+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Felderítetlen India: Asszám - Nágaföld -...

India, Körutazás Indiában

Szállás típus: Program szerint
Ellátás: leírás szerint
Utazás módja: Repülő
Időtartam:
Típus: Körutazás
Indulás:

Részletes program

1-2. nap: Érkezés a Hét Nővér földjére

Kalkuttai átszálással Guwahatiba, Asszám központjába repülünk, ahonnan busszal folytatjuk az utunkat. Pihenünk egyet a Umiam-tó szépséges partján, majd Méghálaja központjába, Shillongba érve belevetjük magunkat a város színes forgatagába, a Police bazárba. Szállás: Shillong.

3. nap: Kirándulás a vízesések völgyében

Reggeli után a vízeséseiről és barlangjairól világhírű Csérrapundzsíba kirándulunk. Saját bőrünkön is tapasztalhatjuk meg, miért is nevezik India ezen részét a Felhők Lakhelyének. Alkalmunk lesz sétálni a zöld rengetegben és egy kilátóból átkukkantunk a szomszédba, Bangladesbe is. Szállás: Shillong.

4. nap: Élő hídon át az erdő mélyére

Reggeli után Mawllynongba sétálhatunk át Méghálaja szimbólumainak számító, élő gyökerekből font hidak egyikén. Innen a Bangladesi határ mellé, Dawkiba megyünk tovább, ahol az Umngot-folyó felett kifeszített függőhídról gyönyörködhetünk a környék természeti szépségeiben. Szállás: Shillong.

5. nap: Ősi hagyományok találkozása: Shilong - Nartiang

Ma Nartiangba kirándulunk, ahol sétát teszünk az akár 8 méter magasra törő monolittüskék között, melyeket a helyi törzsek állítottak. Meglátogatunk egy Durgá istennőnek szentelt hindu templomot, Shillongba visszatérve pedig a helyi kereszténységgel is ismerkedünk a város katedrálisában. Szállás: Shillong.

6. nap: Asszám központjában

Reggeli után az északkelet-indiai törzsek kultúráját bemutató Don Bosco Múzeumba látogatunk, majd visszaindulunk Asszámba. Guwahatiban hajóval hódítjuk meg a világ kilencedik legnagyobb folyóját, a Brahmaputrát. Szállás: Guwahati.

7. nap: Szent helyek között

Reggeli után a hindu istennőkultusz egyik legszentebb helyére, a Kámákhjá templomhoz látogatunk. Majd a közeli Szaulakucsiba kirándulunk, ahol betekintést nyerhetünk a világhíres asszámi textilipar kulisszái mögé; Hadzsóban pedig a hinduizmus, a buddhizmus és az iszlám egy-egy szent helyét keressük fel. Szállás: Guwahati.

8. nap: A madarak paradicsomában: Namérí

Reggeli után a Brahmaputra mentén kelet felé indulunk, hogy négy és fél óra alatt elérjük a több mint 370 madárfajnak és számos ritka állatnak otthont adó Namérí Nemzeti Parkot. Este tábortűz mellett hallgathatjuk az erdő lenyűgöző hangjait. Szállás: Namérí.

9. nap: Evezés zúgókon át

Korán ébredünk, hogy még reggeli előtt sétáljunk egy kellemeset a hajnali élettől nyüzsgő erdőben. A nap további részét a Jia Bhoreli folyón, csónakban töltjük. Szállás: Namérí.

10. nap: Kelet-Tibet buddhista templomai

Ma egy újabb államban, Arunácsal Pradésben is megvetjük a lábunkat. A tibeti és bhutáni kultúrával átitatott térség buddhista hagyományaival és a keleti Himalája csúcsaival ismerkedünk, ahol három buddhista templomot is meglátogatunk. Szállás: Namérí.

11. nap: A rinocéroszok otthonában

Reggeli után az indiai egyszarvú rinocérosznak és más nagytestű allatnak otthont adó rezervátumba, a Kaziranga Nemzeti Parkba indulunk. Érkezés után elfoglaljuk szállásunkat, majd dzsippel kezdjük el a terület felfedezését. Szállás: Kaziranga.

12. nap: Elefántháton a vadonban: Kaziranga Nemzeti Park

Kora reggel kezdjük a napot a park középső részén. Ha szerencsénk van, elefánthátról pillanthatjuk meg a rinocéroszokat. Reggeli a szálláson, majd dzsippel cirkáljuk be a nyugati területeket. Szállás: Kaziranga.

