+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Peru - Bolivia a Machu Picchutól Tiwanacuig

Peru, Körutazás Peruban

Szállás típus: Program szerint
Ellátás: leírás szerint
Utazás módja: Repülő
Időtartam:
Típus: Egzotikus út, Körutazás
Indulás:

Részletes program

1. nap: Budapest - Lima

A kora reggeli órákban Budapestről repülünk, párizsi átszállással a déli Amerika legmisztikusabb célállomására, Peruba. Érkezés az esti órákban. Szállás: Lima.

2. nap: Ballestas - Nasca: irány a homokdűnék világa

Reggel a Humboldt-áramlat hideg vizeire szállunk, hogy közelebbről is megismerhessük a Ballestas-szigetek egyedülálló állatvilágát. Fókák, pingvinek, csérek, szulák és kormoránok a guanóbányászatáról híres sziklaformációkon. Hajónkról szemrevételezzük a legendák övezte, titokzatos Candelabro nevű földrajzolatot is. Úton Nazca felé rövid megállót teszünk az Huacachina-oázisban. Itt a hatalmas homokdűnék között fakadó forrás valóságos oázist hozott létre. Megállónk során a bátrabbak kipróbálhatják a négy kerék meghajtású homokjárókat vagy éppen homok boardra pattanhatnak. Szállás. Nasca.

3. nap: Nasca-vonalak felett

Délelőtt felkeressük a Nasca-kultúra sivatagi homokkal borított fővárosát, Cahuachit. Ez után következik a nap és az egész utazás egyik fénypontja, a repülés a Nascavonalak fölött, ahol végig nézhetjük a különleges alakzatokat a gépből. Szállás: Nasca.

4. nap: Keresztül az Andokon

Ezen a napon hosszú ízelítőt kapunk a sivatag és a hegyvidék találkozásából. Átszeljük az Andok nyugati, esőmentes oldalát, hogy 10 órányi kanyargás után megérkezzünk Peru talán legszebb városába, a 2500 m magasan fekvő fehér Arequipába. Szállás: Arequipa.

5. nap: Arequipa fehér városa

Délelőtt olyan kiemelkedő látnivalók várnak ránk, mint a Szent Katalin-apácakolostor és a jezsuiták temploma, de meglátogatjuk a Museo Santuarios Andinost is, ahol Juanita, az inka korban feláldozott kislány múmiája is megtekinthető. Délután pihenés vagy opcionális vidéki Peru túra. Szállás: Arequipa.

6. nap: Cusco lejtős utcáin

Reggeli után Cuscóba repülünk tovább. Némi akklimatizáció után napunkat a különleges, spanyol és indián építészeti hagyományokat ápoló hegyi városban töltjük. A csodálatos barokk főtér és a jezsuita templom után bekukkantunk a 16. századi katedrálisba és a Coricancha Naptemplomába. Később körbejárjuk a Cusco környéki inka romterületeket, a soktonnás kövekből összerótt Saqsawamant, a különös sziklaformációjáról ismert Kenkót, Puca Pucarát, a vörös erődöt, végül a forrásba épített Tambo Machayt. Szállás: Cusco.

7. nap: Az inka Szent-völgy romvárosaiban

Átkelünk az Urubamba-folyó völgyébe. Előbb felkeressük Chinchero inka romjait, majd megcsodáljuk Moray különös teraszait, a Cordillera Vilcabamba havas csúcsait, hogy leereszkedjünk Ollantaytambo romvárosához, ahol mélyebb ismeretséget kötünk az inkák spirituális és építészeti hagyományaival. Szállás: Ollantaytambo.

8. nap: Pihenés a Szent-völgyben

Egész napos pihenés az Andok ölelésében. Opcionális program lehetőség: félnapos lovastúra (kezdőknek is) az Urubamba-völgyben. Szállás: Ollantaytambo.

9. nap: Vonattal vagy gyalog az Inkák ösvényein

Reggeli után vonatra ülünk és nagyon szép útvonalon Aquas Callientesbe utazunk. Séta a városban, pihenés, a boltok és pizzériák felfedezése. Opcionális program: gyalogtúra Inka Ösvényen a Machu Picchuig. A 4,5-7 órás nehéz hegyi túrán a régi inka zarándokúton 2100 méterről 2550 méterre emelkedünk gyönyörű hegyek és romterületek között. Alattunk az Urubamba folyó kanyargós völgye, fölöttünk a Keleti-Andok erdős, havas csúcsai. Szállás: Aguas Calientes.

10. nap: Machu Picchu: szakrális központ az Andokban

Rövid buszúttal jutunk el a városkából Machu Picchuhoz. Kora délutánig időzünk a lenyűgöző helyszínen (2450- 2500 m), az inkák legfestőibb romvárosában, majd visszatérünk Aguas Calientesbe, ahonnan vonattal Cuscoba utazunk. Szállás: Cusco.

