnámi háború alatt épített, közel 200 km hosszú rendszer egyes szakaszain megismerhetjük a találékony vietnámi gerillamozgalom taktikáit, csapdáit. Kórházak, konyhák, hálószobák, koferenciatermek is találhatóak az alagútban, mely több ezer embernek nyújtott búvóhelyet, és a vietnámi háború idején a Vietkongok innen támadták a császárbarát saigoni rezsimet. Programunk után visszatérünk Saigonba, a délután hátralévő részében szabadidő, pihenés, majd este transzfer a repülőtérre.

16.nap Dubai > Budapest

Érkezés Budapestre a déli órákban.

Az ár tartalmazza

 • elhelyezés 3-4* szállodákban, egy éjszaka hajón a Halong-öbölben
 • légkondicionált autóbusz a körutazás és a transzferek során
 • ellátás: félpanzió (kivéve az érkezés és indulás napjait), Halong-öbölben teljes ellátás
 • belépők a programban meghirdetett látnivalókhoz
 • magyar idegenvezető, csoportkísérő

Az ár nem tartalmazza

 • nemzetközi és 4 db belföldi repülőjegy+taxok kb.490.000 Ft
 • vízumdíjak 40.000 Ft
 • My Son félnapos kirándulás 9.000 Ft
 • Storno biztosítás+BBP biztosítás
 • Borravaló 70 USD (helyszínen fizetendő)

Egyéb megjegyzés

A részvételi díj minimum 14 fő esetén érvényes.
A programban feltüntetett árak  1Usd = 325 Ft árfolyamig érvényesek!

Szálláshely leírása

Luang Prabang: Hotel Sala Prabang
https://www.salalaoboutique.com/

Hanoi: Hotel Bonsella
http://www.bonsellahotel.com/

Halong-öböl: La Regina cruise
https://lareginacruises.com/

HoiAn: Hotel Palm Garden Resort
http://palmgardenresort.com.vn/

Hué: Hotel Romance
http://romancehotel.com.vn/en/

Saigon: Hotel Silverland Central
https://www.silverlandhotels.com/silverland-central-hotel.html

Siem Reap: Hotel Ladear Angkor****
https://www.ladearangkorhotel.com/
 

Irodánk a kategórián belüli szállodaváltoztatás jogát fenntartja!

Időjárás

Várható időjárás a körutazásunk során:

Február

nappali átlag °C

éjjeli átlag°C

csapadék mm átlag

Luang Prabang

28

17

22

Hanoi

20

15

15

Siem Reap

30

22

15

 

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

Adat / lap
/

Érintett desztinációk:

Kambodzsa

Kambodzsa A thai-öböl (más néven Sziámi-öböl) partján fekszik. Az ország neve egy mimózaféle fa indonéz nevéből származik. Fővárosa Phompen, mely egyben az ország gazdasági, kulturális és közigazgatási központja is.

Az ország egyik különlegessége a tánca. A hozzá tartozó népviselet önagában is szemet gyönyörködtető látvány. Tradicionális zenéje is igazán különleges: nem mindennapi húros hangszerekből csalják elő dallamait, melyek gyakran kísérnek színházi előadást, esküvőt vagy egyéb ceremóniát.

Az időeltolódás Magyarországhoz képest +6 óra.

Térség: Körutazás Kambodzsában

Város: Körutazás Kambodzsában


Vietnám

Látnivalók:

Hanoi

Hanoi, a Vietnámi Szocialista Köztársaság fővárosa. Észak-Vietnám közepén helyezkedik el, közel 1000 km2 területen. A várost a Vörös folyó osztja ketté, mintegy 30 km hosszúságban. A történelem során kedvező elhelyezkedése folytán fokozatosan Vietnám gazdasági, politikai, kulturális, tudományos és közlekedési csomópontjává vált.Az időszámítás előtt kezdődött megszállás alatt a kínai feudális családok kezdték meg a mai Hanoi fővárossá való kiépítését. A Ly dinasztia egyik uralkodója 1010-ben a városnak a Thang Long (Felszálló Sárkány) nevet adta. Többszöri változást követően mai nevét - ami folyóközt jelent - Minh Menh császár uralkodása alatt 1831-ben vette fel. A francia gyarmatosítók az ősi Hanoit nagyrészt lerombolták, így a régi fővárost csak néhány emlék őrzi. A franciák uralma alatt Hanoi az Indokínai Unió és Tonkin (Észak-Vietnám) fővárosa is volt. 1945-től Hanoi a VDK, majd a VSZK fővárosa.

Hanoit közigazgatásilag 4 belső és 5 külső kerületre osztották. Lakossága mintegy 3,5 millió fő, ebből 1,2 millió a belvárosban, 2,3 millió a külvárosokban él. A népsűrűség a belváros egyes kerületeiben eléri a 40 ezer főt négyzetkilométerenként. Előrejelzések szerint 2020-ra a város lakossága megközelíti a 4,5 milliót.
A főváros gazdasági életében a kereskedelem mellett egyre inkább az ipari tevékenység válik meghatározóvá, jelenleg a GDP kb. 33%-át állítja elő. A 2000-ig tervezett kb. 8 milliárd dolláros nagyságrendű beruházások jelentős részét új ipari zónák kialakítására, az infrastruktúra fejlesztésére fordítják. 1996-2000. között évente 15%-os GDP növekedéssel számolnak Hanoiban, ezen belül az ipar termelése 19-20%-kal, a mezőgazdaságé 4-4,5%-kal emelkedik évente.

