+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Tanzánia-Zanzibár körutazás - Big five...

1229000.00 Ft/fő, 2F

Tanzánia, Zanzibár

Szállás típus: Hotel ****
Ellátás: leírás szerint
Utazás módja: Repülő
Időtartam: 8 éj
Típus: Egzotikus út, Körutazás, Körutazás+Üdülés, Üdülés
Indulás: 2022-02-28

Tanzánia-Zanzibár körutazás - Miért éppen ide?

Tanzánia a ,,fekete kontinens" talán legizgalmasabb országa. Földrajzi formációi, a vegetáció és az állatvilág gazdagsága páratlan a világon. Kenyához viszonyítva sikerült megőriznie ,,érintetlenségét" mind a mai napig. A Kelet-Afrikai Árokrendszer tavai és vulkánjai ideális élettérként szolgálnak az afrikai vadvilágnak és a teheneiket legeltető nomád masai törzseknek. A közel hatezer méter magas, hófedte Kilimanjaro és a Viktória-tó által határolt Masai-földön tett safari életre szóló élményt garantál az idelátogató számára.

Zanzibár egy időutazás, hisz a szigeten 200 éve megállt az idő kereke. Érintetlen arab-afrikai kultúra, egzotikus fűszerek illata és a reklámfilmekből jól ismert hófehér homokos tengerpart várja pálmafáival az utasokat. Zanzibár szigete volt a kelet-afrikai elefántcsont-, rabszolga- és fűszerkereskedelem központja, és innen felügyelte az Ománi Szultán az Indiai-óceán kereskedelmét Mozambiktól egészen Szomáliáig. A birodalom székhelye, a Stone Town - Kőváros - ma az UNESCO világörökség részét képzi és letűnt korok hangulatát idézi. Kétszáz éve változatlan sikátoros utcákon sétálhatunk és szemlélhetjük az örökség részét képző, aprólékos faragásokkal díszített, fakapukat.

Programok

1.nap Budapest > Doha > Arusha
Elutazás Budapestről a délutáni órákban, majd átszállás után repülés Arushába.

2.nap Arusha Nemzeti Park
Érkezés a Kilimanjaro reptérre a reggeli órákban, majd indulás jeepekkel az Arusha Nemzeti Parkba. A Meru hegy lábánál található park állatvilága gazdag, és ami a hely különlegességét adja, az az, hogy itt nem csak autós vadnézésre nyílik lehetőségünk, hanem fegyveres vadőr kíséretében kisebb túrát is teszünk. Az állatok megszokták az ember jelenlétét, a hegy lábánál legelésző kafferbivalyok, zsiráfok, zebrák akár 40-50 méterre is megközelíthetők. A program után utazás a Manyara Nemzeti Parkhoz.
Szállás: Manyara Nemzeti Park (1 éj)

3.nap Manyara Nemzeti Park
Reggeli után vadles a Manyara Nemzeti Parkban. A száraz szavanna színeit az 50 kilométer hosszan elnyúló Manyara-tó smaragdja és a partjait övező, dús erdők mélyzöldje töri meg. A vadgazdagság páratlan: 400 madárfaj, vízilovak, elefántcsordák, kafferbivalyok és csapatokban gyűjtögető páviánok. De a Manyara Nemzeti Park mégis az ernyős akáciafák koronájában hűsölő oroszlánjairól híres, melyet kis szerencsével mi is láthatunk. A délutáni órákban utazás a Ngorongoro-kráterhez, a kráter peremére épült szállásunkhoz, ahonnan csodálatos kilátás nyílik  a 600 méterrel alatta elterülő, vadban gazdag kráterfenékre. Afrika talán egyetlen nemzeti parkja, mely szinte garantálja az öt nagyvad látványát; elefánt, orrszarvú, kafferbivaly, oroszlán és leopárd. Programunk után utazás a Ngorongoro Nemzeti Parkba, ahol az éjszakát töltjük.
Szállás: Ngorongoro Nemzeti Park (1 éj)

4.nap Ngorongoro-kráter
A hajnali órákban leereszkedünk a Ngorongoro-kráterbe, Afrika legnagyobb ,,állatketjébe". Ebédünk elfogyasztása után folytatjuk utunkat a Serengeti Nemzeti Park felé. Meglátogatunk egy maszáj falut, majd délután elérjük a Serengeti Nemzeti Park határvonalát is jelző Masek és Ndutu tavakat. A szavanna tájképétől elüt a tavakat övező nyitott - úgynevezett miombó erdő. Talán itt a legnagyobb az esély, hogy gepárdot vagy vadászó oroszlán falkákat lássunk. Délután a Serengeti felé vesszük az irányt.
Szállás: Serengeti Nemzeti Park (2 éj)