11. nap: Irány a Titicaca-tó

Reggel busszal indulunk Punóba (3800 m). 5-6 órás utazás vár ránk részben a Vilcanota folyó völgyében. Az Andok Sixtusi kápolnájának számító andahuaylillasi templom meglátogatása, majd átkelés a 4319 m magas La Rayahágón. Délután megállunk Racchi ősi településén és időzünk kicsit Pucarap re-inka szobrai között. Szállás: Puno.

12. nap: Az igazi Titicaca-tó és a Nap-sziget

Reggeli után átkelünk Bolíviába. Séta Copacabana falu híres zarándoktemplomához, majd áthajózunk a kultikus helynek számított Nap-szigetre (3900 m), ahol rövid sétát teszünk és gyönyörködhetünk a Titicaca panorámájában. Szállás: Copacabana, a tó partján.

13. nap: Bolívia egyik központjában: La Paz

Reggel a frissek felkapaszkodhatnak a Kálvária-dombra gyönyörködni a tóban, majd a 4000 m magas Altiplanón átkelve tovább utazunk La Pazba (3600 m), az egészen elképesztő fekvésű bolíviai óriásvárosba. Útközben megállunk Tiwanacuban, Bolívia legnagyobb és legérdekesebb romvárosában. Este séta a városközpontban. Szállás: La Paz.

14-15. nap: hazautazás

A nap folyamán visszarepülünk Limába, napközben opcionális városnézés, majd este következhet ismét az óceán átrepülése, de ezúttal hazafelé.

Ételek, italok

reggeli, 2 nap teljes ellátás

Ár tartalmazza

  • 13 éjszaka szállást 3-4*-os andoki hotelekben, reggelivel
  • a részletes ismertetőben felsorolt programokat
  • minden kiegészítő transzfert (busz, vonat, hajó)
  • a magyar és helyi csoportvezetők díját
  • az idegenvezetést

Az ár tartalmazza

13 éjszaka szállást 3-4 - -os andoki hotelekben, reggelivela részletes ismertetőben felsorolt programokatminden kiegészítő transzfert (busz, vonat, hajó)a magyar és helyi csoportvezetők díjátaz idegenvezetést

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

Adat / lap
/

Érintett desztinációk:

Peru

Látnivalók

Lima Peru fővárosa, meglehetősen zsúfolt, piszkos és az idő is elég barátságtalan az év nagy részében. Található azonban néhány igen érdekes látnivaló, ami miatt feltétlenül fel kell keresnünk a várost. Ezek közül is kiemelkedik a Museo de Oro del Peru, amely arany, ezüst és kőkincseiről, és a Museo Nacional de Antropologia y Arquelogia, amely a történelem előtti időszak kincseiről híres.

Arequipa  a fehér város Peru egyik legszebb települése. Csodálatos hegyek ölelik körül, a hegyek köveiből épített épületek ragyogása miatt kapta ezt a becenevet. A Convento de Sanyta Catalina a legszebb középkori épület az országban. A várostól nem messze található a világ legmélyebb kanyonja, a Colca kanyon.

A Titicaca tó a Föld legmagasabban fekvő, hajózható tava. Remek hajókirándulást tehetünk Puno kikötőjéből indulva.

Cuzco Dél-Amerika régészeti központja, a világ egyik legrégebb óta lakott települése. Az Inka Birodalom központja volt hosszú ideig, amely a városon még ma is érződik, nemcsak az épületeken, hanem az itt élőkön is. A székesegyház és a La Merced templom a spanyol építészet gyöngyszemei. Érdemes megnézni a Coriancha romokat, melyek valaha arannyal voltak befedve. A Régészeti Múzeum az itt fellelt emlékeket mutatja be.

Cuzcotól nyugatra találhatjuk Machu Pichu világhírű romjait. Az inkák elveszett városáról felesleges bármit is írni, ezt látni kell!

Étkezés:A perui konyha sok más nép ízeinek a keveredése.Mindenrégiónak megvan a maga ételspecialitása,Lima például tenger ételieről híres. Néhány ismertebb étel: Ceviche(hal,füszeres citromos szósszal), Seco (bárány vagy marha hús koliander szósszal és hagymával )és Anticuchos (sült bárányszív ). A legnépszerűbb ital a savanyú Pisco koktél, amely citromlé, tojásfehérje,cukor és brandy keveréséből készül.

Vásárlás: Főleg Limában, San Isidroban és Mrafloresban találnak bevásárlási lehetőséget.A San Miguelben lévő indián piacon cserépedényeket,méterárut,ékszereket és szalma panama kalapokat lehet venni. Ezen kívűl érdemes vásárolni ezüst ékszereket, bőrárut és édességet.

Időjárás:A partokon 25-30 fok körüli forró és nedves trópusi, a hegyekben hüvős ,változékony idő van és a legmelegebb napokon is csak kb.25 fok a hőmérséklet.A fővárosban Limában ritka az eső,amelyre az ottani nyári hónapokban ,decembertől áprilisig lehet számitani.

Térség: Körutazás Peruban

Város: Körutazás Peruban


Válogasson útjaink közt téma szerint!