13. nap: Egy folyami sziget kézművesei

Busszal és komppal érjük el a térség legnagyobb folyami szigetét, Madzsulit. A sziget az asszámi vaisnava hinduizmus és az itt élő törzsi közösségek kulturális és kézműves központja, ahol egy törzsi táncelőadásban is részünk lesz. Este megérkezünk Dzsórhátba. Szállás: Dzsórhát.

14. nap: Úriemberek földjén

Reggeli után üdítő sétát teszünk Asszám híres teaültetvényeinek egyikében, délután pedig megnézzük az 1876- ban alapított Gymkhana Clubbot, ahol a brit - most pedig már az indiai - úriemberek üthetik a labdát Ázsia legrégebbi golfpályáján. Szállás: Dzsórhát.

15. nap: Úton a fejvadászok országába: Kohima

Reggeli után Nágaföld felé vesszük az irányt és nagyobb lélegzetvételű utazással érjük el a nága népcsoportok kultúrájáról és a hírhedt - de ma már békés keresztényként élő - fejvadász törzseiről nevezetes állam központját, Kohimát. Szállás: Kohima.

16. nap: Nágaföld múltja és jelene

Reggeli után Khonomába indulunk, amely az angami nága törzs egyik települése. Megismerkedünk Khonoma leghíresebb fiának, a nága függetlenségi mozgalom vezetőjének történetével is. Délután a 20. századi történelem egyik mementóját, a második világháborús katonai temetőt látogatjuk meg. Szállás: Kohima.

17-18. nap: indulás haza

Reggeli után transzfer a 75 kilométerre lévő dimapuri reptérre és kalkuttai átszállással indulunk haza.

Ár tartalmazza

  • 12 éjszaka szállást 3-4*-os hotelekben, 3 éjszaka szállást bungalowban reggelivel
  • a részletes ismertetőben felsorolt programokat
  • minden kiegészítő transzfert (busz, hajó)
  • a magyar és helyi csoportvezetők díját
  • az idegenvezetést
  • a csoportos vízumügyintézés díját

Az ár tartalmazza

12 éjszaka szállást 3-4 - -os hotelekben, 3 éjszaka szállást bungalowban reggelivela részletes ismertetőben felsorolt programokatminden kiegészítő transzfert (busz, hajó)a magyar és helyi csoportvezetők díjátaz idegenvezetésta csoportos vízumügyintézés díját

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

Adat / lap
/

Érintett desztinációk:

India

Terület:  3 287 263 km2  Népesség:  846 303 000 fő  Főváros:  Újdelhi  Hivatalos nyelv:  hindi, angol  Pénznem:  1 indiai rúpia=100 paisa  Időzóna:  CET +5 óra (GMT +6 óra)  Áramforrás:  220V  Magyar Követség:  Újdelhi, 2/50-M, Nitimarg, Chanakyapuri, 110021 Tel: 91-11-611-4737. Fax: 91-11-688-6742 
Vízum: szükséges  Útlevél: szükséges  Országhívószám:  + 91

Földrajzilag a Föld hetedik legnagyobb és második legnépesebb országa. 28 államot és 7 szövetségi területet foglal magába. Tengerpartjainak hossza 7517 km.

