+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Etiópia a Tana-tótól Lalibeláig

490000.00 Ft/fő, ...

Etiópia, Körutazás Etiópiában

Szállás típus: Program szerint
Ellátás: Reggeli
Utazás módja: Repülő
Időtartam: 11 éj
Típus: Körutazás
Indulás:

Részletes program

1-2.. nap: Addis Abeba forgatagában

Indulás Budapestről a délutáni órákban. Érkezés után transzfer a hotelbe, majd másnap barangolás a 2500 méteren fekvő város rendkívüli hangulatú forgatagában és jacaranda fákkal övezett utcáin. Látogatás az Entoto hegyen, az Etnográfiai Múzeum gazdag gyűjteményében, és a Nemzeti Múzeumban, ahol Lucynek, az egyik legősibb előembernek a csontjait őrzik. Szállás: Addis Abeba.

3.. nap: A Kék-Nílus vizeinél

Délelőtt repülés Bahir Darba, mely a Tana-tó, Etiópia legnagyobb tavának partján terül el. Délután a Kék-Nílushoz kirándulunk, kis ízelítőt kapunk a falusi életből is. Délután a néhai Hailé Szelasszié császár Bezawit palotája mellől a táj bámulatos panorámájában gyönyörködhetünk. Szállás: Bahir Dar.

4.. nap: A Tana-tó kolostoraiban

Egész napos kirándulás a Tana-tó szigetein és kolostoraiban. A tavon 37 kisebb-nagyobb sziget található, ezek közül mintegy harmincon különféle keresztény kolostorokat építettek a 11-16. század között. Csodálatos épületek és páratlan ikonok között barangolunk, végül kikötünk a tó északi partján fekvő Gorgorában, ahol felkeressük a Debre Sina Mariam templomot is, mielőtt buszra szállunk, hogy Gondarba utazzunk. Szállás: Gondar.

5.. nap: Gondar császári utcáin

Egész napos program Gondarban, ,,Júda oroszlánja", Fassilides császár fővárosában. A Világörökség részét képező épületegyüttest 900 méternyi fal övezi, belül csodálatos erődöket és palotákat találunk, melyek a 17-18. században épültek. Délután felkeressük Fasilides fürdőjét, a Debre Berhan Selassie (a Szentháromság Fényének Hegye) katedrálist, valamint Mentuáb anyacsászárnő hegyi palotáját. Szállás: Gondar.

6.. nap: Keresztül a Simien Nemzeti Parkon

Utunkat lenyűgöző szépségű tájakon folytatjuk a Simien hegység területén, 4000 méteres hegyek tövében, égretörő hágókon át és ametiszt színű szirtek közötti vízmosásokban. A Gondarból Axumba vezető út túránk egyik legmegerőltetőbb, de legszebb része. Szállás: Axum.

7.. nap: A Frigyláda és az axumi hagyományok

A legendák városa - Axum. Az etióp civilizáció bölcsője, az Axumi Királyság politikai hatalmának szimbóluma. A titokzatos királyságról már a Kr. u. 1. században is megemlékeznek a korabeli források. Manapság keveset tudunk a helyről, mely az egyik legkorábbi afrikai királyság központja volt, és a legendák szerint egykoron Sába királynőjének székhelye, a kegyes hagyomány szerint pedig a mai napig a Frigyláda őrzője. Megtekintjük a hatalmas sztéléket, ill. azok maradványait, a monumentális királysírokat, valamint a Sioni Szent Mária templomot, ahol az etióp királyok koronáit és egyéb kincseit is őrzik. Szállás: Axum.

8.. nap: Úton a Geralta-hegységbe

A mai napon Tigré tartomány ,,szívébe" utazunk. Útközben Jehában megtekintjük Etiópia egyik legrégibb szentélyét, a mintegy 2500 éves Hold templomot. Estére a Geralta-hegységbe érünk, hogy itt a csillagfényes afrikai ég alatt, semmihez nem hasonlítható hangulatban töltsük az éjszakát. Szállás: Geralta.

9.. nap: Tigray sziklatemplomaiban

Reggel Mekelébe utazunk, közben felkeressük Tigray sziklába vágott templomait. Az etióp kereszténység egyedülálló alkotásai az ország hagyományos építészetében is különleges helyet foglalnak el. Az idő függvényében 2-3 sziklatemplomot tudunk megtekinteni. Szállás: Mekele.

10.. nap: A Takazé-folyó mentén

Etiópia egyik legnagyobb folyójának, a Takazének folyá­sát követve látványos kanyonokon keresztül érjük el Lalibelát. Utunk száraz, ám annál szebb vidéken keresztül, óriás sziklaormok, baobab fák között vezet. Mielőtt megpihennénk a szállodánkban, ellátogatunk Yemrehane Christos lenyűgöző barlangtemplomába is, mely még a Lalibela király előtti időkből való. Szállás: Lalibela.

