+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Panama - Kolumbia - Ecuador

Ecuador, Körutazás Ecuadorban

Szállás típus: Program szerint
Ellátás: leírás szerint
Utazás módja: Repülővel
Időtartam:
Típus: Egzotikus út, Körutazás
Indulás:

Panama-csatorna, panamakalap és még sorolhatnánk… de hisz a panamakalap Ecuadorból származik! Még szerencse, hogy utazásunk oda is elvisz, valamint Kolumbiába, a világ egyik legfinomabb kávéjának hazájába, melyet az elismert kortárs képzőművész Fernando Botero modern, „mágikus realista” alkotásai és a kolumbiai kávé reklámfigurája, Juan Valdez tettek világhírűvé.

Utazás: Budapest – Panamaváros és Guayaquil – Budapest útvonalon menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással. Valamint                         Panamaváros – Cartagena, Cartagena – Bogota és Bogota – Quito útvonalon helyi repülőjáratokkal. A körutazáson                                   légkondicionált autóbusszal, alkalmanként hajóval/motorcsónakkal. 
Elhelyezés: helyi középkategóriájú szállodák 2 ágyas, fürdőszobás / zuhanyzós WC-s szobáiban.
Ellátás: félpanzió (ebéd vagy vacsora), 1. nap vacsorától, utolsó napon ebédig


1. nap: Budapest – Panamaváros
Repülés Budapestről európai átszállással Panama fővárosába, Panamavárosba. Lélegzetelállító luxus felhőkarcolók, zöld parkok, óriási bevásárló központok, kaszinók várják a turistákat a világ minden tájáról. Érkezés után transzfer a szállodába és szállás és vacsora.

2. nap: Panama-csatorna – Panamaváros
Ismerkedés a világ egyik újkori csodájával, az Atlanti-óceánt és a Csendes-óceánt összekötő PANAMA-CSATORNÁ-val. Hajózás a Gatun-tóig, majd a Majom-szigetekhez, ahol a csuklyás-, az üvöltő- és a tamarin majmok élnek. Látogatás az Agua Clara zsilip nyugati oldalánál található Látogató Központba, ahol alkalom nyílik a csatorna építésének történetét, világpiaci részvételét és az itt zajló tevékenységeket megismerni, illetve az áthaladó hajókat egy modern kilátóhelyről megfigyelni. Ebéd után a San Lorenzo nemzeti park felfedezése, majd túra a 400 éves erődben. Szállás Panamavárosban.

3. nap: Panamaváros
Utazás a Gatun folyó környékére, az EMBERA QUERA bennszülött közösség lakhelyére. A kaland egy 30 perces motoros kenuzással kezdődik a folyón keresztül, a faluban ismerkedés a közösség kultúrájával, nyelvével, ételeivel, majd zenés-táncos bemutató következik. A könnyű, hagyományos ebéd után lehetőség a közösség lakóinak kézműves termékeinek vásárlására. Ezt követően elutazás Panamavárosba, séta „Casco Antiguo” -ban, avagy az óvárosban – a város 1673-ban épült, miután a „régi Panamát” kifosztották és felgyújtották. Szállás.

4. nap: Cartagena 
Reggeli után repülés CARTAGENA-ba. Fakultatív városnézés egy nem mindennapi járművel. A híres Getsemani negyed bejárása, séta a legemblematikusabb utcákon és reprezentatív tereken, ahonnan a hajdani felkelő nép harci szelleme elindította Kolumbia függetlenségét, és idővel művészi mozgalmak születtek a filmiparban, a festészetben, a szobrászatban, a táncban és persze a zenében. Ismerkedés a Palenquerasokkal, akik régen kézzel szőtt kosarakból árulták a trópusi gyümölcsöket, manapság ragyogó mosolyukkal és mutatós ruháikkal pózolnak a fotókhoz a város színes falai között, ezzel keresik kenyerüket. Belépés a helyi egzotikus és szokatlan gyümölcsök világába, a környéken leggyakrabban fogyasztott gyümölcsök megkóstolása és megismerése. Ebéd után elmerülés a karibi rumkultúrában és a nemzeti csokoládék világában. Rumkóstoló programunk során többet megtudhatunk a rum történetéről, a különböző gyártási eljárásokról és azok eredetéről. Különböző rumokat kóstolunk meg többféle kombinációban, felfedezzük illatukat és ízeiket. Szabadidő, szállás Cartagenában.