A főváros klímája tipikusan észak-vietnámi, trópusi jellegzetességgel, langyos monszunnal. Az évi átlaghőmérséklet 23,5 °C, a páratartalom sohasem csökken 80% alá. Májustól szeptemberig tart a meleg és esős időszak, míg novembertől márciusig a hideg és száraz. A két szezon között rövid átmeneti időszak van, április és október. Decemberben az átlaghőmérséklet 18 °C, de néhány hidegebb napra (12-15 °C) is lehet számítani.

HCM-város

Ho Chi Minh város (korábbi nevén Saigon), légvonalban 50 km-re fekszik a Dél-kínai-tengertől és szárazföldi úton 1730 km-re van a fővárostól, Hanoitól.
A Tay Ninh, Song Be, Dong Nai és Long An tartományok által határolt város szélén található Bien Hoa, a nagy ipari zóna, amely korábban az amerikai hadsereg egyik nagy kiterjedésű bázisa volt. (Ebben a minőségében a terület 1955-75. között infrastrukturálisan nagy fejlődésen ment keresztül.) 125 km-re délkeletre helyezkedik el az ország gazdaságát, annak jövőbeni fejlődését nagyban meghatározó gáz- és kőolajkitermelési komplexum, Vung Tau. A várostól délnyugatra terül el az egész térség mezőgazdasági , élelmiszerellátó központja, a Mekong-delta. Ho Chi Minh városon két folyó, a Saigon és a Dong Nai megy keresztül. A Saigon folyó kiváló adottsága hogy 30.000 tonnás teherhajók számára is hajózható, ezáltal a városnak tengeri kikötője van. A Tan Son Nhat repülőtér nagy nemzetközi forgalmat bonyolít le, légi úton közvetlen összeköttetése van a térség valamennyi számottevő pontján kívül Európával, Ausztráliával, Észak-Amerikával és a Közel-Kelettel.

A város 2056 négyzetkilométernyi területen helyezkedik el, amelyből 84.000 ha mezőgazdasági művelésre alkalmas terület, 41.000 ha erdőség és vízkultúra, 38.000 ha lakott vagy ipari hasznosítású. A lakosság száma a legfrissebb adatok szerint megközelíti az 5 millió főt. Nem hivatalos becslések szerint az ideiglenesen munkát vállaló bevándorlókkal és az agglomerációban élőkkel együtt mintegy 8 millió ember lakja a metropolist. A népsűrűség 2500 fő/négyzetkilométer, az aktív népesség kb. 2,8 millió, a munkanélküliségi ráta 10% körüli.

A városban két évszak különböztethető meg: száraz (november-április), esős (május-október). Az évi átlagos középhőmérséklet 27 °C. Az átlagos relatív páratartalom 80%.
Ho Chi Minh város (Saigon) a világ nagyobb városaival összehasonlítva viszonylag fiatal település, csak 400 éve alapították, a vietek észak- és középső területekről történt migrációját követően. A XVI. század végén a város helyén még lakatlan, erdős, mocsaras terület volt, és később, a Trinh és a Nguyen dinasztiák alatt formálódott városi jellegű településsé. Az elmúlt négy évszázad alatt folyamatosan vált Vietnám déli vidékének - bizonyos mértékig Indokína és tágabb földrajzi értelemben Dél-Kelet-Ázsia - politikai, kulturális és gazdasági központjává. Saigon történelme során mindig a hazafias mozgalmak színtere volt, így a sziámi agresszió, a Quing invázió, a francia gyarmatosítás és az amerikaiakkal szembeni ellenállás során egyaránt.

A város nevezetességei többek között: Városháza, Újraegyesítési Palota, Városi Színház, Központi Posta, Notre Dame Katedrális, Cu Chi alagútrendszer, Dong Khoi főutca, ezen kívül számos pagoda és múzeum.

Ha Long Öböl

Quang Ninh tartományban 170 km-re van a fővárostól csodálatos környezetben, 1.500 négyzetkilométeren, ahol mintegy háromezer sziget és tengerből kiemelkedő sziklatömb látható. Mágikus, lenyűgöző, helyenként félelmetes. A tengervíz és a szél barlangokat és több helyütt több km hosszúságú alagútakat vájt ki a sziklákban.
A szokásos, egyben a legrövidebb hajóút, és ami csak egy kis részét teszi láthatóvá az öbölnek, mintegy 4 órát vesz igénybe. Természetesen több irányban - az öböl északi, középső, déli és keleti részén - lehet hajóútat tenni. E közben mód nyílik a cseppkőbarlangok, belső tavak megtekintésére is.