11.. nap: Lalibela földalatti misztériumai

A napot a világ egyik csodájának tartott Lalibela szürke gránitba vájt templomainak meglátogatásával töltjük. Mindegyik templom önálló építészeti megoldásokkal készült. A 12. században épült ,,Új Jeruzsálemet" isteni sugallatra tervezte a Zagve ház legkiemelkedőbb uralkodója, akiről a hely a nevét is kapta. Galériaszerű átjáróival, alagútjaival, keskeny folyosóival és fahídjaival azt a benyomást kelti a látogatóban, hogy megtalálta Isten ,,erős várát". Szállás: Lalibela.

12-13.. nap: Az Entoto-hegy és búcsú Afrikától

Reggel visszarepülünk a fővárosba, majd gazdag programunk levezetéseképp ,,megmásszuk" az Addisz Abeba felé magasodó Entoto-hegyet, hogy megcsodálhassuk II. Menelik császár, Etiópia modernizálója eredeti lakóházát, valamint - az idő függvényében - Entotto Mariam és Entotto Raguel gyönyörű templomait. Este indulás a repülőtérre, éjszaka a gépen. Viszlát Afrika!

Ételek, italok

reggeli

Ár tartalmazza

  • 11 éjszaka szállást 3-4*-os hotelekben reggelivel
  • a részletes ismertetőben felsorolt programokat
  • minden kiegészítő transzfert (busz, hajó)
  • a magyar és helyi csoportvezetők díját
  • a csoportos vízumügyintézés díját
  • az idegenvezetést

Az ár tartalmazza

11 éjszaka szállást 3-4 - -os hotelekben reggelivela részletes ismertetőben felsorolt programokatminden kiegészítő transzfert (busz, hajó)a magyar és helyi csoportvezetők díjáta csoportos vízumügyintézés díjátaz idegenvezetést

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

2020-09-08 11 éj

490000.00 Ft/fő,...

Ajánlatkérés
Adat / lap
/

Érintett desztinációk:

Etiópia

Látnivalók

Axum
Axum Etiópia legszentebb városa. Az ortodox egyház szerint itt van valahol a Frigyláda , benne a tíz parancsolattal. A kőtáblák a Zion-i Szűz Máriáról elnevezett templomban vannak valahol, de természetesen senki sem láthatja őket. A templom múzeumában van egy kicsi, de igen érdekes kiállítás bibliákból, keresztekből és koronákból. A városon kívül megnézhetjük Kaleb király palotájának romjait, illetve a Pantaleon Monostort, ahová nőknek tilos bemenni. A Sheba palota romjai szintén itt láthatók, bár a régészek szerint nem 2000, hanem csak 1300 évesek.

Bahar Dar
Bahar Dar a Tana tó déli partján fekszik. A városban nincs különösebb látnivaló, de a környéken annál több. A Tana tó szigetein kolostorok vannak, melyek közül néhány még a 11. században épült, de legtöbbjük a 16. század előtt. A Kék Nílus vízesése innen 45 percre van busszal. 400 m széles és 50 m mélyre zuhog alá. Egész évben rendkívül szép látvány, de a legszebb október és december között.

A Nagy Hasadék völgy tavai
Ebben a széles, termékeny völgyben 7 tó található, ez a vidék a legjobb madármegfigyelő hely egész Etiópiában. A Lagano, Abiyata és Shala tó a legnépszerűbb a hét közül, az egyik kék, a másik ezüst, a harmadik pedig barna. A Lagano az egyetlen tó egész Etiópiában, amely bilharzia mentes, ezért érdemes kihasználni az alkalmat egy kis fürdőzésre. A Wondo Genet-t hőforrásoknál is fürödhetünk egyet. A kenyai határ közelében pedig az Abaya és a Chamo tavak körül pedig nyüzsögnek a vadállatok, főleg a krokodilok.

Addis Abeba
A főváros 3 milliós lakosságából az 1991-es forradalom óta 1 millióan érkeztek ide. Hatalmas, nyüzsgő város, utcai eligazító táblák szinte egyáltalán nincsenek benne, bár a bevásárlóközpont, a Churchill Ave jól ki van táblázva. A Néprajzi Múzeumot feltétlenül nézzük meg, ideális hely arra, hogy megismerjük az ország etnikai sokszínűségét. A Nemzeti Múzeum már jóval kisebb, viszont itt látható a 3,5 millió éves Lucy, aki talán legelső őseink közé tartozik. Az Afrika Hall-ban székel az ENSZ gazdasági bizottsága, mely igen látványos hatalmas színes ólomüveg ablakaival, melyek az etióp művész, Afewerk Tekle munkái. Az ő kezét dicséri a Giorgis Katedrális is, mely 1896-ban épült a leigázó olaszok feletti győzelem emlékére. A Mercato Afrika egyik legnagyobb piaca, ahol a zöldségektől az arany ékszerekig minden kapható, de legyünk résen a zsebtolvajok miatt.

Térség: Körutazás Etiópiában

Város: Körutazás Etiópiában


Válogasson útjaink közt téma szerint!