5.nap Serengeti Nemzeti Park
A kora hajnali vadles igen izgalmas lehet, hiszen ebben az időszakban már gyülekeznek az állatok, hogy megkezdjék hosszú vándorlásukat a zöld legelőket keresve. Reggeli után folytatjuk utunkat a Serengeti Nemzeti Parkban. Serengeti - maszáj nyelven - végtelen szavannát jelent. Az ,,Oroszlánkirály" tájképe, azaz a szavannát taglaló, hatalmas gránittömbök és a körülöttük élő állatcsordák, illetve a rájuk leselkedő ragadozók, végigkísérnek minket egész nap. A hatalmas kiterjedésű Serengetiben az esőzések táplálta zöld legelők keresése a híres migrációnak - a vad vándorlásnak a motorja. Ennek megfelelően vannak ,,elhagyott" területek is, de a park közepén található szállásunk, a Serena Lodge környéke száraz évszakban is vadban gazdag, hisz a közeli folyók állandó vízellátást, és ezáltal a szükséges életfeltételeket is biztosítják.
Szállás: Serengeti Nemzeti Park

6.nap Serengeti Nemzeti Park > Stone Town (Zanzibár)
A Serengeti Nemzeti Parkban hajnalban veszi kezdetét a vadles, mely során tanúi lehetünk a hatalmas szavanna ébredésének, a ragadozók és a növényevők életben maradásért folytatott küzdelmének. Programunk után transzfer a Serengetiben található kis repülőtérre, majd elutazás Zanzibárra repülővel. Érkezés után pihenés, szabadidő. Az éjszakát az Óvárosban töltjük egy különleges, helyi hangulatú szállodában, így lehetőségünk nyílik megismerni Zanzibár pezsgő éjszakai életét az ódon környezetben. Vacsoránkat egy helyi étteremben fogyasztjuk el, ahol a fűszersziget ízei mellett az arab kultúrával és hagyományos zenéjével, a Tarab-bal is megismerkedhetünk.
Szállás: Stone Town (1 éj)

7.nap Zanzibár
Reggeli után félnapos, sétás városnézés Stone Town-ban: szultáni palota, anglikán katedrális, Rabszolgapiac emlékmű, fűszerpiac. Ezután transzfer a tengerparti szállodába, majd pihenés az Indiai-óceán partján all-inclusive ellátással. A pihenés mellett lehetőség van fakultatív kirándulásokra, ezek közül mindenképpen javasolt a közeli Mnemba-atoll felkeresése, melyet a világ egyik legjobb búvár helyének tartanak, nem csak búvárok számára - búvárszemüveggel - pipával is csodálatos látvány.
Szállás: Royal Zanzibar Beach Resort****(3 éj)

8.nap Zanzibár
Pihenés, szabadidő a tengerparton.
Szállás: Royal Zanzibar Beach Resort****(3 éj)

9.nap Zanzibár
Pihenés, szabadidő a tengerparton.
Szállás: Royal Zanzibar Beach Resort****(3 éj)

10.nap Zanzibár > Doha
Délelőtt pihenés a szállodában, délben elhagyjuk a szobákat, de még az egész nap a miénk, mert csak este indulunk a repülőtérre. (Egy közös szoba a csoport rendelkezésére áll indulásig, az all inclusive ellátás a reggelivel véget ér. Felár ellenében lehet kérni egy teljes nap hosszabbítást)

11.nap Doha > Budapest
Érkezés Budapestre a déli órákban.

Az ár tartalmazza

 • Szükséges transzferek a helyszínen, minibuszokban
 • Transzferek a safari során terepjárókban
 • Elhelyezés 4* szállodákban, lodge-okban
 • A safari során teljes ellátás, Stone Town városban félpanzió
 • A zanzibári tengerparton all-inclusive ellátás
 • Magyar idegenvezető- csoportkísérő költségei
 • Belépőjegyek a programban szereplő Nemzeti Parkokba

Az ár nem tartalmazza

 • Nemzetközi repülőjegyek+ illetékek kb.295.000 Ft/fő
 • Belföldi repülőjegy + illetékek 160.000 Ft
 • Tanzán vízum kb. 50 USD/fő (helyszínen fizetendő)
 • Kilépési illeték kb. 25 USD/fő
 • Storno biztosítás+BBP biztosítás
 • Borravaló a sofőröknek kb.60-USD/fő
 • Személyes jellegű kiadások, pld. italok...

Egyéb megjegyzés

*A megadott részvételi díjak minimum 12 fő jelentkezése esetén érvényesek! 11 fő esetén a felár + 30.000 Ft/fő
*A programban feltüntetett árak 1 USD = 320 Ft árfolyamig érvényesek.
A safarikon használt járművek Land Rover vagy Toyota Landcruiser terepjárók, melyek 7+1 (sofőr) hellyel rendelkeznek. (lásd: Országinfó) A csoport létszáma ezért maximum 13 fő lehet, mert a kísérő idegenvezető a 14. fő.

Tervezett menetrend:

Budapest-Doha 16:20-23:15
Doha-Kilimanjaro 01:40-07:40

Zanzibár-Doha 23:15-05:05
Doha-Budapest 08:40-12:20

Szálláshely leírása

Manyara: Lake Manyara Serena Lodge
https://www.serenahotels.com/lake-manyara

Ngorongoro: Ngorongoro Serena Safari Lodge
https://www.serenahotels.com/ngorongoro

Serengeti: Serengeti Serena Safari Lodge
https://www.serenahotels.com/serengeti

Zanzibár (Nungwi): Royal Zanzibar Beach Resort****
https://www.royalzanzibar.com/

Stone Town: Tembo Hotel****
http://www.tembohotel.com/

A kategórián belüli szállodaváltoztatás jogát irodánk fenntartja!