Ha Long-ot gyakran a világ nyolcadik csodájaként emlegetik. 1995 decemberében az UNESCO a “világörökség részének” nyilvánította. A Ha Long név “Leszálló Sárkány”-t jelent, melyet Pan Ting-Kouei kínai utazó már 1688-ban említ. A monda szerint egy földre szálló óriás sárkány szárnyaival darabokra tördelte a hatalmas hegyeket.
A halászok és korallgyűjtők a filmekből jól ismert romantikus látványt nyújtó ázsiai dzsunkát vagy bambusznádból készített ladikot “lélekvesztőt” használnak, a turizmus fellendülésével egyre nagyobb nemzetközi és ma már belpolitikai hatást kiváltó gondot okozva a környezetben tett károk és szennyezés miatt.

Ha Long vidéke a korai földtörténeti korban keletkezett, hatalmas mészkőhelyek és tömbök süllyedése következtében. A törésvonalakat részben a Vörös folyó, részben pedig a tengervíz öntötte el. Az idők folyamán, a mészkő kémiai bomlása és a szél hatása fokozatosan a legváltozatosabb formákat alakította ki. Az Öböl 6000 éve még a szárazföld része volt. Távolabbi részén található a “Majmok szigete”, ahol makákó majmokat tenyésztenek. Egy másik szigeten fecskefészkeket gyűjtenek, a kínai konyha ínyenc ételének alapanyagát.

Az öböl átlagos vízmélysége 20, de a törésvonalakban eléri a 100 métert is. Egyes sziklák közelében a búvárok számára különösen érdekes víz alatti barlangok találhatók. A távolabbi szigetek közelében reggel és késő délután repülőhalakat lehet látni: a szigeteken igen gazdag az állatvilág és a madárvilág.
Az Öböl megközelítése gépkocsival Hanoiból, egy irányban minimum 3-4 órát vesz igénybe.


Ho Chi Minh City (Saigon)
Vietnám szíve-lelke ez az ipari központ, a legnagyobb város, a gazdaság és a kultúra fővárosa. Érdemes megtekinteni a Giac Lam pagodát, a neoromán Notre Dame székesegyházat és a Cholon piacot. Vasárnap és ünnepnapokon az utcák tele vannak a helyi fiatalokkal.

Dalat
A déli hegyvidéki régió fő központja. A fő látnivalók a Hang Nga vendégház és képtár, amelyet a helyiek őrültek házának neveznek; a nyári palota, a Francia negyed, és a Szerelemvölgy (vízibiciklizési lehetőség a tavon). Kellemes sétákat, kerékpár- vagy lovastúrát lehet tenni a város körül, de ügyeljünk arra, hogy a C jelzésű területekre a turisták nem léphetnek be! A város híres továbbá kávézóiról, és nagyon népszerű a vietnámi nyaralók és nászutasok körében.

Nha Trang
Meglehetősen csendes nyaralóhely. Ha meguntuk a strandolást, látogassunk el a Cham toronyba, amelyet a VII. és XII. század között építettek egy II. sz.-i hindu zarándokhelyen.

Hué
Vietnám leggyönyörűbb városa, 18O2-1945-ig az ország fővárosa volt, de máig a fő kulturális, vallási és oktatási központja az országnak. A látnivalók között van a Citadella, a királyi sírok, úszni érdemes a Thuan An strandra menni, kirándulni pedig a Perfume folyóhoz.

Hanoi
Az ország fővárosa kisebb, csendesebb, zöldebb, mint Saigon. Megtekintendő helyek az Irodalom temploma (az első vietnámi egyetem helyén), a XV. sz.-i Régi negyed és a Ho Chi Minh mauzóleum.

Halong-öböl
Az ország egyik természeti csodája gyönyörű tengerével, közel 3 ezer közeli szigetével. Számtalan strand és barlang található a kis szigeteken. A legszebb barlang a Hang Dau Go. A fő tevékenység a kirándulás, természetjárás az öböl környékén.

Térség: Körutazás Vietnámban

Város: Körutazás Vietnámban


Laosz

Laosz Délkelet-Ázsia tengerektől elzárt szocialista állama. Szomszédos országai Kína, Vietnam, Kambodzsa és Thaiföld. Fővárosa Vientián.

Az ország történelmét megszállt és független időszakok taglalják, 1949-ben vált végleg függetlenné.
Látnivalóinak sorát a főváros indítja, a déli országrészben Pakse és Savannaketh városait csodálhatjuk meg, északon a törzsi kultúrákkal ismerkedhetünk, továbbá egy mekongi hajóúton is feltétlenül érdemes részt venni.

Az országban több különleges, ritka élőlény megtalálható, mint pl. az indonéziai tigris, ázsiai elefánt vagy az óriás gaur. A hely különlegessége abban is rejlik, hogy több, kihaltnak vélt állatot itt fedeztek fel újra.

Az időeltolódás Magyarországhoz képest +7 óra.

Térség: Körutazás Laoszban


Város: Körutazás Laoszban


Válogasson útjaink közt téma szerint!