5. nap: Cartagena de Indias – Bogota
Városnézés az 1533-ban alapított CARTAGENÁ-ban, mely máig megőrizte gyarmati építészetét és Dél-Amerika legteljesebb erődítményét. Panorámás városnézésünk során bejárjuk Bocagrande, Castillogrande és Manga negyedeit majd megtekintjük a Claver Szt. Péter-templomot és az impozáns San Felipe-erődöt. A délután folyamán transzfer a repülőtérre és elutazás Kolumbia fővárosába, Bogotába. Érkezést követően transzfer és a szálláshely elfoglalása.

6. nap: Fusagasuga 
A mai napon az Andokba teszünk kirándulást és FUSAGASUGA településre utazunk, hogy megismerjük a világhírű kolumbiai kávé történetét és készítésének egész folyamatát a vetőmagtól a kész italig. Látjuk az ültetvényeket és bemutatják szüretelt termés tisztításának, hántolásának és szárításának kézi folyamatát. Következik a cséplés és végül a pörkölés, mely az egész folyamat legkritikusabb része. Természetesen nem maradhat el a kávékóstoló sem. Napunk zárásaként irány a Monserrate Hill, ahonnan megcsodáljuk Bogota esti panorámáját, és megkóstoljuk a helyi ízeket, egy vacsora keretén belül, a hegyen található étteremben. Szállás.

7. nap: Zipaquira – El Infiernito – Villa de Leyva
Észak felé vesszük az irányt és előbb megtekintjük ZIPAQUIRA koloniális főterét és az ország egyik legismertebb idegenforgalmi látványosságát, a híres Sókatedrálist. Következő állomásunk MONQUIRA régészeti parkja, közismertebb nevén EL INFIERNITO. Az ősi csillagvizsgáló tulajdonképpen „Dél-Amerika Stonehenge-e” és a mezőgazdasági munkák időzítését volt hivatott szolgálni. Végül a közeli Villa de Leyvába érkezünk, szállás.

8. nap: Villa de Leyva – Laguna de Guatavita (El Dorado) – Bogota
Délelőtt városnézés a gyarmati hangulatot árasztó VILLA DE LEYVÁ-ban - a város olyan, mintha csak egy szabadtéri múzeumban járkálnánk. Megtekintjük a tágas főteret, az agyagból készült, különleges formájú Terrakotta-házat és az El Fosil Múzeumot, mely egy ősi Kronosaurus maradványai fölé épült. Visszaindulunk Bogotába, de útközben megállunk Puente de Boyacanál: a híd az érte folytatott csata után a spanyoloktól elszakadni óhajtó dél-amerikaiak függetlenségének szimbólumává vált. Ezt követően GUATAVITA-ba utazunk, ahol egy hegyi túra keretében ellátogathatunk a LAGUNA DE GUATAVITA krátertóhoz. Az Amerika felfedezését követő időkben elterjedt, hogy az itt élő csibcsa indiánok uralkodóinak avatási szertartása során értékes tárgyakat szórtak a tóba, ezáltal vált a kincsvadászok célpontjává, és innen ered az „El Dorado” legendája. Estére ismét Bogotába érkezünk, szállás.