Látnivalók

Ha Delhibe érkezünk, könnyen eszünkbe juthat, hogy miért is jöttünk ebbe az országba? Óriási szeméthegyek, tömeg, hangzavar és furcsa illat fogad bennünket. Ha mégsem fordulunk sarkon, és jobban elmerülünk a városban, csodálatos építészeti emlékeket, a világ egyik legnagyobb bazárját és remek ételeket fedezhetünk itt fel. A főváros remek kiindulópontot nyújt az agrai és a jaipudi kirándulásokhoz. Egyszóval, fogjuk be az orrunkat és élvezzük a nyüzsgést!
Mumbai, régi nevén Bombay, az ország legforgalmasabb városa, a híres indiai moziipar központja. Híres a Chowpatty strand és Ázsia legnagyobb vöröslámpás negyede.
Kalkutta az ország politikai, művészeti és oktatási központja. A város tüdeje a Maidan Park, a helyiek ide járnak krikett- és focimeccsekre, jógázni és politikai nagygyűlésekre is. A parkban található az óriási fehér márvány Viktória Emlékmű. Szintén érdemes megtekinteni az Indiai Múzeumot, az ország legnagyobb és legértékesebb múzeumát, a Botanikus Kertet és Howrah hidat, a világ legforgalmasabb hídját.
Agra a híres Taj Mahal városa. India turisztikai jelképe a valaha a szerelem oltárán emelt legkülönösebb épület, a Taj Mahal. A Mauzóleumot Jahan sah emelte második felesége halála után. Szintén ebben a városban található a vörös homokkőből épült Agra Erőd, melynek fala monumentális, a falon belül pedig csodaszép mecseteket, kerteket, termeket találhatunk. Sajnos nem minden része látogatható.
Varanasi 2000 éve India vallási központja. A szent folyó, a Gangesz partján épült zarándokhely a tudomány fellegvára is. A városban több mint 100 krematórium működik, ezek közül a Manikarnika Ghat a hindu emberek számára a legszentebb. Minden indiai embernek az a vágya, hogy testét itt hamvasszák el. A nyilvános hamvasztásokat a turisták is megnézhetik, de azért s videokamerákat ilyenkor hagyjuk otthon!
Shimla városa a gyarmati időkben a brit hódítók kedvelt pihenőhelye volt. A 2100 méter magasan fekvő városon meglátszik emiatt az angol ízlésvilág, a katolikus templom, a Gorton Kastély vagy a Vice Royal Lodge angol stílusban épült. Kufri síterepe csak 15 km-re fekszik innen.
Jaipur a híres rózsaszín városnegyedéről híres, melyet régi épületei és a városfal furcsa színe miatt neveznek így. Azért festették be, hogy jelezzék a város britekhez fűződő lojalitását Alfréd herceg látogatásakor 1853-ban. A település történelmi emlékei is ebben a városrészben vannak. Ezek közül kiemelkedik a Johari bazár, a világ egyik legnagyobb ékszerpiaca. A városra remek kilátás nyílik a Hawa Mahalból, az 1799-ben épített palotából. A magyarra Szelek Palotájaként fordítható épületet azért építették, hogy a királyi udvartartás hölgyei innen figyelhessék a város életét.
Udaipur India egyik legromantikusabb városa a Pichola-tó partján és szigetein fekszik. A város nevezetességei a Jagniwas és a Jagmandir Palota, a városi palota, a Jagdis templom és a Bagore ki Haveli.
Kochi történelmi emlékeiről híres kikötőváros. Óvárosa magán viseli a portugál, a holland és az angol építészet jellegzetes jegyeit. Itt található India legrégebbi temploma, de látható itt 16. századi szidó zsinagóga is. Érdemes elmenni egy város körüli sétahajókázásra, csoportokban úszkáló delfineket láthatunk.
A Kanha Nemzeti Park India legnagyobb nemzeti parkja, ez a dzsungel ihlette Kiplinget a Dzsungel Könyvének megírására. Elefántháton tigrismegfigyelő kirándulásra mehetünk.


Nagyon olcsón megúszhatjuk az indiai utazást, ha megelégszünk az igen szerény színvonalú szolgáltatásokkal. Az európaiak nagy része azonban ezt a komfortfokozatot nagyon kevésnek találja, a magas szintű szolgáltatásokért viszont komoly pénzt kell fizetni. Indiába tilos indiai rúpiát bevinni, illetve onnan kivinni. A városokban a legtöbb külföldi valutát könnyen beválthatjuk, de a legjobb, hogyha dollárt vagy fontot tartunk magunknál. Tanácsos minél többféle hitelkártyát és utazási csekket magunkkal vinni, így nem érhet bennünket meglepetés. Készüljünk fel arra, hogy a pénzváltás elég hosszadalmas művelet és rengeteg papír kitöltésével jár. A sérült vagy gyűrött bankjegyeket nem fogadják el sehol sem. A borravaló abszolút ismeretlen fogalom az országban, de ahhoz, hogy az ügyintézés egyszerűbb legyen, vagy valamilyen szolgáltatónál kedvezőbb bánásmódban részesüljünk, egy kevés csúszópénzt kell fizetnünk. Az utazás időpontja attól függ, hogy az ország melyik részébe kívánunk ellátogatni. Délre inkább az év elején utazzunk, északra pedig inkább nyáron! A Himalájába túrázni április és november között, síelni január és március között menjünk!
Az országban három nagy nemzetközi repülőtér van, az Európából érkező gépek Mumbai, Delhi vagy Kalkutta repterére érkeznek. Budapestről csak átszállással juthatunk el a fővárosba, de Mumbaiba heti öt gépet indít a Malév.

Térség: Körutazás Indiában

Ez a gyűjtő körzet a körutakat és a városlátogató utakat tartalmazza melyek Indiába szólnak. A szállások leírásai és helységei a programok leírásában találhatóak.

Város: Körutazás Indiában


Válogasson útjaink közt téma szerint!