Időjárás

°C - átlag napi hőmérséklet az adott hónapban
mm - eső mennyisége havonta milliméterben

 

Jan

Feb

Mar

Apr

May

Jun

Jul

Aug

Sep

Oct

Nov

Dec

Year

°C

27.8

28.1

28.1

27.1

26.2

25.4

24.7

24.7

25.2

26.0

26.8

27.6

26,5

mm

75.2

61.3

149

349

251

54.3

44.1

38.9

47.8

86.3

201

144

1504

 

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

2022-02-28 8 éj

1229000.00 Ft/fő, 2F

Ajánlatkérés
2022-02-28 8 éj

1229000.00 Ft/fő, 1F

Ajánlatkérés
Adat / lap
/

Érintett desztinációk:

Tanzánia

Történelme igencsak színes és olykor borús is. Az ország partvidékét a portugálok fedezték fel a 16. században, majd arabok kezén volt, németek gyarmatosították, brit mandátumterületté vált, függetlenné az 1961-es évtől mondhatni. 1995-ben tartottak először szabad választásokat.

A kulturális örökség része: Kilwa Kisiwani romjai, Songo Mnara romjai, Zanzibár kővárosa, Kondoa sziklarajzai

Térség: Zanzibár

Zanzibár Tanzániához tartozik, Afrika keleti partjainál. 2 szigetból áll Unguja és Pemba teljes területe 1651 négyzetkilométer. Zanzibár Unguja szigetén lévő Mji Mkomwe azaz Stone Town a Világörökség része. Gazdasága elsősorban a fűszer termesztésre és turizmusra épül.

Város: Zanzibár


Tanzánia

Történelme igencsak színes és olykor borús is. Az ország partvidékét a portugálok fedezték fel a 16. században, majd arabok kezén volt, németek gyarmatosították, brit mandátumterületté vált, függetlenné az 1961-es évtől mondhatni. 1995-ben tartottak először szabad választásokat.

A kulturális örökség része: Kilwa Kisiwani romjai, Songo Mnara romjai, Zanzibár kővárosa, Kondoa sziklarajzai

Térség: Körutazás Tanzániában

Város: Körutazás Tanzániában


Qatar

Hivatalos nyelv: arab, de angolul is sokan beszélnek
Vallás: 95% mohamedán
Időeltolódás: UTC + 3 óra
Elektromosság: 240 V / 50 Hz
Főváros: Doha 

Beutazási feltételek: Magyar állampolgár érvényes útlevéllel, előzetesen beszerzett vízum birtokában utazhat Qatarba. Az útlevélnek a beutazástól számított hat hónapig kell érvényesnek lennie.

Főként vallási okokból szigorúan tilos pornográf jellegű kiadványokat, alkoholtartalmú élelmiszereket illetve sertéshúst bármilyen formában bevinni az országba. A komolyabb műszaki cikkek eredetét bizonyító papírokról célszerű legalább angol nyelvű fordítással ellátott másolattal rendelkezni. 

Egészségügy: A katari közegészségügyi állapotok megfelelőek, de a hazaitól eltérő klimatikus viszonyok és a helyi ételek "tűrésétől" függően szükség lehet a "megszokott" hazai gyógyszerekre az otthon is készenlétben tartott gyógyszereken felül. A helyi gyógyszertárakban gyakorlatilag mindenféle gyógyszer kapható. A szükséges védőoltásokról az illetékes magyar egészségügyi hatóságok tudnak naprakész, szakszerű tájékoztatást adni. Katarban az egészségügyi ellátás térítésköteles, ezért az utazóknak célszerű megfelelő biztosítás megkötése. A csapvíz iható, de mivel szokatlan ízű, fogyasztása nem ajánlott. Szállodában és étteremben bármilyen étel kockázatmentesen fogyasztható. Utcai árusoknál leginkább a jól átsült ételek (pl. savorma szendvics, sült csirke, saslik stb.) tekinthetők veszélytelennek. 

Közbiztonság: Katar minden szempontból biztonságosnak tekinthető ország, ahol a közbiztonság jó, az európai szint feletti, s külföldieket atrocitás sem a helyi lakosság, sem a helyi szervek által hosszú idő óta nem ért. 

Öltözködés: A Katarba utazó magyar állampolgároknak figyelmet kell fordítaniuk a muzulmánok öltözködési és viselkedési szokásainak tiszteletben tartására. Fürdőruha, bikini használata elfogadott a tengerparton és az úszómedencénél, de póló és a lábakat takaró nadrág, vagy szoknya viselete kívánatos egyéb helyeken. Ugyanakkor szintén diszkrét figyelemmel kell eljárni a bazár, vásárterek, illetve olyan egyéb helyek látogatásakor, ahol vegyes nemzetiségű közönség fordul meg.

Térség: Doha

Város: Doha


Válogasson útjaink közt téma szerint!