9. nap: Bogota– Quito
Egész napos tartalmas és izgalmas városnézés BOGOTÁ-ban: La Candelaria-negyed, Bolivar-tér, a híres kortárs kolumbiai szobrász és festő, Fernando Botero körvérkés alakokat ábrázoló, „mágikus realista” stílusú, színpompás alkotásait bemutató múzeum, Elnöki Palota, a bogotai Katedrális (Kolumbia legnagyobb egyházi épülete), a Kongresszusi Épület és az értékes Arany Múzeum kerül megtekintésre. A délután folyamán transzfer Bogota repülőtérre és elutazás Ecuador fővárosába, Quitóba. Érkezést követően transzfer és a szálláshely elfoglalása. Szállás Quitoban.

10. nap: Mitad del Mundo (Világ közepe) – Egyenlítő – Otavalo
Kora reggel irány a „Világ Közepe” vagyis a MITAD DEL MUNDÓ. Áthaladunk az XVIII. században kijelölt Egyenlítő vonalán, majd az azóta pontos mérésekkel meghatározott EGYENLÍTŐ-höz érkezünk, az itt létesült parkban felkeressük az Egyenlítő-emlékművet és az érdekes fizikai jelenségeket bemutató múzeumot. Délután felkeressük a híres OTAVALÓ-i piacot, ahol jellegzetes szőttesek és egyéb kézműves termékek gazdag kínálata várja a vásárlókat. Szállás.

11. nap: Quito – Riobamba
Városnézés Ecuador fővárosában, QUITÓ-ban: a Függetlenség tere az Elnöki Palotával, Érseki Palotával és a Katedrálissal, La Compania templom (a gazdagon aranyozott templombelsőt a latin-amerikai barokk művészet egyik legszebb példájaként tartják számon), végül megtekintjük a San Francisco-kolostor értékes gyűjteményét. Délután RIOBAMBÁ-ba utazunk, ahol az éjszakát is töltjük.

12. nap: Riobamba – Ingapirca romjai – Cuenca
Reggeli után városnézés Riobambában. Ezt követően folytatjuk utunkat INGAPIRCA (kecsua nyelven: az inkák sziklafala), az ország legfontosabb és legjobb állapotában megőrzött inka romjai felé. Bejárjuk az ásatási területet, melynek dísze a Nap-templom. Ebéd után továbbutazás Cuencába. Szállás.

13. nap: Cuenca – Guayaquil
Városnézés CUENCÁ-ban, a gyönyörű templomokkal, terekkel, bájos piacokkal, kézműves üzletekkel és virágpiacokkal tarkított hangulatos óvárosban. A település a panamakalap készítés két központja közül az egyik, így felkeresünk egy műhelyt is. Utunkat folytatva a Csendes-óceán felé vesszük az irányt és az El Cajas Nemzeti Parkon keresztül hajtva jutunk el Guayaquilbe. Szállás.

14. nap: Guayaquil és hazautazás vagy hosszabbítás
GUAYAQUIL Ecuador legnagyobb városa, mely két folyó torkolatánál helyezkedik el, és az ország fő tengeri kikötője. Városnézés során megállunk az iguanáktól hemzsegő Seminario Parkban, a San Pedro katedrálisnál, az Integráció téren, illetve ellátogatunk a Las Penas és a Puerto Santa Ana negyedekbe is. Végül kettéválik a csoport, és azoknak, akik nem tartanak tovább a csoporttal a Galapagos-szigetekre, transzfer a repülőtérre. Hazautazás.

15. nap: Budapest
Európai átszállás után érkezés Budapestre a menetrend függvényében.


UNESCO Világörökségek:
- Panamaváros történelmi városmagja 
- San Lorenzo erőd Panamában
- Cartagena erődje és kikötője
- Quito 
- Cuenca


A változtatás jogát fenntartjuk!

 

Hogy az utazás teljes lehessen hosszabbítási lehetőség választható a különleges ökoszisztémájú Galapagos-szigetekre!

