+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

AZ IGAZI NORVÉG CSODÁK, CSOPORTOS HAJÓÚT...

Hajóutak, Észak-európai hajóutak

Szállás típus: Hajó kabin
Ellátás: leírás szerint
Utazás módja: repülő+hajó
Időtartam:
Típus: Hajóút, Körutazás, Körutazás+Nyaralás
Indulás:
AZ IGAZI NORVÉG CSODÁK, CSOPORTOS HAJÓÚT MAGYAR IDEGENVEZETŐVEL
Ajándék félnapos városnézéssel Hamburgban

Időpont: 2019.július 30 - augusztus 10. 12 nap/ 11 éj
Útvonal: Hamburg ~ Alesund ~ Honningsvag ~ Tromso ~ Leknes ~ Trondheim ~ Andalsnes ~ Olden ~ Hamburg
Hajó: MSC Orchestra
Utazás a kikötőig: repülővel

1.nap
Elutazás Budapestről menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Hamburgba. Érkezést követően transzfer a kikötőbe és bejelentkezés az MSC Orchestra tengerjáró fedélzetére. Vacsora és szállás a hajón.

2.nap
Egész napos hajózás a tengeren Norvégia irányába. A tengeri nap során kipihenhetik az utazás fáradalmait, feltöltődhetnek az Aurea Spa-ban és felfedezhetik az MSC Orchestra számos izgalmas helyszínét.

3. nap
Kikötés a délelőtti órákban Alesund 1793-ban alapított városában, mely Norvégia egyik legfontosabb kikötője is egyben. A háromórás fakultatív program Alesund legjavát hivatott bemutatni a látogatóknak. A városközpont 1904-ben teljesen leégett, de mint egy hamvaiból feltámadó főnix madár Alesund is oly hamar építette magát újjá a szecesszió stílusában. A nap folyamán a Szabadtéri Múzeum és egy különleges hajó kollekció felkeresése. Ezeket az Aksla kilátópont követi, ahonnan a várost övező végeláthatatlan fjordokra és szigetekre nyílik kilátás. A különleges hangulatú várost 2007-ben a norvégok, 2009-ben pedig a Times magazin is Norvégia legszebb városának választotta. Este vacsora és szállás a hajón.

4.nap
A tengeri nap folyamán bekapcsolódhatnak az animációs programok valamelyikébe.

5.nap
Délutáni órákban érkezés az Északi-fokhoz, Európa legészakabbra fekvő csücskébe, Honningsvag városába. A nagyjából hat órát felölelő program a kikötési pont legfontosabb látnivalóit foglalja magába. A fakultatív program első állomása a kb. egyórás utazásra fekvő Északi-foki Látogatóközpont, ahol mindenki a maga tempójában fedezheti fel a régiót, annak történelmét vagy megpihenhet a kávézóban. A Magerøya-szigeten található a meredek, szinte függőleges sziklafal, amely levezet egészen a Jeges-tengerig. Ezt követően érkezés a királyrákok világába, ahol egyes példányok 30 évesek, 2 méterre és 10 kg-ra is megnőnek. Tanulmányozásukat követően kóstolóra is adódik lehetőség. Vacsora és szállás a hajón.

6. nap
Kikötés a kora délutáni órákban Tromso-ban, mely az északi sarkkörön túl található. A várost több sziget alkotja, az összeköttetést pedig számos híd és alagútrendszer teremti meg. Tromso történelme során folyamatosan fejlődött, a sarkvidéki kereskedelem egyik legfontosabb központjaként tartják számon. A félnapos fakultatív kirándulás során utazás autóbusszal a Kvaløya –szigetre, ahol a hegycsúcsok magassága meghaladja az 1000 métert. A Bálnák-szigete néven is ismert Kvaløya-t számos fjord tagolja három elkülönülő részre és a Golf-áramlatnak köszönhetően a környék egyik legmelegebb területe. Érkezés a szigeten található 300 kutyát számláló husky farmra. A túra további részében a huskyk lesznek a csoport kísérői, amíg bejárják a sarkvidék gyönyörű tájait. Visszaérkezéskor egy csésze forró kávé és helyi sütemény várja a látogatókat. Délutáni órákban visszautazás a kikötőbe. Vacsora és szállás a hajón.

7.nap
A kora délutáni órákban érkezés a Lofoten-szigetre, melynek neve – formája után – hiúzlábat jelent. Leknes városa a szigetcsoport földrajzi középpontjában fekszik. Lofoten egyik olyan városa, melynek gazdasága nem a halászattól függ és városközpontja nem vízpartra épült. A félnapos fakultatív kirándulás a szigetcsoport legkarateresebb és legbájosabb falvait mutatja be a látogatóknak. Az első megálló a Flakstad-öböl, ahol a XVIII. századi piros színű templom felkeresése, majd továbbutazás a Sund Fisheries Múzeumba, amelyet eredetileg egy kovácsmester alapított 1964-ben magángyűjteménye darabjaiból. 1999 óta működik látogatható múzeumként. A kiállított tárgyak között találni hajókat, halászati eszközöket és néhány olyan hajómotort is, amely még mindig működőképes. Visszaúton Utakleiv vízparti faluján vezet az út, melyet a Times magazin Európa legromantikusabb partszakaszai közé választott. Délutáni órákban visszaérkezés a kikötőbe. Vacsora és szállás a hajón.