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

Adat / lap
/

Teljes ár: 1.850.000 Ft (1.387.000 Ft + 463.000 Ft belső repülőjegyek, reptéri illetékek és csomagdíj)
Egyágyas felár: 420.000 Ft/fő

A teljes ár a belépőjegyeket tartalmazza.
A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza!
Kalkulált útlemondási biztosítás díja: 2,5 %

A teljes ár minimum 18 főtől érvényes! 
15-17 fő indulása esetén 80.000 Ft/fő felár fizetendő.

Fakultatív program: egyedülálló buszos városnézés, gyümölcs- és rumkóstolás Cartagenában 65.000 Ft/fő (irodánkban fizetendő)

Az árakat 1 USD = 420 Ft árfolyamig garantáljuk!

Helyszínen fizetendő költségek:
Kilépési illeték Kolumbiából: kb. 40 USD/fő

Szervizdíj/Borravaló: 110 USD/fő (Helyi idegenvezetők, gépkocsivezetők részére helyszínen fizetendő!)

Ezt az utat csak megfelelő egészségi állapot, jó fizikai kondíció esetén ajánljuk a hosszú utazás és az esetenként megterhelőbb programok, nagy szintkülönbségek miatt!

Kérjük, kövessék figyelemmel a Konzuli Szolgálat folyamatosan frissülő weboldalát, ahol aktuális információkat talál az utazást érintő országról.  Az oldalon az országba belépéshez szükséges okmányok, beutazási szabályok, vámszabályok és egyéb hasznos tanácsok olvashatóak.

https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/panama

https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/kolumbia

https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/ecuador

 

A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

Érintett desztinációk:

Ecuador

Főbb látnivalók:Quito Dél-Amerika legszebb városa. 2850 méterrel a tengerszint felett fekszik, az Egyenlítőtől csak 22 kilométerre. Amerre csak nézünk, csodálatos hegyeket, hófödte vulkánokat látunk. A legszebb látnivalók a San Francisco kolostor, La Ronda, a csodálatos gyarmatosítás kori épületekkel és az El Panecillo hegy, ahonnan mesés kilátás tárul a szemünk elé. A Vulkánok Sugárútja két, egymással párhuzamosan húzódó hegység között halad. Az ország 10 legnagyobb hegyéből 9 itt található, a völgyekben pedig a népesség több mint 50%-a él. A keleti területeket az Amazonas-medence uralja. Átjárhatatlan dzsungelei, élővilága és az itt élő indiánok élete sok turistát vonz a területre. A Galapagos-szigetek a természet szerelmeseinek kötelező úticélja.


Éghajlata: Két évszak figyelhető meg, a száraz és a csapadékos, ám ezeket még erőteljesen befolyásolják a domborzati viszonyok és az óceántól való távolság is. A tengerparton május és december között, az Andokban június és szeptember között a legkellemesebb az idő.

Étkezés költségei:  
Alapkategóriában: 1-5$
Középkategóriában: 5-30$
Luxuskategóriában: 30-50$

Szállás költségei:          
Olcsó szálláshelyek: 2-15$
Középkategóriájú szálláshelyek: 15-70$
Luxusszállodák: 70$ felett

Ünnepek:  Függetlenség napja: aug.10. Az országban a katolikus ünnepek mindegyikét megünneplik. Nagy ünnep Mindenszentek, amikor rengeteg virággal és gyertyával emlékeznek az emberek elhunyt szeretteikre. Simon Bolivar születésnapja és a Kolumbusz Nap is hivatalos ünnep az országban. A karneváli időszak látványos felvonulásokkal várja a turistákat is.

Gasztronómia:    A főzéshez leggyakrabban használt alapanyagok a rizs, a tojás, a marhahús, a halak és a zöldségek. Nagyon finom helyi ételkülönlegesség a caldo de pates, a cuy és a lechon.


Közlekedés:   Nagyon jól kiépített belföldi légihálózat található az országban, melynek segítségével gyorsan és olcsón eljuthatunk a nagyobb városokba és a turistalátványosságokhoz. A távolsági buszközlekedés is jó.

Járványok, betegségek: Malária, Filariasis, Bélfertőzések (kolera, egyéb bakteriális és protozoon-fertőzések, féregfertőzések), Leishmaniasis, Álomkór, Veszettség, Egyéb vírusfeertőzések (sárgaláz, dengue, hepatitis, AIDS), Bőrbetegségek (lepra, nem szexuális úton terjedő treponematosisok, gombás fertőzések), Mérges kígyók.

Térség: Körutazás Ecuadorban

Város: Körutazás Ecuadorban


Kolumbia

Látnivalók

Bogota

Bogotá az ország fővárosa minden kolumbiai jellegzetesség keveréke: modern, futurista épületek, változatos kulturális és intellektuális rendezvények, gyönyörű régi épületek és múzeumok; valamint koldusok, kartondoboz városok, kábítószerkereskedők és közlekedési dugók keverednek itt. Luxusutók és szamarak teszik a várost a világ egyik legkaotikusabb, lebilincselő és agresszív metropoliszává.

A látnivalók közül kiemelkedik a del Oro Múzeum, ahol a Kolombusz előtti idő használati tárgyait tekinthetjük meg, a Nemzeti Múzeum, Santa Clara templom freskóival, San Ignacia templom, mely az ország leggazdagabban díszített épülete, a La Candelaria, mely a város legrégebbi kerülete, Cerro de Monserrate hegycsúcs, ahol sok-sok csoda történt és a José Celestino Mutis botanikus kert, ahol az ország növényvilágának legkülönlegesebb példányai láthatók.

A város gazdag a gyarmatosítás korából fennmaradt műemlékekben, templomokban és az ezt a kort bemutató múzeumokban. Ha csak bóklászni szeretnénk a városban megéri felkeresni a Plaza de Santandert, ahol utcai művészek előadásai szórakoztathatnak, a vasárnapi bolhapiacot a Mercado de las Pulgast vagy az Smaragd utcát. Ami a szórakozást illeti, abban sem kell hiányt szenvednünk hiány, a színháztól a klasszikus zenei előadásokon át a kubai ritmusokig bármit választhatunk. Azok kik kevesebbet szeretnének költeni keressék fel a La Cadeleria-t, ahol olcsóbb az étel és a szórakozás.

Cartagena és a karibi partvidék.

Cartagena de Indias legendás hírű mind történelmének, mind természeti szépségeinek köszönhetően. Fényképek és leírások ezrei örökítették már meg, nem ok nélkül, hiszen ez az ország legszebb városa. A spanyol gyarmatosítók által alapított vastag falakkal körülvett óváros Cartagena ékköve. Már hacsak keresztül sétálunk rajta az is lebilincselő élményt nyújt. A látnivalók közül kiemelhető a Palacio de la Inquisición, egy palota a Casa del Marqués de Valdehoyos, és a régi kikötő a Bahía de las Ánimas. A turisták által kevésbé látogatott falakon kívüli városrész, a Getsemani, épületei nem maradtak meg annyira szépen, mint a falakon belül. A város körül számos hatalmas spanyol erődítmény köti le a turista figyelmét, köztük a 17. századi Castillo de San Felipe de Barajas. A del Rosaria sziget 30 km-re található délnyugatra a várostól, tarka korallzátonyok kavalkádja teszi a búvárok egyik kedvenc célpontjává. A várostól délre egy L-alakú félszigeten találhatók az igényesebb nyaralóhelyek.

Északnyugat

Az északnyugati területek két fő részből állnak a Chocó esőerdő alig lakott területeiből, valamint egy hegyesebb részből (Antioquia, Caldas, Risaralda és Quindíó hegységek). A térség legnagyobb városa Medellín, ami egyben ipari központ. A legérdekesebb látnivaló Santa Fe de Antioquia 80 km-re északnyugatra Medellín-től, amely a legrégebbi város a környéken és megőrizte a gyarmatosítás korának épületeit és hangulatát.