8.nap
Délutáni órákban kikötés Trondheim-ben, ahol egy kétórás fakultatív városnézés veszi kezdetét a Trondheim-fjord déli szakaszán, a Nidelva-folyó torkolatában, egy nem mindennapi nézőpontból, hiszen a csoport tagjai egy villamosról csodálhatják az elsuhanó tájat. A régi villamos 1924 óta nélkülözhetetlen része a városlakók életének. Az utazás során megtekinthetőek Trondheim XVI. századi erődítményei és vidám színű faházai. Norvégia harmadik legnagyobb városa napjainkban oktatási, technikai és gyógyászati kutatási központ is egyben. Érdemes megtekinteni a Nidaros katedrálist és a rakparton húzódó egykori kereskedőházakat is. Nap további részében szabadidő. Vacsora és szállás a hajón.

9.nap
Érkezés a reggeli órákban a Romsdalsfjord partján fekvő Andalsnes városába. A félnapos fakultatív kirándulás Norvégia lenyűgöző természeti látnivalóihoz kalauzolja az utazókat. Az útvonal a lazacban gazdag Rauma-folyó mentén vezet, ahonnan páratlan kilátás nyílik az 1150 m magas Romsdalshornet-hegyre. Európa legmagasabb meredek sziklafala, a Trollok fala is közelebbről szemügyre vehető a program során. Továbbutazás a Sogge-hídon keresztül, az Isterdal-völgyig, majd az ország egyik leghíresebb útszakaszán, a hajtűkanyarokkal tűzdelt Trollok útján. A szerpentin igazi adrenalinlöket, amelyet a 180 méteres magasságból lezúduló Stigfossen-vízesésnél lévő megálló koronáz meg igazán. Vacsora és szállás a hajón.

10.nap
A kora reggeli órákban kikötés Oldenben. A félnapos fakultatív program az Innvikfjord partjain halad, amíg el nem éri Loen festői faluját, amely az Északi-fjord és a Lovatnet-tó ölelésében fekszik. Ezt követően egy 45 perces hajózáson vehetnek részt a nyugodt hegyi tavon, ahonnan felpillantva csodálatos hegycsúcsok szegélyezik az utat. A kellemes programon egy finom tea és forró sütemény melegíti át az utazókat, mielőtt elérik a Kjenndal gleccser-t és háborítatlan környezetét. Vacsora és szállás a hajón.

11.nap
Egész napos hajózás Hamburg irányába. Ezen a napon lehetőség adódik megpihenni és feleleveníti az eddig szerzett élmények sokaságát.

12.nap
Kikötés Hamburgban a reggeli órákban. Kijelentkezés a hajóról, majd félnapos városnézés Hamburgban. Délutáni órákban transzfer a repülőtérre. Hazautazás Budapestre, érkezés az éjszakai órákban.

A részvételi díj az alábbi szolgáltatások árát tartalmazza:
  • utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest – Hamburg – Budapest útvonalon, turista osztályon,
  • 11 éjszakai szállás a hajón a kiválasztott kabinkategóriában,
  • teljes ellátás a fedélzeten (korlátozott italfogyasztással),
  • transzfer autóbusszal,
  • félnapos városnézés Hamburgban,
  • a hajó legtöbb szórakoztató- és sportlétesítményének használata,
  • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
  • magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt.

Részvételi díjak nem tartalmazzák:
  • Illetékek: 109.000 Ft
  • Kötelező szervizdíj: 46.000 Ft
  • Útlemondási biztosítás köthető, mely az alap részvételi díj 3%-a.

Fakultatív Kirándulások:
  • Alesund: 30.000,- Ft
  • Honnigsvag: 109.000,- Ft
  • Tromso: 75.000,- Ft
  • Leknes: 37.000,- Ft
  • Trondheim: 25.000,- Ft
  • Andalsnes: 29.000,- Ft
  • Olden: 43.000,- Ft

A fakultatív programokat minimum 10 fő jelentkezése esetén kíséri magyar idegenvezető.

A részvételi díjak kétágyas kabinban történő elhelyezés esetén és személyenként értendők.

Pótágyas kabinokra vonatkozó ajánlatainkért érdeklődjék irodánkban!


(jtt)



Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

Adat / lap
/


Érintett desztinációk:

Hajóutak


Térség: Észak-európai hajóutak


Város: Észak-európai hajóutak

Északi és Balti-tengeri kalandozások gyűjtő helye, de olykor azon útvonalak gyűjtőhelye is melyek Angliából indulnak és Dánia, Norvégia partjait derítik fel.

Hajóutak


Térség: Észak-európai hajóutak


Város: Észak-európai hajóutak

Északi és Balti-tengeri kalandozások gyűjtő helye, de olykor azon útvonalak gyűjtőhelye is melyek Angliából indulnak és Dánia, Norvégia partjait derítik fel.
Válogasson útjaink közt téma szerint!