Délnyugat

A két legfontosabb látványosság San Augustín és Tierradentro régészeti lelőhelyei valamint Popayán városa. A lelőhelyeken ősi kultúrák szobrai, sírkövei és temetkezési emlékei sorakoznak, míg Popayánban templomokat, múzeumokat és az egykori gyarmatosítók palotáit tekinthetjük meg. Itt található Cali, Kolumbia harmadik legnagyobb városa, ami sokkal inkább kellemes, nyugodt hangulatáról ismert, mint látványosságairól.

Éghajlata: Habár az éghajlata jellemzője a két váltakozó évszak, a nyár és a tél, az ország nem rendelkezik jól definiálható éghajlati leírással a természeti adottságok változatossága miatt. Az egyetlen terület, ahol azonosítható a két évszak az Los Llanos keleten, ahol a száraz évszak decembertől márciusig tart, míg az év többi része esős.

Ünnepek: A kolumbiai naptár szinte csak ünnepekből, karneválokból és vásárokból áll. A legnagyobb események egy kevés ízelítő például: Carnaval de Blancos y Negros (január, Pasto), Festival Internacional de Música del Caribe (március, Cartagena), Szent Hét (március vagy április, Popayan és Mompós), Ferie de las Flores (augusztus, Medellín) és Renado del Coco (november, San Andrés).

Gasztronómia: A kolumbiai ételek főleg csirkéből, krumpliból, rizsből, babból készülnek. Az ínyencségek többnyire regionális specialitások, ilyen például az ajiaco, mely Bogotano specialitása, krumpliból és csirkéből készült leves, vagy a hormiga culona, mely Santanderben kerülhet asztalunkra és fő alapanyaga sült hangyák ezrei. Gyümölcsökből a választék rendkívül nagy, a sör jó, a bor viszont gyakorlatilag élvezhetetlen.

Térség: Körutazás Kolumbiában


Város: Körutazás Kolumbiában


Panama

A közép-amerikai földhíd legkeskenyebb, déli részén elterülő ország. A Közép-amerikai -kordillerák összeszűkülő láncai a Panamai-földszoros területén dombokká alacsonyodnak. Legmagasabb csúcsa a Costa Ricából átnyúló Talamanca-hegységben emelkedik. A partvidéket mind a Csendes-óceán, mind a Karib (Antilla)-tenger mentén széles alföld kíséri.

Az ország neve megegyezik a főváros nevével, amely indián eredetűés vagy pillangó-t vagy halban gazdag-ot jelent. A hajdani spanyol gyarmat 1821-ben vált függetlenné,. majd Nagy-Kolumbiához csatlakozott. 1903-ban szakadt el Kolumbiától, és még abban az évben eladott 10 millió dollárért és évi 250 000 dollár bérleti díjért az USÁ-nak egy 16 km széles sávot, amelynek területén 1914-re elkészült a zsiliprendszerekkel működő csatorna. A scatorna igazgatását és védelmét 1999. december 31-ig az USA látta el. Ásványkincsekben (arany, higany, réz-, vasérc, bauxit) gazdag, fejlődő iparral rendelkező ország. Legfontosabb mezőgazdasági terményei a banán-, a cukornád- és a kávéültetvényekről származnak. Jelentős az állattenyésztés (szarvasmarha), az élőállat és a fagyasztotthús exportja. Kedvező feltételek adottak a gyöngyhalászat számára. Latin-Amerika egyik leggazdagabb állama, a csatorna bérleti díja mellett a pénzügyi szolgáltatásokból, az idegenforgalomból, a kereskedelmi flotta működtetéséből valamint az offshore övezetek kialakításából származik tetemes bevétele.

Térség: Körutazás Panamában

Város: Körutazás Panamában


Válogasson útjaink közt téma szerint!